H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Hurm. Hari ni dah 31 Disember 2008. Esok 1 Januari 2009. Tapi,kalau ikut kalender Islam, esok dah 4 Muharam. Cepat betul masa berlalu. Rasanya macam baru semalam I register masuk tingkatan 5. sekarang ni dah nak masuk satu lagi alam yang sudah pasti hanya sekali seumur hidup dilalui.

Malam ni kalau tak silap I, banyak shopping complex buat midnight sale. waktu operasi Sistem pengangkutan awam juga dilanjutkan! wah! meriahnya sambut tahun baru! tapi, apa yang pasti, dalam kemeriahan menyambut tahun baru 2009, pasti ada yang akan hilang maruah diri. I tak menuduh. Cuma, mengagak. Malam tahun baru ni pasti banyak pasangan kekasih yang menuntut "Cinta Sejati" dari pasangan masing2... isk. Nauzubillah. Harap2 la lepas ni tak banyak kes buang janin.

Kenangan 2008


Lupakan dulu kisah orang lain, Syiqa. Sekarang ni, I nak cerita ckit pasal kenangan I sepanjang tahun 2008 ni. Tahun penuh kontroversi! hahahaha... Selain tu, I nak story pasal azam I utk tahun 2009 ni. Entah jadi entahkan tidak :D tp, apa salahnya kalau merancang. Kita Merancang, Allah yang menentukan! :)

Ok. Sepanjang tahun 2008 ni, banyak suka duka yang telah berlaku. Baik ketika di rumah, sekolah,mahupun kat pusat tuisyen. Sepanjang tahun 2008 ni, I semakin suka membaca novel Inggeris, dan semakin kurang minat terhadap novel melayu. Bukan I nak pinggirkan novel Melayu.. tapi, pada pandangan I la kan.. Novel Melayu ni terlampau stereotaip. Setiap jalan cerita dah xde kelainan lagi. semua hampir sama. Misalnya, bila novel tu mengisahkan tentang pergolakan rumah tangga, mesti kisahnya berkisarkan kahwin paksa, terdesak,dsbgnya... kemudian, ditgh2 cerita, psgan tu akn mula jatuh cinta, kemudian konflik akan muncul. sama ada konflik dgn mertua, org ke3 atau dgn kisah silam psgan masing2. Kemudian, berbaik semula. Pergh. Bosan la weyh cerita mcm tu! Cuba cari idea lain yg lebih fresh. I bukan kutuk penulis novel melayu. Cuma, bosan dgn idea yg I kira dah basi tu! :P

Kemudian, sepanjang tahun 2008 ni I sibuk dgn mcam2 kelas tambahan kat sekolah. kadang2 tu ada yang smpai jam 3.30! pergh! sakit kepala I! adus! udah le kelas tuisyen pukul 5. Mmg rushing and letih. tp, apa mau buat? kena sedar diri ckit. sbb, nak amek SPM :D btw, ada la pelajar2 yg nakal2 manja cipta maksud lain utk SPM tu.. nak taw apa? SPM=SIJIL PANGGILAN MAUT! hahahaha.. nakal ye korg! ;) disebabkan bnyk sgt kelas tmbahan, selalu jugak I "lalok" dlm kelas tuisyen. hehehe.. sorry yer cikgu2 semua! :D org mesti salah faham bila I segar bugar bila dlm kelas Physics taw. korg ni asyik nak pandang serong kat aku jer! ayoo.. disebabkan kelas physics tu malam, sempat la I tido beberapa jam kat umah sblom g kelas tu. Itu pasal la aku segar je dlm kelas physics! bila aku segar, otak pun aktif. bila otak aktif, aku gembira... yang korg pegi pikir benda lain tu apesal? U all nk taw ape yg my classmates fikir bila I ceria and segar bugar dlm kelas Physics? diorg pkir yg Physics tu cikgu Anwar yg ajar. sbb tu segar bugar. isk. korang ni! tak baik taw! (wah wah wah... hipokrit btol syiqa ni yer!) :P uweekkk....

ok. my next memory is... Ainaa! hehehe.. I sbnrnya dari thn lepas lagi dah sekelas ngn awek "chinese look" ni.. ( opss.. cikgu jufree yg ckp! :P ) tp, I tak perasan pown! hahahaha.. I baru taw thn ni. Itu pun lps I selalu usik2 ainaa ngn file dia tu. adoi. I baru rapat ngn Ainaa this year. ;) I love you darling! muah muah muah! Pencetus inspirasiku! :)

Actually, ada lagi satu story taw. tp, malu la nk story terang2 kat cni! hahaha... I rse, bg pengikut setia blog I ni, u all mesti taw ape kan? ops. bagi org2 yg berada di sekeliling I pown taw ape kenangan terindah I... hehehe.. IT WAS HIM! :-* shut up! dendiam sudah! hehehehe... Thn ni bnyk jugak yg I dpt discover about himself :) I'm so in love with him! hahaha.. alamak! kantoi! dah.. shuh! tukar topik!

psssttt.... tahun 2008 ni jugak I dpt tau yg NUR HANINA akan berangkat ke Egypt utk meneruskan pengajian dalam bidang perubatan! wey! aku nk ikut! smpai hati kau tinggalkan aku kat cni! :(

Yey! My azam for 2009!


4 hari selepas menjelangnya tahun baru, I akan berusia 18 tahun! yey! dah lepas zone "under age" agaga... lepas ni bleh la dating2, keluar rumah smpai dinihari, racing keta, carik boyfriend ramai2, bla bla bla... pangggggggggggggggggg... wey! spe bgtaw mak aku haaaa?? kan dia dh lempang aku! :(( sob sob sob...

kah kah kah! Mintak simpang la oi! Ya Allah, jauhkanlah aku dari semua tu! :( aku nak dpt hubby yg baik2.. so, aku kena jd baik la kan? ;) Don't worry. semua hati I dah kena simpan oleh dia-yang-tak-taw.. hahahaha... so, i xde hati dah nak buat semua tu :)

lagi satu. I masih berdoa supaya I dapt result yang sangat colourful supaya dapat ikut jejak langkah hanina g overseas! hehehe.. siap sponsor lagi taw! :P Satu lagi. I tak mo malas2 lagi dah.. maksudnya, xmo malas blaja. sbb, I ingat ape yg cikgu anwar ckp kat I last 2 weeks :) I nak jd yg terbaik supaya tak kena "tendang" nnt! :) thank you cikgu! You are my first class inspiration! :-*
"mana-mana awak kerja nanti; tak kira la swasta atau kerajaan; If you perfom, u'll stay. If not, u kena reject! Even kalau awk kerja dengan kerajaan pun!"


I juga akan lebih berhati2 dlm menguruskan konflik yg berlaku dalam diri I sendiri. I akn cuba kawal keadaan supaya tak terbabas dlm membuat sebarang keputusan. Memandangkan umur pun dah makin dewasa, I kena blaja berdikari, belajar buat keputusan sendiri yang tidak merugikan diri sendiri mahupun org2 tersayang. :)

haaa... I ade satu lagi impian mat jenin! buat semua kawan2 I, diorg dah taw ape yg I akan jwb bila diorg tnye "ape kau nk buat lepas ni?" nak taw ape? I akan jawab "Aku nak kawen!" kah kah kah... (jgn la mama baca ni. mati aku wey!)

cukup la buat masa sekarang ni. Sebab, I nak kemas2 bilik plak. Nak masuk thn baru ni bilik kena bersih, kemas dan wangi! hehehehe...

ANNOUNCEMENT: SINGLE IS HOT!


Harap2 la 2009 akan seindah ni :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Ni I nak cerita pengalaman I sendiri. I alami sendiri! Bukan cerita dari orang lain. Ceritanya macam ni...

Disebabkan rasa penat sangat bekerja kat KFC tu, I mcm dah give up nk keje lagi. So, I ingatkan nak berhenti... then, I ternampak satu iklan ni. Untuk jadi kerani am@jurutaip. Disebabkan I time tu dah tak fikir lain selain nak berhenti kerja, I terus la call syarikat tu... Then, diorg suruh dtg temuduga dulu. SIap suruh bawak resume lagi. punya la "licik" dush dush dush.

Disebabkan I rasa serba salah, I buat sembahyang Istikarah. then, I dpt la beberapa petunjuk. tapi, I still degil lagi. still nak pegi interview jugak. Company tu kat Wisma Central. Then, bila I pegi kat Wisma Central tu, I tngk keadaan office tu pown dah mcam nak runtuh jerk. mula la I tak sedap hati. Bila sampai kat office dia je, diorg suruh I isi borang. Lepas isi, ade la sorg gurl ni suruh I ngn kak dina masuk satu bilik ni, konon nak interview la tu. skali tu, ade la sorg lagi minah ni, tnye kitorg beberapa soalan. kunun2 nak interview tu. tu yg x leyh tahan tu! skali tu, minah tu cakap "u kena bayar RM182 utk kos curier, etc.." fuck off! jangan nak kelentong aku, ok!

aku dah dpt info serba sikit pasal kes macam ni. nasib baik tak tertipu. I rasa la kan, I nak bagi serba ckit info pasal company pembohong yang "stinky" plus "devil" time "bangsat" tu.. opssss.... sorry.. spt biasa, bila I sakit hati, I akan melancarkan pelbagai jenis perkataan yang sangat "menyentuh perasaan"...

Tarikh Iklan : 10 Disember 2008
Akhbar yang menyiarkan Iklan: Metro
NAMA SYARIKAT YANG SIARKAN IKLAN: Solar Vision Networks
Disebabkan dia tak siarkan nama company, check this number: 03-21663270
Orang yang boleh dihubungi: Cik Rohaida
Alamat syarikat: LOT 5-110 & LOT 5-111, TINGKAT 5, WISMA CENTRAL AMPANG (SEBELAH KLCC; BERADA DITENGAH2 KLCC DAN RESTORAN PELITA NASI KANDAR)
Jumlah yang perlu dibayar untuk mendapatkan assignment: RM182
* Laman web yang boleh you all rujuk tentang syarikat yang menjalankan SCAM... Love you la! :-*
  • http://asiaparttime.com/blog/scam/the-name-of-scam-companies-revealed/

but but but, i tak terpedaya ngn diorg. So, I dah nekad! I akan terus kerja kat KFC tu walaupun super duper penat n kena balik tgh malam.... :(

xper xper xper... Even I penat kerja, tapi, KFC Holding tak tipu orang! :) LUV U LA KFC! MUAH MUAH MUAH!!! :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

yey! I dah dpt Eclipse! hahahaha... seronok, ok! walaupun semalam penat giler, tp, terubat gak bila dpt eclipse... tapi, kaki aku still sakit weyh!!!! nak nanges, ok? xper la.. asalkan eclipse dah ade kat tgn I :D

pssttt... klau ade sesape yg nak amek temporary staff, (selain fast food la...), bgtaw I eyh? x larat la nak keje KFC tu :((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hehehe.. menakutkan jerk tajuk ni.. first day ape? first day kahwin ke? kah kah kah!

actually, hari ni first day I kerja.. pagi td bangun awal, even semalam dah sakit gila kaki@badan... pastu, dalam kol 11.55, ada call masuk kat hp I. I terkejut gila bila:

girl: fatin, awk masuk kerja pukul 11.00!
syiqa: eyh. bukan pukul 5 ke???
girl: bukan! pukul 5 tu budak lelaki tu, andi!
syiqa: andi? ni spe? ari tu miss ana cakap saya masuk kol 5!
girl: saya ___________. McD..
syiqa: eyh? mcD? saya keje KFC la!
girl: keje kfc? eyh xpe la.


aiyooo.. buat cuak ajer! dush dush dush!

5.00 petang, KFC store ___________ ( lokasi dirahsiakan atas faktor keselamatan PERIBADI!
)

Masa I sampai,I masuk ngam2 kol 5..I pegi kat Miss Azura. nampak dia macam baik. then, lepas dia ckp "fatin,eyh?" baru i sahkan yg dia mmg baik! hehehe...but, I punch card kol 5.14.. ayooo.. mati gue! ni semua sbb g buat name tag, briefing, bla bla bla... then, I start r keje. kemas meja. pastu, My Manager suro dok jaga pintu. adus! sepanjang hari I dok jaga pintu tu! penat, ok! ayoooo..... (actually, bleh buat keje lain, tp, mamat berdua tu; Sazali & sagaf .. bleh buat bangang je x bgtaw I! dush dush dush!!!!!) saba je la. then. dalam kol 10, Sazali ajak I blaja buat closing. kira nak tutp la ni.. time tu la baru terbongkar segalanya! hiyaakkkk. wachaaaa...then, Sazali tnye I. reti mop ke x? I cakap, reti.. (but, be4 that, sazali ada cakap, klau nk cpt, kembangkan mop tu! ayooo.. eyh hello.. mcm la aku ni x penah wat keje umah! aku sekeh kau kang!) then, dia suro I buat demo.. I pun dgn selambanya buat la demo.. then, dia ketawa. I cuak dah.. salah ke??? dia cakap "pandai pown!" I tergelak la.. I ckp " weyh! tlg r jgn wat malu aku!" then, dia ckp " xde la. ade org baru yg x reti mop!" kau ingt aku ni mem besar ke kat umah ni haaa??? klau bukan pinggang aku yg sakit2 mop lantai umah ni, sape lagi yg nk buat, kan?? tangan aku jugak yg perah2 mop tu! adoi! kau ni pown! tgk org la! btw, CREDIT TO MY MAMA... sebab, beliau la yg dah melatih I buat kerja2 rumah... and, nenek I yg dah turunkan ilmu masak2 dia selain mama I yg dok membebel sebab I slalu masak nasik lembik.. wakakaka... berkat tunjuk ajar mereka la aku x digelakkan sbb x reti mop! hahahaha... btw, PLUS disebabkan berkat mama malas nk bayar gaji org gaji@bagi org gaji makan la I reti buat semua tu! hahahaha.. so, kepada encik2 yg hensem2, muda2, dan kaya2 di luar sana tu, meh ler masuk meminang! gyahahaha... joke joke joke!

ala... lepas mop tu, sazali cakap kat aku "syiqa! yg kereta PERSONA tu ayah kau ke? sbb dia tnye 'syiqa yg badan besar2 tu!' " I tergelak la. sbb, mmg sah la my dad tu! heheheh.. x sabar2 betol! adoi!! belum kol 12 la... isk isk isk... then, masa nak kena punch card, I kena la tunggu kol 12, sbb diorg ckp miss ana marah nnt klau blom kol 12. ayoo.. xper la.. 2-3 minit je lagi.. hehehe... then, after I punch card tu, I nak bg kat Miss Lina, tp, pintu kne kunci.. I pown pelik r. rupa2nya, diorg nak simbah Miss LIna tu ngn air. bcoz, ari ni besday dia.. kah kah kah! adoi! kelakar btol! :D

btw, kenangan ngn customer, xde la lagi. sbb, customer x de yg marah2 lagi. hehehe.. yg terlalu baik dan terlalu sombong pown ade gak! hehehe.. yg baik tu, thank you so much! klau u dtg hari2, nk suruh I tlg bawakkan dulang u tu smpai ke meja pown I sanggup! tp, yg sombong tu, len kali, senyum pown jadi la. tu pown klau syg sgt nk ckp "terima kasih".. ooo... klau kitorg x senyum, korg complaint, klau korg x senyum, kitorg nk buat apa? buat muka toya, je? ok. xper la.. nama pown Customer Service Crew, kan? terima je la...... but.. adala sorg customer ni. baya2 my dad kowt.. I tak taw nk kategorikan dia sbg gatal atau mesra.. adoi.. geli btol bila dia sebut my name! uwekk... sekeh kang! dush dush dush!!!




SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

OMG!! can u believe this?? This is not "RIPLEY'S BELIEVE IT OR NOT" program! This is my story! True story, of course! hahaha..


23 Disember 2008
Ok. Actually, our initial program was looking for my shoe at Ampang Park. And then, Shahida called me and asked me to go to Low Yat. Because dia nak carik PS2 Controller utk adik2 dia. adus! so nice! hahaha.. then, I setuju la. Memula g Ampang Park, cari kasut I. But, as usual, "sorry dik. dah habis stock!" yeahh.. I "like it" so much! damn it! pastu, kitorg amek keputusan utk g Sungei Wang, since shahida nak pegi low yat tu. I ingtkan kejap je jalan kaki, rupa-rupanya, JAUH, ok! sakit kaki aku weyh! siap melecet lagi! adus! nyesal aku pkai kasut Vincci tu! Baik aku pkai sandal Scholl yg mama belikan tu! walaupun agak buruk, ( yela. dah berapa tahun lak aku heret kasut tu, kan? aku bkn kaya mcm Mr Al-Junid tu. asyik tukar kasut jerk!),, tapi, sangat selesa, ok! kalau berjalan 10 jam tanpa henti pown tak le melecet kaki aku! dush dush dush! Dah la berjalan jauh, tak reti lak nak berhenti rehat, kan? ayooo.. lagipun, kat situ mmg "BANYAK" kerusi rehat! adoi! penat jalan, kitorg singgah Famous Amos. beli cookies, beli muffin, makan2, jumpa BATA! hahaha.. Punya la jauh berjalan, last2 kat BATA jugak jumpa kasut tu! adoi! macam, la kat Taman Permata ni xde BATA, kan? tapi,nak wat camner? dah jodoh I ngn BATA tu! gyahahaha... lepas beli kasut, kena jalan kaki lagi! adoi! g low yat lak! adus! pinggang dah sakit. kaki dah melecet! ok. xpe. pegi je la. then, shahida beli la controller PS2 tu utk adik dia. then, puas jugak r kitorg cari kedai nak servis MP4 shahida tu. tp, haram! x jumpa satu kedai pown! dah la sombong2 diorg tu! HAMPEH! TAK GUNA! SOMBONG! eiii!! sakit hati aku weyh! nak mencarut kat diorg leyh? tp, xleyh. sebab, "sepupu sepapat" junid tu! hahahahahaha.. shhhhhhhhhhh.... then, kitorg patah balik ke KLCC! MY GOD! HELP ME! I'M DYING!!!!! sampai KLCC, muka i dah muncung dah. buat org2 yg kenal I, korg paham la mcm mne muka aku bila tensen@penat, kan??? hehehehe.. rasa mcm nakbagi pelempang, je kan? agaga.., xper. lepas lepak2 kat food court, (beli air pink guava ngn buah tembikai susu) terus segar bugar. hahaha.. sejuk laks tu! best best best! KLCC never be a "stupid" shopping mall! agaga... lepas lepak, kitorg g Favourite place kitorg! hahaha. KINOKUNIYA!!!! I LOVE KINOKUNIYA!

buku2 best yang buatkan I xmo balik tanpa buku2 tu adalah:
  • Vanishing Acts (Jodi Picoult)
  • Keeping Faith (Jodi Picoult)
  • Change Of Heart (Jodi Picoult)
  • Breathe My Name (R.A Nelson)
  • Never Smoke Again : The Top 10 Ways to Stop Smoking Now & Forever (Grant Cooper, M.D)
ok. disebabkan peruntukan tak mencukupi, I terpaksa la mengucapkan "Good Bye darling" kat mereka2 tu. gyahaha.. sorry la yer. Peruntukan yg ada ni khas utk Eclipse :D

weyhh.. bila Eclipse aku nak sampai ni haaa?? Opsss.. lupa nak bgtaw. I terserempak ngn Cikgu Azwina ngn rakan-seperjuangan! hahahaha.. i mean, kenalan masa pegi kelas amali memandu! hahahaha.. Dia tanya I, "what r u doing here?" i panic that time sbb masa tu I tgh pegang buku motivasi utk Stop Smoking, ( i takut dia ingtkan I smoking! hahaha.. ) so, I jawab "looking for some books!" pastu, i terus blah! x ckp "bye2" or yg seangkatan dgnnya pown! hahahaha..

after g kinokuniya, kitorg balik la. sampai kat putra je, terkejut gila tngk BETAPA RAMAINYA RAKYAT MALAYSIA YANG SUPER DUPER BODOH! ye la. dah taw korg tu hari2 naik putra pegi balik keje, yg x pegi beli TOUCH N GO OR MTC tu spe suruh? apa la bengap sangat korg ni? menyusahkan org mcm kitorg yg sekali sekala naik putra jer la! nak je aku sekeh korg yg BODOH2 tu! adoi!!! nak taw apsal i kata diorg@korg tu bangang sangat? sbb, dah taw stesen putra tu akan ramai org, yg korg pegi beli tiket time tu jugak apsal? dah tu, bila beratur pjg, mesin xleyh guna@xnak terima duit kertas @ x nak terima duit syiling, korg taw lak nk ngamok! apa la bangang sgt korg ni! len kali, beli tiket sesiap, or guna touch n go or beli la MTC, BODOH! haaaa... amek kau! kan dah kene ngn aku! padan muka! lain kali, guna la akal, yg kau tak pakai otak spe suruh? ptot la rakyat Malaysia x maju2 lagi! sbb, rakyat x reti guna otak! adoi! suka buang masa taw! bila Malaysia nak maju haaaa?? kalau hari2 rakyat malaysia terperuk berjam2 kat stesen putra sbb nak beratur beli tiket? isk isk isk!

Ok la. I nak pegi "membelai"' kaki I yg sakit ni! pas ni nak pegi giant. hehehe. pastu, sambung belai kaki semula sebelum g keje.. daaaa :-h

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


13.you can't stay mad at him/ her for more than a minute or two. you actually have to try hard to stay mad.

12.you'll read his/her IMS over and over again

11. you walk really slowly while you're with him/her

10. you'll feel shy whenever you're with him/her

9. while thinking about him/her your heart will beat faster and faster

8.by listening to his/her voice...you'll be smile for no reason

7.while looking him/her.. you can't see the other people around you.. you can only see "that" person

6.you'll start listening to slow song

5. he/she becomes all you think about

4.you'll get high just by their smile

3.you'll realize that you're always smiling to yourself when you think of them

2.you'll do anything for him/her

1. while reading this, there was one person on your mind the whole time


I got this tips from Mr. Al-Junid's future student. So, thank you Miss Aink Lee :) Btw, all of this tips is true! It had happened to me! :-x

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Dear Mr Al-Junid,

This is my dedication for you. Thank You! ;-*




P/S: I will always be beside you to support you. I know you can make it! It will be the best gift ever for my birthday! :-*

Ku Ingin Kamu by Romance



Cinta Ini membunuhku by D'masiv




Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

[#:]
Bagaimana, caranya untuk,
Meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
Ku tak seperti, yang kau inginkan.

[Reff:]
Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.

[#] ~~ [Reff]

[Interlude]

[Reff]

Woo… Hu~u… Haa…
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.

Disclaimer: This is my blog. So, suka hati I ler nak letak ape kan???

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


I tengah tension tahap nak hentak je handphone tu walaupun bukan salah dia! isk! Hari tu I dapat sms dari kinokuniya yang New moon dah sampai. Ok. Nevermind, I takde la tension sgt. But, tadi, I dapat sms lagi! Twilight lak yang dah sampai! (twilight ngn New moon tu ainaa munya.. :(( ) Bila Eclipse I nak smpai??? BILA?? Huwa.... I dah nak abes baca New Moon ni. Isk. Bleh tak sesiapa tlg alihkan perhatian I daripada dok pikirkan pasal Eclipse ni?? I dah naik gila dah ni. adoi. Eena pun complaint yang I ni tak sudah2 lagi ngn siri ni :(( Actually, I punya koleksi tinggal satu je lagi yg x cukup. Eclipse! I dah ade Twilight, New Moon & Breaking Dawn.. That day, masa Ainaa, Sarah ngn Afiqah sibuk beli Twilght ngn Eclipse, I dah tergerak hati nak beli Eclipse tu. Tapi, I hold dulu. Takut nak balik nanti xde duit :D Last2, I yg kena gigit jari! :((

Dear Mama & Ayah,

Kak Long ada wishlist utk birthday kak long next month! Hehehehe... Bleh tak belikan kak long soundtrack@DVD Twilght??? Please!!!!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

gyahahaha.. story ni mmg agak kelakar dan memalukan bg sesetgh org. adoi! I tak peduli! janji dpt lepas gian! hahahaha..

ok. Semalam I pegi Carefour Wangsa Maju ngn my mom and eena. Then, masa my mom sibuk shopping barang2 dia, I pegila tinjau bahagian buku2 tu. Then, I geram tngk buku2 novel tu bersepah2. Sekali, I punya "involuntary" action pun take place la kan? ape lagi. I susun semua buku novel Inggeris yang ada kat situ, pastu, I sambung ngn buku masakan plak. I ni dah serupa staff yg xde gaji taw.
Tak pe la. At least lepas gak gian nak keja kedai buku,kan?

Pssstttt.... I berangan nak bukak kedai buku satu hari nanti! :)

Ok. Kat Jusco AU2 lak. I ngn Eena nak temankan mama makan. ( kitorg x makan skali coz dah melantak kat umah sebelum keluar!) then, ade la dua org budak lelaki ni. I rasa diorg tu part je kowt. Muka dan stail pakaian pun ade la stail2 rempit ckit! ISk! x baik mengumpat! but, ape yg I sakit hati sgt, diorg bleh lalu ulang alik depan meja I, tp, x kutip pun mangkuk2 yg bersepah ats meja kitorg tu. Actually, tu bukan mangkuk kitorg pun! I ngn Eena dok kat meja tu sbb nak booking tmpat! Then, disebabkan I terlampau bengang, I suruh eena capaikan dulang, then, I kutip semua mangkuk2 tu, letak atas dulang, then, I menonong g kat mamat yg lembab buat keje tu, and I buat muka selamba@toya, I hulur la dulang tu kat diorg! kalau u all tngk stail diorg bekerja, korg pun akan rasa nak ketuk je kepala diorg tu. lembab nak mampus! dah la lembab, lembik lak tu! sakit betul jiwa aku! dush! Kalau perempuan, I paham la. ni lelaki! adoi!!!! Diorg berdua, patutnya, bleh la settlekan dua meja in one time, since diorg tu berdua, kan? ni tak! sorg jaga trolley, sorang pegi angkut mangkuk. Tak ke BODOH namanye tu??opsss.. sorry la. I tengah bengang! Dah tu, ada la sorg mamat ni. Dia bleh usha I buat keja khidmat sosial ni! Oii... ape pandang2?? tak puas hati ke?? klau tak puas hati, meh la! tak yah nak usha2 laks! Nasib la kau tu good looking!

Ok. Proceed to next agenda! I pegi Big Apple! Kali I ni happy sangat! hahaha.. u know why? because staff big apple yg kat Jusco AU2 ni sgt la bagus! I sampai je, (x sempat nak tarik nafas) diorg dah greet I! Yey! I like it! :-* and then, dia suggest kan donut yg sedap. Happy, ok!!! Even I taw apa yg best and ape yg x best, tp, cara diorg bekerja tu nampak teratur dan ade manner :) Two thumbs up to Big Apple Jusco AU2 staffs! plus, pergerakan diorg ade sistem, dan diorg taw apa yg diorg buat! x macam staff kat Jusco W. Maju! :)

Btw, ada pakwe handsome kat Big Apple Jusco Au2 tu! heheheheh.. I suka la tngk dia. Sudah le cerah, pastu, asyik senyum je. Warghhhh... L.O.V.E @ First sight! mama, jom pegi big apple au2! hehehehe.. dear abang handsome, nanti Syiqa datang melawat abang ye? Syiqa duduk lepak2 kat situ yer.. heheheh.. COMEL!!!!! HANDSOME!!! Warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!psssttt.. I lupa la nak tngk nametag dia! :((

this post xde photo. I xde mood nak carik! gyahahaha... sorry yer ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


ok. I admit. I tengah bengang gila sekarang ni. Even dah hampir sejam I blah dari Big Apple kat Jusco Wangsa Maju. I mmg selalu banding2kan J.CO Donut ngn Big Apple. Ye la. Even donut diorg x jauh beza pun, tapi, ada sesuatu yang mmg JAUH BERBEZA... Nak taw apa? Staff diorg! Yey! Sorry la.. terpaksa menyumpah seranah korg! But, terima la hakikat.. yang Staff Big Apple tu JAUH LEBIH LEMBAB DAN LEMBAM DARI STAFF J.CO! Cuba u all bayangkan, kalaula Big Apple tu ramai pelanggan mcm J.CO, agak2, apa akn jadi? Bleh jadi rusuhan, taw x??

Kat J.CO, even beratur pjg mcm mne pun, service dia xde la kena beratur berjam2, plus, customer x perlu dah mengadap muka staff yang slow, lembab,lembam mcm kat Big Apple tu. Opsss.. Bukan first time I pegi Big Apple tu, ok? Cuma, ari ni mood I x baik kowt. Selama ni I buat bangang je ngn kelembapan diorg tu, tp, hari ni i tak tahan dah.

Bleh bayangkan x, bila kitorg dah beratur, diorg bleh lagi buat bodoh je? Bukannya nak tnya, kitorg yg kena panggil diorg! Kalau staff setakat sorg dua je kat kaunter tu, xper jugak. Ni nama je ramai staff, tapi, lembab! J.CO ngn Big Apple punya staff xde la beza sgt jumlah diorg, tp, kenapa J.Co pnya service cpt??? Jawapannya, sebab J.Co ada sistem yang efisien! Pekerja pun cekap. xde la lembab, lembam dan menyakitkan hati macam Big Apple tu! ADA PAHAM?

Tadi, I kompelin ngn Shahida psl kelembapan dan kelembaman diorg tu, ade la sorg staff Big Apple ni, bleh usha panas lak kat I. Ape? Salah ke aku cakap?? Korg tu yg lembab, terhegeh2, tak peka. nak salahkan org pulak. Mmg la sume org x perfect, tp, bleh tak cuba jadi efisien ckit? Ni nampak BERTERABUR je staff diorg tu! x sistematik sgt!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



MY EDWARD CULLEN :-x




Semalam lupa nak story pasal ni. gyahahaha.. Actually, semalam I g KLCC. tgk TWILIGHT lagi. walaupun keseorangan, tp, I tetap happy! yey! but, masa dalam panggung, I terserempak ngn Khairul Rizwan ( with his team,of course! ). Actually, diorg yg terserempak ngn I.. :D I pelik la. Dalam gelap pun diorg bleh kenal I lagik. Isk. Masa masuk panggung tu, I punya seat bhg tgh2. J9. So, I kena pusing the other side supaya I dpt masuk. Kalau masuk gak ikut bhg yg I memula sampai tu, mmg smpai habis movie la baru dpt duduk:D ye la.. seat tu dah penuh ;)

I tau korg x paham. Xpe. biar i sorg je yg paham. nak dijadikan cerita, I kena la pusing taw. I xleyh pusing ikut ats, sebab nnt kena keluar panggung balik. So, i pusing la ikut seat yg kat bawah panggun tu. Tu pasal la Khairul and his team kenal I. gyahahahhaa.. ok. Full stop!

I juz nak story pasal pengalaman I tengk TWILIGHT utk kali kedua. I tak taw la apsal. I tak muak tngk cerita tu. I rasa macam nak tngk sekali lagi jerk. isk. sapa nak belanje I?? :(

I suka scene:-

Scene Edward and his "adopted' siblings masuk ke cafeteria. (first time Bella jumpa diorg!)


Scene kat hospital, after edward tolak kereta yg nak langgar Bella.





Edward bukak pintu untuk Bella lepas diorg declare their love.




Scene diorg main baseball. (Carlisle handsome giler!)







Scene Edward bawak bella balik rumah dia




scene carlisle transfer venom kat edward and Esme utk jdkan edward and Esme vampire

~Edward~

~Esme~
From syiqa: "Carlisle! bite me, please!! I wanna feel your sweet breath!! :-*"

Scene Edward and his family selamatkan Bella dari James


"You are my life now!" - Edward Cullen


"I am strong enough to kill you!" - Edward Cullen


Scene Edward suck Venom yg James transfer kat Bella. (bahagian Edward panggil Carlisle)


Scene yang xde gambar, tp, I suka sgt! :-
  • scene edward melompat atas truck bella( masa edward ajak bella dtg rumah dia)
  • scene yg kononnya Carlisle and his family buat perjanjian ngn puak yg diketuai datuk Jacob Black.
  • Scene Bella tidur atas Edward :-x
THE CULLEN'S FAMILY



TWILIGHT TRAILER



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

yihaaaaa... Akhirnya, I habis jugak baca TWILIGHT tu. gyahahahaha... Ye la. I beli that novel about 5 months ago. but, baru td I habis baca novel tu. tepat jam 9.00 malam ( jam bilik I).. hehehehe... Best best best. walaupun lambat habis baca, ( SPM punya pasal la!!!! ), I tetap puas hati, sebab I habis jugak baca novel tu.. gyahahaaha... Lepas ni I nak baca New Moon lak. :) I target 3 days, ok? ;) Wish Me Luck! :)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Each blogger must post these rules.
Blogger must being with ten facts about them.
Other bloggers who are tagged must also state the rules and ten facts about themselves.
You must choose ten people to give this award to and list their names at the end.
It is essential that a tag is left at their tag boards, letting them know about the award they've received.

  1. Tak sabar nak tengok semula TWILIGHT esok!!!
  2. Tak sabar nak beli Eclipse!!!
  3. Tak habis lagi baca Twilight even I start baca dua@tiga bulan lepas!
  4. I tengah letih berjalan-jalan tadi
  5. I cuma makan 2 keping roti sejak pagi tadi, but, berjalan berjam-jam!
  6. Still miss him !
  7. I wish I will have my own child with my "dream guy" oneday! :)
  8. Sanggup duduk main game berjam-jam walaupun tak mandi dari pagi!
  9. Tak suka buat kerja rumah, tapi terpaksa buat! :((
  10. Menyampah kat lelaki yang bajet HOT! (aku nak je tenyeh cili padi kat mata mamat mcm tu!!!!)
Org yg I tagged:-
NONE! Takde mood nak tagged org!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Dari petang td I main game. (Since balik dari umah Tasha) Then, I rasa tgn kanan I gatal. bukan gatal biasa. Gatal yg macam miang2 tu. I ingatkan salah pegang mouse ke ape ke.. I garu2, then buat bangang je la. Pastu, masa I tgh sibukmain game, my dad balik. I suruh Eena g bukak pintu. I sambung la main game tu. Skali tu, my dad dtg sebelah I. dia usha je I main game. Then, dengan muka selambanya, my dad hulurkan fail kat I. terkejut I. I usha je la file tu. then, I tersenyum lebar. Sebab, I dapat agak, apa benda dalam file tu. :D Nak taw apa benda tu??

jeng jeng jeng...

Actually, dalam file tu ada la lagi satu sampul surat kecik; berserta dgn kepingan kertas yg ada nilainya. Ada la sikit sagu hati yg diorg bg.. Alhamdulillah. Patutla tgn I gatal je td! I hulur la saguhati tu kat my mama. Nak suruh dia masukkan dalam ASB I. Then, selamba je mama cakap "Eyh. Hutang mama mana?" ceis. terpaksa la I hulurkan separuh dari saguhati tu kat mama.. sob sob sob ( Ni gara2 beli breaking dawn semalam!) NVM. separuh je. bukan semua. DEMIMU BREAKING DAWN! gyahahaha...

Psssttt... Hari sabtu ni I plan nak pegi tngk TWILIGHT lagi sekali. Sape nak sponsor I??? hehehehehehehehe... (terpaksa la "seduce" my dad...sebab, nak mintak dia sponsor.. gyahahahaha!)

Ainaa.. Jum tngk TWILIGHT lagi :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



isk.. mcam2 perkara yang kelakar berlaku hari ni.. kelakar ada, menggelabah ada.. complete la! gyahahaha.. nak taw apa dia? first, I ngn Ainaa punya la bersemangat nak pergi Kinokuniya untuk beli ECLIPSE & BREAKING DAWN. Ainaa plak cari Twilight,New Moon & Breaking Dawn. semua orang yang kitorg jumpa mesti rasa pelik bila kitorg ckp kitorg pegi KLCC juz because nak beli buku. Isk. Korg tak faham perasaan kitorg :( suka hati korang la! :P

Disebabkan terlampai excited, awan mendung menyelubungi kitorg. Nak taw apsal? SEMUA SIRI TWILIGHT OUT OF STOCK! Huwaaaaaaaaa... Kitorg mula rancang macam2 plan. I terfikir, apsal la I ni bangang sangat. Napa la I tak booking on9 jerk? can you imagine, how stupid I am?????? Terkilan gila,ok??? grrrrr....

Ok. bermula la kisah dongeng yang betul2 berlaku tadi. Disebabkan "terlampau bnyk" sgt kedai buku kat KL ni, I ngn ainaa amek keputusan yg paling bangang sekali. kitorg plan nak pegi pavillion. sebab, kat pavi ade TIMES. ceis. ok. itu xde la buni bodoh sgt. but, apa yg menyebabkan i rasa bodoh adalah.... I tak taw jalan! yes! ;)

atas kedegilan kitorg berdua, kitorg tetap nak pegi jugak jln kaki (walhal bleh naik train; tp, mahal ok. I bkn anak org kaya) dah sekerat jln, kitorg mengalah. mlas mau jln kaki. patah balik ke KLCC, amek train g w.maju, pegi MPH. then, kat MPH plak stock habis jugak! yg tinggal cuma BREAKING DAWN. tu pun sebuah jerk. dah tu, xde diskaun lak tu. cuma member je yg dpt 20% discount. then, ayah I plak yg jadi mangsa. I call him and ask him to bring us to POPULAR, Ampang Point :)

Nak dijadikan cerita, masa turun nak ke platform (Kat KLCC), my dad call, dia tanya I ada kat mana. then, masa sibuk sembang2 ngn my dad, sambil jakun nampak gambar kitorg kat skrin kamera, ainaa tarik I. I ingtkan dia perasaan muka cute kitorg kat skrin tu, rupa-rupanya dia excited sebab train sampai. I ingtkan dia nampak gambar kitorg. Ceis! Ainaa tarik I since I bergayut ngn my dad. I plak mengekor jer Ainaa tu. Then, bila dah masuk dalam train, beru terfikir, "eyh! Betul ke train ni??" I dah gelak2 dah.

Ainaa: harap2 la lepas ni Ampang Park
Syiqa: Kita rasa lepas ni kampung baru.. Xper. Kita dengar announcement. Kalau kampung baru, kita gelakkan awak eyh?
Ainaa: jangan la.
Announcement: Stesen berikutnya, Kampung Baru. Next Station, Kampung Baru.
Syiqa: kah kah kah kah kah kah kah (berair mata I gelak, ok?)
Ainaa: dah la tu. apsal awak ni?
Syiqa: kejap lagi kita nak amek gambar sign board Kg Baru tu la. nak masuk blog.
Ainaa: dah! Cepat! (since train nak ke w.maju dah sampai kat seberang sana)

kat POPULAR, rezeki kitorg murah. ada beberapa naskhah novel BREAKING DAWN tu, and kitorg dpat 15% discount since kitorg member. But.. ada la satu insiden yang 'menyayat' hati. I TERTINGGAL PURSE! ceis! Initially, I ingatkan my purse tertinggal kat Public Phone kat Jusco. I pun ape lagi. melompat2,merepek2,menggelabah giler dpn kaunter. nervous punya pasal. ceis. (INVOLUNTARY ACTION,OK?) But, malu jugak la bila I sedar my action that time. gyahahahahaha... tu la.. gelakkan Ainaa lagik :P

DEAR AINAA KAMAL :-

P/S: I LOVE YOU!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang