H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

OK. Frankly, I LOVE THEM! :-*

You all can look at him, but, don't touch him,ok?

* pergghhhh... ayat macam mintak pelempang jerk. who cares? ;) *

1) ROBERT PATTINSON :-*

OMG! Darling, will you marry me? ;-*
OMG! His golden eyes make me melt :X
can I kiss you, darl??? ;) Ok. I admit. I like hairy guy! ;P

What if he did that to me? :-/

Darling! I'm dying over here! :(

Ok. I know you love me,ok? :P


2) PETER FACINELLI





3) DANIEL CRAIG

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..




I LOVE IT! :)

I recommend you all tengok movie ni! Best gila, ok? Korg akan menyesal kalau tak tengok movie ni. Best! I suka Edward Cullen (Robert Pattinson). I paling suka bila scene edward concern gila ngn bella. Romantic gila :-* I rasa macam ada hubungan yang istimewa dengan movie tu. hehehehe. special! Kalau I dapat spouse mcm edward tu, alangkah seronoknya! Dah la handsome, romantic,caring,dan yang paling penting, body dia HAIRY!!! yey! I like!!!!!! hahahahahahahahaha.. muah muah muah! :-* Ok. even Hasmira akan bagi respon "eeeeeiiiiiii!!!!! geli la setan"kat I, I tak peduli! hahahaha.. my taste, ok? tapi, xde la lebat mcm b***la tu! hahahahaha...yg ckit2 mcm ROBERT PATTINSON tu ok la! :)


Pssssssssttttttt.... I teringat apa yang Aina ngn Sarah cakap. Diorg nak mintak cikgu Anwar belanja tengok wayang kalau kitorg dapat A1 utk Physics!hehehehehe.... then, Ainaa tanya I, kalau dia ajak cikgu Jufree tngk wayang, cikgu nak x? I cakap kat Ainaa... "Bleh je! tapi, awak la kena belanja!" gyahahaha... then, diorg tukar topik. hish... baru nak buat konspirasi utk Ainaa ngn cikgu feveret dia tu.. agagagaga :P


btw, I dah tak sabar nak sambung baca novel twilight tu. Menyesal lak tak habiskan awal-awal dulu :) Nanti bila I dah ingat apa yang I nak membebel lagi kat sini pasal movie tu, I tulis eyh? btw, I mmg nak tulis ckit2 pasal sinopsis movie tu. Tapi, tak surprise la kan? So, pegi la tengok. Tengok berdua lagi best dari tngk reramai :) I mean, bukan dgn boyfriend taw! Pegi la tngk ngn ur friend, or ur siblings.. best! hehehehe ( NI nasihat org yang takde pakwe, sebab kalau org lain pegi tngk ngn boyfriend, I jelez! hahahahaha)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

OK! hari ni I dah start enjoy! hahahaha.. kitorg pegi tngk wayang. hehehe. cerita apa? kejap lagi I tulis. Sekarang ni I nak story beberapa insiden@perkara yang berlaku. Sebelum tengok wayang, kitorg ronda-ronda kat kinokuniya dulu. Pastu, Sarah beli novel twilight. hehehe. then, afiqah pun beli jugak! seronok betul I. sebab, dah makin ramai yang suka novel tu. Sampai Ainaa cakap "macam la awk pulak yg dpt komisyen!" gyahahaha.. then, lepas tengok wayang, kitorg makan-makan kat food court. I makan Carbonara. I thought sedap, but, uwek. memang la memula sedap! Tapi, bila lama-lama, macam loya la pulak. becoz terlampau creamy sgt. adus. nyesal! Pizza hut punya lagi sedap.

Then, Ainaa ada bagi tips macam mana nak kurus! Hehehehhehee.. I nak praktikkan la. Simple je. mudah sangat. Musah,murah dan efisien! Tak mengganggu sistem badan pun! :) Ok. Kalau nak taw apa tips tu, pegi tanya ainaa sendiri! hahahaha..

Masa dalam panggung, kitorg terserempak ngn kawan2 sekelas Ainaa. I tak cam muka diorg. Diorg yg cam i :D hehehehehe... sambil tengok iklan dalam panggung tu, I tanya la diorg tuisyen mana apa semua,an. Then, ada la sorg gurl ni. Dia skola asrama. Dia cakap, dia tuisyen titian. I pelik la. becoz I mcm tak pernah nampak. Rupa-rupanya dia juz amek program cuti jerk. Patutla.. but, apa yang I paling terkejut, masa I "interview" dia.. I interview tu saje je supaya x kaku sangat. Nak taw apa dia jawab bila I interview dia?

Syiqa: U all tuisyen mana?
gurl asrama: titian cahaya.
Syiqa: oh, ye ke?
gurl asrama: ha'ah. tapi, amik program intensif. kenal aku x?
syiqa: erm. tak kenal. maybe sebab kau amek kelas cuti kot. btw, aku gedik ke kat tuisyen?
gurl asrama: ha'ah. Masa cikgu physics masuk nampak la yang kau gedik
syiqa: ouh ye ke? Aku rasa, time program cuti la aku baik;tak gedik. Time kelas biasa la aku gedik.
gurl asrama: cikgu physics tu baik ke?
syiqa: baik. OK je :)

Masa nak balik, (kat putra) ada la insiden yang menyebabkan I rasa macam nak tampar je sorg minah ni. I ingatkan I sorg je yg sedar, rupa-rupanya adik nisa pun sedaar jugak. Minah tu asyik pandang-pandang kitorg and senyum-senyum ngn kawan dia. Apa? tak puas hati ke? mai la ckp depan2. Penakut! dush! (I rasa, diorg tu mesti dak2 tuisyen yang tak puas hati ngn I.. lantak korg la!!! Janji aku happy tngk twilight tadi! )

P/S: I love you, Edward! hahaha... Kalau la robert pattinson tu ada kat sini, mmg lembik dia kena cubit-cubit n kena cium2 ngn I... hahahahaha :D btw, ayah edward dalam cerita tu pun hensem! gyahahahahahaha.. tergugat Iman! :-x

with ainaa. Tak sempat nak amek gambar dengan yang lelain. :) coz that time I nak kena balik dah :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Ngeri je baca tajuk ni.. hahahahaha.. but, Ini la apa yang I rasa. ( actually, x sepenuhnya...)

Sebelum ni, I memang tak sabar-sabar nak habiskan SPM, and habis sekolah. But, bila dah sampai detik tu, rasa sayu pulak. But, I happy because SPM is over! hahahahaha.. Ok. I admit. Jauh di sudut hati I, I tak puas. Tak puas sebab I rasa, I tak perform masa exam that day. I rasa macam I dah bazirkan peluang yang ada. I don't know :(

Apa pun, alhamdulillah. I dah langsaikan masa 11 tahun I hidup sebagai seorang pelajar sekolah. Sekarang, tinggal selangkah aja lagi. Selangkah aje lagi untuk I bebas sepenuhnya dari title "Budak sekolah hingusan" I gembira sebab I dah leraikan ikatan title tu. I tak suka orang gelar I macam tu. But, I sedih sebab I akan tinggalkan zaman yang banyak bagi memori suka dan duka. Kehidupan bukan sudah berakhir. Tapi, baru aje bermula. Lepas I dapat sijil berhenti sekolah nanti, secara rasminya I akan bebas dari uniform sekolah yang I pakai selama 11 tahun tu.

Semua kenangan suka duka yang I kutip masa zaman sekolah ni akan terus jadi memori yang akan tersimpan rapi. Biarlah lembaran kisah silam tu dibuka suatu hari nanti;bersama-sama dengan insan yang telah mencoretkan kenangan tu dalam "diari" hidup I...

Btw, sepanjang I amek exam, I rasa selesa dengan layanan yang diberikan oleh pengawas peperiksaan tu.(semua pengawas peperiksaan yang bertugas di Dewan Bestari, SMK Seri Keramat) Rasa macam anak raja pulak. Nak pinjam pembaris Afif pun diorg yang amekkan :D istimewa betul! hehehehe... Dalam ramai-ramai cikgu tu, ada 2 orang cikgu yang menarik perhatian I. Ketua Pengawas peperiksaan dengan sorang cikgu lelaki(Melayu) ni. Ketua Pengawas tu lembut, tapi tegas. Memang jelas sifat-sifat keibuan dia. Cikgu lelaki tu pulak.. Buatkan I teringat kat Cikgu Rosle Mohamad. Muka nampak garang dan tak mesra, tapi, baik sebenarnya. Memula I tak percaya bila Afif cakap cikgu tu baik. But, bila I alami sendiri, baru I faham. Masa I salam-salam dengan semua pengawas peperiksaan tu (semua yang jaga dewan and yang ada kat dewan tadi), cikgu lelaki tu cakap "semoga awak berjaya!" hehehehe. terharu la :) terima kasih yer cikgu! :-* Terima kasih kepada semua pengawas peperiksaan yang menjaga kitorg dengan baik,mesra dan penuh kasih sayang! Jasa cikgu-cikgu semua takkan saya lupakan :) Semoga cikgu-cikgu semua cemerlang dengan kerjaya cikgu!


I nak buat pengumuman! Walaupun I tak berapa berkenan dengan beberapa perkara kat Seri Keramat, ( hasmira panggil sekolah tu "sekolah yang dah nak runtuh" ) I tetap rasa sayang kat sekolah tu. Kat sekolah tu la tercipta perlbagai kenangan;suka dan duka. Even sekolah tu ramai manusia2 yang takde tamadun@tak de tatasusila yang boleh dibanggakan, which is ramai warga "I". ( I'm telling the truth!) tapi, i tetap rasa bangga sebab I dah tinggalkan sesuatu yang sangat berharga kat sekolah tu. Apapun, I nak bagi taw dunia, I adalah pelajar SMK Seri Keramat bagi sesi 2004-2008! SMK Seri Keramat, terima kasih atas segalanya! :)
I harap, korg dapat jadikan Majalah PENA 2007 sebagai kenangan! Sebab, I ketua editor utk majalah tu! gyahahahaha.. PROMOTE,OK?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hahahahaha...

hey, I mengalu-alukan kedatangan korg! Tak kira sape pun korg, I restu korg baca cerita-cerita HOT kat blog I ni :D

I mengaku, Mr al-Junid tu HOT! I pun HOT jugak! Kalau tak, takkan ada orang mencari kami kat my blog ni,kan???

Buktinya? Ini haaa.....


Petaling Jaya, Wilayah Persekutuan arrived from google.com.my on "H.E.A.R.T" by searching for syiqaputerisepi.
19:48:14 -- 1 hour 24 mins ago
Ampang, Wilayah Persekutuan arrived from google.co.uk on "H.E.A.R.T: "For Well Servicing," said Mr. Syed Anwar Al-Junid" by searching for syed anwar al-junid.
16:17:52 -- 4 hours 54 mins ago

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

OK. I tak rancang pun nak tulis pasal ni. Cuma, masa I tengah taip post "Kami Pelajar Tiri" tu, ada la dua orang kawan I sms kat I. Rais, ngn Tasha..then, Ban pulak! but, Ban chat ngn I kat ym :D

Rais: Aq syg kowg,kowg jgn lpe aq eh?!

Tasha: We'll make new frens but stil keep the old, new frens r silver but old frens r gold,dont evr 4get the bond that we made, 4 eva i love u until i'm dead.. =)

Ban: keep in touch jgn lupe member au! enjoy :)

Actually, I ingatkan nak buat biasa and buat tak ada apa yang berlaku. Sebab tu la I tak mau ikut diorg semua lepak2 kat Jusco td, I tak mau ada lebih bnyk kenangan manis ngn diorg. I tak mau rasa sedih. But, bila dapat sms ngn msg diorg, I jadi sayu. I kalah dengan msg ringkas diorg tu. I nak nanges, but, malu la klau Eena taw :((

I sayang diorg! Serious! Sebab, diorg terima diri I seadanya. Dear my friends, ni msg utk korg....

Walau apapun yang korg buat, kalau aku pernah terasa hati dengan korg, aku dah maafkan korg. Korg pun, maafkan aku yer. Aku taw aku banyak buat korg rasa annoyed ngn aku. But, korg cool jer:D Aku sayang korg sgt! Terima kasih ye sebab sudi menghiasi "diari" hidup aku.. Terima kasih sebab sudi layan aku. Terima kasih sebab sudi ketawa dengan aku. Terima kasih sebab sudi temankan aku beli famous amos ari tu. (kitorg je taw biskut tu utk siapa!hahahahahaha!) btw, ramai ok yg temankan I beli biskut tu! :P Aku sayangkan korg. Aku jadi tertekan bila fikirkan pasal exam ari tu. Aku jadi bertambah tertekan bila fikirkan yang kita semua akan separate lepas ni. Percayalah cakap aku. Walau macam mana pun kita berjanji yang kita semua akn keep n touch lepas ni, percayalah.. Kita tak akan semesra sebelum ni... Semua tu akan lenyap bersama masa yang akan meninggalkan kita.. Aku bukan merendahkan hasrat kita semua, tapi, itu la hakikatnya! Aku sayang korg!


Gambar-Gambar kenangan kitorg....


time kitorg buat rumah hantu utk hari karnival sekolah! :)

Habib! Time kitorg attend jamuan pengawas 2007/2008 :)

time kitorg lepak2 kat KLCC. Lupa la bila.. hehehe.. Miss you guys! :-*

Berwindow shopping bersama mereka di Jusco... (Actually, kitorg jumpa ni semata-mata nak lunch sesame jerk! :P )

Lepakj-lepak @ Jusco.. (Dalam toilet sebenarnye ni!)

I love you girls! :-*

Detik-detik akhir sebelum SPM! :-*

LAST BUT NOT LEAST... AKU SAYANG BELIAU JUGA! :D



psssttt....bila I dapat gmbr2 yang lain, I uploadkan,ok? Insya-Allah! Kalau boleh, I nak dapatkan gambar2 kitorg dari form 1 :D Nanti I usahakan,Ok? Insya-Allah :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

wah! Actually, sebelum ni I tak sanggup nak tulis pasal ni. Tapi, hari Isnin hari tu, lepas I sembang-sembang dengan Aina FM, baru I ada confident untuk tulis pasal ni. Angin pasal cerita ni dah lama jugak berhembus dalam kelas kitorg tu. But, I buat tak taw je. (walhal I taw dan sakit hati sangat. I tak peduli orang nak kata I dengki or apa2 pun, KOrg nak ckp, ckp la! )

Isunya, ada cikgu yang "menganak-tirikan" student dalam kelas kitorg selain kembar berdua tu. Cikgu2 tersebut cuma layan kembar berdua tu. Alasan diorg, kitorg semua tak tumpukan perhatian. Ok. Cuba cakap, ape psl kitorg buat perangai?? Sebab, tak puas hati bila cikgu2 tu pilih kasih! Sikit-sikit kembar.. Sikit-sikit kembar. I sedar, I dah sampai tahap mengumpat kawan baik sendiri. Tapi, selama ni I diamkan je. Sampaikan dah jadi dendam. Bukan dendam sebnrnya. But, kind of dendam la. Buktinya, I akan jadi sarcastic bila jumpa si kembar tu.

I taw, I tak sepatutnya cerita benda ni kat sini. But, I nak orang lain tahu apa yang I rasa. I hope korang akan faham. Tak faham pun tak apa la. Asalkan sudi baca pun dah cukup. I tak puas hati bila cikgu-cikgu tu asyik puji kembar 24 jam. Orang lain buat baik diorg tak nampak. Kembar buat baik, seribu tahun diorg nampak! But, bila orang lain buat jahat,seratus ribu tahun diorg nampak, but, kalau kembar buat silap, cikgu-cikgu tu PEJAM MATA je! Ok. I dah start sakit hati. So, lepas ni, bahasa I akn jadi kasar :)

Nak contoh?? ok. I bagi. Hari tu, kembar tak bawak kertas soalan. Tapi, cikgu tu boleh bagi chance. Cuba orang lain? Sure kena bebel sampai bernanah telinga. Ok. Kembar ckp, dia pun kena marah jugak. Tapi, ada ke kena marah sama macam kitorg? Kena sumpah seranah? ada? ADA TAK? TAK DE, kan? So, korg boleh la pikir sendiri. Then, time Physics pulak. Cikgu tu siap boleh cakap yang kembar je yang akan dapat A1 utk Physics. Kalau U all kat tempat I, sakit hati,tak? Sudah la I baik ngn kembar tu.

Selain waktu Mathematics ngn Physics, Waktu Bm pun kitorg ni macam anak tiri. Cuma, takde la ketara sangat. Hehehehe.. Cikgu Salin suka sangat melayan Farihah and the gang. But, kitorg tak kecik hati. Sebab, cikgu Salim tak marah-marah kitorg. Dia tak banding-bandingkan kitorg.

Kesimpulannya, cikgu yang pilih kasih antara student adalah yang ajar Math ngn Physics :)

Tu je la sesi mengutuk and meluahkan perasaan :) TQ ye sebab sudi baca! :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

For me, kebenaran itu kadangkala amat menyakitkan. Tadi I happy. But, after I tahu satu cerita ni, I sedih sangat. Sebab, angan-angan I terlalu tinggi. Ok. I admit, I am bloody stupid! OK?

I sebagai manusia, memang dilahirkan dengan sifat ingin tahu. But, bila I dah tahu, I tak boleh terima la pulak! Yes. I sedih. But, I happy jugak. Entah la. Bercampur baur. Apa yang I tahu, sekarang ni tangan I tengah sejuk dan I perlukan sesuatu untuk buat I calm down balik. Nak tido? I baru je bangun tadi! So, apa yang I nak buat? Nak study EST? perghh.. lagi la I teringatkan dia..

Hurm. People come and go. I'll forget about him one day :)

ok! Fine! I surrender! :(( Puas hati?????

What ever it is, I sedih. OK? actually, I tak taw nak cakap macam mana. Hurm...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

bumble bees tu I ler.. :((
Cita-cita besar, tapi HAMPEH! Nak jawab soalan spm pun xreti!



Ok.. I sebenarnya sangat ralat dan sedih! Ini la pertama kali I rasa benci pada Physics. (Sebelum ni pun pernah. Cuma, masa tu I belum blaja ngn Mr Physics Man lagi) But, ni la first time selepas I bergelar student dia :((

Susah betul tadi. Tak taw la salah sapa. Salah I sebab terlampau berharap pada Physics or salah soalan tu sebab susah sangat! Entah la. Sudah la dugaan hari ni banyak betul!

Bangun lambat, x sempat nak breakfast. Then, I notice my ic missplace. dah tu, kena amek pengesahan kat pajabat sebab I tak jumpa kat mana Ic I. Time jawab paper 1, masa x cukup. Time dah habis, tapi I ada satu lagi soalan yang I tak jawab. Soalan 45! I ingat nombor tu :(( then, masa jawab paper 2, perut I pedih gila, sebab tak breakfast pagi tadi. Time jawab soalan, I tak bawak pembaris. Tu yang I geram tu. Pastu, satu perkara yang I jadi "orang gila" and macam orang "mati laki" adalah I tak jawab soalan yang 4 markah tu! I hate it! I hate it!!!! Soalan tu tanya apa difference pada pergerakan kapal yang berada di dua kedudukan tu :(( I taw jawapan tu, tapi tak sempat nak semak balik. (I perasan I tak buat soalan tu lepas pengawas peperiksaan tu amek jawapan I)

I frust gila, ok? I bukan tak taw apa jawapan dia, cuma tak ada idea sangat masa first time I go through soalan tu. Apa difference gambar tu?
  • satu kapal kat kawasan yang instructive interference, satu lagi destructive interference.
  • satu kapal melambung tinggi sikit daripada yang satu lagi
hurm. At least I dapat 2 marks klau jawab soalan tu :((

then, Masa nak ajwab paper 3, I jadi orang gila yang terlampau sedih sebab mati anak,tau tak! Sebab, I terlampau nakkan full marks utk paper 3 tu. So, I jadi menggelabah and menangis. Beria-ia lak tu. Dah la tertinggal sapu tangan. Semua kawan-kawan I dah taw apa psl I nanges. Malu, ok? Bila masuk dewan je, tetiba I jadi artis, taw. hahaha..

Benci betul I ! Benci dengan diri sendiri :(( I balik je terus tido :-)

But, Nasib baik la Cikgu Anwar a.k.a physics man call. I terkejut bila tengok nombor dia naik. Actually, time dia call tu, I tengah tido. So, I ingatkan I mimpi je. Hehehehe.. rupa-rupnya memang betul dia call :D Hilang jugak la rasa ralat tu. Tapi, sedih tu ada lagi sebab I tak perform untuk Physics :(( Iskkk.. Napa la cikgu tak call sebelum paper start. Kan boleh jadi pembakar semangat. Ini lepas paper habis. Apa dapat? hehehe.. kejam btol I ni. Tak menghargai langsung! Actually, dapat gak lepas rindu! Opssss... Gyahahaha.. BTW, thanks yer coz call sy, daripada cikgu call Ainaa! Hahahahahaha.. shhhhhh... Ainaa, jangan marah yer ;)
  • Psstt...cikgu kena belajar meramal soalan dari "Best Friend" cikgu tu la. Sebab, ada la beberapa soalan yang dia ramalkan tu keluar :(( But, nevermind. Cikgu ada kelebihan tersendiri. Kalau tak,takkan saya masuk sampai 3 kelas seminar cikgu,kan? ;)
OMG! I MISS this guy! hahahaha.. Rindu betul nak dengar dia gelakkan I :D Ngeeee....

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Hahaha.. I tak sedar habit I ni. Tapi, ni la hakikatnya! :D

errr... sebelum ni, I selalu la turun katil. Tapi, tu dalam keadaan separuh sedar. Sebab panas. Tapi, xtaw pulak yg I selalu jatuh katil time tak sedar!

Nak taw macam mana I taw yang I selalu jatuh katil?

Malam tadi, seingat I, I tidur atas katil. But, bila I terjaga, (awal pagi, xtaw pukul berapa.. sebab tidur balik :D ) baru I sedar I dah ada kat bawah, and my sis, eena dah tidur atas. Memula geram jugak la. Tapi, ngantuk punya pasal, I buat bangang je. Sambung la tidur tu balik.

Pastu, tadi, masa I bangun, I kejutkan Eena. Suruh dia bg alasan, ape pasal I kat bawah, dia kat atas! (marah la! sebab, tempat beradu kesayangan kena rampas!)

Syiqa: oi! bangun la! Apsal aku tido bawah???

Eena: dah tu, aku kejutkan kau suruh tido atas, kau buat bangang je. bila aku cakap, 'syiqa, aku tidur atas, eyh?' kau menggeliat, kau kata 'ha? urm.' so, aku consider kau setuju la!"

Syiqa: dah tu, macam mana aku boleh ada kat bawah?

Eena: kau memang selalu jatuh la! Aku selalu terkejut nampak kau kat bawah!

Syiqa: eyh! ye ke? tipulah!

Eena: Sumpah!


Adoi! Hebatnya I! gyahahaha.. no wonder la I selalu sakit pinggang bila buat kerja umah, especially bila mop lantai! hahahahaha

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

psssttt... I suka sangat gambar ni. Meaningful la :) nak taw apa yang I "nampak" dalam gambar ni? For me, that girl represent myself;syiqa. Then, I nak tinggalkan suatu tempat yang beri banyak kenangan kat I, semata-mata untuk kejar 'My Dream' Then, I pergi dengan membawa "L.O.V.E" tu sekali. hehehehe.. meaningful,kan? ;) perghh.. rasa macam loya la plak. But, tu la hakikatnya :D


Ok. For this post, I nak story ckit jer. Tak mau story banyak-banyak. Pagi tadi I ada kelas tambahan ngn Teacher Sneha. Masa kelas tu, I nak bagitau Aina FM pasal ni. But, terlupa pulak. Hehehe.. btw, I dah bgtaw Eena. (penyimpan rahsiaku! so far, rahsia terbesar yang I miliki masih tak bocor lagi! hahaha... luv you adik!) Actually.. I ada simpan satu "cita-cita" dulu. Kiranya, awal tahun ni lagi la. I ingatkan, tu cuma angan-angan kosong. But, I dapat jugak capai cita-cita tu. Entahlah! Mungkin dah tertulis sebagai takdir untuk I kowt. Mungkin jugak doa I dimakbulkan! :D Tapi, itu cita-cita yang dah tercapai! Now, I ada cita-cita baru! I rasa, cuma Eena ngn Aina FM jer yang faham kowt! since, diorg berdua je yang sokong "plan" masa depan I yang I bagitau diorg hari tu :D

Nak taw apa? sorry la.. tak mau story! hahahaha.. malu kalau tak jadi. Bila dah jadi, baru bleh story. skrang ni kena fokus untuk capai "misi" terkini I tu. I akan cuba pastikan yang I akan dapat apa yang I plan ni. Ni kira khidmat sosial di samping kejar cita-cita terkini I tu. Doakan I yer! Yang pasti, target I utk capai cita-cita tu adalah dalam tempoh 5 tahun! tu paling lama! (sebanarnya paling sekejap!) but, for me, tu je masa yang I ada. Sebab, kalau lebih dari tu, I takut dah jadi basi. But,but,but... I akan sentiasa ingat apa yang Aina FM cakap kat I that day..
"Syiqa, aku percaya kau akan buat yang terbaik. Kau boleh survive! Sebab... KAU SAYANG DIA!"

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Yey!

Perkara macam ni la yang I paling "seronok" nak tulis! Kalau Cikgu2 Chemistry I baca ni, sure diorg sedih and menyesal sebab ajar I! :((

Nak taw kenapa?

Hari ni, Chemistry dah jadi subjek ke-2 yang I akan sangat bersyukur kalau dapat 6C! hehehe.. nak taw apsal?

Sebab, most of the question, I don't know the answer! Kalau Mr Al-Junid taw, dia akan cakap,
"Itu la! 'Banyak sangat' buat latihan!"
Hurm... Lantak la. Perkara dah lepas, biarkan berlalu. Dah terlambat pun nak menyesal! So, sekarang ni, I kena fokus untuk Biology, Physics (ouh! My Favourite! Gonna kill myself if I can't answer the question properly) and last but not least, EST! gyahahaha.. then, I am FREE! Boleh dating ngn kengkawan kat Panggung wayang sampai lebam!

Btw, hari ni I cepat tersentuh. I tak taw apsal, tapi memang I rasa nak menangis bila beberapa insiden berlaku hari ni. I ada perselisihan faham ngn one of my friend. Sebabnya, simple jer. I tengah tension sebab tak dapat jawab paper 1 elok2. Then, diorg bincang2 pasal paper 1 tu. Lepas tu, Atiqah tanya Kembar pasal Chemistry, I terdengar. Then, I tak taw apa yang dia tanya tu. So, I jadi bertambah stress la. Then, I rasa yang Atiqah macam tak mau tegur I. But, tu juz perasaan I je kowt.. bcoz, after paper 3, dia tegur I :)

Ok la. Malas nak melepaskan perasaan kat sini. Nanti nanges laks! Baik I chow dulu. Nak sambung carik soalan-soalan Physics yang berpotensi untuk keluar nanti.

Psssstttt... Esok ada extra class Bio. Takutnya nak amek examBio! :-s

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Actually, I sendiri tak tau apa pasal I tulis pasal ni. I tak sepatutnya fikirkan hal2 macam ni. Semuanya bermula dari pagi semalam, masa mama nak hantar I pergi sekolah untuk amek exam add math. Masa tu, I tak amek pusing sangat pasal topik ni. But, bila I baca satu blog malam tadi, I macam baru tersedar. Itu la hakikat yang sebenar!

kira -kira 7.30 pagi, Selasa, 18 November 2008

Mama: Nanti ayah balik,mama nak amek balik kereta Persona tu. Sedap sikit bawak. (masa ni, kitorg naik kereta Wira,manual. Kereta Persona tu Auto)

Myself: Hurm.. Amek la :)

Mama: Itu la manusia,kan? bila ada yang baru, yang lama tu dilupakan. Sedangkan yang lama tu la yang banyak tolong kita.

Myself: hurm..


then,tak lama lepas tu, I pun sampai sekolah. Ingatkan isu ni tamat setakat sini aja. Rupa-rupanya, malam tadi, I ada baca satu blog ni. Tak payah la I bagitaw blog sapa. Cukup la I cakap blog tu adalah blog orang yang I kenali :)

Lebih kurang 10.30 malam, Selasa, 18 November

I saja la gatal2 taip satu nama kat google tu. Then, I terjumpa blog hamba Allah ni. Post tu cerita psal pemilik blog yang kecil hati ngan beberapa perkara. Salah satu nama yang disebutkan tu adalah orang yang I sayang. (But orang tu tak sayang I pun!) tersentak juga I bila baca pasal orang tu. Ceritanya pasal yang I memang dah taw pun. Cuma, bila I baca balik blog tu, I dapat rasa yang sebenarnya, orang yang I sayang tu dah mula berubah. Dia ada tempat baru. So, dia macam tak mau bekerja untuk tempat lama ni la. But, cerita tu dah settle agaknya. Lagipun, benda tu dah lepas.

Cuma, hakikat yang I dah sedar adalah org yg I sayang tu memang dah berubah. Daripada kecil-kecilan, dia masuk tempat yang besar sikit. Then, dia dapat pergi ke tempat yang lebih besar. Nama dia pun dah besar sekarang... I harap dia tak besar kepala pulak lepas ni! Well... manusia perlu berhijrah,kan? Tapi, tak perlu la abaikan yang lama.Sebab, yang lama tu la yang akan tolong kita nanti! Even umat Islam Mekah yang berhijrah ke Madinah pun kembali ke Mekah semula!
Contohnya, I ada beli kasut sekolah baru. Tapi, I sayang nak buang kasut lama, even kasut tu dah hilang bunga kat tapak dia and nampak lusuh. Memang pada dasarnya kasut tu nampak tak berguna lagi. Tapi, bila hari hujan, kasut baru I basah and tak sempat nak kering. So, I boleh guna kasut lama. Am I right?

One more thing, betul cakap Ainaa. Kita akan nampak "true colour" seseorang tu satu hari nanti. Itu juga yang berlaku sekarang ni. Sedikit demi sedikit I mula nampak "kekurangan" yang ada pada dia. Tak perlu I sebutkan siapa kat sini. Manusia tak perfect! I lagi la tak perfect! ;) Cuma apa yang I kesalkan, selama ni I mengaku I "kenal" dia. Tapi, hakikatnya TIDAK! sebab, baru sekarang I nampak ada yang tak kena dengan dia. Biarlah. Manusia datang dan pergi. Terima Kasih kerana mewarnai hidup I! :) I takkan lupakan u becoz u la insan yang mampu "mengesat" air mata I and "memecahkan" empangan air mata I :X
  • psssttt.. Kalau orang yang I maksudkan sebagai "dah berubah" tu ada terbaca post ni.. I hope, you won't get mad. I'm talking the truth. I don't want you to change a lot. Why? Because I love you! :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

yaksss!

add math la satu-satunya subjek yang I paling "jijik" nak jawab, taw tak! benci! benci! benci!!!!!

Apsal soalan susah sangat,ha?

FYI, tahun lepas punya soalan tak susah macam tahun ni! Sucks!

Kepada pembuat soalan, suka-suka you all je nak main test-test student!

susah la weyh!

sucks!

btw, BUKAN I SORANG je yang kata ADD MATH tu susah nak mampos!

seluruh dewan,ok??

I repeat, SELURUH DEWAN!

Even Nina ngn Mariam pun cakap susah,ok?

  • psssttt....ni mesti sebab I terlebeyh berangankan Mr Inspiration ni! gyahahahaha.. sure cikgu jufri jelir lidah kat I and say "padan muka kau syiqa!" gyahahahaha :P
Bila sampai umah je, I terus pegi toilet, and tukar baju. Then, dengan selambanya I cedok nasi dan MAKAN!

Btw, mesti you all kata xde kena mengena,kan?

For me, memang ada kena-mengena! Disebabkan soalan add math tu terlampau susah, I makan banyak nak mampos! plus minus 4 senduk nasi, habis satu mangkuk sayur sawi masak lemak putih, approximately setengah mangkuk sambal tempoyak,dua ekor ikan goreng!

ambek kau! dah tahap melantak,ok? stress punya pasal! Then, lepas makan, reti pulak menyesal sebab banyak sagt mkn! :((

then, lepas habis makan, mama call. Masa pesan jangan stress sangat. Lupakan paper yang dah habis jawab tu and make sure tengok jadual bebetul... Isk!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

UPDATED! Click here for my comment about add math 2008!

OMG! mcam x percaya jer..

esok paper add math! :((

and..and..and.. I'm sitting here with this laptop!

OMG!

add math! :((

Boleh ke I buat esok?

dushhh...

btw, bila I teringt kat my "inspiration guy", terus bersemangat!

tapi, still takut lagi!

so, utk hilangkan rasa takut tu, I on9 la!

hahahaha..

btw, to cikgu Jufri, saya mintak maaf yer. Sebab, saya tak pernah dapat flying colours utk add math..

Saya bukan Ainaa.. Dalam kelas pun asyik menceceh jerk.. :((

To "Mr Inspiration", izinkan saya melantik anda menjadi sumber inspirasi saya yer... walaupun saya dah tak ada chance nak berangan dalam kelas anda lepas ni, tapi, izinkan saya berangankan anda yer time saya buat add math! hahahahaha

cikgu jufri, jgn marah saya yer... saya mungkir janji! hahahaha.. saya tetap berangan time belajar add math even cikgu dah pesan hari tu!

My inspiration guy! hahahaha... =))
mati aku kalau beliau taw!

Cikgu Jufri...
Cikgu Add Math yang suka buat konsporasi! gyahahaha :P

updated!:
actually, my add math paper esok la! 18 November 2008! yang paling kelakarnya, I ingatkan paper add math tu hari ni. I bangun tidur terus siap-siap pergi sekolah. Then, bila dah sampai sekolah, I terserempak ngn Naquiyah and Raudhah. Diorg terkejut tengok I. I pun terkejut tengok diorg sebab diorg tak pakai uniform sekolah. Then, tak pasal-pasal I kena gelak. Tu la akibatnya kalau salah tengok jadual! Mama punya la marah! yer la.. bahaya,kan? Ini nasib baik I ingatkan ada paper and pergi sekolah. Kalau I ingatkan tak ada paper and sambung tidur, walhal ada paper. Kan naya!!! Nauzubillah!
Since this morning, Ramai orang yang search "SPM 2008 add math"! isk.. apa yang you all cari? soalan bocor? Kalau you all nak sangat "soalan bocor" tu, jgn carik kat blog I. Memang tak jumpa la! You all pergi la cari orang yang ada "sixth sense" tu! hahahahaha... I tak taw sape.. tapi, I ada la dengar-dengar cerita yang orang tu boleh dapat "mimpi" tentang soalan apa yang akan ditanya! gyahahaha..opsss....shhhhhh... I tak terlibat, ok! I sentiasa ingat pesan Mr Al-Junid tu..
"If you get flying colours by cheating, you have to pay back one day!"

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Tajuk Hangat:PERIHAL 7

jawapan anda mestilah JUJUR,AMANAH,IKHLAS,SOPAN-SANTUN DAN BERPEGANG PADA PRINSIP... HEHEHEHE

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.
2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.
3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.
4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.
6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!mereka musti diberitahu akan perihal ini hehehe.

My Beautiful answer:-

soalan 1: 7 ciri lelaki idaman anda.

  1. Kelakar (macam Al-j!)
  2. Tak sampai hati nak sakitkan hati orang lain;tak pukul orang (macam Al-j)
  3. Ada iras-iras Al-j
  4. tak garang, tapi tegas (macam Al-J lagi!)
  5. romantik
  6. Up to date; tak kolot! (contoh terdekat---->AL-J!)
  7. tak kedekut! (mampus aku kalau dapat yang kedekut!)
soalan 2: 7 lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.

  1. Amir Z (kawan sekelas)
  2. F. A (kawans sekelas)
  3. Cikgu R ( cikgu disiplin)
  4. Z (kawan chatting)
  5. Sham E (ketua pengawas)
  6. Mr Nazrul Izwan
  7. AL-J!!!!
soalan 3: 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.
  1. terkejut
  2. gembira
  3. berdebar-debar
  4. ketawa tak henti-henti (even x kelakar sangat)
  5. panas muka; tangan sejuk
  6. tak nak balik; nak berdua je ngn dia
  7. malu
soalan 4: 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
  1. Jepun
  2. Korea ( winter sonata )
  3. Florida
  4. Bali
  5. Tioman
  6. Disneyland
  7. London
soalan 5: 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.
  1. Baju
  2. Chocolate
  3. Birthday card/anniversary card
  4. Jam
  5. Bantal
  6. Pil berhenti merokok
  7. Perfume
soalan 6: 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
  1. Aku ingin kamu -Romance
  2. I'm yours -Jason Mraz
  3. You are my everything -Santa Esmeralda
  4. Maybe -King
  5. Nothing's gonna change my love for you - Glenn Medeiros
  6. Hanya Kau yang mampu -Aizat
  7. Ketulusan Hati -Anuar zain
soalan 7: 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!mereka musti diberitahu akan perihal ini
  1. Eena
  2. Hanina
  3. Zafirah Majdiah
  4. Ilham Pohan
  5. Jime
  6. Nabil
  7. syajirul ain

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Yes! I really meant it. I am gamma ray! why?

because, I can "penetrate" his life.

BUT,

I can't "ionize" his life.

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


once again, this is just a lyric!
hahahaha... btw, I dedicate this song to Mr Physics Man (I nak perasan sekejap! Jangan marah,boleh?) =)

Penyanyi: Elite
Lagu:Manisnya Senyumanmu


Ku rasa...satu dunia sudah mengerti perasaan ku ini
Mengapa oh! mengapa takkan kau sedar ku mendampa
Ataupun...dikau sengaja diam berpura memendam rahsia
Segeralah oh! segera ku tahu kau hanya bermain masa

Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut rasa cintaku
Hari demi hari ku tetap menanti
Namun mula mula langkah pertama

Mata bertentang mata adakah kau terasa
Cinta kian memekar dihati kita
Kau istimewa paling utama yang satu
Betapa manisnya senyumanmu
Debaran penuh makna kelu tidak terkata
Sering kali terjadi bila kau disisi
Namun yang pasti membuat ku jatuh hati
Oh! manisnya,manisnya senyumanmu

Pabila aku terdengar
Lagu cinta ku terkenang kepada mu
Aku merindu oh! merindu
Senyumanmu yang menawan kalbu

Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut hatiku padamu
Jika kau pun juga rasa ynag ku rasa
Apa yang kau pinta katakan saja

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang