H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Hye hye hye!!! :)

Mase my mom baru balik dari Hospital td, (bcoz my dad still kene tahan kat hospital), I ajak my mom pergi Secret Recipe...Coz i nk makan n nak beli Moist Chocolate Cake ngn brownies.. lupe la ape nme dia.. Almond Brownies ke ape ntah nme dia.. best ok?

hehehehe

but, x sempat nk smpai umah, dua2 cake tu dah tinggal separuh.. hahahaha.. I kesah lagi,kan? dah mmg I sorang je yg nk.. Eena xmo.. so, I rembat je la sensorg.. hehehe.. naseb la...

ni le brownies tu.. hehehe.. nyummy!!!

ni pulak Moist Chocolate Cake.. cian my dad.. dia xleyh mkn kek2 mcm ni lagi..hehehehe.. so sorry la ayah.. btw, kat secret recipy ade cake yg utk kesihatan.. no sugar klau x silap... get well soon ye ayah! :)


Gmbar2 yg I tunjukkan tu adelah gmbr2 keadaan kek@brownies tu bila dah smpai umah... tu je yg tinggal.. yg lain semua dah kena baham ngn I mse dlm keta td :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

heyloo!

rasenye masih belum terlambat lagi kowt utk i story psal presentation Physics I semalam :) I ingatkan group I xkan buat presentation time tu.. sbb, memula mmg la student kelas I yg present.. then, bila smpai tgh2 presentation tu, cikgu Physics (Pn Marviza ) yg sambung.. so, a little bit sad la :(( sad bcoz I dah buat preparation utk presentation tu.. so, sedih la klau xpayah buat =((

but.... Cikgu Marviza ckp "ok..group spe pulak skrang?" I terkejut gaks time tu...sbb, group I la yg kne present tu! hehehe.. pd asalnye, ktorg bahagi2kan tugas... Hanina terangkan pasal maksud,function ngn symbol TRANSISTOR.. pastu, I (Syiqa) laks terangkan psal mcm mne nk kira Current,forward n reverse-biased, kedudukan transistor tu dlm litar... then, Natasha laks present psl Application of Transistor.. BTW, tu PERANCANGAN ASAL :P ape yg berlaku mse presentation tu adelah...

Hanina terangkan maksud n function transistor.. tp, org dah buat muka pelik.. then, dia terangkan simbol2 kat transistor tu..itu pown org buat muka pening.. so, i ckp la kat diorg mcm mne nk ingt mne kedudukan Collector (C), Base(B) ngn Emitter(E). I suruh diorg ingt "formula" yg I "create" tu.. Cicak Banyak Ekor... ( utk kedudukan transistor tu )

ni ler gmbr transistor utk presentation tu..tp, xde la "formula" tu (npn-transistor)


mse I explain kan first time, diorg buat muka pelik.. I dah cuak dah time tu.. but, bila I explain kali kedua, baru ade bunyi "OoOoOo....." fuh! lega gue! then, I troskan la explain..daripada cuak, I jd makin seronok nk explain kat diorg bile bnyk respon "OoOoOoOo..." dari diorg.. hehehehe... my friend yg perasan.. I x prasan pown :p then, bila smpai bahagian Application of transistor, I panggil Tasha utk present bahagian dia.. then, dia geleng2... I pown ape lagi.. sambun gje la.. since appliaction Of transistor pown Cikgu Anwar dah bg skali, I present je la.. time tu dh seronok.. sbb, org faham.. ngeeee.. alhamdulillah :)

Time tu, I x dpt bayangkan mcm mne la keadaan I klau my HERO a.k.a Sir Syed Anwar Al-Junid tu x ajar I mcm mne nk buat presentation tu.. thank you so much cikgu!

Lps presentation tu, ade la beberapa org kwn I ckp "bagus la syiqa.. faham la.." I dah control senyum time tu.. nnt org kate I berlagak laks..I ckp thanks je la.. :P

To cikgu Anwar; disbbkan cikgu le, saham sy kat kelas melambung tinggi ;;) I lurve u more la cikgu! agaga...

mesti time ni cikgu ngah dok excited g holiday... adoi.. jelez laks! :)

hurm... rsenye, cukupla smpai sini jer I story psl presentation semlm... I story ni sbb nk promote Cikgu Al-Junid tu jerk.. hahahaha.. xleh blah btol statement ni.. adoi! :-h


P/S: I xtaw ape motif I letak gmbr ni.. tp, I ske gmbr ni, + I mmg ske letak gambar kat each post... Maybe gmbr ni nk bgtaw yg kita perlu mendaki bnyk "tangga" utk mencapai kejayaan yg diimpikan :)



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

gambar ni memberi gambaran yg tepat!

***************

wahhh... kreatif gak I carik title utk post yg ni :P actually, I ade mcm2 story nk cerita kat sini ;;)

first of all... i nk bgtaw yg mood i time i dok menaip ni sgt membebankan! miserable gler! macam2 perkara yg menyakitkan berlaku sejak minggu lepas lagi... pasal minggu lepas tu, I dah pasrah.. totally pasrah :) but, start semalam, there is a lot of bad things happened to me :((

25 Ogos 2008
  • pagi2 lagi I dah kena membebel ngn my grandma :((
  • mse smpai kat skola i rse sangat sakit hati... sbb, i nmpk my friends (kembar) yg buatkan program i spoiled last week.. tension,ok? even diorg tu kawan baik I, tp, sakit hati mengatasi segala-galanye! sepanjang hari I x tegur diorg..
  • mse kat skola, I kene cubit ngn cikgu suziana.. sebab, x siap keje sejarah :(( I x kisah kene cubit ngn dia..sbb, mmg salah i pown! but, ape yg I sakit hati nk mampos (rse mcm nk tikam je si PAFA tu!) adelah si PAFA yg annoying tu kene cubit ckit je ngn cikgu suzi.. sudahla x keluarkan langsung buku sejarah dia..pastu, SEMUA SOALAN ESEI dia x buat.. soalan esei ade la dalam 6 soalan.. walhal, i sekerat2 je.. 2 soalan esei yg x siap separuh dan satu soalan esei yg i langsung x buat.. si PAFA tu laks SEMUA x buat! sakit hati giler ngn i dia.. btw,nme dia PAFA sbb singkatan kepada Persatuan Anti Fatin Amira! btw, bkn I yg bg nme tu kat dia.... ( am i too bad???? )
  • mse dalam kereta mase nk balik umah, kembar diorg diam je.. I ngn smira je yg memekak dlm keta tu.. sbb, diorg taw yg I still marah kat diorg :P
  • bila smpai umah, I siapkan la presentation I utk rabu ni.. ( Physics punye presentation ) then, I gatal2 tgn search nme seseorg ni.. saje nk test :D then,I TERJUMPA sesuatu yg mengejutkan! I punyale down time tu! mcm2 feeling bercampur baur.. Disebabkan I leka ngn "benda" tu, I terlmbt nk pegi tuisyen.. kol 4.50 baru nk mandi.. sedangkan kelas start kol 5!(kelas math with Cikgu Jufri) i pown tergesa-gesa la siap.. jalan pown laju jerk.. so, I smpai tuition center tu dlm kol 5.15... dh la berpeluh-peluh! rse x selesa sbb I pkai baju three quarter.. then, kwn I, (A-bkn nme sbnr!) bgtaw I sumthing..psl sumone... then, i tngk la org yg dimaksudkan tu.. pastu, kelas mcm biase..cuma, I rse kelas ari tu lmbt gle nk abes.. I x sabar2 nk balik umah! sbb, kepala dh gatal... :(( lps kelas math tu, I tros balik.. I xmasuk pown kelas sejarah... and then, I g kedai kat melawati tu.. sbb, nk fotostat kertas presentation I tu ats OHP plastic tu... naseb baik my dad nk amek I kat kedai tu! klau x, kne balik jlan kaki la jwbnyer!
  • mlm tu,dlm kol 7.30, I dpt sms dari kwn I yg diceritakan oleh A. Dia anta sms yg berupa ugutan gaks la.. ade ke dia kate I jeling dia n masuk campur hal dia ngn kawan I tu? adoi! ntah bile mase la I masuk campur! I dngr story jerk..psl sms tu, I buat bodoh jer... mls nk layan.. nnt makin menjadi-jadi laks.. Berdiam diri x semestinye mengalah!
  • dalam kol 9, I buat la keje Bahasa Inggeris.. Kene buat esei! bosan! smbil tngk tv3.. cerita PEPAYA ;;) then, bersambung ngn cerita "RECYCLE" so, esei I siap satu drpd 2! I x tngk habes pown cerita RECYCLE tu sbb bersambing slps nightline.. udah le mate I ngantok! So, I tido je la...
- 25 Ogos 2008 punye cerita pown tamat! -

26 Ogos 2008 (ari ni la!)

  • seperti biase, nenek I membebel pepagi buta... bosan! bila la nk abes skola ni! adoi! xyah bngon pepagi.. pastu, mandi sejuk2 tuh!
  • smpai skola, adik I blanje karipap! hehehe... (since dia g skola awal ari ni coz ade lawatan sempena kemerdekaan ni)
  • mood I on n off... kejap ok, kejap sakit hati...but, kebnykannye ok la..sbb, story2 ngn nisa! hehehe... u rock la babe! :) even keje skola bnyk yg tertangguh, I x sakit hati sgt.. sbb, ari ni, rmai cikgu yg xde..so, I leyh la buat keje2 tu tnpa rase sakit hati... hehehehe ;;)
  • mood I yg bad tu kembali time BI! arghhhhhhhhhhhhhhhhh! stress! teacher sroh present kat kelas chapter 5 daripada novel The Pearl! bosan! dah la org xde mood.. adeih... so, kengkwn I ckp muke I masam + garang giler time present tu.. hahaha.. sori la geng! Aku ni x reti nk cover2 klau ngah bengang :P sorry eyh???
  • Bila dh smpai umah, I lunch la..mcm biase.. time tgh makan tu, my mom call... she told me that my dad kne masuk hospital :(( so, I kene ikut my mom g hospital la...coz, my mom kene balik umah n amek baju2 my dad.. dlm kol 5 lebeyh mcm tu, I ikut my dad munye kawan balik.. coz, diorg nk gerak dari hospital tu.. so, i follow la.. coz, I ade kelas mlm ari ni. I smpai tuition awal la ari ni! dlm kol 6.15 mcm tu la.. I ingtkan ade la beberapa sweet moment..but, NOTHING! udah le Sir xmo jwb soklan I.. katenye, dia ade bnyk benda yg kne fikir.. xper la.. sy paham, cikgu! :D dlm kol 7.20 mcm tu, I g mkn. bile I balik je dari mkn, I amek beg I hantr kat kelas ( time tu i tinggalkan beg tu kat pejabat) But, I risau satu benda... perkara tu berkaitan minggu lps.. I risau giler, ok? utk melegakan perasaan sendiri, i g jumpa sir.. I ckp kat dia "cikgu, sy nk ckp ckit,boleh x? benda yg sy ckp kat cikgu minggu lepas tu, jgn ckp kat kelas, eyh?" pastu dia senyum, n angguk.. Thank GOD! :) P/S: biarlah kami je yg faham "benda" apekah itu! hehehe ;)) btw, I perasan sumthing.. riak wajah dia sebelum i tegur dia tu. Lain macam jer.. macam berair je mata dia. isk.. letih sgt kowt!
  • mse dlm kelas Bio, nothing unusual happened.. semua mcm biase jerk... but, time physics, I rse bosan ckit.. even physics tu my fave. subject, tp, I x senang hati hari ni.. xtaw apsal.. maybe sbb sir asyik terlanggar kaki I je kowt :P hahahaa.. it's ok la... sbb, dia tngh lapar... so, SEGALA aksi2 dia tu dipengaruhi oleh perut dia yg lapar :D then, ade la sorg classmates I ni tnye dia satu soklan "sir, sir dah ade gf ke blom?" my god! terkejut I ok? ske btol tnye soklan peribadi mcm tu! pastu, I x ingt la ape yg cikgu anwar ckp... klau x silap I, dia ckp " u always ask too much private question" lebih kurang gtu la.. then, minah tu ckp " ala.. sy tnye jerk!" then, sir jwb " ok.. I robot... "( lebih kurang la )then, dia ketawa..huh! bosan! cuba tnye soklan yg best ckit! buatnye sir jwb "ade! sorry la.. quota satu telah mencukupi!", x meleleh kesyahduan ke air mata aku ni?? hahahaha... joke joke joke! :X
tu la antara rentetan peristiwa yg menyebabkan aku x senang duduk sejak sehari dua ni! geram,marah,sakit hati,gelak tawa,impian,angan-angan... sume tu bercampur jadi sesuatu yg menyakitkan...

huh! Sukarnye menawan sekeping hati milik dia! Dia bukan untukku! aku akan cuba untuk menerima kenyataan ini walaupun pahit!

P/S: bak kate faez, ayat aku ni jiwang sgt :P Faez, rileks eyh? nnt kita sama2 berhijrah... kau g California.. Aku g Ireland..pastu, kita jd rakan kongsi taw :) then, kita cipta satu "ciptaan" yg "bijak"! hahahaha... org lain x paham ape aku merepek kat sini.. as long as kau paham udah ler! ;)

haaaaa....ade satu lagi! nina dpt cokelat cadbury dari amer! :D heheheheh.... pastu, helmi mcm ade perkembangan positif je ngn si gadis yg menjadi pujaan hati dia tu! agaga.. i'm happy for u guys! gud luck! :X

ok la! enough for today! even I dh tulis bnyk benda ari ni, but, I still rse x puas hati.. masih ade yg terbuku...masih berlum terluah.. I pown x pasti ape benda tu! =((

- Cerita 26 Ogos 2008 pown tamat -

gud nite! chiow!

p/s: buat Cikgu Anwar yg pergi holiday tu, saya doakan semoga cikgu happy yer :)! Semoga holiday kali ni berjaya mengurangkan kekusutan fikiran yg melanda cikgu tu :) almaklum la..kerjaya cikgu tu stress...:P cikgu yg ckp gitu..saya ajuk la balik!
(flight dia gerak dlm kol 12.45 tgh mlm) happy holidays!!!!! gud luck utk I jugak! trial lagi 2 minggu!

fuh! the longest post! hahahaha.. lantak la!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Hari ni I pegi jumpa Cikgu Jufri.. Sebelum pegi jumpa dia, I call Kak Siti ( Kerani yg sweet kat Titian Cahaya tu ) P/s: Kerani yang comel menjadi milik Kak Farajuwita :D I tanye la psl Sir Anwar ;)) pastu, dia ckp la Sir pegi mkn kat Restoran Dharbar. ( dia mmg ske mkn kat ctu...)hehehehe...I mintak kak Siti smpaikan salam kat Sir Anwar..lps story ckit2, I pown bersiap la utk ke Tuition Centre tu.. time I tngh siap2 tu, kak Siti sms I " Ckgu Anwar kim slm blk..." geli btol hati I :D

Mse i smpai tu, I dh nmpk Sir duduk kat depan kaunter pejabat tu. I excited gak la:P but, I pegi letak payung dulu..:D bila I masuk je, Sir tegur I..dia ckp "HYE!" I tersengih la..sbb, muka dia mcm terkejut je nmpk I kat ctu:P (pd pndgn mata I la yg dia nmpk terkejut :P) I jwb la balik.. pastu, Kak Farah laks greet I.. Diorg biase la..riuh rendah pejabat tu...
Time I tunggu Cikgu Jufri smpai tu, Sir Anwar ckp kat I yg Kak Farah nk bukak kedai mkn... I xpaham ape maksud dia..lantak la..mcm2 perbualan diorg yg I x paham..Sir bgtaw I psl kes kedai mkn la..pastu, dia ckp psl kak farah ade rmai bf la..(walhal kak farah dh kahwin,ok?) I langusng x paham ape diorg ckp ;)) ye la..masuk time story ngah kat puncak..mne nk paham :p then, kak siti ckp kat Sir "ye la..cikgu syg sorg jer..." mse tu, i dpt rse muka I panas... :( bile Sir bngun, I ckp la "Lain la cikgu..ade rmai gf!" <--- merujuk kpd usikan dia kat kak farah tu :P pastu. dia ckp "mne ade...sy baik!" yer laaaaaaaa...

x lme pas tu, Cikgu Jufri smpai...Cikgu Jufri tnye I, "ape yg awk nk tnye sy tu?" I jwb," shhhhhh...slow2 ckit Cikgu..nnt Cikgu Anwar gelakkan sy!" then, I pandang Sir Anwar. Dia sengih jer..hehehe ;)) bila kol 5, semua cikgu tu pegi la masuk kelas.. I plak x puas hati...so, I korek la rahsia dari Kak Siti ngn Kak Farah... I tnye kak Siti.." spe yg cikgu anwar syg tu? gf dia eyh?" pastu, kak siti ckp " xla..kerani baru yg jaga nota2 dia kat 'M' (bkn nme sbnr).." ouhhh... baru la I faham :)

but, ade satu statement yg buatkan I x senang hati :(
Diorg ckp, Sir Anwar bkn main lagi memuji kerani baru tu... Dia kat Kak Farah " dia(kerani baru) lebih semua benda dari korg... Lebih cantik, lebih bijak,lebih lembut.." huwaaaaaaaaaaaaaaa :(( betul la... semua lelaki nk yg cantik jerk :(( fine la... spe la I nin kan? :( sejak ptg td lagi mood I xbrape baik.. sume benda yg I buat x menjd... asyik dok pikir psl benda tu jer.. wasting my time btol la! grrrrr....

udah le kak siti ngn kak farah ckp yg muka I ni pucat...dpn Sir Anwar laks tu.. dah tu, siap bg sebab laks tu... diorg ckp " syiqa..kau nmpk pucat la hari ni... xpkai make up eyh? pkai la make up.. baru cantik" pastu, kak Siti ketawa..(diorg ckp mcm tu seblom I korek rahsia psl spe "yg disygi" oleh Sir tu.. so, bile I pikir balik.. I dpt buat kesimpulan sendiri... hurmmmm... ape2 je la...

Huh!! puas hati I... lega rsenye bile dh membebel kat cni! hopefully, pasni I dh x pikir lg psl benda ni! I klau boleh x mo pikir lagi psl Sir tu,bcoz,agak mustahil nk tawan hati dia memandangkan dia tu mcm high taste jerk! grrrrrrrrr


lagi satu... I desperate nk kurus ni... mcm mne haaaaaaaa?????


It breaks my heart to see the one that I love is happy with someone else, but it is more painful tO knOw that he is unhappy with me~!



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

adei..

mcm2 berlaku sejak kebelakangan ni ....

td, mse kelas harian Add Math, I story kat Ainaa psl peristiwa pagi td.. (psl Sir A tu la)

then, cikgu Jufri masuk kelas... time tu I tgh story kat Ainaa.. cikgu Jufri ckp, "awk ni kalau bersembang, x pernah habis! " hehehehe ;))

pastu, I ckp la " Saya sakit hati la cikgu," pastu, dia ckp la "spe kacau awk?" ( concern btol cikgu I sorg nih! :P )

I jwb la " bkn sakit hati..sedih sbnrnye.." then, cikgu Jufri ketawa... dia ckp "spe yg kacau awk?biar sy pukul dia!"

hahahahahahaha

habes satu kelas ketawa... I ckp la kat cikgu Jufri "cikgu ni mmg bebetol HERO la!"

then, dia ketawa...dia ckp " bkn sy yg pukul..sy upah la org utk pukul org yg kacau awk tu!" :P

agaga

xper la cikgu..."orang" tu dah curi hati sy...xde cara lain utk mintak dia pulangkan balik..sbb, dia pown x taw yg dia dh amek hati tu :X

lps tu, kelas mcm biase...smpai la pukul 7.00...

bebudak form 3 dah abes kelas awal ckit daripada ktorg..so, ade la sorg budak lelaki yg nakal ni... dia ketuk pintu kelas ktorg...pastu, cikgu Jufri tinjau..dia kate " itu ke org yg kacau awk? sy nmpk baju dia kuning je...kejap lagi sy panggil org pukul dia!" kahkahkahkah... kelakar la cikgu nih! adoiiiii :P

  • P/s : Ainaa... awk x salah pilih SUPERHERO @ CIKGU PUJAAN la... pilihan awk mmg tepat! dia ade ciri2 seorg yg protective, selain seorg yg bijak sbb dpt settlekan problem add math dgn segera!... agaga...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hurmmmm...

until this morning, I'm still wondering...

adakah kejujuran itu penting, sekiranya kebenaran itu amat menyakitkan?

prinsip pertama: sesetengah org ckp, kejujuran itu sgt penting dan kita perlu sentiasa jujur dalam SEMUA perkara... Kerana, dengan kejujuran, segala kebenaran akan terpamer!

prinsip kedua pula: ada org ckp, kejujuran itu penting...tapi, dalam sesetengah perkara, kejujuran itu perlu di tolak ketepi demi mengelakkan kelukaan...

pada mulanya, I adelah org yg berpegang kepada prinsip pertama...

so, disbbkan prinsip yg I pegang tu, I bgtaw Sir Anwar psl satu perkara... then, lps I dngr words yg terpacul dari mulut dia tu, n, lps I tngk reaksi dia mse tu, I MENYESAL sgt bgtaw dia!

I shouldn't told him! I'm sorry sir!

I know he was hurt.. I guess.. I don't know! I don't want to hurt him anymore :(( I wanna bear his burden! Can I ????

so, since tu, I mula terima prinsip kedua tu... Kadangkala, ade kebenaran yg perlu disembunyikan! Kebenaran itu adalah kebenaran yang berpotensi untuk melukakan insan lain

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hahaha...

ni ade satu lagi cerita kelakar utk hari ni :)

cerita kelakar taw! BUKAN CERITA LUCAH!!!

mse kelas harian physics tadi, kitorg blaja balik chapter Light, Form 4..

pastu, ade la soalan ni..soalan tu berbunyi mcm ni taw :-

  • Azura, whose height is 1.5 m, stands in front of a plane mirror. What must be the minimum length of the mirror for Azura to be able to see her full length image?
then, Sir Anwar buat drawing kat white board... dia lukis org lidi jerk.. I pandang lukisan tu.. I ckp la "ala...Azura xde skirt!" ( sbb, klau Cikgu Jufri a.k.a Cikgu Add Math & Math lukis org lidi, tmbh2 lagi klau org lidi tu 'girl', dia ske lukis 'skirt' skali...)

pastu, Sir Anwar ckp, "tak..naked!" =))

cute gler muka dia time tu :P

hehehehehehe

ape2 je la sir! :X

btw, mengikut teori physics, tak de cahaya yg keluar dari mata (ni merujuk kepada arrow utk lukis reflection & refraction of light )

but, my theory pulak... ade cahaya yg keluar dari mata! cuba teka, cahaya ape????
Jawapan: CAHAYA CINTA!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hye hye hye!

hari ni I nk story psal cerita gembira laks..

hehehehe ;))

actually, I baru je balik dari tuition.. I amek program cuti

then, mse kat tuition td, (mse physics- my fave. subject ), Sir Anwar explain psl chapter "HEAT" (form 4 punya silibus)..

seperti biase, dia akan carik sorg "mangsa" utk dia jdkan contoh..

then, this time, I la student "bertuah" tu...

nk dijadikan cerita, dia terangkan psal thermometer.

then, dia ckp kat Amir "thn lepas awk kan jd thermometer?"

pastu, tetibe je dia ckp kat kelas " I assume she is thermometer. ('she' tu I ler :P) bila I tuangkan ckit je air panas kat ats dia,dia scream ckit je.. aaa" ( aaa tu Sir jerit ckit je ) then, bila i tmbh bnyk ckit hot water, she scream more longer..n, bila i tmbh lagi bnyk, dia jerit moreeeeeee longerrrrr..."

mse dia dok explain benda td tu, bebudak lelaki kat blakang tu dok sakat dia.. paham2 je la ape yg diorg ejek! malu laks nk story ! hehehehehe

tp, usikan "manje" diorg tu mampu la membuatkan muka sir yg putih tu blushing (merah gler ok?!) I dok tunduk kepala je la..nk buat ape lagi kan? siot gak diorg ni!

kelakar la... xleyh lupa..hahahahaa

this is one of my sweet memory :)

I will miss this moment :((

the most important thing is, I will miss him so much =((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hahahaha

memula, I ingt dia mmg x sempat nak send email tu..

so, i buat la preparation sendiri :P

last2, pagi td, mse lps kelas program cuti, dia ckp "sy dh email dkt awk"

hehehehe

alhamdulillah :)

And.... I dh bocorkan satu rahsia kat dia td :P

rahsia yg I dok berposing kat bulletin board dia kat Martin :D

sorry la sir! x dpt berposing dgn sir, dgn board tu pown jd la! :X

agaga...

ni ha gmbr tu...

xde keje.. :P


btw, I ske tngk dia senyum... nmpk manja jerk

adoi!

merepek!

hahahaha

haaaaa....

pastu kan....

I rse la kan...

ade sorg mamat ni...

dh bgtaw dia la :((

bosan btol klau ade org yg busy body kat sekeliling kita ni..mulut mcm pompuan! (alamak! sorry la pompuan-pompuan sekalian! )

I shouldn't believe him from the beginning!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Hye!

I x taw la ape kne ngn i ari ni... semuanye xkena je.. dari tgh mlm lgi...

  1. I tido lmbt sebb nk siapkan bahan utk presentation selasa ni..dlm kol 3.30
  2. mase bngon pagi, I tersentak dari tidur.. pastu, menggelupur bngun..(sbb ingtkan dh lmbt nk g bengkel Biology)
  3. dpt berita yg BAN (kwn i) masih ade di Nilai.. I takut x smpat nk pegi..
  4. dlm kol 9.10 pagi, I call my fren (kembar) yg nk convoi ngn I ke Pudu..tup2, I dpt taw yg salah sorg dari kembar tu baru nk mandi...(sakit sgt hati I ok!)walhal, I dh ckp, GERAK DLM PUKUL 9! BKN BNGON PUKUL 9!
  5. udah le lmbt, ni boleh plak diorg tu sesat! so,melmbtkan mse jerk!
  6. last2, kol 9.50 baru nk bertolak! ( mse tu, I rse sakit hati sgt..mcm nk jerit kat diorg pown ade gak)
  7. so, SEMUA HARAPAN I hancur ler!
actually kan... I plan nk pegi awal sbb nk jumpa my tuition physics teacher kat sne... since dia ngaja kat tuition tu jugak. I nk tunjukkan bahan yg I buat tu.. bila dh jd mcm tu, mmg x sempat la..sbb Bengkel yg I join tu clash ngn waktu cikgu tu ngaja...as a result, I TAK DAPAT FOCUS mse bengkel tu... i rase la kan..satu benda pown x masuk :(( I tak dapat focus sbb sakit hati punya psal!

Bila I balik dari bengkel tu, I story la kat salah sorg teacher skola I,Teacher Y (bkn nme sbnr..) Thank God! She help me so much! :)

then, I dpt taw satu story ni..yg ni I xleyh story la..sbb, bertmbh sakit hati jerk! I akn buktikan yg I bleh score highest! grrrrrrrrr

Mungkin ade hikmahnye semua perkara yg berlaku hari ni! Mungkin ade rahmatnye <---bak kate teacher Y... I have to think positive... Everything happens for a reason!!! Mungkin Allah tak izinkan utk I memiliki ape yg I nak sbb DIA nk anugerahkan sesuatu YANG LEBIH BAIK DARI APE YG I INGINKAN :)

hurmm..never mind.. Enough for today! tired! sleepy! gud nite!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

i baru je balik dari shopping... :P ala..bkn jauh mne pown...kat jusco Wangsa Maju je.. :D

penat jugak la kaki i..hehehehe... penat2 jalan, tp, beli baju sehelai jerk...hehehehe..saving la.. maw kawen :P

tp, overall, baju n seluar murah2 la... udah le murah, bnyk laks design baru yg smpai :) senang btol hati i td ;)

tp, dlm sibuk bershopping tu, i asyik teringt kat sumone jerk... ape la yg dia ngah buat tu eyk? hurmmmmmmmm :(

adeih

merepek! sebelum i merepek ngn lebih lanjut, lebih baik i tido dulu... daaaa:-h

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


finally!

akhirnya!

dpt gak i contact cikgu Physics tu :P

Thank You Sir!

sbb:

  • sudi gaks ajar sy! hehehehe...
  • sudi kasik idea utk presentation tu!
Walaupun:
  • sir baru je abes kelas
  • sir ade keje nk buat
  • sir baru nak mkn (memandangkan mse tu beliau ajar I kat restoran mamak :P )
  • sy ni xde la pandai sgt ;)
  • sir terpaksa korek idea yg "disimpan" utk kelas modern math form 3 :P
You are my life saver!

Ainaa, I had told u, rite? ;)

Klau Cikgu Jufri tu HERO AWAK, Sir Al-Junid laks HERO I :P

hurmm... ye ke? ntah..merepek! adoi!

ok la.. chiow!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

  • Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).
  • Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik.Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  • Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.
  • Lelaki boleh menerima penolakan dgn baik.
  • Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya utk menambat hati wanita...
  • Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  • Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  • Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  • Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  • Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  • Kebanyakan lelaki yg nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!
  • Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  • Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.
  • Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa...yang lain hanya kawan..
  • Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja.Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah! (really????? )
  • Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  • Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti... ( takut,ok?? klau kene reject, mcm mne? )
  • Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.
  • Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hahahaha..

ade cerita kelakar ni :P cikgu physics I, (cikgu skola) sroh ktorg wat presentation utk chapter 4 form 5, Electronics. yg bestnye, I haram jadah pown x faham bahagian yg cikgu tu sroh present... so, what should i do, huh? adoiiiii!

time-time mcm ni la yg buatkan i stress... ntah brape kilo agaknye rambut i gugur kali ni :P

btw, i'm still trying to contact my tuition physics teacher :D

harap2 la dpt contact dia esok :-s

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..




is it juz a word ?

can someone teach me what is love?

can someone answer me,"how do i know when i'm in love?"

bcoz..

my mind tell me i'm in love...

my heart beat faster when i'm thinking about him...

but..

it hurt me..

it make me feel nervous...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hye! I'm back! ni semua sebab Ainaa la... :P u guys know y? sbb, dia promote cerita lipas dia kat blog dia ni . so, I pown rase nk aktif balik..hahahaha.. (nothing funny!) :P it's ok la..

btw, this time, i nk story psal persahabatan... this year, i ade la baik ngn sorg ni... kitorg berkwn la mcm biase.. than, ade la satu hari ni, dia tetibe je emo ngn i... selidik munye selidik, i still gagal dptkan penjelasan knp dia emo... so, i mlas nk amek taw, i buat bangang je la... xlme pastu, dia ok balik ngn i... (pstt....dia yg anta sms kat i dulu :P)

then, ingtkan dh ok..rpe2nye, ade la kemajalan yg dia buat..dia tikam sorg kwn dia dari belakang. kwn dia tu sendiri yg ckp... I terkejut ok! x sangka laks..

xper la.. lantak dia la.. i x peduli.. hahahaa...btw, jgn dia burukkan i kat depan kat sorg yg i tgh crush ni sudah la :P hal2 lain, i x maw amek taw.. lantak dia la :D

geram ok ngn org yg mkn kawan ni!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Semalam ada lipas dalam class maths.Apa lagi,kecoh la satu class.But at first,semua org tenang je tau.Tak kesah sgt.Alih-alih lipas tu mcm muncul time Cikgu pujaan Ainaa (ehem ehem,Cikgu Jufri ok) ;D tgh mengajar.Nak jdkan cerita,lipas tu dtg dekat I.And I pulak was sitting beside Ainaa!Adoi!I pun dah start la jerit-jerit.Mula-mula,I ingat bdk-bdk lelaki kat belakang acah-acah je yg lipas tu dah ade kat tepi kerusi.I tak nak la percaya. But, I angkat kaki, pejam mata n jerit "TIPUUUUUU!" So,dlm keributan dan kekalutan class maths yg sepatutnya penuh dgn ilmu (aicehceh),Cikgu pujaan Ainaa (Cikgu Jufri lagi sekali) telah menjd SUPERHERO!Hah.Percaya tak percaya.Superhero Ainaa tu pergi kat tepi I and pijak lipas tu sampai mati (sekali pijakan je tau,hebat tak hebat).Then,superhero Ainaa tu sepak lipas tu keluar class.And Ainaa's superhero buat ape tau lps tu?Her superhero angkat tgn gembira sebab jd lifesaver bdk-bdk perempuan dlm class.Yahoo! N, Cikgu Jufri tu ckp kat I "nasib baik sy ade... Awk patut berterima kasih dkt sy! Kalau sy xde, awak melompat ats kerusi tu agaknye..." Imagine, I lompat ats kerusi! hahahaha... agaknye, maut menimpa kerusi tu! :P Yela,bdk lelaki tak buat ape pun.Ggggrrrr.Tapi tak pelah.Dgn incident tu,terbukti yg cikgu pujaan Ainaa mmg hebat,mantap (well,see the leg la babe!).Satu kelas bersorak utk cikgu lps tu.Way to go cikgu!Ternyatalah yg pilihan Ainaa mmg tepat.Cikgu J sentiasa di hati dia. :)

  • P/S : A few minutes after that,She managed to whisper something to me.She told me "If Al-J,belum tentu dia selamatkan awk lagi.Tengok-tengok dia yg lari keluar dulu".Agaga.I pun ape lagi,setuju laa.Sebab mmg betul.Gah!Teacher jgn marah ye..... ;) Lawak-lawak seharian je. Btw, Al-J! What ever it is, I'll always be by ur side! You will always be in my heart!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang