H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Hurmm.. time I sign in blog ni,(sebelum I tulis post pasal Raya) I ada nampak updated list org2 yg I follow blognya. I baca la blog2 yg diorg update tu. Then, ada satu blog ni.. blog ni student Cikgu Anwar taw. That girl student cikgu Anwar kat PTM. Blog dia yg diupdate ni xde apa pun. Juz pasal birthday kawan, presentation bio n editorial board utk magazine skola dia. But, Bila I baca blog tu and tngk gambar2 dalam tu, I teringat statement Cikgu Anwar. Sakit hati btol bila i teringt statement tu. isk. Geram,kecik hati,sakit hati, benci pown ada jugak. napa la i teringt kat statement tu! Isk!!!! arghhhhhhhhhh!!!!!! shit! Nak tulis post pown x senang hati!

Fine la..
budak2 kat PTM tu pandai2
...
budak2 PTTC ni kurang pandai
..
I pulak mmg BODOH TERUS!

eiiiiiiiiii..... geram! benci bila ingt statement dia!

btw, I ada dpt gambar Cikgu Anwar ngaja kat PTM..bukan i or kenalan I yang amek.. Student dia yang pandai2 tu la yg amek.. mmg pandai la diorg.. sebab, pandai amek gambar curik2!

  • pssttttt... I mmg sarcastic klau tgh sakit hati. sila maklum yer!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Yey! Esok raya! hahahaha...

i shouldn't be too excited, bcoz ramadhan is over :( btw, i'm excited bcoz there is a lot of my favourite food :D

btw, xper la.. semoga I dpt 'jumpa' ramadhan utk next year :)

Ok. Hari ni I nak story pasal persiapan raya yang we all (psstt... jgn bgtaw mama I guna word "we all"..nnt dia baling sudip kat I..) hahahahah.. actually, my mama ngn my mak(nenek) yang buat.. I tolong ckit2 jer.. I tolong angkat dapur masak dari bawah katil nenek I, tolong gaul rendang, tlg basuh pinggan mangkuk.. gyahahaha.. pastu, tolong menyemak! adei... btw, I dah amek beberapa keping gambar.. so, I attach la kat blog ni..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Hye! Today, I berbuka kat Temerloh, Pahang. Kami di jemput untuk berbuka di sana. My dad OC Imigresen di Temerloh. I malas nk taip banyak2. So, I just attach gambar je la :)

yey! diorg dpt duit raya! :) psst...Ayah, duit raya utk kak long xde ke? :( sob..sob..
smile...
psstt...ni yg I x ske klau bergambar ngn mereka2 yg bersaiz EXTRA SMALL :((

senyum aje cik adik berdua ni ;)

bercerita apa tu?? ;;)

macam2 ragam! :)



Lepas berbuka kat restoran yg diorg tempah tu, I ngn my family pegi la ronda2 kat pekan.. Ingatkan nak jalan2 je.. rupa2 nye, MAKAN SEKALI! :(( asyik makan,makan,makan...! isk! abes diet aku! btw, nama kedai makan tu "Happy Fried Chicken"

ni la dia pinggan dan gelas yg digunakan masa kitorg mkn utk second round tu... (sebu perut!)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


I nak sambung cerita pasal Cikgu Jufri..

hehehehehe...

Mcm ni.. hari rabu ari tu, I tertido. So, bangun lambat la. Adik I ngn nenek I x kejutkan pown :(( then, I missed la kelas Chemistry. Udah le missed kelas chemistry, dtg lmbt kelas add math laks tu. adoi! ade la dlm 10-15 minit I lmbt :((

Bila sampai je kat tuition center tu, I masuk kelas ngn muka selamba je la.. then, diorg sorak kat I,cikgu lak buat reaction. (susah nk explain) I x faham apsal.. I bisik kat Ainaa,"Apsal diorg?" pastu, Ainaa senyum n ckp "Cikgu Jufri rindu awak!" hehehehe.. I senyum je la.

  • psstt... tu la... spe suro bergurau mesra ngn Cikgu Anwar I ari tu! gyahahahahhaa...
( "rindu" sbb cikgu Jufri tngk I xde kat tmpat duduk I.) pastu, cikgu nk ckp zero,dia kate "ZORO" pastu, cikgu Jufri Cakap "isk. nampak syiqa je terus jadi ZORO" gyahahah..bak kate Ainaa, "macam2 la cikgu ni!"

Then, mase kelas bio kat skolah esoknye, Nadirah bgtaw I ape yg berlaku sebenarnye dalam kelas hari rabu tu. sebenarnye, cikgu Jufri tnye "syiqa x dtg ke?" (sbb, i xdtg lagi time tu...) then, masa Cikgu Jufri tengah mengajar tu, dia ckp "patut la hari ni sy rasa mcam laju je menulis...syiqa takde!" (sbb, klau i ade, i mintak cikgu bg i masa utk meyalin.. gahahahahhaa....

BTW, masa hari rabu tu, malamnyer... Cikgu Jufri sms I.. dia ckp thanks 4 da card (raya card!) n, adala benda ckit dia ckp.. n, dia bagi nama glamer kat I! gyahahaha.. dia panggil I C'Qah!

wahhh.... nama glamer baru! hehehehe...bleh la I guna! agaga :P mlm tu, I agak bersemangat untuk study add math utk exam esoknyer.. adoi.. btw, jgn salah faham yer..word yg Cikgu Jufri gunakan tu buat I terharu n rasa mcm nak study add math n xmo tido! :P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


gyahahahhaa...tergelak I masa I terfikirkan title utk post ni.. hehehehe...

semlm,

Sebelum kelas bio start, I argue ngn cikgu anwar,smira ngn cikgu jamaliah.. psl satu eksperimen physics ni... I rasa, diorg x faham ape yg i cuba katekan.. :(( fine r! lupa kan jerk..

before kitorg argued tu, I masuk pejabat n berdiri sebelah cikgu Jamaliah sbb I tgh cari kad raya dalam beg :) Cikgu Jamaliah tanye I, "U got somehthing for me?" I jwb la, "yes, sure!"then, I hulur la kad tu kat dia.. Cikgu jamaliah ckp " la.. saya ingt nk bagi kertas soalan tadi!"gyahahaha... time tu, kak Farah jerit, " Kitorg xde ke???" pastu, Cikgu Anwar cakap "awak nak kahwin dah ke??" I jwb la "haah! sy nak kahwin.. sy pown ade kad undangan utk cikgu jugak. Tapi, x siap lagi.."

masa dalam kelas Physics,
Cikgu Anwar macam biasa la.. suka usik org.. then, malam td dia usik Ainaa.. Dia ckp kat kelas " Korg sekarang ni tnye org 'kau fail ke lulus add math?' kitorg dulu tanya 'kau dapat 100% ke x?' pastu, Ainaa menjawab la "mana ade! tak baik la cikgu ni!" pastu, Cikgu Anwar ckp "ala.. rileks la.. awak ni sensitive btol.." pastu, I cakap la "spe sensitive?" (sbb last week kan I merajuk ngn dia.. sbb, dia buli I gegiler last week!) then, dia ckp "Dia..(Ainaa) saya usik sikit je malu2. Tengok tu! dah merah muka..." pastu, cikgu anwar gelak.. siot jerk.. then, dia sambung lagi
" awk ni mmg pure malay female la..." kahkahkahkahkah =)) time tu jugak I gelakkan diorg.. gyahahahaha...then I ckp kat cikgu Anwar, "yer la.. lemah lembut..mcm _______ (dia puji sorg gurl ni..dia ckp, gurl tu baik,lemah lembut, cantik...) pastu, Ainaa pegi bisik kat Amir.. I dengar dia ckp " Syiqa jelez!" ceh! then, I cover line, I cakap la "spe jelez?mane ade jelez! perlu ke jelez??" gyahahahhaa... pastu, cikgu anwar ade ckp sumthing lagi.. I x ingt. tp, ape yg I ingt, I ckp kat Ainaa "Ainaa, awk jgn menjawab! nnt awk sakit hati!" pastu, cikgu anwar ckp kat ainaa "awk takut kat dia ke?" then, Ainaa jawab " x la.. dia kawan saya!" pastu, I ckp la " saya x marah dia.. saya nasihatkan dia supaya jgn menjawab cakap cikgu.. nnt dia yg sakit hati!" gyahahaha.. dushh... pastu, Ainaa ckp kat I "xpe syiqa.. esok turn awk plak! ('bermanja' ngn cikgu jufri..) gyahahaha! adoi!!!! pastu, kitorg cerita2 la psal cikgu Jufri.. tapi, cikgu Anwar lak sampuk.. dah pandai menyampuk sekarang.. dulu, ape org ckp, dia buat bangang jerk.. adeih! ;;) Lepas habis kelas physics, I jumpa cikgu Anwar personal. Sbb, ade la hal ckit.. time I jumpa dia tu, dia usik I ngn sorg cikgu ni... bkn Cikgu Jufri, tapi, Cikgu R! hahahaha.. wat eva! pastu, siap ckp I nak kawen ngn Cikgu R tu! ayoooo! pelizzzz la!!! Cikgu R tu dah mcm bapak I jerk.. isk.. mintak simpang! hahaha... dah tu, Cikgu Anwar siap taw lagi carta guru feveret I.. isk.. mne taw ni?? hahahhaa..

  • I ade story psal cikgu Jufri tadi.. tp, esok la pulak! skrang ni nak ulangkaji ckit utk trial Add Math esok.. :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


tadi, masa I pegi bazar, I tunjukkan "abang samosa" yang I admire tu kat kak Siti. Masa beli tu, ade la insiden yg agak kelakar... hehehehe.. mamat tu sweet, ok? ;)

Bazar yang I maksudkan tu kat Taman Melawati. hehehehe... mamat tu ada pimples... cute! hehehehe.. pastu, tadi dia pakai cap putih! damn! he is so gorgeous!!!!

Bila I balik umah, I story la kat my sis, Eena! dia bagi "IDEA" yg I x taw la bernas ke x... Idea beliau berbunyi begini... :-

  • "Apa kata, kalau kau tulis nombor telefon kau kat kertas, lepas tu, kau pergi beli samosa tu. then, kau bagi la kertas tu time kau bayar :) tapi, kau jgn la hulur terus.. kau letak la nombor tu kat bawah, then, kau terbalik kan la duit tu. Juz bg dia nmpk ade kertas tu. (I faham apa yg my sis maksudkan tu.. klau u all tak faham , nasib la... hehehehe..) " gyahahaha.... malu je... adus...
errr... nak buat ke x??nak buat ke x??nak buat ke x??nak buat ke x??nak buat ke x??

-THE END-

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Tadi, lepas kelas Math, I duduk kat pejabat Tuition Centre tu.. Tulis kad raya untuk Cikgu Zulhasnan... Then, Ade la sorg kawan sekelas I duduk situ skali.. Dia tanya I, "Cikgu dah masuk kelas ke?" pastu, I ckp la "sudah. Napa kau tak amek kelas Math?" pastu, dia ckp "aku amek la kelas math. Tertido tadi..." hehehehe.. naseb kau ler... I tanya dia, "kau skola mne?" dia jwb, "teknik Gombak" ouhhhhh...pastu, I tnye lagi " kau amek course ape?" "electrical.." gyahahaha... senang ckit nk tnye Wahida.. agaga... gud! pasni, siap la kau! hehehehe :P
then, dia g masuk kelas.. I pulak pegi bazar ramadan ngn kak Siti.

Kat bazar ramadan, I ckp la kat kak Siti,geng mamat tu la yg slalu ejek I kat kelas n x ske I.. then, Kak Siti cakap, tu bukan Farhan ( sbb, i ckp pkat kak siti yg nme mamat tu Farhan!) tapi, nama dia Nabil. gyahaha... ape la.. salah orang daaaaa... cian si Nabil tu.. pastu, mamat yg slalu ejek I tu I panggil dia "si leher berlipat.." (sbb dia slalu ejek I n mulut dia kurang ajar sangat! so, I panggil la dia mcm tu!!!!) si leher belipat tu la yang nama dia FARHAN!!!btw, kekeliruan ni disebabkan kawan sekolah Nabil yang salah bagi info... hehehehehe.. salah tafsir@misunderstanding la... :P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Fuh! panas btol hati I! even peristiwa ni x berlaku pd I, (which is happened to my lil sis) I tetap rasa tempias and sakit hati... ceritanye mcm ni!

I went to jln TAR ( with my family of coz!).. kitorg pegi sebab nak hantar ice-cream kat kawn my dad..( dia berniaga ice-cream potong kat situ..) so, I,my sis ngn my mom amek la kesempatan jln2 kat situ...

then, lepas pusing2, ktorg smpai la kat Jalan Masjid India.. (time tu dah nak balik dah..) Mase I ngn adik I tengok baju kat satu gerai ni, (which is ada patung yg siap pkai sunglass lagi..;P )tetiba adik I tu mcm tegur seseorg.. I ingtkan spe.. rupa2nye, salah sorg cikgu Pengawas sesi Petang.. (Puan A) ok la.. I buat xtaw je la.. Adik I je tegur dia..(sbb, adik I x pkai tudung, then, Cikgu tu tegur psl tu kowt! pastu, ktorg gerak la join my mom n my dad.. masa tu my dad ngah sembang2 ngn kawan dia.. then, I ngn my sis rse bosan giler. So, ktorg ajak la my mom g ronda2 kat gerai yg dekat2 situ.. adik I jln tgh2, antara my mom n I... then, my mom tunjukkan satu sampin ni.(ade jual kat salah satu gerai kat situ) So, my sis tinjau la sampin yg my mom tunjuk tu. skali tu, nak taw ape yg Puan A tu ckp??

"Ala Fatin ( my sis!) tak payah la nak menyorok!" bleh x u all imagine, how annoyed she is??? sakit btol hati I! I yg dengar ni pown PANAS! x payah la nak perli2! Walhal, that time, my sis x menyorok pown daripada dia! Klau ikutkan hati I, nak je I perli dia balik!for mereka2 yg dah kenal I, mereka taw la mcm mana mulut I ni..spe yg dah kene tu, sure diorg tak ma pandang muka I lagi ! gyahahahahahaa<----eksyen giler! ptuiii!;) btw, klau cikgu Anwar leyh laser org, apsal I xleyh?? hahahahaha... I shouldn't follow his bad attitude!(he's nice,ok?) Tapi, saba je la.. I xmo Puan A canang cerita kat skola nnt! eiiii!!!! sakitnyer hati!

  • Psssttt.... sebab tu la I x sabar nak HABIS SEKOLAH!!!!!
btw, ari ni, I asyik makan...makan...makan...hehehehe.. ello! I makan SELEPAS BERBUKA PUASA, ok? bkn ape.. nnt u all kate, I x puasa pulak! ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Fuh! panas btul cuaca! :(( I baru je balik dari Melawati.. Macam biasa, I pegi Melawati tu jalan kaki je.. dah 3 tahun I berulang-alik dari rumah ke Melawati tu.. Everyday! hahahaha.. So, skrang ni I rase, jarak Melawati ngn rumah I ni sekangkang kera je even masa yang diambil untuk smpai ke destinasi adalah 15 minit! hahaha.. berpeluh jugak la ketiak! :P ok! dah! xmo merepek.. actually, I nak sambung story pasal kes hari selasa hari tu..

Actually, I pergi Melawati tadi sebab nak jumpa Cikgu Jufri. Nak bagi skema jawapan Trial Add Math SBP (SPM) ngn soalan trial math form 3 (SBP).. sambil tu, boleh "menyelam" skali.. gyahaha..jahat btol i ni! :) mase I lalu kat bazar ramadan, I nampak gerai yang jual popia basah dah bukak.. x ramai orang! so, I singgah la kejap.. coz, I dah lame nak beli popia goreng dia.. alhamdulillah.. akhirnya, dapat gak I beli! hehehe..

then, I pegi la tuition centre.. I tinjau dalam pejabat tu.. I nampak cikgu2 dok berkumpul satu meja.. baca paper.. gyahahaha... so, I masuk je la.. tengok2, cikgu Jufri x sampai lagi.. cikgu jufri mmg ske datang last minute! hehehehe :D btw, keadaan cikgu2 tu semua lembik semacam je even mereka tu semua lelaki! Maybe penat kot.. Pagi tadi mengaja kat sekolah.. petang mengaja kat tuition centre plak..

I duduk la kat kaunter,depan kak Farah.. story2 ngn kak Farah n Kak siti.. pastu, tunjuk gmbr yg I kebas dari satu blog ni.. then, I dapat taw satu rahsia daripada Kak Farah..jeng jeng jeng! shhhh... xleyh bgtaw.. IT'S A SECRET! :)

tak lame pastu,Cikgu Anwar siap2 untuk masuk kelas... dia dtg kat kaunter.. n, berdiri sebelah I.. I rase, itu la waktu yg sesuai utk cakap ngn dia.. (psl kes hari selasa ari tu)

I pandang dia, "Cikgu marah sy, eyh?" pastu, dia senyum. I lega bila dia senyum :) btw, I x sempat nk bgtaw kat dia npe I sakit hati sangat malam selasa hari tu... kan best klau I mempunyai kesempatan tu.. xde la I rase bersalah sgt.. skrang ni I still rasa bersalah even I dah mintak maaf kat dia.. juz bcoz I x dpt explain kat dia betul2... :((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Selepas semua yang berlaku hari ni (selasa,16 sept.)... I dah dapat terima hakikat!

Serba sedikit peristiwa hari ni ( time kelas: 8.15 - 10.15):

  1. Cikgu Anwar tegur pakaian I "awk pun pkai baju kurung jugak? kenapa hari ni semua org pkai baju kurung?" (semua org merujuk kpd kakak2 yg jaga kaunter tu)
  2. Masa I masuk kelas Bio ( kelas Puan Jamaliah), satu kelas sorakkan I sbb I pkai baju kurung.. (salah ke haaa???)
  3. Kena gelak ngn Ainaa sbb salah jawab soalan Bio..( mmg ptot pown kne gelak! punya la bodoh soalan tu.. I lak g jwb dgn jwpn yg PALING BODOH! ade ke kaitan pH uterus ngn jantina bayi??? bangang,kan??? ) p/s: jantina bayi ditentukan oleh sex-chromosome dari gamates bapa.. bkn pH value rahim ibu!
  4. kena buli ngn Cikgu Anwar dalam kelas ( Cikgu Anwar sangat naughty hari ni! )
  5. Kena gelak ngn Cikgu Anwar ( Memang hari ni hari untuk dia jadi naughty..so, dia gelakkan org sesuka hati dia la! :P )
  6. Kena gelak ngn Raja, Azfar, Amir... ( Memang mlm ni I jadi bahan ketawa org! who care,right?? Chicken! )
  7. Merajuk and jalan mcm anak GORILA! hahahahaha.. siot jerk! :P (lagi la takde yang nk kisah!)
hurmmm... sedikit demi sedikit I dapat terima hakikat yang I akan kehilangan semua keindahan ni satu hari nanti.. masa tu dah x lama lagi...takde benda yang kekal... so, memori yang I miliki pada hari ni akan I simpan sebagai sesuatu yang lebih berharga dari nyawa I sendiri.. I really meant it, ok? deal with it!

Wajah dia akan I lupakan suatu hari nanti.. suara dia.. gurauan.. gelak tawa.. senyuman yang manja.. sapaan yang mesra.. Segala-galanya akan jadi sebuah memori yang paling berharga...

I boleh buatkan supaya dia ingatkan I after this.. at least for 3 years.. but, xkan nak paksa adik I tuisyen ngn dia dari tahun dpn (adik I form 3 nest year..) smpai dia form 5,kan? so, cuma I aje la yg akn simpan semua memori ni.. kena marah dengan dia.. kena gelak.. everything la..

“Being hurt by someone you truly care about leaves a hole in you heart that only love can fill.”

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

"If you love someone,
Set him free ....
If he ever comes back, he's yours,
If he doesn't, here's the poison, suicide
yourself for him"
- Shakespeare

Segalanya akan berakhir. Semua kenangan yg I dpt, akan jadi sebuah sejarah yang PASTI akn I kenang... sampai bila, I sendiri tak pasti. Yang pasti, kenangan2 tersebut akn menemani I selagi I ingin ditemani kenangan silam yang tak mungkin kembali... :) Walaupun kenangan tersebut AMAT MANIS ketika dilalui dan amat pahit untuk di kenang, tiada sesiapa yang layak untuk merampas kenangan tu.... Melainkan Allah!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Mungkin anda tidak tahu...tapi sesuatu yang anda tidak perasan atau tidak terfikir langsung....Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia. Anda seorang yang istimewa dan unik. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah disebaliknya. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci & cela. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. SEMINIT!!!!!! Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya. Ambillah sedikit masa dan anda sudah pasti memberi keceriaan kepada seseorang atau mungkin mengubah hidup mereka kepada yang lebih baik.

Credits to ViN oK! ® [GLAMz]
thanks my friend! :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

urmmm...

lebih kurang 8 minggu lagi SPM akan bermula..

I dah x sabar..
sbb...

  1. I x yah pakai uniform skola lagi!
  2. x yah bgon pagi2 lagi.. ( at least utk 3 bulan!) hehehehe
hehehehe..

and... the most important thing is...

I akn tinggalkan semua kenangan yg sgt manis untuk dilalui dan sgt pahit untuk dikenang tu bersama zaman sekolah yg akan berakhir :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

pagi2, I bangun tido.. then, My mom ajak pegi Carefour.. coz mama nk belikan I baju kurung.. :) yeeeeeehaaaa :P I beli dua pasang baju.. murah jugak la..sepsg tu RM50 sepasang, sepsg lagi RM49.. satu hitam, satu putih.. hehehehe.. cute! (perasan!) lepas shopping tu, kitorg pegi Giant pulak.. mama nak beli baju raya untuk Nur Dina Batrisya and, nk beli bahan2 utk memasak berbuka nanti..hehehehe... lepas shopping2 kat giant, we all merayap umah Mak Ngah pulak.. ala.. dekat je ngn umah kitorg.. juz nk bg baju tu kat Dina.. Ye la.. Mama Dina, Kak Shila tolong mak ngah buat biskut raya.. so, Dina pown follow la mama dia sekali.. hehehehe...

ni ler Dina.. hehehe :)

after that, we all balik la rumah.. I ingtkan I nak wat latihan Add Math.. since my trial for add math next week :( but, mata I dah ngantuk giler! :(( utk hilangkan ngantok, I pegi la umah kembar.. study add math.. hehehehe... balik umah kol 6. Then, I tolong la mama masak.. macam2 mama masak..

Menu Untuk berbuka hari ni:
  1. Ikan kerapu masak tiga rasa
  2. telur Itik masak lemak
  3. sayur goreng
  4. sotong goreng kunyit
  5. and....
SPAGHETTI!!!

yey!!! bestnyer.. hahaha.. dah lme x mkn spagheti! asyik dengar cikgu Anwar dok ckp kepala kitorg mcm meatball jerk.. at last, dpt gak mkn spaghetti! hehehe...

-the end-

  • p/s: xde mood nk menaip mlm ni.. sakit hati giler!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

OK! skrang I nk kongsi resepi puteri mandi... nenek I punya resepi.. hehehehe :)

Please take note: resepi ni boleh dimakan oleh 10-15 orang!

Bahan2:

Untuk doh :

  1. Sepaket Tepung pulut
  2. 1/2 sudu kecil kapur
  3. Air (anggarkan sehingga doh cukup liat)
  4. garam ( secukup rasa )
Utk kuah :
  1. Gula Melaka (terpulang nak guna banyak mana. Asalkan kuah nanti jadi berwarna)
  2. 2 biji Kelapa (warna putih sahaja. tak ada baki tempurung dalam kelapa tu)
  3. Air ( anggarkan sehingga kuah cukup pekat)
  4. Daun pandan (terpulang mahu guna sebanyak mana)
  5. Gula kasar (mengikut selera anda untuk jadikan kuah tersebut menjadi manis)
Cara membuat:

Doh :
  1. masukkan tepung pulut ke dalam bekas bancuhan..
  2. masukkan garam
  3. campur kapur dan air untuk doh dalam bekas lain
  4. masukkan air yg telah dicampur dengan kapur sedikit demi sedikit ke dalam bekas bancuhan yang mengandungi tepung tadi...
  5. uli tepung sehingga cukup liatnya... ( bila u dah gentel tepung tu bulat2, u all kena picit bahagian tengah2 supaya rupa bentuknya jadi mcm red blood cell... bila u cucuk tengah2 tu guna jari u, tepung tu x melekat kat tangan u.. that's mean, tepung tu dah cukup liat...)
  6. letakkan doh yang telah gentel ke atas daun pisang
  7. celurkan dalam periuk yang airnya telah mendidih... bila dah terapung, baru boleh angkat dan letakkan dalam bekas yang telah diisi dengan air paip ( air yg x terlampau sejuk atau panas... )
  8. bila dah sejuk, toskan ( tapiskan )
selepas di gentel dan diletakkan di atas daun pisang

selepas di tapis.. ( I lupa nak amek gambar mase I celur benda alah ni.. :P )

Kuah :
  1. masukkan kelapa dalam kuali....
  2. masukkan gula melaka ke dalam kuali yang mengandungi kelapa tadi..
  3. masukkan air sampai cukup basah.. (bergantung pada selera u all! )
  4. masukkan gula kasar.. (secukup rasa!)
  5. kacau hingga larut..
  6. masukkan daun pandan..
  7. biar sampai mendidih...
  8. masukkan doh yang telah di tapis kedalam kuah..
  9. gaulkan sampai sebati
  10. Hidangkan.(makan ketika masih panas, JANGAN DISIMPAN DALAM PETI SEJUK!! sebab, nanti kuih akan jadi keras dan tidak sedap lagi)
first step utk buat kuah...

bila semua bahan2 utk buat kuah dah dicampur....

dah siap!!!!!!!


GUD LUCK!

  • psssttt.... lps ni I x leyh belaja kuih yang baru... sbb, Cikgu Anwar x bagi.. dia suro blaja dulu... hahahahaha... lps SPM nnt, I nak but kuih kole kacang pulak! ;;) so, stakat ni, ni je la kowt resepi yg I ade... :P see you soon! ;) happy ok bila I dapat buat kuih ni! hehehehehe

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Title je dah menakutkan.. hehehehe.. Malam ni I ade mcm2 nk story! btw, for this post, I nk story psl gelaran baru yg Atiqah ngn Hasmira bg kat I...

Siang td, ade seminat Chemistry... pastu, dlm kebosanan tu, I story2 ngn diorg psl kahwin2...which is my favourite topic la... skali tu.. Atiqah ckp " Syiqa Mummy Sepi!" hahaha.. sbb, diorg taw nick I kat blog@friendster is "syiqaputerisepi"... hehehehe.. kelakar btol!

after dat, atiqah keep on calling me "ibu!" hehehehe.. ( dia tukar dari mummy jd ibu...) mcm2 la..

adoi!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



Close my eyes and think of you

Let my dream takes me to you

How I hate waiting for you

When everything reminds me of you


How can I take you out my life

When I’ve locked you in my heart


You walk out the door

I can see you smile

But why am I alone

And you seem so far

I’m not in your heart

I knew it from the start

I’m done pretending

I’m done denying

There’s only you in my heart


I let tears fill my eyes

And let the sun shines my face

How I hate faking a smile

When deep inside, I’m bleeding


How can I ever walk away

When even the stars spell you name


You walk out the door

I can see you smile

But why am I alone

And you seem so far

I’m not in your heart

I knew it from the start

I’m done pretending

I’m done denying

There’s only you in my heart



  • Psttt...This special poem was written by Nur Hanina Bt Muhamad Nasir. I would like to dedicate this poem to someone special in my life...I want him to know that I love him more than he thought! If you love this poem, please credits to Nur Hanina Bt Muhammad Nasir :) TQ!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


actually kan.. I on9 blog ni sebab nk story psl kekesalan terhadap ape yg berlaku hari ni.. everything bout today! but... My friend, Hanina, sent me a file.. her own poem! hehehe.. tersentuh hati I bce poem tu! Poem tu I nk dedikasikan kepada seseorg... I nak sgt dia baca poem tu..

I akan post poem tu.. tp, dlm satu post khas la.. x mo la selit2 kat post yg ni.. kali ni I nk story psl kerja bengong yg I buat.. hehehehe...

Hari ni I ade kelas tambahan Bio.. memula I xmo pegi.. than, Ban (Imran) suro I pegi,.. dia nk sponsor duit teksi I.. hahaha.. ape lagi.. tergesa2 la I siap... walhal, time tu dah kol 3.15.. kelas start kol 3.30.. senonoh, kan perangai I? hehehehe...

lepas habis kelas, I pegi bazar ramadhan kat Melawati tu.. time tu dah pkul 5.35... I nk jumpa Al-J sbnrnyer.. hehehehe :P

mse I beli popia goreng, I teringt kat kak siti... so, I belikan la popia tu utk dia.. I ingtkan nk belikan dia agar2 strawberry.. tp, dah abes! so, beli je la popia tu utk mereka.. then, kebetulan.. mse I hantar popia tu, Cikgu Anwar pown habis kelas.. hehehehe... akhirnya!!! dapt gak jumpa dia! :) yey!

than, I nk pegi kedai souvenir yg Aina farahana bgtaw I tu.. dia ade beli perhiasan utk pensel kat kedai tu.. I x taw mne satu kedai tu.. then, I patah la balik.. I nmpk Cikgu Anwar kat simpang depan restoran Deen tu.. dia nk balik dah!. siap ngan sunglass dia lagi! hahahaha... tergugat iman di bulan puasa ni! :P

udah! sebelum merepek dgn lebih lanjut.. baik I stop dulu..hahahaha.. nk post poem Hanina plak! plus, nk jawab soalan teacher Yazz.. hehehehe :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

sakit btol hati aku ni! geram!

ade ke ptot, dia nk nasihatkan aku psl status aku tu! i mean, status yg kat ym ngn myspace tu!

dia tu yg pkir bukan2! dia tu yg x senonoh! ajak conversation psl benda2 seks, nk kate aku persenda agama

aku x bodoh la! org kepala mcm kau je yg pkir bukan2! org lain ok jer!

satu lagi, kau jgn anggap aku ni budak kecik yg x reti nk pikir ye!

I warn u! I hurt people feeling.. so, dun talk to much!

aku dah explain kat kau, yg kau lebih2 tu apsal?????

dasar MUNAFIK!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

prologue:

"What Is Iddah?" he asked me... I answered him, "utk bg chance kat couple utk berbaik" then, he said "NO! FOR WELL SERVICING!"

hye hye hye!

dah LAME jgak la I x membebel kat sini... hehehehe.. rindu laks kat blog ni :D disebabkan semalam ade cerita yang best time Physics, I pun on9 la hari ni :D semalam x sempat nk on9 sebab busy baca sejarah n agama.. untuk exam td..

Ok.. mari start story :)

Lepas berbuka, I terus tukar baju... sbb, nk pegi tuisyen.Then, bila sampai kat tuition center, I tngk "dia" x sampai lagi. So, I g la duduk dalam kelas dulu.. I baca la buku sejarah sikit. lps tu, dalam pukul 8.10, I turun la pejabat, coz I nak bayar yuran plus nk bg thumb drive I kat cikgu Jamaliah...then, I nampak Cikgu Anwar. dia tngh dok baca paper.. I buat bangang je la.. lps I bayar yuran, I bg la thumbd drive tu kat cikgu Jamaliah. Pastu, I masuk kelas. tp, haus la plak.. I turun pejabat balik. I minum air kat pejabat.. mse I nk masuk pejabat tu, cikgu Anwar nak keluar, masuk kelas. I tegur la dia "Cikgu! npe muka merah jer?" then, dia ckp " sy penat," alahai.. cian! :P

mase bio, blaja macam biase. Tajuk Inheritance... then, lepas habis kelas Bio, kelas Physics!!!! yey! :P

ok... mse kelas Physics...

mse kelas memula start, I sibuk salin bab2 yang spotted utk paper agama (exam td) taw.. pastu, Cikgu Anwar leyh perasan laks.. aiseymen! dushhh... I malas nk gado@lawan ckp dia. sat g dia sarcastic ngn I. So, I tindih la buku rujukan agama islam tu ngn note Physics. then, dia kate "ha, GOOD!" fine r.. sorry la sir.. sbb sibuk buat keje lain time kelas sir.. hehehehe.. pastu, ktorg blaja la macam biasa.. then, bila dah habis buat latihan utk chapter light(ulang kaji form 4), dia edarkan la buku note utk Heat pulak.. time tu, I salin la tajuk2 spotted tu. then, I ckp la "eyh! ni apsal kita rase mcm x blaja lagi jerk?"<---I ckp kat Ainaa... then, cikgu Anwar ckp "Ala.. agama tu kalau x blaja lagi pun awk boleh jawab. baca je la" then, Ainaa jwb la balik " bab2 kahwin tu susah la cikgu!" pastu, Cikgu Anwar cakap, " eyh! senang la.. saya suka bab2 kahwin tu. ktorg buat study group ckp psl tu. Ok. I ask u. What is Idah?" then, I jawab la " utk bg chance kat couple supaya berbaik semula.." then, dia jwb "NO! for well servicing!" ceh! abes students lain gelak. adei.. memula I x faham. then, Ainaa terangkan la kat I.. baru I faham. pssstttt... bagi mengelakkan kekeliruan, I explain ckit ape yg Cikgu Anwar maksudkan tu... Hikmat Idah: 1. Menjamin kesucian nasab. Kewajipan beridah bagi perempuan mengelakkan percampuran benih apabila bekas isteri berkahwin dengan lelaki lain (m/s 124, buku rujukan X-press (sasbadi)...) hope pasni xde kekeliruan dan salah faham yer...

then, I pusing belakang, pndng dia (sbb Cikgu Anwar ade kat belakang.. dia edarkan notes) pastu, dia ade ckp sumthing... I x dngr sgt.. sbb, kelas bising plus dia ckp smbil ketawa.. pastu, bila dia tngh padam white board, Amir Haiqal tnye dia, "pasal haji cikgu taw?" pastu, dia x dngr kowt.. I lak yg tnye dia.. " Ha.. pasal haji, cikgu?" then, dia ckp "psl ape?" <---dia tnye I, ape yg I nk tnye dia utk soalan haji tu :P then, dia tukar topik. dia ckp " ha.. sy tnye awk. what is sembelih?" <---smbil jari telunjuk dia sharp tunjuk muka I.. adei! "err..."<---i nk jwb, tp, Ainaa dah jwb dulu :) thanks my friend! pastu, cikgu Anwar ckp " yg psl putus2 urat tu," bila dia habis padam white board, dia suro students lain diam. " ehhh eh.. dah.. i know bkn slalu kita tukar subject in da middle of our class. diam la! " hehehe.. cute gler muka dia :P lps tu, ktorg blaja mcm biase... Haaaa.. mse blaja heat.. ktorg blaja lagi psl thermometer. And, once again... I jd THERMOMETER dia! :) it's ok! I don't mind! hehehehe :) tp, diz time, dia ckp "sy nak buat thermometer. spe nk jd thermometer sy?" pastu, dia pndang I, dia ckp "awk la!" I pndng Ainaa. Ainaa senyum jerk.. dushhh! skali lagi! aiyooo! then, dia terangkan la psl mcm mne nk buat thermometer tu.. sme je style dia mcm ari tu.. x yah story r.. mls! hahahaha :D mse balik, I teringt sumthing.. last week I nk tnye dia sumthing.. tp, I lupa.. I call kembar. mne la taw kowt2 kembar ingt ke.. sbb, Fateen yg beria-ia suro I tnye cikgu Anwar. I ckp kat cikgu Anwar yg I nk tnye dia soalan.. tp, dia ckp dia rushing.. dushhh.. tp, dia jwb gak soklan sorg gurl ni.. lupe la spe.. x nmpk muka :P dushh dushh dushh.. xpe la.. fateen pown x ingt ape soklan tu.. then, cikgu anwar ckp,"nnt awk tulis la ape nk tnye tu..." then, ktorg turun la tangga sme2. dia ckp, klau I nk tnye dia soalan, time kelas mlm mmg dia rushing.. I jwb la "cikgu mmg slalu rushing..." then, dia ckp " klau awk nk tnye sy soalan,awk dtg hari _________ sebelum kelas sy start pun boleh," (mcm I buat mse I nk kne buat presentation ari tu) hehehe :D dah dpt green light! yihaaaa! hehehehe... almaklumla.. trial utk physics nk dkt.. SPM pown x lme lagi :D then, mse kat tangga utama tu, I tgh save numb Nadira. then, cikgu Anwar lalu.. dia ckp "bye!" then, I pown "bye!" la balik :P bila dia smpai kat bawah, dia ckp kat amir zulzafri "esok awak exam eyh? gud luck!" I terdngr dia ckp gtu.. pastu, I ckp la " cikgu, sy pown exam esok! cikgu x gud luck kat sy pown!" then, dia ketawa... amir lak leyh ketawa jerk! dush! then, I ckp " fine la.. ni yg merajuk ni! fine la!" cikgu anwar ketawa jerk.. hehehe.. yg x bestnye, students2 yg x balik lagi tu pandang I.. ceis! malu ok! (sbb, i separuh menjerit) I nk cover line, tros blah g Deen. x pandang blakang lagi dah... hahahaha.. tu la storynyer!
-THE END-

Hey bitch! I know la u read this post for many time, right? Who r u, huh??? grrrrrrr... Chicken! Opsss.. Your idol taught me this!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

yihaaaa..

detik yg paling 'menyeronokkan' telah tiba!

yessssss...

hahahaha

trial itu 'seronok!'

td first day trial

biasa la.. paper Bahasa Melayu.. agaga

hari ni I jwb soklan exam tu, x pandang kiri kanan.. khusyuk! hahaha..

x cukup masa nak jawab paper 2.. :(( soalan lain I dpt jwb elok2... cuma, soalan 4, NOVEL je x proper sgt.. 4 (a) I dpt la jawab.. tp, 4(b) tu I x confident la :((

sbb...

soalan 4(b) tu 8 marks..Soalan dia lebih kurang mcm ni "berdasarkan dua novel yang anda kaji, huraikan latar masyarakat yg saling bekerjasama" tp, I juz jwb 2 isi utk Bukit Kepong n 1 isi utk Konserto Terakhir.. Isi tu I masukkan la huraian ckit.. hehehehe.. naseb la.. itu pun belas ihsan cikgu Noraini Ismail.. sbb, dia bagi I abeskan jwb soklan tu.. klau x, mati I! hahahaha...

paper 1 lak.. soalan 1 psl kelebihan amalan menabung.. hehehe :D actually, cikgu Salim pernah bincang topik ni.. i ingt ckit2.. so, i jwb la ape yg i ingt tu.. then, i touch up la ckit isi2 tu :D soalan 2 laks i pilih pilihan yg pertama.. cara-cara yg boleh dilakukan oleh remaja untuk mengekalkan kebersihan kawasan persekitaran tempat tinggal... :D soklan ni pown ade bincang kat tuisyen... tp, tu peranan sume pihak.. lgpun, skop dia punca pencemaran alam dan cara mengatasi.. klau x silap la..belasah jer la.. hehehehe..

dah lps pown.. bkn bleh buat ape.. besok paper English lak!

psttt.. takut nk jwb soalan Physics :-s

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Rules:
1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog


Starting time: 8.54 pm
Name: Syiqa
Sisters: 1
Brothers: Pernah ada.. tapi, meninggal sebaik aje dilahirkan..so, ni consider ade ke x??
Shoe size:9@10
Height: plus minus 170
Where do you live: Kota Syok Sendiri
Favourite drink: Nescafe tarik
Favourite breakfast: Potato bread yang harga Rm1.50 kat 7 Eleven (depan skola)

Have you ever

Been on a plane: Pernah
Swam in the ocean: Pernah! (paling best kat Kg. Salang, Tioman Island!)
Fallen asleep at school: Pernah! paling best tido time BM! :D
Broken someone's heart: rsenye macam pernah! :D
Fell off your chair: Pernah! masa form 3, kat Tititan Cahaya Tuition Centre! (malu giler!)
Sat by the phone all night waiting for someone to call: x ingat lak.. maybe pernah..maybe x..
Saved e-mails: ade!
What is your room like: Macam bilik kucing yang resah nak BERANAK!
What's right beside you: Kerusi makan
What is the last thing you ate: Bubur Lambuk

Ever had

Chicken pox: Once!
Sore throat: Nope!
Stitches: errrr...pernah! :D
Broken nose: blom lagi!

Do you

Believe in love at first sight: Yes! I do!
Like picnics: x sangat!

Who was were the last person

You danced with: Myself!
Last made you smile: Al-J! (even dia xde dgn I, tp, dia still buatkan I tersenyum :D )
You last yelled at: Tan kowt :P ( sbb I tngk buku Geografi dia sgt 'suci', sedangkan dia nk trial esok.. tu yg I jerit kat dia..)

Today did you

Talk to someone you like: Nope!
Kissed anyone: adik I, Eena.. sbb, dia x sihat.. so, I kiss la pipi dia!
Get sick: Yes! Selsema
Talk to an ex: Mr. Al-Junid, please take note,ok! I dun have ex! ( ade ke patot dia ckp I slalu berangan dlm kelas sbb ingtkan my ex!)
Miss someone: Yes! I do! :) Miss him SO MUCH!!!!
Eat: Dah!time berbuka tadi..;)

Best feeling in the world

Do you sleep with stuffed animals: errr... NEVER!
What's under your bed: bola SABUN BREEZE kaler biru... plus habuk!
Who do you really hate: Back stabbers, org yg Hipokrit, org yg ske menjerit, penipu,org yg ckp besar
What time is it now: 9.17 pm

Random

Is there a person who is on your mind now: Yes! Of course!!!!
Do you have any siblings: Yes!
Do you want children: Of course! teringin giler..and, tambah2 lagi bila nmpk pregnant woman! :D
Do you smile often: ermm.. kadang2.. bila perlu.. bila happy... klau senyum lebih2 nnt org kate I giler
Do you like your hand-writing: so far so good!
Are your toe nails painted: :-/
Whose bed other than yours would you rather sleep in: Parents', and.. maybe him kowt! :P
What color shirt are you wearing now: putih itu suci!
What were you doing at 7:00 p.m. yesterday: hidang makanan untuk berbuka
When did you cry last:last tuesday! (kelmarin, 2.9.08)
Are you a friendly person: don't know... ask my friends! hahahaha
Do you have any pets: Tak ade. Tapi, pernah ade :D
Where is the person you have feelings for right now: tak tahu la.. maybe dia ade kelas kowt...klau xde kelas, maybe dia tengah layan anak buah dia yang cute tu kat umah!
Did you hold hands with the person who mean anything to you now: hold tu x pernah la..tapi...
Do you sleep with the TV on: Pernah,dulu.. sekarang dah tak buat perangai tu sbb jarang tengok tv!
What are you doing right now: Jawab soalan tagged yg Ainaa bg...
Have you ever crawled through a window: ermm.. NEVER!
Can you handle the truth: Sometime yes... but, always not! (depends la.. klau truth tu sesuatu yg I dah agak, I bleh terima la.. tp, klau sesuatu yg I tak pernah jangka, maybe susah sikit kowt!)
Are you too forgiving: depends! Kadang2 tu NOPE! take time..
Are you closer to your mother or father: Both!
Who was the last person you cried in front of: for girl, Nisa...for guy, Al-J!
How many people can you say you've really loved: Ramai... I love them so ketat2!!!
Do you eat healthy: sometimes yes.. slalunye I belasah jer!
Do you still have pictures of you & your ex: Once again.. I DON'T HAVE EX!
Have you ever cried because of something someone said to you: Of Course I do!
If you're having a bad day, who are you most likely to go to: My bestfriends@My Hand Phone (bcoz.....)
Are you loud or quiet most of the time: Loud bile sakit hati or excited or happy... Quiet kalau xde mood...
Are you confident: Almost all the time :D

5 things I was doing 10 years ago
1. In love
2. Tido!
3. Bathing
4. Chit-chatting
5. Study

5 things on my to-do list today
1. Start buat latihan utk SPM!
2. kurangkan makan
3. tengok tv
4. baca sejarah
5. chat ngn Faez! (tapi, dia on9 lmbt sgt!)

5 snacks I enjoy
1. Ice-cream
2. sume cokelat Cadbury
3. bubur@kuih muih yg nenek I masak
4. Jeli yg mama buat
5. caramel yang mak ngah buat

5 things I would do if I were a billionaire
1. Pergi haji and umrah ( tiru Ainaa)
2. Keluarkan zakat harta siap-siap@ bayar hutang (Tiru Ainaa)
3. ajak@ belanja Al-Junid pegi holiday! Yihaaaaa... bestnyerrrr!
4. Nak belikan rumah idaman ngn kereta idaman mama ngn ayah..
5. Beli benda yg I nak beli sesgt! I nk beli novel2 yang best! yes! syoknye.. pastu, nk g tengok wayang.. nak belanje Zul ngn Faez...

5 of my bad habits
1. Tidur yg melampau (tiru Ainaa)
2. Malas baca buku (tiru Ainaa lagi!)
3. Makan byk sgt ( ni hakikat!)
4. Malas kemas bilik!
5. laser org! :P

5 places I have lived in
1. Taman Permata (sejak lahir,ok!)
2. tak tahu lagi.. tnye laki I!
3.-none-
4. -none-
5. -none-

5 jobs I've had
1. tukang lipat baju
2. tukang jemur baju
3.tukang ronda sekolah
4. Ketua Editor Majalah Sekolah ( Edisi 2007 )
5. Bendahari Kelas ( since 2004-2008)

5 people I tag
1.Faez
2.Eena
3.Kartika Sri Dewi
4.Nabil
5.Zafirah Majdiah!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Restaurant: Hartz Chicken Buffet

Location
: level 4, west side, lot 103 n 104, Berjaya Times Square, Jalan Imbi, Kuala Lumpur, Malaysia


Ktorg g Times Square semlm.. ( ahad, 31 ogos 2008 )sebelum pegi tu, I pegi giant ngn mama.. then, g beli daging utk masak rendang.. kan ari ni ( Isnin, 1.9.08) nk puasa :) lps tu, bile balik umah, I siap2 la.. elok2 nk keluar umah je, Pak Teh n family I dtg umah... diorg nk melawat my dad.. almaklum la.. ayah I kne heart attack twice a week that day.. syukur pjg umur :) So, ktorg terpaksa la keluar lmbt ckit.. I dah risau dah.. sbb, ptg ni, I promise ngn Tasha.. sbb, dia nk dtg umah I.. nk study physics skali...:(( sedangkan time tu dah kol 2!!! Tasha nk dtg umah kol 4!

My neighbour, Shahida, ajak I g mkn kat Times Square.. nme restaurant tu Hartz Chicken Buffet... Rm22.90 per person.. 2 jam bleh mkn dlm tu... hehehee.. but, I cirit birit!!! x concentrate nk mkn.. xde selera laks tu.. adoi...then, Eena terserempak ngn Kak Non, (Nurul) . hehehehe.. kak Non dtg ngn kwn dia.. lupe nme.. hahahaha.. sori la :P

ni ler kak Non tu :) ( tembamnyer pipi I!!! )

xde la variety sgt mknan dia... ade ayam goreng, pedal ayam, potato wedges...pastu, ade salad, nasi putih, macaroni (x reti eja :P ), mashed potato... pastu, ade la bread pudding, biskut.. air laks ade air gas... mcm Burger King! hurmmm.. g la tngk sendiri klau korg nk rse... ingt taw.. harga dia RM 22.90... and, ade la beberapa peraturan untuk mkn kat ctu... peraturan2 tu ade kat shahida... heheheh.. klau korg nk taw, g mkn sendiri.. Pergi la alami sendiri pengalaman makn ayam.. hahahaha... ratah mcm tu je ayam tu.. hehehehe.. klau I x sakit perut, sure I enjoy gler mcm shahida.. next time la pegi lagi skali... :)

Lps makan2 tu, ktorg g singgah kat Bonita.since time tu dah dkt kol 4.30, I sms Tasha sroh dtg lmbt ckit.. dlm KOl 5 ker.. I jadi geram tngk barang2 kat situ! murah2!!!! huwaaaaaaaaaaaaa...... kasut Bonita tu cantik2 taw.. RM45 je sepsg :(( btw, I beli beberapa psg anting2... plus satu brooch utk mama.. :) brooch tu murah jerk.. RM5 satu...hehehehe... anting2 tu laks semua sekali RM 8 :D seronok x terhingga :)
seronok shopping, Tasha call.. dia dah smpai umah I.. adus! sorry la friend!!! I pown tergesa2 la balik umah.. tergesa2 pown smpai umah kol 6 jugak! Tasha waited for me about an hour! sorry!!!! x smpat pown nk ajar ape2 kat dia.. I smpat tunjukkan ray of light jer... formula pown x smpat nk story kat dia.. bcoz mak dia amek kol 6.30... nvm.. since I ade 3 booklet notes cikgu Anwar, I bagi la satu kat dia.. hehehehehe.. hilang la ckit rse bersalah tu.. agaga... btw, hopefully I x kne marah la ngn Cikgu Anwar..sbb, sedekahkan notes dia kat org lain :P
Kesayanganku...
Ni le rupa note yg I bg Tasha tu.. tp, cover kaler hijau la..isi same jerk :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hye!

lepas balik dari jamuan sabtu hari tu, I , Eena ngn mama g Jusco Wangsa Maju. Mama nak mkn kat Laksa Shack. I terpaksa la ikut walaupun perut I sangt sebu + rese sgt mual! lps mkn2 tu, mama suro g naik kat MPH. Dia nk cari buku resepi utk masakan kukus... kitorg dok la kat MPh tu.. agak lme gak la.. tp, mama x muncul2.. I dah stress dah time tu.. dah la x sedap badan gtu.. grrrr.. rileksssss....I keluar dari MPH tu, pastu, I dok kat bangku panjang tepi secret recipe tu. Siap bleh tido lagi.. lme ok I dok ctu! eena kononnye nk g carik mama..tup2, mne dia hilang pown aku x taw!

xlme pas I membebel plus memasamkan muka tepi tu, mama panggil.. perghhh.. leyh diorg wat muka toya.. adoi!

then, diorg g Elianto.. I follow la.. mama tnye I, mane make up remover yg I recommend kat dia tu.. Then, I tunjuk la... kakak kat ctu pown promote la make up remover tu. then, I pusing2 la dlm butik tu.. pastu, I nmpk satu botol ni.. agak menarik perhatian I.. I usha la.. then, akak tu promote la benda alah tu.. rupa2nye, tu serum untuk rambut.. then, dia kasik i try.. i pown try la.. baunye sgt wangi.. pastu, bila I sapu kat rambut I, nmpk rambut I tu "hidup"... hehehehe... i pown beli la... I rase, produk tu agak bagus la.. ni ha serum tu...

harga n kandungannye korg leyh g tngk sendiri.. hehehehe...(btw, I ngah promote physics tu.. :P )
P/S: keberkesanan produk ni masih di uji oleh I... klau korg nk try sendiri, sila ler...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ni ler Adam.. mastermind Jamuan untuk tahun ni...

Di sebabkan ade la beberapa orang yang search contoh teks ucapan untuk ketua pengawas, I attach jugak la teks ucapan yang I buatkan untuk Afif hari tu. :) You can juz click this and download file tu yer.. Good luck!

wahh.. dah 2 hari I x membebel kat sini... sejak hari jumaat ari tu :P so, hari ni, I nak membebel puas2.. maybe dalam 2 or 3 post kowt.. hehehe.. sbb, mcm2 nk story ni.. dari kisah jamuan, kisah g mkn kat Berjaya Times Square.. smpai la kisah sekecik serum rambut yang I baru beli kat Ellianto.. hehehehe... Kisah first day puasa maybe malam karang kowt I story.. agaga.. ala.. xde bnyk sgt story kowt yg nk diceritakan pasal first day puasa.. klau ade pown, kerenah org kat bazar ramadhan...

okay... first story for today...

Jamuan Akhir Tahun Badan Kepimpinan Pelajar SMK Seri Keramat bagi sesi 2007/2008
Date: 30 August 2008
Time: 11.00 a.m - 4.00 p.m
venue: Function Room 1, level 4,
Dynasty Hotel, Jalan Ipoh,
Kuala Lumpur, Malaysia

hehehehe...

Untuk pakaian I, I dah beli baju tu sebulan lebih dah:D bkn excited... tp, mlas nk pikir.. hehehehe.. baju pown murah jerk,RM22.90...Itu pun I beli kat First Lady cawangan Carrefour Wangsa Maju. Tema jamuan tu sepatutnye White.. Tapi, I belasah je black n white.. btw, rmai gak yg rembat black n white.. hehehehe... Utk g jamuan tu, I pinjam seluar my mom ngn rantai My friend, Fateen.. tudung laks last year munye.. same je.. hehehehe.. naseb la.. I dah mls nk pikir2.. bkn glamer mne pown :P sorry la!

but, hari jumaat tu, Afif ade sms I.. dia nk mintak tlg I tuliskan teks ucapan dia.. di sebabkan I dah biase buatkan teks ucapan utk dia, I pown setuju la... then, mlm tu, I tido kejap.. dari kol 8 smpai kol 10.. pastu, I bngon, n terus terjaga smpai kol 4 pagi!!! sambil I mengarang teks ucapan untuk Afif tu, I chat ngn ex-student Al-j :) hehehe... dari ternguap-nguap, terus segar bugar mate I :)

esoknye, Sabtu, I bngon awal jugak.. even I tido lambt... I siap2 la.. mandi wangi-wangi... pastu, I tepek la make up sikit.. hehehe...Sebelum bertolak tu, I ngn my mom tunggu la my dad kat restoran Haji Tapah (since my dad keluar ngn kawan dia pagi tu) then, My mom n dad pown hantar la I kat Dynasty Hotel, Jalan Ipoh.. ala.. tu je la standard kami.. nk buat camner,kan? ;;) Bila smpai je, i tros hand over teks ucapan tu kat Afif.. but, mse tunggu my dad, I tunjukkan teks yg I buat tu.. my mom ckp "panjangnyer! mcm mne kak long buat nama ni?" (merujuk kpd watermark yg i buat kat teks tu) hehehe.. "hahaha.. tu berjangkit ngn cikgu anwar la.." but, I ckp kat Afif, I x buat kata alu-aluan utk VIP tu semua sbb dia xbg kat I.. then, dia kate xper.. tetapi, mse dia nk start speech tu, ntah mcm mne, dia salah sebut nme VIP tu ... so, kne gelak la ngn dak2 pengawas lain.. kurang asam btol! ceis! merosakkan teks aku jerk. adei! hurmm.. I x salahkan Afif.. Maybe, nama2 VIp yg Alia bg dia tu dia xleyh baca... I mean, susah nk bce tulisan tgn org lain taw! (btw, I gne komputer)hehehe.. promote! :P

Ni ler Afif.. klau I buat bisness tulis teks ucapan, sure mamat ni la pelanggan tetap I.. hehehehe ;;)

ok la.. abes dah story teks ucapan tu.. skrang ni nk story psl I kne majal ngn dak2 tu.. bertuah btol! diorg create satu game ni... nme game tu "PREFECT IDOL" diorg sebut la nombor yg ade kat kad ktorg tu.. 3 org taw yg kene.. memula Aiman.. then, 038! I pulak! grrrrrrrrrrr.... then, Raja.. huh! bosan btol! memajalkan org jerk diorg ni.. sekeh kang! diorg kate, tu diorg cabut undi.. tp, mcm xleyh caye jerk.. huh! syarat2 pertandingan.. diorg bg ktorg satu objek setiap seorg... then, diorg akn mainkan satu lagu.. then, ktorg kne create lyric sendiri berdasarkan objek tersebut.. dah tu, diorg siap bukak lagu Sayang-Sayang lagi! adoi! nmpk sgt diorg dh plan! dush dush dush!Btw, Objek yg I dpt adelah pasu! huwaaaaaaa:(( Ala.. game ni I rse diorg copy dari satu gameshow ni.. kat Astro ape ntah.. I dpt tmpt ke-3.. raje tmpt kedua n Aiman tmpt pertama.. Bertuah btol berus cat Aiman tu.. hahahahaha... hadiahnye, I dpt la mug dari Avon.. hahahaha... Siap ade quotes lagi! "TOMORROW STARTS TODAY" hahaha..

Ni AJK jamuan... wahhh...I dikelilingi jejaka "HOT"! hahahaha yg penting, I NMPK KURUS! hahahahaa

I malu la plak nk upload video yg Syafiq record tu. hehehehe..lgpun, xnmpk sgt :D
btw, I tunjukkan la beberapa gmbr yg I dah capture :)

Bersama dgn Aina, teman bergambar...a.k.a Timb. Exco Kantin


With Ariff Irfan..

Ni Azmeen.. mamat ni Form 3.. havoq gaks dia nih!

With Habib.. Fatehah, jgn marah aku yer.. toksah risau la.. Aku x usik Habib kau nih!Aku ade arjuna hati sendiri! hehehehe


Makan..makan..makan... sampai I cirit birit! menci!!!! dah dua hari I cirit-birit! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... dah la ari ni pose..sengsara btol cirit birit ni.. adus! klau takat cirit birit je xper.. ni disertai dgn muntah+sakit kepala+loya! dah mcm org pregnant pulak! adei!
makan... makan..makan.. klau nak taw, ni diorg mkn utk second round taw;;)

With Adam! ni ler gandingan baru dan lama! hehehe... Adam Ketua Editor majalah skola utk tahun ni.. I laks Ketua Editor untuk tahun lepas.. Sronok teacher Yazz mse tngk gmbr ni.. hehehe siap save lagik! yer la.. dua2 editor dia yg cute miut.. hahahahaha btw, Nina pown jelez ok? hehehehehe...


Luper laks nk story.. syafiq sibuk pnggil I datin! bengong.. dah tu,kengkwn semeja siap tnye lagi, "mne dato'?" Then, I jwb la"Dato' xde.. dia g Holiday kat Phuket..." dah tu, xrti nk diam laks.. bleh lagi dia tnye "x bawak anak ke?" I layan je la.. " x.. anak I tinggalkan dgn maid.. ni nk masuk dua org dah..."<---smbil dok meraba2 perut:P hahahaha.. siot jerk! TAK SENONOH BETUL! then, I x ingt la spe yg tnye.. soklan dia " Dato' mane lak ni?" then, si Fifi a.k.a makwe Afif jwb " Dato' mne lagi?" hehehehe paham x per :P x paham lantak korg!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang