H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"




Kenangan terindah...


hanya itu yang mampu kuungkapkan...


Aku tetap sudi menerima kenangan yang kau


layangkan buatku tanpa kau sedari...


Tiada kata yang bisa melafazkan...


Kekecewaan jiwa ini...




Aku cuma mengemis...


Merayu kasihmu...


Kasihku bagai ombak yang


sentiasa menghempas pantai...


Ditemani rasa rindu yang dikirimkan bayu laut...


Ribut tiba tidak ku duga...


Lautan kasih bergelora...


Bayu laut tidak lagi membisikkan lafaz rindu...




Kasih...


Aku pohon belasmu...


Usahlah kau muncul lagi...


Agar cintaku tidak disakiti...


Agar luka yang kau cipta


tanpa kau ketahui tidak terus berdarah...


Maafkan aku...


Kerana hati ini bukan lagi untukmu...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Salah sebuah kampung di Pulau Tioman
Salah sebuah Pulau kecil yang berada di sekitar Pulau Tioman Pemandangan dari Taman Laut di Kampung Tekek...I ambil sendiri taw dis pic!

me wif my belOved little sis...this time kitOrg kat belakang warung uncle
Hasbullah...kat Kampung Tekek

this pic kat Taman Laut, Kampung Tekek..
my mOm yg ambk this pic!

pantai di Taman Laut, Tekek Pantai Taman Laut kat Tekek...Kat jeti tu ade bnyk ikn..

Pelancong biasanya beri ikan mkn kat ctu le...


hey u all....
blog i ni bukan je untuk puisi yg i dah create..

but, i nk kOngsi ngn u all bOut my llife...

baru² ni dalam 26 april hari tu kOwt, i pegi Pulau Tioman...nak kata for the last time poWn xleyh la kan?cOz, maybe after diz i pegi gak Tioman..but, bezanya bila i pegi next time my dad bukan lagi Ketua Pejabat kat sana...tempat tinggal pown dh x free lagi...hehehe...pergi pun sebagai pelancong je...dah xdpt la mkn free,dpt diskaun, n mcm² keistimewaan lagi la...well...ape yg I ngarotkan ni??i nk story bOut the keindahan. Seriously, Pulau Tioman memang best! Pantai dia macam dalam kolam...u all bleh tngk dasar laut..airnya dia memang first class! bersih sangat...tmpt pun cntik gak. tambah² bila bila MARINA dah siap.klau nk tngk MARINA yang cantik tu, pegi la kat Kg.Tekek...I ade ambil gambr kat ctu, tp, xcuci lagi..well...busy la...Walaupun Pulau Tioman tu bebas cukai, tp, harga brgan dia still mahal gak cOz diorg impoRt brg² tu dari Mersing...naik kargo..tp, ade gak r brg² yg murah...tp, yg murah tu merbahaya la..pkir² sendiri la..satu bleh rosakkan peparu, satu lagi yg memabukkan..;0P tmpt tinggal plak, klau nk yg moden, g la bOoking kat Berjaya Tioman Beach Resort...klau nk yg bebetul chalet n cara kekampungan, ade la jugak...harga dia nOt bad..mampu la jugak... but, hahahaha... klau lmbt booking, especially time cuti, u all tidur kat tepi pantai je la...mcm kat majalah 3 bebaru ni, 23 Jun 2007 punya edisi, pelancong yg datang memang ramai..dari pelbagai negara...ada musim² plak tu... I biasanye g Tioman time bulan 3,8,11...ha..be4 i lupa, kampung yang paling best yang I pernah pergi ialah Kampung Salang..kat kampung tu, klau u all mandi laut,perghh...best giler...u all bleh tngk batu karang..banyak batu karang..kat kg salang gak la ade taman utk ikan tu...mmg cantik,beb..hurm..rasenye smpai cni je la dulu..lenguh la menaip ni..klau nk taw pape pasal Pulau Tioman, juz email me,k??I dengan senang hatinya akn bg information kat u all...my email : syiqa_nazrulizwan@yahoo.co.uk

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

yg berdiri kat belakang, dari kiri(pakai cap): shikin,Fateen,Fatehah(twin)
yg duduk dari kiri: hasmira, syiqa(me),farah

berdiri dari kiri: Rais,Asyraf Razali,Faiq Hizaami

duduk dari kiri: shamil n me
dari kiri: atiqah with me


Semalam…
Kita dipertemukan…
Sebagai sahabat,
Sebagai Adam dan Hawa,
Menghulur kasih,
Mengucap salam,
Bibit kemesraan mula terpancar,
Mewujudkan warna nan indah,
Mewarnai perjalanan ini.

Hari ini…
Aku dan kau masih bersama,
Semakin hari semakin serasi,
Walau dia tiada lagi menemaniku,
Kenangan dengannya masih membuai mimpiku.

Esok dan selamanya…
Aku bukan seperti sepupu kita yang lain,
Yang hanya mendampingi
insan yang terbaik di mata orang lain,
Aku tetap aku!
Aku akan tetap bersama kalian,
Kerana…
Kalian adalah hadiah yang terbaik
dan tidak ternilai buat diri ini.

Lepaskan kehidupan yang lalu…
Agar masa depan mendatangi kita…

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Kelmarin aku masih tidak mengerti...
Apa itu rindu...
Apa itu cinta...
Rama-rama keriangan
Mewarnai hamparan hidup ini...
Cerita dongeng Puteri Beradu menjadi teman
tatkala aku ingin melelapkan mata di malam hari...

Semalam segalanya berubah...
Kau mengajarku erti rindu...
Kau mengajarku erti cinta...
Walau saat bersamamu hanya sebentar...
Namun membawa berjuta kebahagiaan...
Aku tahu...
Siapalah aku dihatimu...
Aku hanya gadis biasa...
Gadis biasa yang rela menjadi insan kedua...
Namun aku sedar...
Cinta dan rindu ini tiada makna bagimu...
Aku hanya bisa memilikimu dalam tidurku...

Tapi,
Aku ingin kau tahu bahawa...
Kau adalah cinta pertamaku...
Kendati aku temui yang baru...
Kau tetap satu...
Namun, impian hanya kekal menjadi mimpi indah...

Hari ini aku sedar...
Apalah gunanya menjadi yang kedua...
Hanya dibenci dan dicemuh...
Bukan bermakna putus asa...
Cuma, aku sedar...
Tiada gunanya aku berkorban...
Menghulurkan selautan cinta,
Sedangkan kasih dan cintamu...
Hanya untuk wanita itu...
Wanita yang sah menjadi milikmu...
Juga buat permatamu...

Sayang,
Kau tetap guruku...
Mengajarku erti hidup...
Mengajarku erti pengorbanan...
Mengajarku erti kesetiaan...
Kau juga mengajarku erti cinta...
Kini aku sedar...
Cinta itu tidak buta...
Tapi ia tidak dapat melihat...
Hidup tanpa cinta...
Ibarat taman tidak berbunga...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Renung dengan mata hati
Bukan emosi
Harga diri
Bergunakah aku?
Adakah kehadiranku menguntungkan?
Atau sekadar mengisi kekosongan?!

WANITA...
Jahiliah berlalu
Kau pula dipermulia
Kau disanjung
Malah ada yang dipersada
Ditabal menjadi permaisuri
Kau tidak lagi diperdagangkan
Tidak jua dijadikan barangan tontonan
Zaman kau dikubur bernyawa telah berlalu
Kau terbela
Oleh nabimu tercinta

WANITA…
Kenapa berduka
Kononnya engkau dipersenda
Hakmu diperguna
Engkau seolah-olah insan yang hina
Hanya berapa dibelakang permuda
Hadirmu hanya kerana kau wanita
Mengapa adakan ruang untuk dinoda?
Salah siapa?
Hingga zahirmu dilupa

WANITA…
Adakah kau sedar?
Kau sebenarnya amat istimewa
Tafakur seketika
Buka mata
Bukalah minda
Bahawa engkau terlalu mulia

Wanita
Kau bukan dijadikan dari kepala
Untuk merebut menjadi ketua segala ketua
Kau jua bukan dijadi dari kaki
Kau sebenar lahir dari sebatang tulang
Yang dekat dengan hati
Untuk dibentuk dan dikasihi
Cukuplah ini kalau kau mengerti

WANITA…
DARI RAHIMMU
LAHIR SEORANG IBU
LAHIR SEORANG AYAH
LAHIR SEORANG RASUL DAN NABI
LAHIR SEORANG PERDANA MENTERI
LAHIR SEORANG ULAMA SEJATI
LAHIR MUJAHID BERANI
TIDAK DARI RAHIM LELAKI
TIDAKKAH ENGKAU MENGERTI
KEDUDUKANMU TERLALU TINGGI

Wanita…
Betapa berkuasanya engkau
Syurga berada dibawah telapak kakimu
Mentaatimu tiket ke syurga
Berbakti kepadamu petunjuk sifat takwa
Mengasihimu lambang akhlak mulia
Mengabaimu menempah bahaya
Mengenepikanmu membawa celaka
Tanpamu hidup tak bermakna

Wanita…
Andai pena dijadi perantara
Menterjemahkan semua cerita
Untuk membukti segala keistimewaanmu
Nescaya tiada kemampuan
Kerana kau terlalu mulia
Tiada bandingan
Tiada tara

Wanita…
Cukuplah jika kau sedari
Siapa dirimu
Penuh persediaan
Berlandaskan ilmu dan iman
Bukan emosi dan perasaan
Pasti kau dapat
Menerima kenyataan
Pasrah dengan kejadian
Bahawa engkau sebenarnya
Terlalu dimuliakan
Mempunyai kedudukan
Yang tinggi disisi Tuhan


DIPETIK DARIPADA SUARA KESATUAN PERKHIDMATAN IMIGRESEN SEMENANJUNG MALAYSIA (Suara KPISM
)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

Loading...

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang