H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

prologue:

"What Is Iddah?" he asked me... I answered him, "utk bg chance kat couple utk berbaik" then, he said "NO! FOR WELL SERVICING!"

hye hye hye!

dah LAME jgak la I x membebel kat sini... hehehehe.. rindu laks kat blog ni :D disebabkan semalam ade cerita yang best time Physics, I pun on9 la hari ni :D semalam x sempat nk on9 sebab busy baca sejarah n agama.. untuk exam td..

Ok.. mari start story :)

Lepas berbuka, I terus tukar baju... sbb, nk pegi tuisyen.Then, bila sampai kat tuition center, I tngk "dia" x sampai lagi. So, I g la duduk dalam kelas dulu.. I baca la buku sejarah sikit. lps tu, dalam pukul 8.10, I turun la pejabat, coz I nak bayar yuran plus nk bg thumb drive I kat cikgu Jamaliah...then, I nampak Cikgu Anwar. dia tngh dok baca paper.. I buat bangang je la.. lps I bayar yuran, I bg la thumbd drive tu kat cikgu Jamaliah. Pastu, I masuk kelas. tp, haus la plak.. I turun pejabat balik. I minum air kat pejabat.. mse I nk masuk pejabat tu, cikgu Anwar nak keluar, masuk kelas. I tegur la dia "Cikgu! npe muka merah jer?" then, dia ckp " sy penat," alahai.. cian! :P

mase bio, blaja macam biase. Tajuk Inheritance... then, lepas habis kelas Bio, kelas Physics!!!! yey! :P

ok... mse kelas Physics...

mse kelas memula start, I sibuk salin bab2 yang spotted utk paper agama (exam td) taw.. pastu, Cikgu Anwar leyh perasan laks.. aiseymen! dushhh... I malas nk gado@lawan ckp dia. sat g dia sarcastic ngn I. So, I tindih la buku rujukan agama islam tu ngn note Physics. then, dia kate "ha, GOOD!" fine r.. sorry la sir.. sbb sibuk buat keje lain time kelas sir.. hehehehe.. pastu, ktorg blaja la macam biasa.. then, bila dah habis buat latihan utk chapter light(ulang kaji form 4), dia edarkan la buku note utk Heat pulak.. time tu, I salin la tajuk2 spotted tu. then, I ckp la "eyh! ni apsal kita rase mcm x blaja lagi jerk?"<---I ckp kat Ainaa... then, cikgu Anwar ckp "Ala.. agama tu kalau x blaja lagi pun awk boleh jawab. baca je la" then, Ainaa jwb la balik " bab2 kahwin tu susah la cikgu!" pastu, Cikgu Anwar cakap, " eyh! senang la.. saya suka bab2 kahwin tu. ktorg buat study group ckp psl tu. Ok. I ask u. What is Idah?" then, I jawab la " utk bg chance kat couple supaya berbaik semula.." then, dia jwb "NO! for well servicing!" ceh! abes students lain gelak. adei.. memula I x faham. then, Ainaa terangkan la kat I.. baru I faham. pssstttt... bagi mengelakkan kekeliruan, I explain ckit ape yg Cikgu Anwar maksudkan tu... Hikmat Idah: 1. Menjamin kesucian nasab. Kewajipan beridah bagi perempuan mengelakkan percampuran benih apabila bekas isteri berkahwin dengan lelaki lain (m/s 124, buku rujukan X-press (sasbadi)...) hope pasni xde kekeliruan dan salah faham yer...

then, I pusing belakang, pndng dia (sbb Cikgu Anwar ade kat belakang.. dia edarkan notes) pastu, dia ade ckp sumthing... I x dngr sgt.. sbb, kelas bising plus dia ckp smbil ketawa.. pastu, bila dia tngh padam white board, Amir Haiqal tnye dia, "pasal haji cikgu taw?" pastu, dia x dngr kowt.. I lak yg tnye dia.. " Ha.. pasal haji, cikgu?" then, dia ckp "psl ape?" <---dia tnye I, ape yg I nk tnye dia utk soalan haji tu :P then, dia tukar topik. dia ckp " ha.. sy tnye awk. what is sembelih?" <---smbil jari telunjuk dia sharp tunjuk muka I.. adei! "err..."<---i nk jwb, tp, Ainaa dah jwb dulu :) thanks my friend! pastu, cikgu Anwar ckp " yg psl putus2 urat tu," bila dia habis padam white board, dia suro students lain diam. " ehhh eh.. dah.. i know bkn slalu kita tukar subject in da middle of our class. diam la! " hehehe.. cute gler muka dia :P lps tu, ktorg blaja mcm biase... Haaaa.. mse blaja heat.. ktorg blaja lagi psl thermometer. And, once again... I jd THERMOMETER dia! :) it's ok! I don't mind! hehehehe :) tp, diz time, dia ckp "sy nak buat thermometer. spe nk jd thermometer sy?" pastu, dia pndang I, dia ckp "awk la!" I pndng Ainaa. Ainaa senyum jerk.. dushhh! skali lagi! aiyooo! then, dia terangkan la psl mcm mne nk buat thermometer tu.. sme je style dia mcm ari tu.. x yah story r.. mls! hahahaha :D mse balik, I teringt sumthing.. last week I nk tnye dia sumthing.. tp, I lupa.. I call kembar. mne la taw kowt2 kembar ingt ke.. sbb, Fateen yg beria-ia suro I tnye cikgu Anwar. I ckp kat cikgu Anwar yg I nk tnye dia soalan.. tp, dia ckp dia rushing.. dushhh.. tp, dia jwb gak soklan sorg gurl ni.. lupe la spe.. x nmpk muka :P dushh dushh dushh.. xpe la.. fateen pown x ingt ape soklan tu.. then, cikgu anwar ckp,"nnt awk tulis la ape nk tnye tu..." then, ktorg turun la tangga sme2. dia ckp, klau I nk tnye dia soalan, time kelas mlm mmg dia rushing.. I jwb la "cikgu mmg slalu rushing..." then, dia ckp " klau awk nk tnye sy soalan,awk dtg hari _________ sebelum kelas sy start pun boleh," (mcm I buat mse I nk kne buat presentation ari tu) hehehe :D dah dpt green light! yihaaaa! hehehehe... almaklumla.. trial utk physics nk dkt.. SPM pown x lme lagi :D then, mse kat tangga utama tu, I tgh save numb Nadira. then, cikgu Anwar lalu.. dia ckp "bye!" then, I pown "bye!" la balik :P bila dia smpai kat bawah, dia ckp kat amir zulzafri "esok awak exam eyh? gud luck!" I terdngr dia ckp gtu.. pastu, I ckp la " cikgu, sy pown exam esok! cikgu x gud luck kat sy pown!" then, dia ketawa... amir lak leyh ketawa jerk! dush! then, I ckp " fine la.. ni yg merajuk ni! fine la!" cikgu anwar ketawa jerk.. hehehe.. yg x bestnye, students2 yg x balik lagi tu pandang I.. ceis! malu ok! (sbb, i separuh menjerit) I nk cover line, tros blah g Deen. x pandang blakang lagi dah... hahahaha.. tu la storynyer!
-THE END-

Hey bitch! I know la u read this post for many time, right? Who r u, huh??? grrrrrrr... Chicken! Opsss.. Your idol taught me this!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang