H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

wah! Actually, sebelum ni I tak sanggup nak tulis pasal ni. Tapi, hari Isnin hari tu, lepas I sembang-sembang dengan Aina FM, baru I ada confident untuk tulis pasal ni. Angin pasal cerita ni dah lama jugak berhembus dalam kelas kitorg tu. But, I buat tak taw je. (walhal I taw dan sakit hati sangat. I tak peduli orang nak kata I dengki or apa2 pun, KOrg nak ckp, ckp la! )

Isunya, ada cikgu yang "menganak-tirikan" student dalam kelas kitorg selain kembar berdua tu. Cikgu2 tersebut cuma layan kembar berdua tu. Alasan diorg, kitorg semua tak tumpukan perhatian. Ok. Cuba cakap, ape psl kitorg buat perangai?? Sebab, tak puas hati bila cikgu2 tu pilih kasih! Sikit-sikit kembar.. Sikit-sikit kembar. I sedar, I dah sampai tahap mengumpat kawan baik sendiri. Tapi, selama ni I diamkan je. Sampaikan dah jadi dendam. Bukan dendam sebnrnya. But, kind of dendam la. Buktinya, I akan jadi sarcastic bila jumpa si kembar tu.

I taw, I tak sepatutnya cerita benda ni kat sini. But, I nak orang lain tahu apa yang I rasa. I hope korang akan faham. Tak faham pun tak apa la. Asalkan sudi baca pun dah cukup. I tak puas hati bila cikgu-cikgu tu asyik puji kembar 24 jam. Orang lain buat baik diorg tak nampak. Kembar buat baik, seribu tahun diorg nampak! But, bila orang lain buat jahat,seratus ribu tahun diorg nampak, but, kalau kembar buat silap, cikgu-cikgu tu PEJAM MATA je! Ok. I dah start sakit hati. So, lepas ni, bahasa I akn jadi kasar :)

Nak contoh?? ok. I bagi. Hari tu, kembar tak bawak kertas soalan. Tapi, cikgu tu boleh bagi chance. Cuba orang lain? Sure kena bebel sampai bernanah telinga. Ok. Kembar ckp, dia pun kena marah jugak. Tapi, ada ke kena marah sama macam kitorg? Kena sumpah seranah? ada? ADA TAK? TAK DE, kan? So, korg boleh la pikir sendiri. Then, time Physics pulak. Cikgu tu siap boleh cakap yang kembar je yang akan dapat A1 utk Physics. Kalau U all kat tempat I, sakit hati,tak? Sudah la I baik ngn kembar tu.

Selain waktu Mathematics ngn Physics, Waktu Bm pun kitorg ni macam anak tiri. Cuma, takde la ketara sangat. Hehehehe.. Cikgu Salin suka sangat melayan Farihah and the gang. But, kitorg tak kecik hati. Sebab, cikgu Salim tak marah-marah kitorg. Dia tak banding-bandingkan kitorg.

Kesimpulannya, cikgu yang pilih kasih antara student adalah yang ajar Math ngn Physics :)

Tu je la sesi mengutuk and meluahkan perasaan :) TQ ye sebab sudi baca! :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang