H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


Ni I nak cerita pengalaman I sendiri. I alami sendiri! Bukan cerita dari orang lain. Ceritanya macam ni...

Disebabkan rasa penat sangat bekerja kat KFC tu, I mcm dah give up nk keje lagi. So, I ingatkan nak berhenti... then, I ternampak satu iklan ni. Untuk jadi kerani am@jurutaip. Disebabkan I time tu dah tak fikir lain selain nak berhenti kerja, I terus la call syarikat tu... Then, diorg suruh dtg temuduga dulu. SIap suruh bawak resume lagi. punya la "licik" dush dush dush.

Disebabkan I rasa serba salah, I buat sembahyang Istikarah. then, I dpt la beberapa petunjuk. tapi, I still degil lagi. still nak pegi interview jugak. Company tu kat Wisma Central. Then, bila I pegi kat Wisma Central tu, I tngk keadaan office tu pown dah mcam nak runtuh jerk. mula la I tak sedap hati. Bila sampai kat office dia je, diorg suruh I isi borang. Lepas isi, ade la sorg gurl ni suruh I ngn kak dina masuk satu bilik ni, konon nak interview la tu. skali tu, ade la sorg lagi minah ni, tnye kitorg beberapa soalan. kunun2 nak interview tu. tu yg x leyh tahan tu! skali tu, minah tu cakap "u kena bayar RM182 utk kos curier, etc.." fuck off! jangan nak kelentong aku, ok!

aku dah dpt info serba sikit pasal kes macam ni. nasib baik tak tertipu. I rasa la kan, I nak bagi serba ckit info pasal company pembohong yang "stinky" plus "devil" time "bangsat" tu.. opssss.... sorry.. spt biasa, bila I sakit hati, I akan melancarkan pelbagai jenis perkataan yang sangat "menyentuh perasaan"...

Tarikh Iklan : 10 Disember 2008
Akhbar yang menyiarkan Iklan: Metro
NAMA SYARIKAT YANG SIARKAN IKLAN: Solar Vision Networks
Disebabkan dia tak siarkan nama company, check this number: 03-21663270
Orang yang boleh dihubungi: Cik Rohaida
Alamat syarikat: LOT 5-110 & LOT 5-111, TINGKAT 5, WISMA CENTRAL AMPANG (SEBELAH KLCC; BERADA DITENGAH2 KLCC DAN RESTORAN PELITA NASI KANDAR)
Jumlah yang perlu dibayar untuk mendapatkan assignment: RM182
* Laman web yang boleh you all rujuk tentang syarikat yang menjalankan SCAM... Love you la! :-*
  • http://asiaparttime.com/blog/scam/the-name-of-scam-companies-revealed/

but but but, i tak terpedaya ngn diorg. So, I dah nekad! I akan terus kerja kat KFC tu walaupun super duper penat n kena balik tgh malam.... :(

xper xper xper... Even I penat kerja, tapi, KFC Holding tak tipu orang! :) LUV U LA KFC! MUAH MUAH MUAH!!! :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

2 Love notes:

Waspada ya syiqa..... penipuan ini sama juga jika ada orang tanya u nak jadi model.....caranyer sama jer...tapi kena beli alat mekup dia.... then semua latihan percuma tetapi jika u cancel atau tak datang jer...kena saman rm2000 .... so ...hati-hati..... niat dia orang hanya untuk jual makeup jer.....

model?? spe nk sy jd model diorg? aiyo..

tp, info cikgu tu amat berguna.. thanks thanks thanks ;-*

btw, sy dah tersign borang aplication kerja dia.. kat perjanjian tu ada tulis lbh kurang mcm ni... "I agree if this company send my information to other company" Isk. taubat!

huwaaaaaaaaa

nyesal nyesal nyesal... :((

udah le cd gambar sy tercicir mse nk pegi "interview" tu :(

nasib malang btol..

itu la.. degil lagi! walhal Allah dh bg petunjuk tu! :(

pstt.. bila dah abes skola ni baru la taw ade mcm2 benda tak senonoh yg wujud kat luar sane! selama ni dunia I cuma sekolah,umah, tuisyen... selama ni selamat je kat 3 tmpt tu. tp, skrang ni mcm2 ada! adooi!!

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang