H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


Akhirnya, apa yang I takutkan dah pun berlaku... diam tak diam, dah smpai ke penghujungnya! hari ni last day kelas Mr al-junid tu. :) btw, doa Ainaa tak dimakbulkan Allah... nak taw doa ape? rahsia la.. nnt Ainaa marah.. xleyh story! :P dalam kelas Physics tadi, dua kali Ainaa kena usik ngn Mr Al-Junid tu. First, Mr Al-junid ckp "yela.. ni kelas Physics. bukan kelas add math!" hehehehe.. org lain gelak jer. but, diorg xtaw ape yg berlaku! even I ngn Ainaa pun tak faham! :P

Dear Mr Al-Junid,
We're waiting for your reason,ok? plus, saya masih tertanya-tanya, siapa orang yg menduduki tempat ke-3 dalam carta orang yang saya sayangi tu! (psssttt.... yang cikgu 'teka'hari tu! :P )
haaa...satu perkara lagi.. mana cikgu dapat idea untuk search "puteri sepi syed anwar" kat google yer?
second time dia usik Ainaa pasal... hurm.. yg ni xleyh crite. Kena jdkan sbg satu rahsia. klau sume benda nak story, dah xde la yg istimewanya,kan? ;)

but, pasal raja x concentrate dalam kelas pun ada jugak. Mr Al-Junid jadi baik ari ni sbb dia nak org ingt dia sbg seorg yang baik! gyahahahaha... I ingt kata2 dia kat Raja " I can remember you 10 years later. Sbb, tak fokus! korang pulak akn ingt yg yg macam ni!" hehehehe... mengikut pengamatan I la kan.. ni ikut mata rabun I ni la.. Mata Mr Al-Junid tu macam ada colour merah ckit... hehehehe... My feeling masa tu? rahsia! hahahahaha... but, overall, dia baik AND agak manja la tadi :P

Hurmm... What about me? Will you remember me if you see me 10 years later?? I don't think so... People come and, go, right? ;)
Masa kelas habis, Mr Al-Junid say "bye bye" kat semua org.. huwaaa.. last goodbye from him! gonna miss him so much! :(
He will be my precious memory...
I will remember every single thing that he 'taught' me..

May I say, thanks for everything...
You light up my life and brings me joy..!
Now, as I am reaching steps towards my dreams, you will go and leave me alone by myself..
But,
do remember....

All those precious moments with you will remain forever till i put them to an end..!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



It took a moment for me to know,
To know you were the one
A few seconds to say hello
To reach out and try to get you
To help you see,
That you and I were meant to be
It all took only moments
Only seconds to fall in love

It takes seconds to say hello
To start something
It takes eternity to end it
To say goodbye
Years to let go
Years to be alright enough to say
I’ll see you around… another day

Hello, so simple
Goodbye, so breaking
It takes forever
It gets easy, never
Goodbye… a simple word
As simple as hello
Why is it so much harder to say?

Why can’t I just say it?
Let it go?
Let you go?
Why?
Why is hello so easy?
Why is goodbye so hard?
It takes only seconds to say hello
It takes years to say goodbye…

psssttt... poem ni I cilok kat deviantART... I suka poem ni. touching! hehehehe.. ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


tadi kelas terakhir kitorg ngn cikgu anwar...
(28 oktober 2008,8.00 pm-9.30 pm) hari yang akn dikenang! :P lepas kelas, kitorg lepak kat kedai mamak. (restoran deen) nasib baik ari ni kelas abes awal. Plus, mama pun x marah. so. i join la mereka2 tu :) kitorg tu ialah Putri,I, Teha, Amir, Syafiq... dalam kitorg sembang2 tu, adalah beberapa story yang keluar. For sure la story pasl cikgu Anwar tu ;;) shhhhh.... xleyh story kat cni... cerita tu ekslusif :D Disebabkan lepas ni mereka tu dah x boleh nak mengadu,( xleyh caya jugak. sbb, diorg bleh call or sms jer cikgu anwar tu!) I pun buat la beberapa pengakuan ekslusif... gyahahaha.. xde la ekslusif mne pun. tp, tu dikira pengakuan la :D hurmm.. dengar2 cerita, Cikgu Jufree x jd buat kelas tmbahan ngn kitorg. xper la. Kalau ada rezeki, kita jumpa lagi yer, cikgu! :)

Btw, I cakap kat Syafiq, lepas SPM ni, klau I x lepas, I nak ikut plan B.. Plan B I is "amek kursus kahwin!" then, Syafiq bagi satu peringatan kat I " kalau nak kahwin, carik pasangan yang betul-betul sesuai. Aku cakap betul ni!" Of course la! takkan nak main rembat je,kan?? klau nak main rembat, sure sekarang ni senarai ex-boyfriend I dah berjela-jela,kan? ;) psssttt... memang la semua orang tak perfect. But, there is one guy yg I rase PERFECTLY PERFECT! hehehehe :p

pssstt... kantoi la ngn amir haiqal. Dia usha my hp. pastu, terjumpa laks beberapa keping gmbr _________. hahahaha.. kantoi weyh! :( amir nak amek gmbr2 tu, tapi, sorry la kawan! tu ekslusif,ok? hahahaha.. private property! ;;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Time: plus minus 3.30
Date: 28 Oktober 2008
chat partner: teacher Yazz

Content:

syiqa : ptg ni last
syiqa : sedih
Yazz : bagi la coklat satu kotak
Yazz : n say thank you n goodbye
syiqa : x maw la
syiqa : dah cukup malu dah ni
Yazz : then minta maaf atas segalanya
Yazz : suruh dia doakan
Yazz : profesional le
syiqa : xmo xmo xmo
syiqa : isk
syiqa : dia bleh profesional
Yazz : ckp kat dia jgn amik hati yg kat blog tu saja suka2
syiqa : sy tidak seberani itu walaupun ade org ckp sy terlalu berani
syiqa : ;)
Yazz : berakhirlah sebuah angan yg tak menjadi
syiqa : huwaaaaaaaaa
syiqa : teacher ckp gtu buat sy sedih ni
syiqa : :((
syiqa : hahaha
Yazz : semoga angan ini menjadi memori indah dalam hidup syiqa
syiqa : mmg dari awal lagi sy taw dia cuma angan yg hanya dtg dlm mimpi yang lena
syiqa : hari dah nak siang
syiqa : sy pun dah nak terjaga
Yazz : ok bila bangun langkahlah dgn lebih matang dan berani
syiqa: walaupun sy paksa supaya x terbngun, tp, terjaga jugak
syiqa : hahahaha
syiqa : insya-Allah
syiqa : doakan yer :)

hurmm.. kalau ni cerita novel, cerita ni consider:-

tergantung

OR

sad ending story?
YOU CHOOSE!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Congratulation Abang Ijat!

hehehehe..

abang Ijat is my cousin.. cousin sebelah mama :0)

tahniah,ok? doakan syiqa plak lepas ni :D

shhhhh.. jgn bgtaw mama.. nnt dia bagi 'jelingan maut' :P

ok la.. I letak la gambar I ngn abang Ijat.




psstt.... I ada jugak amek gambar dengan kak Juwita, tunang abang Ijat. Tapi ada kat dalam kamera yang guna filem la.. kena tunggu I scan dulu :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Hye! Hari ni I dpt 5 jemputan open house. tak banyak,kan? sikit je tuh! gyahahaha... sakit perut hari ni.. but, nvm... rezeki Allah jangan ditolak! :) btw, I just pergi 3 buah rumah jer... tak larat la pergi semua rumah.. sebab, I dah start cirit-birit!!! (tak boleh makan banyak. perut I akan meragam n i akan cirit-birit utk tempoh 2-3 hari :((

so, I nak jugak la perkenalkan 3 tuan rumah daripda 5 tuan rumah untuk hari ni.

Rumah yang I pergi :

AINA FARHANA MOHAMAD a.k.a AINA (AFM)

AMIR ZULZAFRI J.AZHARI (AMER)


HELMI KAMARUDDIN (ELMI)

OK. I dah kenalkan Tuan-tuan rumah untuk semua open house yang I pergi hari ni. Sekarang ni I nak kenalkan tetamu-tetamu yang buat muka tak malu makan rumah orang :D
from left: smira, manja, adila, atiqah, SYIQA, aina, raihan, hanina


Dear FIRDAUS & PUDEN:-

mintak maaf sesgt sebab aku tak sempat nak pergi rumah korg berdua... Aku betul2 tak larat,plus takde transport.. takkan nak suro ayah aku jadi driver aku lak,kan? (since my father dah anta, amek i kat umah aina & amir, pastu amik I n anta I pegi umah Helmi.) tak ke nyusahkan beliau? justeru, aku bebetul mintak maaf yer. insya-Allah, lain kali klau diizinkan Allah, aku pergi la rumah korg pulak yer.. so, pengajarannya, JANGAN BUAT OPEN HOUSE serentak. aku jadi x larat.. gyahahha.. btw, THANKS FOR THE INVITATION... ^-^

psstttt...kengkawanku, nak taw satu rahsia? aku jadi addict nak minum tek tarik lepas aku belasah 5-6 gelas teh tarik kat umah Helmi tadi! :D (terus terlupa kat milo ngn nescafe favourite ku!) gyahahahaha



-the end-

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hurmm.. siang tadi I temankan my father pegi Temerloh. My father ada keja sikit kat Office dia. Then, sepanjang perjalanan pergi dan balik n sepanjang I duduk sorg2 kat Temerloh time my father buat kerja, I asyik fikirkan satu kemungkinan ni... Even most of my best buddies kata buat bodoh je (which is I'm trying to make it real)


Petaling Jaya, Wilayah Persekutuan arrived from google.com.my on "H.E.A.R.T: "For Well Servicing," said Mr. Syed Anwar Al-Junid" by searching for puteri sepi syed anwar. 09:49:49 -- 2 days 10 hours ago

I know this VISITOR. Terima Kasih sebab peduli tentang kewujudan blog ni yer ;)

then, 'lawatan' tu di pakejkan sekali dengan yang ni:-


Petaling Jaya, Wilayah Persekutuan left via pttitiancahaya.blogspot.com from "H.E.A.R.T: "For Well Servicing," said Mr. Syed Anwar Al-Junid" 09:58:39 -- 2 days 10 hours ago



BTW, I'm still wondering. Mana la VISITOR ni dapat idea nak search 'PUTERI SEPI' yer? :-/

Ni post ke-100 !! hehehehe.. saje bgtaw.. ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Hari selasa hari tu, lepas kelas Physics, I keluarkan mechanical pencil I yang warna pink tu. because, I nak tanya Cikgu Anwar satu soalan Physics ni. then, bila I balik umah, I nak guna pencil tu. but, sesuatu yang menyedihkan telah berlaku. I x jumpa pencil tu! I tercicir kut! :(( so sad!!! Sudah la pencil tu ade 'cap jari' :((

PENGUMUMAN!!!
Sesiapa yang jumpa mechanical pencil warna pink brand STABILO yang ada sticker nama I, boleh x pulangkan balik kat I? pencil tu ade sentimental value!!! Please!!!!!!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


6.30 am - 2.30 pm

  • Arghhh... bosannya! kena kejut lagi! benci betul! bila nak abes skola ni?? huh! mcm biasa, lepas siap2, g sekolah, Mak Cik Ina hantar.
  • Kat sekola, kelam-kabut siapkan Chemistry. hehehehe... Kat kelas Chemistry, Cikgu Azwina tegur I. dia cakap I senyap aje hari ni... (hurm.. xde mood.. punca? fikir sendiri...)
  • waktu BM Cikgu Salim bincang pasal kertas 2.
  • EST-buat math. Dapat paper EST.
  • rehat-siapkan math
  • math-bincang kertas trial Pahang
  • Physics-Discuss kertas trial Negeri Sembilan tahun 2007
  • Extra class Chemistry-Discuss paper 2 (trial Perlis klau x silap)
2.30-3.30
  • sampai umah, check my blog. Tidur smpai kol 3.30
  • siap-siap pegi tuisyen
4.00-7.15
  • terkejut tengok pengumuman kat board depan pejabat. Kelas BI start pukul 4-5.30 while kelas BM start pukul 5.45-7.15. I amek kelas BM je. mcm mana ni? but, Kak Siti cakap, I boleh masuk kelas Bi tu even I x amek BI. (sbb last minute tukar jadual)
  • Cikgu Ganesan gantikan cikgu Rosli utk kelas BI. Ainaa cakap, Cikgu Ganesan tu dari Pusat Tuisyen Martin. Seronok belajar BI ngn dia.. hehehehe... Btw, I ada teori sendiri. Cikgu-cikgu kat Pusat Tuisyen Martin ramai yang bagus-bagus! I dah jumpa ngn salah sorg Cikgu BI Martin, ngn salah sorg cikgu Physics Martin. Btw, ada sorg lagi cikgu.. dia ajar physics,chemistry ngn biology. Mr. R! gyahahahahaha... shhhhhh...
  • I bagi surat jemputan yang Cikgu Azman ari tu bagi kat Ainaa. I ckp kat dia, "Cikgu kita bagi lebih. Dia suruh bagi kat boyfriend. Btw, mmg kita 'ada' boyfriend,kan?" pastu, Ainaa cakap "kita la boyfriend awak tu." gahahahaa...
lain-lain:-
  • Ainaa bagitau yang dia PASS test JPJ! hahaha.. Congratulation my darling! ;) psstt... gagal kali pertama tak semestinya akan gagal untuk kali kedua! :) btw, I ada teori untuk Ainaa.. I rasa, dia LULUS sebab MR. J wish good luck kat dia melalui MR. A kowt! hahahaha...
  • xde ape-ape yang menarik kat blog I ni. Maybe stalker yang skodeng blog I ni dah reti macam mana nak hilangkan bukti dia view my blog kot!
  • Amir Haiqal cakap merepek lagi. Dia berkomplot ngn MR.J ngn MR.A kowt! lantak kau la amir! ;))

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



Miss A,

Gagal untuk kali ke-2 TIDAK semestinya akan gagal untuk kali ke-3! all the best yer! ;)

psssttttt.....'Good luck' yang dimaksudkan oleh MR A & MR J tu untuk esok,ke?? ;))


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


I baca blog Ainaa... ada satu statement yang buat I terfikir sejenak...(ayat x leyh skema lagi ke?hehehehe)

Which one do you prefer?The truth which hurts, or a lie that kills?You choose.
First time I baca, I lebih prefer "the truth which hurts"... sebab...

even kebenaran itu sesuatu yang menyakitkan, Kesakitan itu akan hilang satu hari nanti.. sooner or later :D

but, klau dah "mati", apa lagi yang boleh buat? (teori awal)

sekarang I berhadapan ngn situasi yang "benar", tapi, menyakitkan. (kenyataan!)

I'll leave everything behind.

Mmg la sekarang ni I agak tertekan, tapi, I percaya, satu hari nanti, semua ni akan jadi kenangan. btw, Ainaa punya "teori" pun ada betulnya jugak!

| AiNaa K |: syiqa
| AiNaa K |: awk bwk bertenang
| AiNaa K |: 1 jam stgh je la lg ok
Syiqa Puteri sepi: sedih la
Syiqa Puteri sepi: nak abes kelas dah
Syiqa Puteri sepi: mesti kita rindu dia
| AiNaa K |: lah
| AiNaa K |: people come n go la syg
Syiqa Puteri sepi: ye la
Syiqa Puteri sepi: ye la
Syiqa Puteri sepi: isk
Syiqa Puteri sepi: ckp ngn ainaa mesti kita kalah
Syiqa Puteri sepi: taw la menang debate
Syiqa Puteri sepi: =(( (heart broken symbol)
| AiNaa K |: tp mmg betul la
| AiNaa K |: reality
Syiqa Puteri sepi: ape yg realiti?
Syiqa Puteri sepi: ouh
Syiqa Puteri sepi: psl people come n go?
Syiqa Puteri sepi: ye btol
Syiqa Puteri sepi: tp, xkan secepat ni?
Syiqa Puteri sepi: :-s
| AiNaa K |: dah dua thn awk tatap muka die
Syiqa Puteri sepi: dua tahun brape minggu je
Syiqa Puteri sepi: isk
Syiqa Puteri sepi: bkn hari2 tngk muka dia
Syiqa Puteri sepi: :D
| AiNaa K |: aduhai
| AiNaa K |: kat U nanti ramai lg pilihan

baik la Cik Ainaa!

people come and go... but our memories remain till i put them to an end... ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Ape konspirasi antara Mr A & Mr J tu ye?
Klu: sembang-sembang kat kedai kopi...

lantak mereka la.. yg I taw, I ni stock New Delhi,bukan dari Beijing! :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Song Title : Cinta Tak Kenal Siapa
Artist : Aris Ariwatan

Tidak salah rasanya
Andai kumemuja
Anggun di wajahmu
Kerna hati ini dah tertawan

Cinta tak kenal siapa
Hadir tanpa dipaksa
Walau berkecai badan
Melepaskanmu
Aku rela berputih tulang

Dan tak sanggup aku lihat
Engkau dipimpin oleh insan lain...Oh
Dan tak sanggup aku dengar
Tentang keburukanmu...Ooh

Hendak kuhampirimu
Untukku luahkan semuanya
Sayangnya lidahku kelu
Apa lagi yang harus kuperbuat
Agar kau mengerti maksud tersirat

Maka terpaksalah aku melepaskan
Apa yang telah tersimpan sekian lama
Aku cintakanmu Aku perlukanmu
Untuk mengisi ruang kekosongan

Kau merenung bersahaja
Lalu (kau) tersenyum tanda rela

Kemarilah kekasih
Tak perlu kau menoleh
Aku di depanmu bukanlah bayang
Kuingin cipta sejarah
Sejarah indah...denganmu


  • Psstttt.... I nak masukkan lagu ni kat playlist I. Tapi, xleyh play lak lagu tu kat singing box.. hehehehe.. ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Tengok la kerja I! banyak gila! I kena siapkan semua soalan-soalan trial yang cikgu bagi ni :(( Modul tu pun kena siapkan! yang paling seksa, kena siapkan soalan esei Sejarah! :(( but, tak pe la.. Jangan complain banyak sangt.. nanti kena perli :(( bosan btol! adus!

btw, ni tak termasuk planning experiment untuk chemistry lagi! Sudah la kena hantar esok! Mati aku!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


perlu ke I rasa Happy? or Malu? or Menyesal?

kalau gabungkan semua, boleh x? ;) <----org tamak mmg mcm ni! hahahahaha :P

btw, biarla.. semua dah berlaku... perkara yang dah lepas tak boleh nak ubah...

TQ for making me happy all this while. :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


He juz shaked his head.

That's mean, It wasn't him!

Fuh!

Lega bila dah bgtaw dia pasal kekurang ajaran fans dia yang B****! hahahaha.. ;)

Even macam rude, but, puas hati!

but, nak percaya ke cakap dia tu?aiyoO!

gyahahaha

I've told u....

Never underestimate the power of an extremely pissed off woman!

hurm.. juz forget about it..

Ni nak story pasal Amir Haiqal plak.

Masa waktu break tadi, Amir pegi pejabat. Time tu I tgh sembang2 ngn Kak Siti sebab masa tu I bayar yuran. So, chit chat la ckit ;) Then, Amir tanya,"Nampak _______ tak?" I jawab la " Kitorg tak jaga dia!" ;) pastu, nak taw ape amir cakap? "dia kan boy friend syiqa?" cis!cis! cis! KONSPIRASI!!! (nasib baik kelas dah nak abes...so, impaknye xde la teruk sgt)

I story kat Ainaa, Ainaa cakap, "klau orang lain dengar, habes la awk!" hurm!

lantak la :D
psstt...I x nmpk mamat cute semalam kat dalam kelas physics. But, dalam kelas Bio dia ada kowt.. I x perasan. I nampak dia masa dia nak tunggu parents dia datg amek.. hehehehe...
TEORI AINAA:-
blog ini hanya untuk cerita tuan empunya blog. Bukan untuk story pasal orang lain... ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hehehe.. Petang td, masa I dah nak off9, Ainaa text me @ my chatbox. Dia tagged I! gyahaha.. I mmg la nak buat that time, tapi, masa dah suntuk giler.. Because I nak pegi kelas dah that time. :) So, here it is :-

The rules:-

  1. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
  2. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
  3. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.
My Special Answer:-

  1. Susah nak suka kat orang lain kalau dah ada seseorang yang disayangi walaupun orang tu tak sayang I! hehehehe... :X
  2. Lebih suka tidur daripada jalan-jalan kat KLCC,TIMES SQUARE,PAVILION dan yang sewaktu dengannya :)
  3. Suka tengok movie kat wayang@HBO@SMV@CINE... x suka tengok movie kat TV lain sebab ada banyak iklan! benci! :P
  4. Suka subject Physics ngn Mathematics. Subject lain tak menarik! hahahahaa.. shhhh... jgn bgtau cikgu2 I.. Nanti diorg kate I diskriminasi subject.. :D
  5. Lebih suka makan donut J.CO daripada Big Apple
  6. I lebih suka menjerit dengan diikuti oleh mencarut bila my buddies "hulurkan" serangga kat I. Even diorg juz campak serangga plastik(yang mainan) tu! Geli giler! Serangga yang paling menggelikan adalah LIPAS,LADYBIRD,BELALANG dan sebagainya yang boleh TERBANG!!!! :-s
  7. Kalau Ainaa ada very sharp first impression towards new people/friends, I lak very weak first impression! hahahaha... Kena tunggu orang tu tunjukkan "taring" dulu baru I percaya siapa diri orang tu yang sebenarnya. Dan, hal ini memang TERBUKTI! ;;)
People I tag:-

  1. Syareena adindaku
  2. Hanina classmateku
  3. Ilham Pohan blogmateku
  4. Syakirah AliffAngels
  5. Zafirah Majdiah AliffAngels
  6. trisha my blogmate
  7. Jime Juniorku

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hehehehe... Petang tadi, masa kelas tuisyen, I datang lambat 5 minit taw, then, I tak dapat la duduk tempat biasa I tu. Then, I pura2 la merajuk ngn Ainaa bcoz x mempertahankan kerusi I tu.. Tp, tu gurau2 je,ok? bukan merajuk betul2 pun! hehehe.. I pun faham.. Ramai orang dalam kelas tu. Crowded giler! hehehe.. naseb la...

Yang bestnyer.... I duduk sebelah sorg mamat yg CUTE! hehehehe.. I taw nama dia, tapi, xmo la tulis kat cni! hehehe.. keep it as a secret ok? don't tell him! hahahaha.. :D

Pas ni maybe dah x jumpa lagi(sbb minggu ni last) btw, I perasan sumthing! That guy yang cute tu xde dalam kelas harian biasa. Dia juz ada dalam kelas seminar ni jerk.. hehehehe...

Masa kelas Math habis, Ainaa balik la. Sebab Ainaa x amek kelas Sejarah.. Then, Putri tanya I "syiqa, nak duduk depan x?" then, I buat-buat palingkan muka n cakap "nanak!" (saje nak mengada!) then, Ainaa ngn putri ketawa. Putri cakap "ala! syiqa merajuk,eyh?" hehehe.. mne de! sebenarnya, Syiqa nak duduk sebelah mamat cute tu! hahahahaha...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tadi, Zulaikha bagi I cup cake! hehehe... so sweet la! pssttt.. Bukan I sorg je dapat. ade la beberapa org kawan rapat kitorg yang dapat cake tu. Masa dapat tu, I x sabar nak makan. Tapi, apakan daya.. haish! xper la.. Malam je la! hehehehe.. then, lepas I balik tuisyen tadi, I, my mom ngn my sis pegi "carefour" becoz nak carik baju untuk I pegi majlis tunang cousin I next week. Tak pun, untuk pegi wedding next month. I pun x sure nak pakai masa bila.. hehehehe... Bila balik rumah, I kerjakan la cup cake tu!

Cantik je reka bentuk dia. But, I x peduli.. I makan je la cake tu! hehehe.. SEDAP,OK! gyahaha.. my sis pown ckp sedap!

"Zue, aku nak lagi weyh! :P"

Psssttt.. I terlupa la nak capture gmbr cup cake tu! hahahaha.. sorry la yer! ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


VS


Capricorn Positive Traits

*Very resourceful but cautious.
*Tends to be very disciplined,
reserved and cool under fire.
*Demonstrate a real ability to
overcome most hardships that
get in the way of pursuing ones ambition.
*Practical and prudent
*Ambitious and disciplined
*Patient and careful
*Humorous and reserved


VS


Aries Positive Traits

*Loves adventure, very energetic
*Inventive with lots of courage
*confident and Enthusiastic
*Sharp and quick-minded
*Fiery and warm, passionate and expressive.
*Possessing a strong sense of urgency

***************

Capricorn Negative Traits

*Has a tendency to be selfish which portrays a Capricorn as being unfeeling and calculating. *Because of these traits Capricorns look for ways to soften their rigid emotions and tendencies to not show sensitivity toward others.
*Pessimistic and fatalistic
*Miserly and grudging


VS


Aries Negative Traits

*Can be self-centered at times and prone to being quick-tempered,
*Impulsive and impatience
*takes unnecessary risks
*A procrastinator at times


Kesimpulan yg website@laman sesawang ni bagi adalah:

Capricorn With Aries:

It is not likely that you will ever get to first base with a Capricorn. Aries with Capricorn is one of the poorest matches. Aries will not be very attracted to Capricorn unless Aries would be willing to change a lot of it's natural instincts. (Not likely to happen)

However (there is always a but eh?) If Aries has a bit of status, and money, this is attractive to Capricorn and may motivate Capricorn to try a little bit harder to make it work. It is not that Capricorn is shallow, it is just that since there is so many incompatible things there needs to be motivation, an added prize if you will, to make it worth the effort.
pssttt... bleh caye ke? hurmm... my mom cakap "kalau jodoh, x kemana!" tapi, dalam cerita ayat-ayat cinta pulak, dialog tu ada cakap "jodoh itu rahsia Allah."
I pulak cakap " Masalahnye sekarang, dia nak ke kat aku?"

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


The clock is ticking
Time is running out
We’re rushing, it won’t wait
Now it’s time to say goodbye

Pictures of us in my desktop
Letters of theirs in my drawer
Can I ever pull them aside?
Moving on, with a new life

It’s hard to say goodbye
It hurts to turn away and leave
Wishing we can stay the way we are
But no, goodbye is the only way

Fifty years will be gone,
I’ll be standing here again
With pictures and letters in hand
Recalling the times we spent
And the laugh we shared

We’re meant to meet
We’re meant to leave
Maybe goodbye’s the only way
But never our memories fade away.

written by: nur hanina ; 17th october 2008 ; 9.40 pm

*dedicated to: my forever friends

I love u guys! Pray for me each time you remember me :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Semalam,( Jumaat, 17 Oktober 2008) I pegi tngk wayang ngn adik I. Itu pun last minute program. Lebih kurang dalam kol 1, my sis tngk tv, I lak tgh surf internet. Then, my sis jerit kat I. "weyh syiqa! Jom tngk wayang nak? Cerita tipu kanan, tipu kiri!" hurmmm.. I pown OK je la! lepas dpt green light dari mama, kitorg pown bersiap la.. Eena tempah tiket, I lak terus bersiap. Then, sampai KLCC dalam kol 2.30. Walhal,kena amek tiker kol 2.00. So, time tu kitorg punya order kira batal la. But, nasib baik x ramai orang n bleh beli tiket kat kaunter phone booking tu! gyahahaha.. Lepas amek tiket, kitorg pown g la toilet.. nak ber-make up ckit.. almaklumla..nak cepat tadi. so, tu yg x sempat nak make up kat umah.. hehehehe.. jgn tiru aksi ni yer.. sbb, anda akan kelihatan sgt serabut dan meroyan! gyahahahaha =))

lepas make up tu, kitorg poen gerak la ke pangung tu balik. Time kitorg smpai tu, lampu hijau utk panggung 3 pun dah menyala. so, kitorg pun masuk la panggung. Masa nak bagi tiket kat pintu masuk panggung tu, I bisik kat adik I " tngk tu! kakak dating, adik jadi barua!" nak tau apsal I cakap mcm tu? sbb, Si kakak sibuk berdating ngn pakwe dia, si adik pulak tukang melangut! kalau I jadi si adik tu, haram jadah I nak temankan kakak I dating. So, kepada mereka yang bergelar 'adik' kat luar sana tu, jgn jd barua kakak anda berdating yer! harap2 la I x buat gtu kat adik I nanti! :)

btw, this post I nak tulis review pasal TIPU KANAN TIPU KIRI.. tapi, terlebeyh membebel lak. So, ni ha review tu..(pssttt..I tulis review ni dgn dibantu serba sikit oleh IMDB web dan Hans Isaac website )

Wulan (Titi Kamal) merupakan seorang diva yang digilai ramai. Wulan terikat dengan kontrak yang menetapkan bahawa "NO MARRIAGE" sepanjang dia bersama dengan syarikat rakaman tersebut. Namun, Wulan telah berkahwin secara rahsia dengan Rudy Affendi (Christian Sugiono). Mereka berusaha untuk menyembunyikan rahsia perkahwinan mereka. Pada mulanya, usaha mereka membuahkan hasil. Namun, konflik bermula apabila Rudy di tukarkan ke Kuala Lumpur. Remo (Hans Isaac) merupakan bos di tempat kerja Rudy. Remo ingin mengadakan "welcome-party" untuk menyambut Rudy. Remo meminta Rudy membawa isterinya untuk ke parti tersebut. Hal ini kerana, Rudy telah memberitahu Remo bahawa dirinya sudah berkahwin. Selain itu, kenyataan Rudy itu juga bertujuan bagi mengelakkan dirinya dikejar oleh rakan-rakan pejabatnya yang menggilai Rudy kerana ketampanannya. Namun, masalahnya, Rudy tidak boleh membawa Wulan ke majlis itu. Semua orang akan tahu Wulan sudah berkahwin dan kontraknya akan tamat dan Wulan juga mungkin akan dipenjarakan. Mr. Fix (Azwan Ali) menawarkan diri untuk membantu Rudy. Apakah Rudy mampu menyelesaikan masalahnya itu? Apakah yang akan berlaku antara Rudy dan Sara (Natasha Hudson) ? Saksikan taktik-taktik yang digunakan oleh Rudy dan Mr. Fix bagi menyembunyikan perkara sebenar. Tempah tiket dengan segera untuk menonton filem ini!

Psstt...Cerita ni dah ada kat panggung since 16 Oktober 2008. I boleh je story jalan cerita tu kat cni.. tapi, nnt unfair la kpd org2 yg baru nak pergi tngk! sbb, dah taw jalan cerita. Lagipun, takut jugak kena saman sbb tulis review tanpa kebenaran! Lagi satu, x adil la I kene bayar RM10 utk taw ending cerita tu tp org lain baca je review ni! hahahaha.. Ini pun cukup la yer.. pegi la tngk sendiri...lebih real, lebih best,lebih menakjubkan! :P

Disebabkan ramai jugak la yang search pasal TIPU KANAN TIPU KIRI punya lagu2 soundtrack, I dengan gembiranya tulis la kat sini lagu2 yang I tahu...

  1. Hati tahu-Natasha Hudson
  2. Lihat matamu
  3. Remix tipu kanan tipu kiri
psstt... yang lagu "Lihat mataku..." tu, I tak tahu la ape tajuk dia. Since I xsempat nak hafal sume lagu2 yang dia guna.. hehehe.. nak cepat keluar panggung that day.. takut sesat :D

Btw, I ni dah macam promoter pulak! gyahahaha.. naseb la! tgh rajen nak promote filem ni! :P

My Comment:

Cerita ni agak best jugak la. Banyak keletah2 yang mencuit hati. Lagu-lagu pun agak best.. Christian Sugiono tu handsome! kalau dia x hensem, malas jugak i nak tngk wayang!hahahaha.. joke joke joke! Overall cerita ni best jguak, even ending dia boleh di agak. Kan best klau ending dia tragis ckit! hehehehe.. ;) btw, npe copyright dia 2007, tp, ditayangkan tahun ni yer? I agak musykil sbb I x ikut perkembangan pembikinan filem ni. hehehehe.. lantak la. Yang penting, I dah tengok cerita tu! agaga :)





SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hurm..

semlm I agak terkejut bila i tngk feedjit I tu..


Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan arrived from google.com.my on "H.E.A.R.T: "For Well Servicing," said Syed Anwar Al-Junid" by searching for syed anwar aljunid. 11:25:29 -- 2 days 7 hours ago

Hurm... sape yer??? Time tu I x bangun tido lagi.. hehehehe... I pelik bkn sbb ape... Dia search nama my Physics Man. hahaha.. ngongeng!

pastu, I "skodeng" feedjit sorg ex-student PM tu. ni ha result nyer :-


Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan arrived from google.com.my on "I am,: toiletteries~" by searching for syed anwar syed hidzir. 00:45:32 -- 2 days 18 hours ago

what ever,ok?!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tadi, I temankan my dad pegi buat stress test kat HKL. Masa my dad masuk kat "wad Pemulihan Jantung", I baca la kat buletin board luar wad tu. Then, I ternampak satu poster ni. Once I baca poster tu, I touching taw. So, I salin la poem yg ade kat poster tu. Poem tu pasal derma organ. Very touching!!!! :(( Ni la yg I salin dari buletin board tu...

They will come when my body will lie upon a white sheet neatly tucked under four corners of a mattress located in a hospital busily occupied with the living and the dying. At a certain moment a doctor will determine that my brain has ceased to function and that, for all intents and purposes, my life has stopped.

When that happens, do not attempt to instill artificial life into my body by the use of a machine. And don't call this my deathbed.

Let it be called the Bed of Life, and let my body be taken from it to help others lead fuller lives.

Give my sight to the man who has never seen a sunrise, a baby's face or love in the eyes of a woman.
Give my heart to a person whose own heart has caused nothing but endless days of pain.
Give my blood to the teen-ager who was pulled from the wreckage of his car, so that he might live to see his grandchildren play.
Give my kidneys to one who depends on a machine to exist from week to week.
Take my bones, every muscle, every fiber and nerve in my body and find a way to make a crippled child walk.

Explore every corner of my brain. Take my cells, if necessary and let them grow so that, someday, a speechless boy will shout at the crack of a bat and a deaf girl will hear the sound of rain against her window.

If you must bury something, let it be my faults, my weaknesses and all prejudice against my fellow man. Give my sins to the devil. Give my soul to God.

If, by chance, you wish to remember me, do it with a kind deed or word to someone who needs you. If you do all I have asked, I will live forever.


-Robert N. Test-

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


isk

baca title je dah rasa mcm ngongeng..

ngongeng pown ngoneng la..

ceritanya macam ni...

tadi I ade kelas physics ngn bio taw. Kelas Physics start dulu. Masa dalam kelas Physics, cikgu Anwar ada ckp "I stress la nak habiskan semua. I rasa, klau tambah satu jam setengah utk extra class tu pown mcm tak cukup.. rasa macam nak bunuh diri jer!" (sbb, dia nak kejar semua soalan ramalan dia tu...) then, I balas balik,"haaa... bagus jugak! aman dunia!" gyahahaha... dah tu, ditunjuknya jari telunjuk dia kat I. :P nanananana.. bila dah nak abes kelas,dia ingatkan kitorg pasal kelas last yang free tu. then, Ainaa cakap"ala..sbnrnya cikgu sayang kitorg. Cikgu takut rindu kitorg, tu yang cikgu buat x-tra class tu!"pastu, dia cakap"eyh perasan! uwekkkkk!" hahahaha.. comel giler dia time tu!(klau dia baca ni, sure perasan gler! dush!) :P lepas abes kelas, I turun pejabat sbb nak bagi kertas math ngn add math yg I printkan utk cikgu Jufri tu kat kak Siti. Lepas bagi kertas tu, I duduk la bace paper. Then, Cikgu Anwar masuk pejabat. dia tegur I. Dia cakap "Kenapa stress je muka?" I buat la muka pelik. I cakap kat classmate I yg dok kat sebelah I time tu,"mana ade stress.. dia ni bukan reti baca riak muka org" Suka hati I je ckp mcm tu. Udahle Cikgu Jamaliah depan I jer :P bila dah pukul 5.45, I masuk la kelas. Sbb, Kelas bio ngn cikgu Jamaliah plak. lepas kelas bio, I pegi pejabat. Sbb, time tu hujan. Lepas lepak2 kejap, I call adik I. I suro dia mkn dulu. Jgn tunggu I. pastu, masa I nak g kat telefon kat pejabat tu, Cikgu Anwar tegur I. Dia ckp, " knp awk masam je muka?" isk! suka hati aku la! adoi! I jwb kat dia,"laaa.. karang kalau sy senyum je, org kate sy 'kureng' laks!" (merujuk kpd kata2 dia kat Ainaa that day!) pastu, dia ckp "klau awk x senyum la org kate awk kureng!" ceis! ceis! ceis! dah tu, bleh plak dia wat muka selamba. Muka sardin dia tu! dush! I picit jerawat cikgu yang dua bijik tu karang baru taw! ;) gyahahaha

btw, masa kelas bio, azan bunyi taw. tp, kitorg x dngr bunyi azan la.. Ainaa tu kira tukang azan utk kami la tadi.. sbb, bila time azan je, dia bgtaw kitorg, supaya berbuka bersama2.. hehehehe.. kelakar je dlm kelas ramai2 bawak keluar air n makanan.. I 'moden' ckit.. berbuka ngn gula2 jer.. ainaa makan coklat cloud9, putri lak berbuka ngn air masak, fateen ngn Ili I x nmpk :D.. hehehehe.. senonoh btol perangai kitorg! :P

ok la! enough for today! kejap lagi nak kena bangun awal. Teman ayah pegi buat stress test kat Hospital.. adoi! cuti2 pown kne bangun awal! nvm! :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Sabtu, 11 Oktober 2008

Welcome to my house!

hehehehe.. Mengikut perancangan asal, we all nak celebrate birthday my dad, since my dad punya birthday 10 Oktober, we all nak buat mini open house on that day. But, my dad kena pergi Kedah pulak! Isk! nvm! plan untuk jamu kawan2 still on! hehehehe.. So, sharp pukul 1.00 my friends serbu umah I.. I ingtkan ckit2 jerk.. sekali, amek kau! satu batalion! hahahahaha.. terkejut I! ye la.. diorg dtg secara konvoi.. hehehehe.. konvoi berjalan kaki. :) Dalam dok sibuk melayan kawan2 I tu, sempat jugak la I captured beberapa keping gmbr.. ni ha gmbr2 tu.. ( I malas nak story pjg2. "a picture paints a thousand words"! so, as usual, tngk je la gmbr2 ni! :D

with Amir Zulzafri :)

with Habib :)
Lepas selesai kat umah I, I ngn my family bersiap la untuk g umah auntie Nora, kat Seksyen 9, Shah Alam.. D'Kayangan klau x silap.. hehehehe... So, masa perjalanan tu sempat gak I ngn adik I berposing! agaga.. I x amek gmbr kat umah auntie Nora tu. sbb, nnt org kate, terlebeyh excited plak! x pun, org kate ktorg jakun! hahahaha :P

Eena! kau halang aku la! dushhh! giler glamer btol!





Ahad, 12 Oktober 2008

Welcome to Atiqah's house!

hahahaha...

Atiqah punya turn pulak buat mini open house! hehehehe.. Disebabkan semalam I x dpt pkai baju kurung, so, today I pkai jugak baju kurung I! Even, I recycle balik baju kurung mlm td, masa pegi umah auntie Nora. hehehe.. I x brape suka la cutting baju kurung ni! Rasa macam x seimbang pulak ngn my body :D ni la satu2nye readymade punya baju yg I rasa x best pkai! Isk! Pakai je la.. Kat umah Atiqah, I ngn Fazli (Ali) tanpa segan silu menghabiskan kuih bangkit yg ade ats meja tu.. dah tu, siap suro tmbh lagi lak tu! hahahaha.. lantak la! dah kuih tu sedap! nak buat camner? ;) lepas puas kerjakan kuih bangkit tu, I makanla mknan yg tuan rumah hidangkan. Lepas lepak2,mkn2, diorg pown angkat la punggung... I dngr, diorg nak pegi Carefour.. Ntah! I pown x sure diorg pegi ke x.. Ni ha gmbr ktorg sblom bergerak ke lokasi seterusnya!

from left: Smira,Aina Farhana,Fatehah,Atiqah,Syiqa,Fateen

I ngn Aina farhana nak g gerak umah kembar since kitorg x pegi beraya umah diorg semlm.. So, lepas isi perut kat umah tiqa, ktorg g umah kembar laks. Kat umah kembar, I belasah uih "jejari Oreo" diorg.. eena(my sis) sgt jelez sbb I dpt mkn kuih tu lagi! (since bekalan kuih tu kat mah ktorg dah abes!) hehehe... sedap!!!! nyummy!!! x cukup dgn tu, mak kembar, Mak Cik Maimon, masakkan spaghetti utk ktorg! wahhh! nyummy! maken tembam body "kerengga" I ni! gyahahahaha :p I pown ape lagi, MAKAN je la! hehehehe.. sambil makan, sambil tngk tv. astro RIA. takbir suci ke ape ntah tajuk dia. X ingt! :D kat umah kembar, x smpat amek gmbr sbb leka mkn+leka tngk tv!hehehehe... :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Social Network

Blog Archive

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang