H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


Ngeri je baca tajuk ni.. hahahahaha.. but, Ini la apa yang I rasa. ( actually, x sepenuhnya...)

Sebelum ni, I memang tak sabar-sabar nak habiskan SPM, and habis sekolah. But, bila dah sampai detik tu, rasa sayu pulak. But, I happy because SPM is over! hahahahaha.. Ok. I admit. Jauh di sudut hati I, I tak puas. Tak puas sebab I rasa, I tak perform masa exam that day. I rasa macam I dah bazirkan peluang yang ada. I don't know :(

Apa pun, alhamdulillah. I dah langsaikan masa 11 tahun I hidup sebagai seorang pelajar sekolah. Sekarang, tinggal selangkah aja lagi. Selangkah aje lagi untuk I bebas sepenuhnya dari title "Budak sekolah hingusan" I gembira sebab I dah leraikan ikatan title tu. I tak suka orang gelar I macam tu. But, I sedih sebab I akan tinggalkan zaman yang banyak bagi memori suka dan duka. Kehidupan bukan sudah berakhir. Tapi, baru aje bermula. Lepas I dapat sijil berhenti sekolah nanti, secara rasminya I akan bebas dari uniform sekolah yang I pakai selama 11 tahun tu.

Semua kenangan suka duka yang I kutip masa zaman sekolah ni akan terus jadi memori yang akan tersimpan rapi. Biarlah lembaran kisah silam tu dibuka suatu hari nanti;bersama-sama dengan insan yang telah mencoretkan kenangan tu dalam "diari" hidup I...

Btw, sepanjang I amek exam, I rasa selesa dengan layanan yang diberikan oleh pengawas peperiksaan tu.(semua pengawas peperiksaan yang bertugas di Dewan Bestari, SMK Seri Keramat) Rasa macam anak raja pulak. Nak pinjam pembaris Afif pun diorg yang amekkan :D istimewa betul! hehehehe... Dalam ramai-ramai cikgu tu, ada 2 orang cikgu yang menarik perhatian I. Ketua Pengawas peperiksaan dengan sorang cikgu lelaki(Melayu) ni. Ketua Pengawas tu lembut, tapi tegas. Memang jelas sifat-sifat keibuan dia. Cikgu lelaki tu pulak.. Buatkan I teringat kat Cikgu Rosle Mohamad. Muka nampak garang dan tak mesra, tapi, baik sebenarnya. Memula I tak percaya bila Afif cakap cikgu tu baik. But, bila I alami sendiri, baru I faham. Masa I salam-salam dengan semua pengawas peperiksaan tu (semua yang jaga dewan and yang ada kat dewan tadi), cikgu lelaki tu cakap "semoga awak berjaya!" hehehehe. terharu la :) terima kasih yer cikgu! :-* Terima kasih kepada semua pengawas peperiksaan yang menjaga kitorg dengan baik,mesra dan penuh kasih sayang! Jasa cikgu-cikgu semua takkan saya lupakan :) Semoga cikgu-cikgu semua cemerlang dengan kerjaya cikgu!


I nak buat pengumuman! Walaupun I tak berapa berkenan dengan beberapa perkara kat Seri Keramat, ( hasmira panggil sekolah tu "sekolah yang dah nak runtuh" ) I tetap rasa sayang kat sekolah tu. Kat sekolah tu la tercipta perlbagai kenangan;suka dan duka. Even sekolah tu ramai manusia2 yang takde tamadun@tak de tatasusila yang boleh dibanggakan, which is ramai warga "I". ( I'm telling the truth!) tapi, i tetap rasa bangga sebab I dah tinggalkan sesuatu yang sangat berharga kat sekolah tu. Apapun, I nak bagi taw dunia, I adalah pelajar SMK Seri Keramat bagi sesi 2004-2008! SMK Seri Keramat, terima kasih atas segalanya! :)
I harap, korg dapat jadikan Majalah PENA 2007 sebagai kenangan! Sebab, I ketua editor utk majalah tu! gyahahahaha.. PROMOTE,OK?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang