H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Hurm. Hari ni dah 31 Disember 2008. Esok 1 Januari 2009. Tapi,kalau ikut kalender Islam, esok dah 4 Muharam. Cepat betul masa berlalu. Rasanya macam baru semalam I register masuk tingkatan 5. sekarang ni dah nak masuk satu lagi alam yang sudah pasti hanya sekali seumur hidup dilalui.

Malam ni kalau tak silap I, banyak shopping complex buat midnight sale. waktu operasi Sistem pengangkutan awam juga dilanjutkan! wah! meriahnya sambut tahun baru! tapi, apa yang pasti, dalam kemeriahan menyambut tahun baru 2009, pasti ada yang akan hilang maruah diri. I tak menuduh. Cuma, mengagak. Malam tahun baru ni pasti banyak pasangan kekasih yang menuntut "Cinta Sejati" dari pasangan masing2... isk. Nauzubillah. Harap2 la lepas ni tak banyak kes buang janin.

Kenangan 2008


Lupakan dulu kisah orang lain, Syiqa. Sekarang ni, I nak cerita ckit pasal kenangan I sepanjang tahun 2008 ni. Tahun penuh kontroversi! hahahaha... Selain tu, I nak story pasal azam I utk tahun 2009 ni. Entah jadi entahkan tidak :D tp, apa salahnya kalau merancang. Kita Merancang, Allah yang menentukan! :)

Ok. Sepanjang tahun 2008 ni, banyak suka duka yang telah berlaku. Baik ketika di rumah, sekolah,mahupun kat pusat tuisyen. Sepanjang tahun 2008 ni, I semakin suka membaca novel Inggeris, dan semakin kurang minat terhadap novel melayu. Bukan I nak pinggirkan novel Melayu.. tapi, pada pandangan I la kan.. Novel Melayu ni terlampau stereotaip. Setiap jalan cerita dah xde kelainan lagi. semua hampir sama. Misalnya, bila novel tu mengisahkan tentang pergolakan rumah tangga, mesti kisahnya berkisarkan kahwin paksa, terdesak,dsbgnya... kemudian, ditgh2 cerita, psgan tu akn mula jatuh cinta, kemudian konflik akan muncul. sama ada konflik dgn mertua, org ke3 atau dgn kisah silam psgan masing2. Kemudian, berbaik semula. Pergh. Bosan la weyh cerita mcm tu! Cuba cari idea lain yg lebih fresh. I bukan kutuk penulis novel melayu. Cuma, bosan dgn idea yg I kira dah basi tu! :P

Kemudian, sepanjang tahun 2008 ni I sibuk dgn mcam2 kelas tambahan kat sekolah. kadang2 tu ada yang smpai jam 3.30! pergh! sakit kepala I! adus! udah le kelas tuisyen pukul 5. Mmg rushing and letih. tp, apa mau buat? kena sedar diri ckit. sbb, nak amek SPM :D btw, ada la pelajar2 yg nakal2 manja cipta maksud lain utk SPM tu.. nak taw apa? SPM=SIJIL PANGGILAN MAUT! hahahaha.. nakal ye korg! ;) disebabkan bnyk sgt kelas tmbahan, selalu jugak I "lalok" dlm kelas tuisyen. hehehe.. sorry yer cikgu2 semua! :D org mesti salah faham bila I segar bugar bila dlm kelas Physics taw. korg ni asyik nak pandang serong kat aku jer! ayoo.. disebabkan kelas physics tu malam, sempat la I tido beberapa jam kat umah sblom g kelas tu. Itu pasal la aku segar je dlm kelas physics! bila aku segar, otak pun aktif. bila otak aktif, aku gembira... yang korg pegi pikir benda lain tu apesal? U all nk taw ape yg my classmates fikir bila I ceria and segar bugar dlm kelas Physics? diorg pkir yg Physics tu cikgu Anwar yg ajar. sbb tu segar bugar. isk. korang ni! tak baik taw! (wah wah wah... hipokrit btol syiqa ni yer!) :P uweekkk....

ok. my next memory is... Ainaa! hehehe.. I sbnrnya dari thn lepas lagi dah sekelas ngn awek "chinese look" ni.. ( opss.. cikgu jufree yg ckp! :P ) tp, I tak perasan pown! hahahaha.. I baru taw thn ni. Itu pun lps I selalu usik2 ainaa ngn file dia tu. adoi. I baru rapat ngn Ainaa this year. ;) I love you darling! muah muah muah! Pencetus inspirasiku! :)

Actually, ada lagi satu story taw. tp, malu la nk story terang2 kat cni! hahaha... I rse, bg pengikut setia blog I ni, u all mesti taw ape kan? ops. bagi org2 yg berada di sekeliling I pown taw ape kenangan terindah I... hehehe.. IT WAS HIM! :-* shut up! dendiam sudah! hehehehe... Thn ni bnyk jugak yg I dpt discover about himself :) I'm so in love with him! hahaha.. alamak! kantoi! dah.. shuh! tukar topik!

psssttt.... tahun 2008 ni jugak I dpt tau yg NUR HANINA akan berangkat ke Egypt utk meneruskan pengajian dalam bidang perubatan! wey! aku nk ikut! smpai hati kau tinggalkan aku kat cni! :(

Yey! My azam for 2009!


4 hari selepas menjelangnya tahun baru, I akan berusia 18 tahun! yey! dah lepas zone "under age" agaga... lepas ni bleh la dating2, keluar rumah smpai dinihari, racing keta, carik boyfriend ramai2, bla bla bla... pangggggggggggggggggg... wey! spe bgtaw mak aku haaaa?? kan dia dh lempang aku! :(( sob sob sob...

kah kah kah! Mintak simpang la oi! Ya Allah, jauhkanlah aku dari semua tu! :( aku nak dpt hubby yg baik2.. so, aku kena jd baik la kan? ;) Don't worry. semua hati I dah kena simpan oleh dia-yang-tak-taw.. hahahaha... so, i xde hati dah nak buat semua tu :)

lagi satu. I masih berdoa supaya I dapt result yang sangat colourful supaya dapat ikut jejak langkah hanina g overseas! hehehe.. siap sponsor lagi taw! :P Satu lagi. I tak mo malas2 lagi dah.. maksudnya, xmo malas blaja. sbb, I ingat ape yg cikgu anwar ckp kat I last 2 weeks :) I nak jd yg terbaik supaya tak kena "tendang" nnt! :) thank you cikgu! You are my first class inspiration! :-*
"mana-mana awak kerja nanti; tak kira la swasta atau kerajaan; If you perfom, u'll stay. If not, u kena reject! Even kalau awk kerja dengan kerajaan pun!"


I juga akan lebih berhati2 dlm menguruskan konflik yg berlaku dalam diri I sendiri. I akn cuba kawal keadaan supaya tak terbabas dlm membuat sebarang keputusan. Memandangkan umur pun dah makin dewasa, I kena blaja berdikari, belajar buat keputusan sendiri yang tidak merugikan diri sendiri mahupun org2 tersayang. :)

haaa... I ade satu lagi impian mat jenin! buat semua kawan2 I, diorg dah taw ape yg I akan jwb bila diorg tnye "ape kau nk buat lepas ni?" nak taw ape? I akan jawab "Aku nak kawen!" kah kah kah... (jgn la mama baca ni. mati aku wey!)

cukup la buat masa sekarang ni. Sebab, I nak kemas2 bilik plak. Nak masuk thn baru ni bilik kena bersih, kemas dan wangi! hehehehe...

ANNOUNCEMENT: SINGLE IS HOT!


Harap2 la 2009 akan seindah ni :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

3 Love notes:

haha, cikgu anwar

wah syiqa asal name aku ada kt blog kau
haha kau bleh weh go go syiqa
doakan aku bjaye weh
kalau result tak bes tak dpt scholarship
hehe
i'm going to miss you muaxx!

Dear HANINA;

nama kau ade kat blog aku sbb aku menghargai kewujudan kau dlm hidup aku! :D

Dear AINK LEE;

Kenapa ngn cikgu anwar tu? ;)
dia mmg my first class inspiration pown! hehehe...

psssttt... Cikgu! lurve you so muchessss la! hehehe (bahasa yg telah diupgrade mengikut peredaran zaman!)

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang