H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

hehehe.. menakutkan jerk tajuk ni.. first day ape? first day kahwin ke? kah kah kah!

actually, hari ni first day I kerja.. pagi td bangun awal, even semalam dah sakit gila kaki@badan... pastu, dalam kol 11.55, ada call masuk kat hp I. I terkejut gila bila:

girl: fatin, awk masuk kerja pukul 11.00!
syiqa: eyh. bukan pukul 5 ke???
girl: bukan! pukul 5 tu budak lelaki tu, andi!
syiqa: andi? ni spe? ari tu miss ana cakap saya masuk kol 5!
girl: saya ___________. McD..
syiqa: eyh? mcD? saya keje KFC la!
girl: keje kfc? eyh xpe la.


aiyooo.. buat cuak ajer! dush dush dush!

5.00 petang, KFC store ___________ ( lokasi dirahsiakan atas faktor keselamatan PERIBADI!
)

Masa I sampai,I masuk ngam2 kol 5..I pegi kat Miss Azura. nampak dia macam baik. then, lepas dia ckp "fatin,eyh?" baru i sahkan yg dia mmg baik! hehehe...but, I punch card kol 5.14.. ayooo.. mati gue! ni semua sbb g buat name tag, briefing, bla bla bla... then, I start r keje. kemas meja. pastu, My Manager suro dok jaga pintu. adus! sepanjang hari I dok jaga pintu tu! penat, ok! ayoooo..... (actually, bleh buat keje lain, tp, mamat berdua tu; Sazali & sagaf .. bleh buat bangang je x bgtaw I! dush dush dush!!!!!) saba je la. then. dalam kol 10, Sazali ajak I blaja buat closing. kira nak tutp la ni.. time tu la baru terbongkar segalanya! hiyaakkkk. wachaaaa...then, Sazali tnye I. reti mop ke x? I cakap, reti.. (but, be4 that, sazali ada cakap, klau nk cpt, kembangkan mop tu! ayooo.. eyh hello.. mcm la aku ni x penah wat keje umah! aku sekeh kau kang!) then, dia suro I buat demo.. I pun dgn selambanya buat la demo.. then, dia ketawa. I cuak dah.. salah ke??? dia cakap "pandai pown!" I tergelak la.. I ckp " weyh! tlg r jgn wat malu aku!" then, dia ckp " xde la. ade org baru yg x reti mop!" kau ingt aku ni mem besar ke kat umah ni haaa??? klau bukan pinggang aku yg sakit2 mop lantai umah ni, sape lagi yg nk buat, kan?? tangan aku jugak yg perah2 mop tu! adoi! kau ni pown! tgk org la! btw, CREDIT TO MY MAMA... sebab, beliau la yg dah melatih I buat kerja2 rumah... and, nenek I yg dah turunkan ilmu masak2 dia selain mama I yg dok membebel sebab I slalu masak nasik lembik.. wakakaka... berkat tunjuk ajar mereka la aku x digelakkan sbb x reti mop! hahahaha... btw, PLUS disebabkan berkat mama malas nk bayar gaji org gaji@bagi org gaji makan la I reti buat semua tu! hahahaha.. so, kepada encik2 yg hensem2, muda2, dan kaya2 di luar sana tu, meh ler masuk meminang! gyahahaha... joke joke joke!

ala... lepas mop tu, sazali cakap kat aku "syiqa! yg kereta PERSONA tu ayah kau ke? sbb dia tnye 'syiqa yg badan besar2 tu!' " I tergelak la. sbb, mmg sah la my dad tu! heheheh.. x sabar2 betol! adoi!! belum kol 12 la... isk isk isk... then, masa nak kena punch card, I kena la tunggu kol 12, sbb diorg ckp miss ana marah nnt klau blom kol 12. ayoo.. xper la.. 2-3 minit je lagi.. hehehe... then, after I punch card tu, I nak bg kat Miss Lina, tp, pintu kne kunci.. I pown pelik r. rupa2nya, diorg nak simbah Miss LIna tu ngn air. bcoz, ari ni besday dia.. kah kah kah! adoi! kelakar btol! :D

btw, kenangan ngn customer, xde la lagi. sbb, customer x de yg marah2 lagi. hehehe.. yg terlalu baik dan terlalu sombong pown ade gak! hehehe.. yg baik tu, thank you so much! klau u dtg hari2, nk suruh I tlg bawakkan dulang u tu smpai ke meja pown I sanggup! tp, yg sombong tu, len kali, senyum pown jadi la. tu pown klau syg sgt nk ckp "terima kasih".. ooo... klau kitorg x senyum, korg complaint, klau korg x senyum, kitorg nk buat apa? buat muka toya, je? ok. xper la.. nama pown Customer Service Crew, kan? terima je la...... but.. adala sorg customer ni. baya2 my dad kowt.. I tak taw nk kategorikan dia sbg gatal atau mesra.. adoi.. geli btol bila dia sebut my name! uwekk... sekeh kang! dush dush dush!!!




SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang