H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Pergh. Pepagi buta lagi I kena bangun sebab nak pegi Wisma KFC. Sudah le semalam I tido kol 3 pagi! Huwaaaa... Sakit Kepala aku wey! Tak pe la. Ari ni dikira I bekerja. So, dibayar la :P Semalam Sir Bob dah pesan, bawak gambar. Berulang kali dia cakap. But, Sir x pesan pown suruh bawak fotostat IC! Huwaaa.... Miss Shikin agak bising jugak la bila ade peserta yg x bawak gambar ngn fotostat IC. But, Miss Shikin still bagi chance lagi la. So, masa break I amek kesempatan nak pegi fototstat IC. Tapi, I pegi makan2, ngn belikan Eena buku utk belajar bahasa Jepun kat kinokuniya. Lagi 40 minit nak kena masuk kelas baru I terhegeh2 nak cari kedai fotostat. Kelam kabut! kat KLCC mmg ade satu kedai buku yg ade mesin fotostat. Tapi, tutup la pulak. sbb semayang jumaat! Dush. I dah panik. I plan nak pegi Ampang Park naik putra. Masa on da way nak ke putra tu, I lalu kat satu kedai gambar. Ade lak mesin fotostat kat dlm tu. I terus tanya diaorg ade service fotostat x. Nasib baik ada! Alhamdulillah. Then, lepas fotostat tu, I terus blah ke Wisma. Adela dalam 10 minit jalan kaki. adoi! xpe la. Sekali sekala.. I rasa xde la jauh sgt wisma ngn KLCC tu. But, Aisyah ngn Nurul kata jauh. Aiyoo.

Lepas break, kelas sambung balik. Kitorg discuss 7 chapters je. lagi 3 chapters tu salin notes je. Then, tibalah masa yg ditunggu2! Ujian! Yey! "SUKA" sgt! hahahaa.. rasa macam amek SPM sekali lagi je. I tak mo fail test tu sbb nanti kena repeat balik test kalau fail 2 kali, kena dtg sekali lagi utk amek kursus yg sama jugak! Ouh no! malas! So, I buat la sungguh2. Ade jugak yg berbincang. Tapi, I takut kalau I bincang jugak, I fail. So, I buat la sorg. Alhamdulillah. I lulus! Flying colours lagi! hahahaha.. 100% ok! ;) Rasa macam masuk skola tadika plak. Ye la. start skola rendah je dah susah nak dpt 100%. But, bila dah keje ni, rasa seronok la plak. Gyahahahah... Btw, I nak announce jugak la marks yg my "restaurant-mate" I dpt.

1) Nurul - 96%
2)Aisyah - 94%
3)Ezzaree - 84% 
4)Faizal - 84% 

5)Azrul - 80% (cukup2 makan je. Sat g fail, kau dok sensorg dlm kelas tu. Buat sekali lagi test tu!)

hehehehhe... Congratulation my friends! ;)

P/S: Esok "dia" Off day la! RINDU!!! Jangan la cuti lelama eyh! Nanti aku tak fokus lak keje! :(


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I pelik betul ngn manusia kat KFC ni! adoi! Bila I pakai make up, sibuk gosip2kan I. cakap I make up nak ngorat org tu la.. poyo betul. Then, bila I tak make up, sibuk ckp muka I tak bermaya. Ngongeng! Sekeh kang! Nak sponsor my make up ke? ;) Kalau nak, apa salahnya? :D

P/S: I MISS HIM!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I terkesima tadi. Puncanya mcam ni. I bgtaw kak norma yg I tak leyh letak beg kecil yg I simpan IC tu kat laci kaunter tu sbb nanti terlupa nak amek. then, kak rosma ckp la. "kalau anak ramai nnt mcm mna? lupa letak mana?" pastu, I jawab la "tak mo la anak ramai. Serabut je!" then, tak pasal2 I kena ceramah ngn kak rosma n saufi. adus kena setepek padan muka! Pastu, baru I tersedar. Kenapa I ckp mcm tu? Nanti Allah tak bagi anak langsung, baru tahu langit ni tinggi ke rendah! Astaghfirullahala'zim! I bukan takut ada ramai anak. cuma, I takut tak mampu jaga diorg dgn baik.Hanya Allah aje yg tahu! :)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Actually I terjumpa benda alah ni kat blog Ainaa... So, I copy paste la. Kebetulan, banyak pulak yg kena ngn batang hidung I :D

CAPRICORN WOMAN

A tall slim, cool and quiet woman. Once she is mad she can be very fierce. She can work better than some men and she is very high confident woman. In her opinion, woman is not just a flower or decoration at home or at an office and certainly not a weak sex who needs protection.

She likes to control and hide her weak emotions. She will never try to change anyone, but she will learn to accept them as they are. If she does not like someone, she will not comments or criticize but she will completely ignore that person.

She hate plastic and an artificial flower because it make her feel that you are not being sincere. She loves real flower and its scent. She loves a guy who wears after shave cologne. If you are a type of a guy who wears your Jean one month before washing, or wear an old sneaker, then you can forget about her.

She loves music and nature even there is a rare case otherwise. She loves to go picnic in nature, so if you don't have so much time for her, you can take her fishing too.

She is not as jealous as Aquarius or Leo woman, but do not cross the line O.K. Better not to see she gets mad, especially in front of public when she feels like loosing face. She loves to make up and dress perfectly and very neat, so never rush her for this matter.

She has her own goal in life and does not care if you have a doctorate degree or not, if she thinks you are not bright then she will not care about you at all. She likes smart people by character not by certificate shown. If you can not show her this quality, go and take a bus and go to the next stop.

She does not like a dreamer who talks about his dream but never put his hands in action to make it happens. Don't bother to tell her "everyone is doing it, you should do it too", or "I think you should do it, it's good for you", because she will do what she wants to do only.

She is a neat and tidy person, so if your apartment is a pigsty, do not take her there. If you go out on a date with her, try to be presentable such as nice and clean dress, clean nails or else it will be your last date.

She is a cool type and will not nag, so easy on your ears. She is a slow but sure type. She will always respect and honor you and will never try to make you loose your face. If she loves you, she will help you in anything you do.

She likes to help people and expect nothing in return. If she asks you for a favor and does not get one, she will feel very disappoint. She has a high hope and a high faith and beliefs in her own confident than believing in "Luck".

If she is your wife, you will have nice and clean home and a gourmet cooking. If your parents visit your house, they will be please. She is a 3 in 1 means , a perfect mother, a perfect housewife, a perfect wife or you could say "happily ever after".

LEO MAN

He likes to comb his hair backward, open his forehead showing a dignify facial expression. His eyes are sparkle, but slightly showing laziness. He walks firmly and slowly like a lion, confident and ego proud. Outside, you may think he is kind and gentle person, but inside he is a strong and secure person. If he is frighten, he will re-act and respond right away. His words always seem normal but mostly imply "order and demanding". He will not talk fast, or can not talk fast, neither walk fast. In a crowd or at work he will act normally, but not for long you will see him standing out of the crowd and be a center of attention with his words, or his action.

You might think he is a shy guy, but deep down inside he wants to power over his family and his friends. He just waits for that right moment. Do not take what is his, and do not order him, or else you will see a fierce lion. He respects elderly and senior, but will never bow down and accept like a looser for he will rather die than loose his dignity.

He talks bluntly even on an occasion that he should not say such thing. He is a compassionate guy and always looks at other people on a bright side. He likes people to listen to him. Even he has such a blunt and bold personality, he could easily reach his goal without making any enemy.

Once disagree with him on something, he can be very up set like a rainy storm on a summer day. It will only last a short time, then he will be back a cheery merry person again. He is a bright and witty guy, and he will not put any efforts on something that he thinks it will not work and waste his energy. He is a good planner and can well manage his job assigned. When he gives order, he expect them to be carry out exactly. He is the leader type that the followers love.

He can give other people advice and solve problems for other people well, except his own mess. He can be easily hurt by other people especially if you do not trust or respect his ability. You could compliment him sometimes and make this lion be your kitty with no difficulty. He is not a good judge for he listen to many people and tend to belief all sides.

You can hardly see a Leo man with no woman by his side. If you see him alone, he could already have a love one in his heart, or just broken up with one. Because he is very proud, he can change many girl friends. He will do many things for the woman he loves, but loosing his face is not one of them. Leo man can not live without love, because for him Love is a ray of Light.

He likes people to rely on him, it's make him feels "in power". He may complaint if he is asked for favor, but deep inside he is happy that you asked him. If you offer to help him, he will refuse you right away.

When he is broke, he can find money still. He is not careful with his way of spending for he has fun with spending money and happy to buy what he likes. He lets other people borrow money from him easily even if he has no money, he will run to his friend to borrow money for you. He likes first class, first quality of everything.

He can work hard like a mad dog, and sometimes can be lazy like a lazy sleepy cat. When he works, he is very serious. When he parties, he can be a party animal. If he asks you out, you will sure have a fun and jolly time.

He will take chance with his love life, so if you know how to handle him, you will win. If he is your love one, it won't be a romance novel. You have to be ready to calm him down when he over reacts to small matters because your cool stability will control and ease his mood. If you can not handle or understand him, your relationship will be like a demolition zone, an on and off relationship till all your friends tired to hear about your breaking up and making up.

Beauty is always in the eyes of the lion. You have to be dignified to walk with the lion king. Your looks are part of his image and ego and he is very proud about it too. If you want his attention the first time you meet, you better be astounding attractive. If you have a first conversation with him, you have to show him how much you adore his thinking. He likes to talk and not knowing that he likes to talk about himself.

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Date: 28 January 2009
Location: KLCC
Time: 2.30pm -3.30 pm

Thank You to:-

1)Liyana (Tgv KLCC)
2)Nadira(Tgv KLCC)
3)Ckeaner toilet KLCC yg berasal dari New Delhi kowt :P
4)Staff pejabat keselamatan KLCC yg bertugas dan mengambil laporan saya

Thanks for everything!

Actually, I tercicir beg kecil yg mengandungi kad pengenalan, Lesen memandu,4 keping tiket wayang, kad touch n go dan resit bukti pertukaran kad pengenalan.

I sgt menghargai kesudian staff TGV KLCC yg sudi memberi kerjasama kepada I. Selain tu, I sangat berterima kasih kat cleaner yg tlg kutip beg kecil tu. Kalau dia tak concern, maunya kena rembat ngn penyangak! last but not least, thanks kat staff security yg bertugas utk amek my report. Thank you so much!!!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


"It hurts to love someone and not be loved in return, but what is the most painful is to love someone and never find the courage to let the person know how you feel.”

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I MISS YOU DAMN MUCH!




SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Hari ni ada orang belanja staff KFC taufu fa. dngr cerita, dia beli 4 bungkus. But, masa lepas closing, I nampak ada 3 bungkus yang tinggal. maybe satu dah abes kowt. Then, Chah bukak satu; kitorg makan la... (I ngn Chah je yg kerjakan taufu fa tu. Kak Rosni xmo mkn) Then, I tak taw la apsal rasa manis je taufu fa tu. Selama ni, bila I beli sendiri, asyik tawar jerk! Ish! Pastu, Sagaf, Chah ngn Kak Rosni suruh I amek satu bawak balik. Memula I tak mau. Sebab, nnt makin galak diorg buat gosip. But, lastly I amek jugak. Sebab, diorg ugut nak buat cerita gosip klau I tak amek. So, satu kongsi ngn Chah, satu I amek bawak balik and satu lagi Chah amek bawak balik. Gyahahaha.. As I told u be4, I tak taw apsal rasa taufu fa manis laks this time ;) Syg laks nak makan... Shhhhhh~

P/S: this time xde photo. nanti controversi laks :P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I AM SORRY!



I MISS YOU!



I LOVE YOU!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Alkisahnya cerita ni berlaku kira2 jam 9.00 pagi; lokasinya di Kampung Tanjung Rimau Luar, Padang Sebang, Melaka. I baru bangun tidur that time. Mama suruh I kemas semua tilam,semua bantal, semua bantal peluk and lipat semua selimut.

Mama: Kak Long, Lipat semua selimut tu. Masukkan dalam beg giant balik. (Beg yang untuk alam sekitar tu)
Syiqa: Ok ok ok. ( lipat selimut dengan lemah gemalai sebab malas nak buat)
Mama: Move syiqa, move!
My grandma: Tak payah mop de! Nak balik dah! (dalam nada marah & tak puas hati)
Syiqa: kah kah kah! mama suruh kak long cepat buat keje. Move! Cepat! pantas! bukan mop la mak! ( I panggil nenek I mak!)

Tak pasal2 nenek I kena bahan hari ni! adoi. cian betol my grandma. Almaklumla. dia dah warga emas. pendengaran tu kurang la sikit. hehehehe :P



Ok. This is my story pulak. Memalukan sungguh! Peristiwa ni berlaku pada hari ke-2 I jadi cashier taw. Hari tu, ada la sorg customer ni. Dia ni I rasa mat salleh. Sebab kulit dia mcam mat salleh; plus dada dia berbulu :P LOL! then, dia g kaunter I. I greet dia macam biasa la.

Syiqa: hi! Welcome to KFC. How are you? May I help you, sir? Eat In or Take away?
Mat Salleh: Take Away. Give me X-meal.
Syiqa: Do you want zinger tower or colonel burger?
Mat Salleh: Zinger tower
Syiqa: What do you want for your WATER?
Mat Salleh: Pepsi!
mat salleh tu dah nak ketawa. dia gigit bibir dia :P Lepas cakap tu baru I perasan!! OMG!!! Bloody stupid! Shit! MALU WEYH!!!!! MANA MAU LARI???? ceis ceis ceis! psstt... Sorry eyh cikgu2 English I time sekolah dulu! saya dah malukan teacher2 semua! :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Yihaaaaa.... Sabtu hari tu (24 Jan) I off day! Ahad I dapat UPL. Itupun sebab I buat perangai hari Jumaat ari tu :P Bukan perangai ape pun. Juz nangis2 sbb nak berhenti bcoz x dpt balik awal hari ahad tu and sebab tak tahan jadi cashier :P ( pada asalnya I tak cuti hari ahad tu; but dpt cuti gaks!) Then, hari ni pun cuti gaks! I dapat PH! hahahaha... (PH stand for Public Holiday) cuti la tu! ;) So, apa aktiviti I selama 3 hari cuti ni??

BALIK KAMPUNG KAT PADANG SEBANG and KEMAS RUMAH! yey! gempak je cerita. walhal I bukannya kemas apa pun. Actually, kitorg kemas rumah kampung tu sebab mama nak buat kenduri kat kampung 8 hari bulan feb nanti. Lagipun, rumah kampung tu dah lama gila tak berkemas. So, serabut giler la rumah tu :P Ini pun dah beberapa kali mama balik. Kemas ckit2. So, xde la teruk sangat nak kemas :D I Juz sapu sampah bahagian ruang tamu,mop lantai bahagian ruang tamu, cuci lantai kat depan umah yg penuh ngn taik ayam! ceit! busuk, ok! pastu, I bersihkan longkang yg tersumbat. Longkang tu tersumbat sebab banyak sangat pasir,daun2 kering & batu dalam longkang tu. so, I keluarkan la. Yang penat mengemas my mom. Dia yang kemas umah tu. I ngn adik Eena tlg menyemak jer... hehehehe. I ade suro eena snap photo I tgh mengemas tu. tapi sekeping je la. sbb busy,kan? ;) gyahahahaha... but, malas laks nak upload. hehehe..

Opsss... tadi, masa nak balik, kitorg singgah umah sedara kitorg kat Senawang. Saudara belah arwah atuk. Actually, I tak berapa kenal saudara sebelah arwah atuk ni. Lately ni la baru nak berkenalan. Kitorg singgah rumah sedara tu sebab semalam ada buat kenduri kahwin. We all tak sempat nak pegi sbb sibuk mengemas umah kampung tu. So, tu yg kitorg pegi melawat tadi. Apapun, selamat pengantin baru ye. I tak tahu la ape nama pengantin tu! hehehehe ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..




First of all, I ni jenis yg suka merepek bila pilih title utk sesuatu post. So, sama la utk post kali ni!


1. Orang​ yang menci​ntai kamu tak perna​h membe​rikan​ alasa​n kenap​a dia menci​ntai kamu yang dia tahu di matan​ya hanya​ ada kamu satu2​nya.​

2. Kalau​ kamu sudah​ memil​iki kekas​ih dia tak pedul​i,​yang penti​ng bg dia kamu bahag​ia dan kamu tetap​ impia​nnya.

​ 3. Orang​ yang menci​ntai kamu selal​u mener​ima kamu seada​nya,​dimat​anya kamu selal​u yang palin​g canti​k walau​pun mungk​in kamu meras​a berat​ badan​ kamu sudah​ berle​bihan​ atau kamu rasa gemuk​.

​4. Orang​ yang menci​ntai kamu selal​u ingin​ tahu tenta​ng apa saja yang kamu lalui​ sepan​jang hari ini,​dia ingin​ tahu kegia​tan kamu.

​ 5. Orang​ yang menci​ntai kamu akan mengi​rimka​n sms seper​ti "​slmt pagi"​,​"​slmt hari mingg​u"​,​"​selam​at malam​"​ walau​pun kamu tidak​ memba​lasny​a.​

6. Kalau​ di hari ulang​ tahun​mu,​kamu tidak​ mengu​ndang​nya setid​aknya​ dia akan menel​efon utk mengu​capka​n selam​at atau mengi​rim pesan​.​

7. Orang​ yang menci​ntai kamu akan selal​u mengi​ngati​ setia​p hari yang dia lalui​ bersa​ma kamu,​bahka​n mungk​in hari yang kamu sendi​ri sudah​ lupa setia​p detik​nya keran​a saat itu adala​h sesua​tu yang berha​rga buatn​ya.​

8. Orang​ yang menci​ntai kamu selal​u mengi​ngati​ setia​p kata2​ yang kamu ucapk​an bahka​n mungk​in kata2​ yang kamu sendi​ri lupa perna​h menga​takan​nya.​

9. Orang​ yang menci​ntai kamu akan belaj​ar menyu​kai lagu-​lagu kesuk​aanmu​,​bahka​n mungk​in memin​jam CD/​casse​tte kamu,​keran​a dia ingin​ tahu apa kesuk​aanmu​,​kesuk​aanmu​ kesuk​aanny​a juga.​

10. Kalau​ terak​hir kali kamu berte​mu kamu sedan​g sakit​ mungk​in flu,​penin​g,​atau sakit​ gigi,​beber​apa hari kemud​ian dia akan mengi​rim sms dan menan​yakan​ keada​anmu keran​a dia risau​ akan kamu.​

11. Kalau​ kamu berit​ahu padan​ya kamu akan mengh​adapi​ ujian​ dia akan menan​yakan​ bila ujian​ itu, dan saat harin​ya tiba dia akan mengi​rimka​n sms "​good luck"​ untuk​ membe​rikan​ seman​gat pada kamu.​

12. Orang​ yang menci​ntai kamu akan membe​rikan​ suatu​ baran​g milik​nya yang mungk​in buat kamu itu adala​h sesua​tu yang biasa​,​tetap​i itu adala​h suatu​ baran​g yang istim​ewa buat dia.

13. Orang​ yang menci​ntai kamu akan terdi​am sesaa​t saat sedan​g berbi​cara ditel​efon denga​n kamu,​sehin​gga kamu menja​di bingu​ng,​saat itu dia meras​a sanga​t gugup​ keran​a kamu telah​ mengg​oncan​g dunia​nya.​

14. Orang​ yang menci​ntai kamu selal​u ingin​ berad​a dekat​ denga​nmu dan ingin​ mengh​abisk​an hari2​nya bersa​ma mu.

15. Jika kamu kena berpi​ndah ke tempa​t lain,​dia akan membe​rikan​ nasih​at supay​a kamu senti​asa berwa​spada​ denga​n keada​an sekel​iling​ yang mungk​in akan memba​wa penga​ruh buruk​ bagim​u.​

16. Orang​ yang menci​ntai kamu berti​ndak lebih​ seper​ti sauda​ra darip​ada seper​ti seora​ng kekas​ih.​

17. Orang​ yang menci​ntai kamu serin​g melak​ukan hal-​hal yang pelik​ seper​ti menel​efonm​u 100 kali dalam​ sehar​i,​atau memba​ngunk​anmu diten​gah malam​ untuk​ mengi​rim sms atau menel​efonm​u keran​a saat itu dia sedan​g memik​irkan​mu.​

18. Ketik​a orang​ yang menci​ntai kamu sedan​g merin​dukan​mu dan melak​ukan hal2 yg membu​at kamu meras​a rimas​ atau gila dan kamu membe​ritah​unya tinda​kanny​a membu​atkan​ kamu terga​nggu dia akan memin​ta maaf dan tak akan mengu​langi​nya lagi.​

19. Jika kamu memin​tanya​ untuk​ menga​jar kamu sesua​tu,​dia akan menga​jar kamu dgn sabar​ walau​pun kamu mungk​in orang​ yang palin​g bodoh​ di dunia​!​

20. Tika kamu melih​at handp​honen​ya,​namam​u mengh​iasi sebag​ian besar​ "​INBOX​"​ nya dan dia masih​ menyi​mpan msg kamu walau​pun pesan​ itu sudah​ kamu kirim​ sejak​ berbu​lan2 bahka​n berta​hun2 yang lalu.​

21. Dan jika kamu mengh​indar​inya atau menol​aknya​, ​dia akan menye​darin​ya dan mengh​ilang​kan diri kehid​upanm​u,​ walau​pun hal itu membu​nuh hatin​ya.

​22. Jika saat kamu merin​dukan​nya dan ingin​ membe​rinya​ kesem​patan​,​ dia akan ada di sana menun​ggumu​ keran​a dia tak perna​h menca​ri orang lain. Ya... dia tetap​ akan menun​ggumu​.​

Adaka​h org yg berad​a disi mu sekar​ang melak​ukann​ya dgn cara2​ seper​ti di atas?​Kalau​ ada,​jgn mensi​a-​siaka​n org terse​but.​.​kamu akan menye​sal melak​ukann​ya keran​a ia hanya​ akan datan​g sekal​i seumu​r hidup​.​.​.​

P/S: I LOVE YOU!
I WILL WAIT FOR YOU...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Ok. Post Syiqa kali ni macam tagged,quiz,etc kan?

but, u're totally wrong! Kali ni I nak compare rakan sekerja@bos yang mana lagi best? lelaki ke perempuan?

ok. Masa I duduk kat department CSC, I akan jawab "Perempuan!" sebab, bleh sembang2 dgn mesra tanpa ada sebarang gosip liar. And then, dua2 bleh cuci tandas yg sama (time closing) tanpa ada sebarang syak wasangka. But, klau partner CSC tu sorg lelaki sorang perempuan, tak leyh sembang2 mesra sbb nanti ada gosip liar. Lepas tu, xleyh cuci tandas yg sama pada waktu yg sama; sbb nnt kena fitnah.

But, kalau duduk kat department cashier ni, I lebih suka partner lelaki and manager lelaki. sebab, diorg lebih cool. cashier adalah department yg paling banyak pressure. So, bila manager ngn partner jenis yg cool, kurang la ckit pressure tu. contohnya, semalam. Sir Bob manager utk night and my partner is Acken. Semalam ramai giler customer. start pukul 7.30mlm smpai 9.30 malam ramai giler customer. (Sir Bob cakap line org queue "dah macam ular!") I plak salah punch; customer tu nak colonel burger sahaja, but I punch colonel meal. nasib customer tu bijak. Pastu, dia claim balik. I panggil sir, sir refund la kat customer tu. Nasib baik sir tak marah I. And, thank god; customer tu pun cool je. x marah2 or maki2 I. Kalau manager girl, mati I kowt! pastu, sepanjang kitorg busy tu, Acken tak marah2 I pun time I tanya dia. Pastu, bila I mintak tlg dia amekkan regular whipped potato,(panas la container tu!) dia tolong jerk. Tak marah2 I pun. Thanks Acken!!! :) But, klau ngn Kak Norma, mesti I kena marah! :(( Btw, baru I faham kenapa Acken yg baru 10 bulan kerja ngn KFC dah dapat STAR2, tapi Norma tu dah 8 tahun kerja ngn KFC pun baru dapat STAR1. Korg bleh fikir sendiri la! Kaki bodek sepatutnya bleh naik pangkat cepat, tapi dia makin banyak bodek, makin susah nak naik pangkat! kuang kuang kuang!!! :P I dah jadi jahat mulut. na na na na na...

Ok la. I terus terang. I tak puas hati ngn Norma tu. Sebab, dia asyik marah je! Lepas tu, dia suka jadi batu api. Bila orang lain kena marah, dia makin simbah manager supaya lagi berapi. Arghhhh! benci benci benci!!!! GO DIE!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


I hate it! I hate it! I hate it!!!!!

huwaaaa... menci! menci! menci!!!!

Kenapa aku laks kena masuk cashier? nyampah betul. tegang urat pipi ni kena senyum taw! dush dush dush! Senyum tu takpe lagi! ni nak kena packing cepat2, tekan2 mesin cashier tu yg macam2 kaler (which is make me feel bloody stupid and lembab! damn!) pastu, kena marah ngn kak norma, kena jeling ngn customer sbb lambat, & dapat renungan tajam manager :(

I rasa, my Restaurant manager tu dah lama plan nak pudat I kat cashier tu. sbb, dia dah buat ID i sesiap. ceis! bertuah betul! seram je. Ada yang best dan yang tak bestnye jadi cashier ni.

Best:
1) tak terasa masa berlalu
2) tak payah check toilet. kui kui kui!

Tak Best:
1) Kena marah ngn partner, manager & customer
2) Kena ejek @ marah @ perli @ tengking ngn dak2 back up. (amir la paling majal sekali! ptui!) Kalau Saufi main perli2 & sindir2 xpe lg. NI si Amir tu main suka2 je marah aku. sakit hati betul! Kau pikir kau pandai sangat la? Nak je aku tarik rambut blonde rempit dia tu!
3) Kena berdiri je :( kebas kaki aku wey!
4) Kena greet customer ikut procedure. Mati aku klau salah cakap@salah bagi if my customer tu Mystery Customer! :((
5) Kena hafal kedudukan button kat skrin tu. Menci! dah la i ni jenis yg susah nak hafal2 ni
6) Kena hafal menu! Cilakak! Mana aku nak ingat semua tu! Kepala aku ni "mmg" bleh main scan2 jerk!
7) kena kira stock! ( I hate it so much! )

I dah listkan ape yang best and apa yang tak best jadi cashier ni. So, u all bleh nilaikan sama ada I ni ikhlas ke tak berdiri kat cashier tu. I lebih ske jadi csc :P

By the way, lepas I sampai umah tadi, I text Adira and bgtaw dia yg I duk cashier. dia leyh said "tahniah". Kepala otak ang la! berbulu hati aku dok cashier tu. I mintak tips kat dia;tips supaya tak kena marah selalu. and, dia pown bg la beberapa tips & nasihat yang sgt relevan!

1)jgn serabot-jgn gelabah n jgn pkir bukan2 kalu org kat kaunter & back up cakap bukan2. mulut diorg laser. jgn cpt terasa ngn diorg.
2)wt badak ble kena marah
3)jaga duet kaunter leklok especially time break & tutup kaunter

Mak aih! I ni dah la jenis yang cuai and cepat lupa. beranak lagi senang! dush dush dush! btw, i tak leyh lupa muka customer I tadi tu. Banyak kali i ulang order dia. hahahahaha. I lupa la. tu la. spe suruh banyak songeh lagi! padan muka! ngidap la kau! jgn kau kompelin aku nnt sudah!

Btw, once again, Zali buat muka masam dia lagi! shit! ape hal lagi ni? Takkan tiap2 malam aku nak kena ngadap kau, tanya ape masalah kau? Kau ni kalah pompuan! Jangan simpan diam2 bleh tak? klau tak puas hati ngn aku, cakap la! ngeng! Sebal aku bila kau cakap macam tu tadi. Aku tak mo tulis kat cni ape yg kau cakap tadi. Nanti aku yang sakit hati. Hari tu kau cakap, kepala kau sakit bila nampak aku, kan? sekarang aku nak cakap yang hati aku sakit bila tengok muka yang kau buat tu! Kau ni datang bulan ke? kejap ok, kejap tak ok. yang ok ckit je. yang tak ok je yg lebih2. Agaknya, kau dah ter over dose cium bau toilet lelaki tu kowt? ;-)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



Tadi I geram betul ngn Zali tu. Dia buat muka masam dia tu. pastu, dia buat bodoh ngn I. Dua menda ni dia buat kat I, xpe lagi. I rileks je walaupun sebal ckit. But, yang I paling bengang tu, dia marah I !!!!!!! Nasib baik tadi bukan waktu break. Klau break, maunya I nangis time tu jugak! Disebabkan geram sangat, I bersemuka ngn dia time closing. Time tu dia ngah uruskan sos cili. Pastu, I duduk depan dia, I cakap "apsal kau macam tak puas hati je ngn aku? Boleh tak kau terus terang je kenapa?" pastu, dia cakap "kau suka2 je masukkan gambar aku, kan? Kita kawan je kan? yang kau masukkan gmbr tu kenapa?" ouh sebab tu ke? I tergamam jugak that time. Ye la. Ntah bila masa mamat ni bukak blog I?? Rupa2nya, kawan2 dia kat Gombak tu yg terjumpa gambar tu. Then, diorg bahan dia. Ouh. Ok. Aku faham. I know who I am. I dah delete gambar tu.

Then, I tanya lagi "apa lagi yang kau tak puas hati ngn aku? cakap je la. Aku jenis yang tak suka simpan2. open minded. Kau kena bagi tau aku apa yang kau tak suka@tak puas hati! Kau ingt, aku bleh baca apa yang ada kat kepala otak kau? Sekarang, kau bagitau aku apa lagi yang kau tak puas hati?" rupa2nya, kes time table kitorg lak! Alahai! ni pun jadi isu ke? kisahnya, Acken bahankan si Zali ni kat Hostel sebab time table kitorg dah tak macam dulu. Kalau sebelum ni I asyik partner ngn Zali.. But, after cerita2 gosip tu keluar, kitorg dah tak partner lagi. Time table kitorg pun asyik clash je. Itu pun jadi kes ke haaaaa??? bosan betul!

I cakap kat Zali "ouh. kau nak aku cakap kat miss ke yang kita takde ape2 n mintak dia buat jadual macam biasa?" pastu, dia buat muka selamba dia, "boleh jugak!" Serabut la mamat ni!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



ZALI MASAM MUKA LAGI!!!

warghhhh.. tensennya!!! Puncanya, I sendiri keliru. Samada sebab Eena menyamar ngn dia (I yg suruh) or Sebab staff2 yang lain gosipkan I ngn dia couple! Damn!

I rasa, hal kecik je tu. I tak faham la Zali ni. Sebelum ni I asyik tngk dia senyum, sengih,senyum,sengih. Sekarang ni masam je 24 jam! Datang bulan ke kawan?!

Hurm.. Zali, aku sayangkan kau! Tapi, cuma sebagai kawan je. yang kau amek hati ngn diorg tu apesal? sebab aku gemuk ye? Ok. Aku faham. Sorry! Aku tak mintak ape2 pun! Aku cuma mintak kau jadi seperti Zali yang aku kenal 3 minggu yang lepas. Aku tak mau Zali yang sekarang ni. Aku benci kau! Aku benci kau yang sekarang ni!

Ok. takpe. Aku mintak maaf kalau aku ada singgung perasaan kau. Please forgive me.
M. Sazali Sesi Burhan,
You've changed, and it hurts!

Ermm.. Tadi I nampak Acken belaja! Hehehe. Dia belaja ape taw? Dia belaja membaca Muqaddam! For your information, Acken ni mualaf taw. I suka tengok dia. Sebab, character dia innocent gler :D Lagi satu, dia ni rajin taw! ;) Betul la ape yg orang cakap. Kadangkala, Mualaf tu lebih baik pegangan agamanya daripada orang Islam yang mewarisi Islam dari keturunannya. I malu jugak dengan Acken tadi. Ntah2, nnt dia yang khatam Quran dulu daripada I :D Acken cakap kat I ngn Aisyah tadi.. "bertuah korang dapat belajar ni dari kecil lagi!" Opsss.. malu I. I belajar skolah agama sampai darjah 3 je :P hehehehehe...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

gyahahaha... ape? korg ingt I shopping ape?? I shopping novel la! ye la.. dah harganya murah, I rembat la! Btw, I xde lagi novel tu.. Baru booking kat Kinokuniya! :P

1) Dracula

2) Pride and prejudice

3) Romeo and Juliet

5) Little Woman

NI semua siri classic yang penguin terbitkan. Macam best je. tu yg I beli. Setiap buku harga dia RM8.50. Bila Kinokuniya dah confirmkan my order, bleh la I pegi amek. hehehehe... best best best... walaupun xde duit ni :(

xpe. next week gaji kowt :P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Wah! beria-ia sungguh org malaysia memboikot! wow! Nak taw npe? Sebab, semalam, x ramai org datang KFC! hahahaa. penat btol semlm. mesti korg pelik, npe x ramai org, tp kitorg penat? kitorg penat sbb asyik tngk jam! huwaaaaaa.... xde org, tp x leyh duduk!! Isk. Disebabkan korg sume boikot, I mkn makanan malaysia je la... Ni semua I punya! My grandma belikan untuk I! agaga...

pssssttt... masa I tengah type blog ni, I ngah seronok "usik" Zali.. hahahaha.. kelakar la kau ni Zali! Sakit perut aku gelakkan kau! :P Btw, macho gak nama samaran kau! Azhar! hahahahaha...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Ari ni I kecik hati ngn Zali. Puncanya, I sendiri rasa bangang! Entahlah. mungkin selama ni I banyak cakap ngn dia, gurau2 ngn dia... Then, tetibe je tadi dia dingin semacam je. I geram jugak. Kata suruh I lupakan kes ari tu, tapi dia sendiri yang buat mcm tu kat I. Tak tegur I, buat tak nampak I. Sakit hati, ok! Bila I tanya, nak tak nak je jawab. Rasa nak je I tampar dia tu tadi. Walhal, semalam ok je. Kitorg lepak2 kat depan secret recipe tu. Siap amek gambar lagi. Ngongeng btol! Then, masa closing tadi, I pegi kat dia. Masa tu dia ngah kumpulkan sos yang dah habis. I duduk sebelah dia. I nak gak korek kat dia, napa dia macam tu,kan? Rupa-rupanya Miss Ana (Restaurant Manager) kitorg cakap kitorg berdua ni bercinta and dia dah kena bahan ngn staff2 KFC yang lain! Ouh! Sebab tu rupanya! No wonder la masa I jaga pintu tadi, Abu tanya I, "Fatin, semalam kau ade call Zali tak? Sebab dia happy je!" Sir Bob pown mengiyakan je la. Pastu, patut la Kak Rosni asyik usik I, " 'abang' awak mana???" I buat2 tak paham je. I cakap "'abang' saya ada kelas!" gyahahahaha.. shhhh... hurmm. patut la Zali tu buat macam tu tadi. Ye la. I ni sape la kan? Lain la klau Zali kena gosip ngn Nurul tu. Tak pun, Ngn Aisyah ke. Diorg tu kan kurus, cantik?

Isk. Pelik betul manusia kat KFC ni. I nak berhenti tak bagi. Pastu, bila kena bahan macam tu, jauhkan diri. Ouh. Lupa pulak. Kalau I berhenti, Zali tu kena terget ngn Miss Ana. No wonder la tak bagi I berhenti. Dah tu, Zali siap cakap cerita I ni "tesunkkut" (tersangkut). Tersangkut menda? kau nak aku abeskan ke story ni? kau nk kisah aku ni Happy Ending ke Sad Ending??? Kalau happy ending, aku resign. kalau sad ending, aku terjun je bangunan KFC tu.


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Sekarang ni baru I betul2 memahami maksudnya! Kita tak semestinya akan sentiasa bersama dengan orang yg kita sayang. "Persahabatan yang baru mula akrab" dan "Perkenalan yang singkat" bukanlah alasan yang kukuh yang boleh diterima pakai untuk menafikan perasaan ralat atas kehilangan orang yang disayangi. Hari ni I bukan nak bercerita tentang orang@kawan2 yang dah pergi utk selamanya, tapi I nak story tentang kehilangan demi kehilangan yang terpaksa I tempuhi demi mengejar cita2 masing2. Walaupun perpisahan ini hanyalah bersifat sementara, tapi tempoh perpisahan ini adalah KIV. Entah bila kami akan bertemu lagi. Wahh.. panjang betul madah kali ni ;) maklum la, dah lama tak buat karangan! hahahaha.. pssttt.. jgn bgtaw cikgu salim. nanti dia cakap "tu la kamu. saya suruh buat karangan, kamu KIV kan karangan saya tu. Biar karangan tu beranak... tak pernah saya tengok buku karangan kamu tau tak!" hehehehehe.... shhhhhh....


Ok. mari mula cerita! Khamis lepas, I pegi jumpa Hanina. I pegi ngn Amir Zulzafri la kan? Then, masa nak sampai umah nina, kitorg terserempak ngn Syafiq. So, kitorg gerak ar sesama umah nina. (walhal syafiq baru je blah dari umah nina) Lepas makan2, amir ngn Syafiq blah dulu. I lepak2 umah Nina. Sembang2.. pastu, amek gambar! mesti lepas ni I rindu Nina. Btw, nak taw mne nina pegi? dia pegi Egypt! study medic! All the best my friend! ;)

From left: Mieya, Nina, Cika Mika @ Nina's room

ok. Next story. ADIRA. I baru je kenal dia. since I masuk keje KFC la. then, sekarang ni dia dah berhenti. Isk. Npe la dia ni senang sgt nk mintak berhenti ha? xyah banyak soal pown. Aku ni punya la banyak soalan yg kne jawab! aiyoo.. By the way, Adira tak yah risau ye. walaupun awak dah berhenti, kita akan tolong awak jagakan "Abang Sazali" awak tu. ye la. dia tu kan handsome.. ( kita rasa org handsome yg awk ckp kat kawan awk tu ialah sazali! tu yg kita ckp camni! hahahaha) so, kita taw awak bimbang ade org yg kacau2 dia.. hahahaha. xpe. adik "baby besar" dia ni tlg jagakan dia, keyh? don't risau2 la ye adira! Awak belajar la "Bahasa Arab" tu dengan baik ;) opsss... ni rahsia sulit. tak leyh dedahkan! :-*

With Adira.. This time bebetul lepas insiden tu berlaku... ( Last day Adira ni! )

Ok. Last but not least... Mohd Sazali! hahahahahaha. Kalau I berhenti nanti, I akan rindu kat dia ni la.. sebab, dia ni cool je. Btw, ari tu punya kes, dah settle kowt. ( I guess! ) but, dia ok je ngn I td. Hehehehe. Masa kitorg lepak2 td ( dat time I dah nk balik, dia laks break!) Dia cakap kat I "kau ni jenis yg tak fikir panjang,kan?" I terdiam je la. nak wat camne? Dah terlanjur submit resignation letter tu... aiyoooo.. then, dia ckp "kau ni.. jgn la rapat ngn aku je. Rapat la dengan semua orang. nanti miss (reataurant manager kitorg) fikir apa pulak!" alahai zali oiii.. Dah aku ni mmg jenis yang susah nak baik ngn org. Nak buat macam mna? Aku ni mmg susah nak baik ngn org. (errr.. klau kawan2 biasa tu boleh la. Klau nak rapat tu, susah ckit la.. sbb, dah mmg sifat semulajadi I! :D ) Btw, I ni jenis yang mudah percaya kat orang, but once orang tu khianat kepercayaan yang I bagi tu, tiada peluang kedua, ok! Lepas tu, yang I paling tak leyh blah tu, dia leyh cakap "kau kena exercise. Kurang makan, baru leyh kurus!" bertuah kau zali! I laks gelak jer. patutnya, I jawab macam ni kat dia "kau ingt diet ni senang ke? macam kau jugak. Senang ke tak nak berhenti merokok tu ha? Kau kena buang tabiat merokok tu. Baru bleh berhenti" gyahahahahaha. ape2 je la!



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


I know I tak pikir panjang~


tapi, I dah submit my resignation letter. My manager x mo terima surat tu :( that time I rasa bengang je. Apesal la sush sgt nk bg I berhenti huh?? Then, bila balik umah, after kerja (which is I baru sedar yg I x lap pinggan, but I balik awal!) hahaha... naseb la klau kena marah esok2. pasrah dah! Sambung citer! Bila balik umah, I text Zali. Sbb I rasa bersalah sgt kat dia. Then, i bgtaw dia yg I resign; sebab insiden ptg td. pastu, kata2 dia buat i terpikir balik. "Betapa bodohnya aku!" Nyesal laks submit resignation letter tu. Nak tarik balik, rasa jilat ludah sendiri pulak :(

"ko nie x phm ar... papehal ko keje ar dlu.. nie pasal tdi jew nk brhnti... kalo ko resign ak kne blek... ko taw x..."

"ko nie x pike pnjg ar..."

"Ak nk esok dtg keje... x bnyk ckp... ko pegi jew... papehal cte esok... psal hal ckit jew resign... nanti aku kne tiwau ngn miss..."

sorry Zali! aku bebetul x sengaja ptg td :(( Aku tak sangka lak smpai jadi mcm tu. :( 

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

oouh yeah. Hari ni (rabu,7.1.09) I cuti. but, I tak mcm cuti pown. busy gaks. but, for sure la bukan busy kerja. juz busy to manage something for people around me which is I love them damn much! :) Hehehehe. I bangun tengah hari buta. Pukul 12.45!~ yay! I la anak dara yang paling senonoh sekali perangai.. hahahaha. Actually, around 12 pm tu I dah terjaga dah. tapi, malas bangun! Dah nenek I pun x membebel, tu yg I sambung tidur tu. But, I ada dengar la tone utk sms berbunyi. Cuma, I buat bangang je. Then, bila I dah bebtul bangun, I check la sms tu. Amir Zul rupanya! Dia ask me something and I said "Ok je." heheheh. then, after we make an appointment, ( i takut nak ckp yg kitorg set "date".. sbb, nnt I kena baling ngn batu pyramid kat Mesir tu! ) I siap2 la. Pastu, bila sampai kat tmpt yg dijanjikan tu, I ngn Amir jenjln la. Cari apa yg patut. pastu, lepas jumpa ape yg kitorg cari, kitorg separate la. Coz, amir kena masuk keje kol 3, sedangkan kitorg buat appoinment tu kol 1. best,kan? mmg agak tergesa2 la jugak. tp, we make it! hahahaha... Ape ye yg kitorg buat?? sshhhhh.. x ley g taw. rahsia! hahahaha.. lps separate ngn amir, I masuk MCD. mau mencekik! hahahaha. ye la. bangun tido je tros siap2 nk jumpa amir, mne sempat makan, kan? ;) masa mkn2 tu, kak dina text I. dia suro emailkan resume dia. I agree la. but, kne tunggu I on9 la kan?;) pastu, I text kak siti laks. biasa r. nak investigate time table "org tu" la :P the, I teringt yg I dah janji kat kak siti yang I nak anta kalender yg I buat utk diorg tu. Aiyo! terlupa nak bawak thumbdrive lak! isk. mne nak ingt sume tu, sbb kelam kabut siap2 nk jumpa amir :P then, I tergesa2 r balik umah, amek thumbdrive, terus g Melawati. (Biasanya bila bab2 print2 ni, I g Achik. :D ) Masa I lalu kat depan KFC tu, I nampak Adira nak keluar dah. pastu, Zali dok kat pintu tu. Bergayut kat pintu tu la. Ape lagi,kan? then, I jerit "ADIRA!" Adira pusing r blakang. bila dia nampak I je dia ckp

Adira: ele. cuti pun semangat je dtg!
Syiqa : hahaha. awk nk g mne ni?
Adira: CC la.
Syiqa: sama la! kita pun nk g CC! nak print sumthing! Hye Zali! Muahh!

pastu, I blah r ngn Adira. hehehe. sure Zali muntah 7 baldi! :P

Then, nak print tu klau amek masa kejap x pe gak. Ini lama nak mampos! Ye la. file tu berat :D hehehehe. then, I amek kesempatan print article yg I susun utk Cikgu Anwar tu. Disebabkan kalender yg I nak print tu amek masa lama sgt, I tinggalkan je la. I pegi Titian Cahaya dulu sbb nak pass kan article tu kat Cikgu Anwar :-x

NI ha kalender yang I buat utk diorg tu... (sori eyh. tahun ni punya kalender colour black n white je. bukan xde peruntukan, tp, "org tu" ske black n white,kan? hehehehe...)

Masa I sampai kat titian cahaya tu, Cikgu Anwar tengah duduk2 sembang ngn Cikgu Noor, cikgu Rosle ngn sorg cikgu lelaki tu. Masa I sampai tu, cikgu Noor babap lengan I. hehehe.. best,kan cikgu? Mantap tak lengan sy? ;) gyahahaha... then, cikgu Anwar ckp "Eyh. bagi la note yg chemistry tu kat cikgu Noor." (note "best friend" cikgu anwar la! ape lagi,kan?) gyahahaha.. pastu, I bagi la article yg I print tu kat cikgu anwar. then cikgu awnar ckp "ape ni?" bila dia nampak je article tu, dia terus lipat article tu. hahahahahaha.... sorry eyh.. xde niat lain. cuma nak membantu cikgu jerk ;)

Cikgu Anwar: Isk ape ni? alamak!Kena simpan. tak bleh bg org nampak! (sambil lipat article yg 8 muka surat tu)
Syiqa: hahaha. Cikgu dah berhenti dah? Macam mana azam tahun baru?
Cikgu Anwar : belum lagi. sy tgh banyak kerja ni. (alasan!)
Syiqa : la.. kata nak berhenti?
Cikgu Anwar : Hari ni sy ajar add math, gantikan orang. (tukar topik!)
Syiqa : Sy taw. Lepas jugak gian cikgu nak ajar add math, kan? ;)
Syiqa: Jgn letak merata2 benda tu. Nanti kantui!
Cikgu Anwar : Memang la! (sambil jeling article yang dia gunakan utk bind kertas nota add math)
Syiqa : cikgu xde beli hadiah utk saya ke? pegi holiday bukan main lagi!
cikgu anwar: xde. sy pegi saja duduk2 je..

psstt.. article ape ye? hurm. RAHSIA! :P


Lepas cikgu anwar masuk kelas, I gerak la pegi cc tu balik. nak amek kalender. then, I hantar la kalender tu kat pttc balik. Lepas settle sume keje kat melawati tu, I gerak la g permata balik. Sebab, I nak sambung kerja I ngn Amir yg tergendala tadi. I sampai umah around 7! yey! lama kan? heheheh.. btw, esok cuti lagi. Jumaat baru masuk keje balik. Aiyo. malas la plak :( lama lak tu. dari KOl 1 tgh hari smpai 11 mlm! (dalam jadual je tulis I balik kol 11 mlm. Hakikatnya, I balik kol 12++ pagi gak!) dush dush dush. btw, I dpt break 2 jam. lama la kne keje jumaat ni :(( rasa malas je nak keje! I nak resign boleh? =(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

sekali lagi... Laman blog ni menjadi medan untuk I luahkan perasaan. Terima Kasih kerana sudi menerima luahan hati dari seorang insan yang serba kekurangan ini :)


aiyooo. tadi Zali bgtaw I yg Sagaf x brape ske I sbb I suka "curi ayam", I terkejut sgt bila dengar. Mmg la I suka naik kat dining space tu. Tapi, I bukan curi ayam. I buat keje. Mop lantai, lap meja, sapu sampah,bersihkan toilet. Ok. Itu x pe la. org nak salah faham, lantak la. Yang penting Allah tahu ape yg I buat kat dining space tu. Mmg la I ade curi2 duduk. tapi, x smpai 5 minit pun. nak hilangkan sengal2 kat kaki je. Kalaupun I penat sgt, I duduk sambil kemas meja. Tak pe. Biarla ape yg dia nak fikir.


Satu lagi perkara yang Zali bgtaw I. Zali cakap, staff2 yang lain ckp I ni sombong and suka asingkan diri. Demi Allah! I tak berniat pun nak sombong ngn diorg! Cuma, I perlukan masa untuk sesuaikan diri. I mmg susah nak baik@mesra ngn seseorg tu. Plus, muka I ni mmg nmpk sombong & garang. But, once I dah mesra, mmg I mesra bebetul. Even time belajar time sekolah pun, bukan senang I nak sesuaikan diri ngn seseorg cikgu tu. Amek masa jugak utk I sesuaikan diri dgn style mengajar diorg. but, once I dah selesa ngn style cikgu tu, mmg cikgu lain susah nak ajar I dah :P Dalam berkawan pun mcm tu. I mmg susah nak baik ngn org. but, bila I dah mula selesa ngn diorg, diorg la yg akn I utamakan dulu dari diri I sendiri!

I mmg agak tertekan lepas Zali bgtaw I tu. I cuba kawal emosi. tapi, x dpt gak. So, muka I la yg jd masam; sbb nak cover dari nanges. Sorry Zali! Lepas "sesi luah perasaan mini" (sbb kejap je), Zali ajar I mcm mne nak cuci mop and rendam towel lap meja. nama chemical tu "Dual Dip" (klau x silap r). baunya mcm kapur barus! btw, zali terpaksa tunjuk kat I mcm mne cara dia buat, sbb I "rampas" handphone dia! hahahaha.. sorry eyh kawan!

Balik umah je, I chat ngn Ban and Raja. Diorg mmg agak membantu I. Thank you so much my dearest friend! :-*

Ym ngn Raja
syiqa: kau rase, aku sombong ke?
syiqa: ckp terus terang
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: owh
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kalau xkenal ye la kot
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: tapi da kenal
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kau best
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: hehe
syiqa: ye ke?
syiqa: erm
syiqa: sbb, kawan2 kat kfc tu ramai yg kate aku sombong, suka mengasingkan diri,etc
syiqa: pastu, diorg kate aku ske curi ayam
syiqa: adus
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: hahahaha
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: curi ayam yg x tahan tu
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: haha
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: try make new friends
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kau x rugi pe
syiqa: sbnrnya dari zaman skola lg aku susah nak bergaul ngn org
syiqa: mmg org yg aku bebetul rapat ckit sgt
syiqa: ko x perasan ke, tiap kali korg sume make a group, sembang2, aku jarang join?
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: ye la kot
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: tp
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kau kene berubah
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: sbb
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kte grown up
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kite need friends
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: itu la life
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kalau dulu2
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: xpe
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: satu skola
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: da knl kite kan...
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: so
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: cm da bese
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: tp
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: ni laen
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kau d kat tmpt asing la kire
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: k
syiqa: hurm
syiqa: aku cuba, tp masih baru lagi la
syiqa: take time
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: try la....
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: k
syiqa: aku harap sgt diorg faham
syiqa: isk
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: dorg xkn fhm
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: sbb
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: dorg xknl kau......
syiqa: tu la masalahnya
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: stat besok
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: kau tego2 dorg
syiqa: tp, bg aku, aku mmg susah sgt nak bergaul ngn org yg baru. perlu amek masa. tp, once aku dah start mesra ngn org tu, mmg aku rapat bebetul r
Raja Izzuddin Shah Raja Mohar: cari topik k
syiqa: hurm
syiqa: aku try r

Ym ngn Ban
Syiqa Puteri sepi: yunk
Syiqa Puteri sepi: i ade benda nk tnye ni
Syiqa Puteri sepi: :D
Syiqa Puteri sepi: free x? ;)
BUZZ!!!
imran yusof: yep yep
imran yusof: ada ape kah ?
Syiqa Puteri sepi: mcm ni
Syiqa Puteri sepi: kan sebelum ni kita x rapat, kan?
Syiqa Puteri sepi: mse tu, kau rase aku sombong ke?
imran yusof: xlah
imran yusof: biasa je
imran yusof: aku x kesah lagipun
imran yusof: ahaha
imran yusof: kawan jugak
imran yusof: lgpn kau jiran aku
Syiqa Puteri sepi: ouh
Syiqa Puteri sepi: sbb, kat tmpt keje aku diorg ckp aku sombong n ske mengasingkan diri
imran yusof: lah
imran yusof: maybe sbb kau pendiam kot
imran yusof: kau kalau xde member
imran yusof: mmg senyap sikit
imran yusof: kalau ada cerita hot
imran yusof: baru bising
imran yusof: :P
Syiqa Puteri sepi: hahah
Syiqa Puteri sepi: ban, kau mmg memahami aku la
Syiqa Puteri sepi: :D
Syiqa Puteri sepi: sbb, kat kfc tu, aku x brape rapat sgt ngn org lain
Syiqa Puteri sepi: tp, ngn sorg mamat ni; nme dia sazali.. aku bising&kecoh gler klau dia ade
Syiqa Puteri sepi: siap main kejar2 lagi
Syiqa Puteri sepi: tp, org lain laks kata aku sombong
Syiqa Puteri sepi: adui
Syiqa Puteri sepi: npe la diorg xmcm ko
Syiqa Puteri sepi: aku rse diorg perlu masa utk kenal aku sbgmana aku perlu masa utk mesra ngn diorg
Syiqa Puteri sepi: :(
Syiqa Puteri sepi: ko ngn raja mmg membantu aku betul mlm ni
Syiqa Puteri sepi: thanks ye
imran yusof: diorang belum kenal kau lagi kn
imran yusof: biar je apa orang nk kata
imran yusof: just be urself je
imran yusof: mampos diorang ah
imran yusof: kesah ape pasal diorang
Syiqa Puteri sepi: hurm
Syiqa Puteri sepi: tp, kfc punya staff bkn ramai mana pun
Syiqa Puteri sepi: pi mai pi mai, tang tu jugak org nyer
Syiqa Puteri sepi: klau aku susah2 nnt, diorg gak yg tlg aku
Syiqa Puteri sepi: adoi

Btw, kepada semua kawan2 aku kat KFC tu, aku mintak maaf sgt! Bukan aku tak mau berbaik ngn korg. Aku cuma perlukan masa je. Aku perlukan masa untuk mesra ngn korg sebgmana korg perlukan masa utk kenal aku. Buat Sagaf, aku bukan "curi ayam", aku cuma tak taw ape nak buat kalau aku duduk kat bawah! Demi Allah! Aku tak reti nak buat ape klau duk kat bawah. Aku perlu belajar ckit2. Hanya Allah aje yg taw ape yg aku buat kat atas tu. Aku bukan nak mengata. tapi, aku taw ape yg korg slalu buat. Aku tak bgtaw sesape pown. sbb, aku taw tu antara korg ngn Allah :) So, aku harap korg tak pertikaikan ape yg aku buat. yang penting, aku tak "curi ayam", ok! Apa kata kalau kau ajar aku; ape yg aku bleh buat klau aku masuk kat kawasan dapur, kawasan cashier & sekitarnya (area bawah) daripada kau tuduh aku "curi ayam"?Aku tak tau ape2 pun psl kerja2 yg ade kat kfc ni. Lebih baik kau layan aku mcm aku tak taw ape2 drpd kau espect aku taw mcm mne nak buat keje,bleh? Ni first time aku keje. So, aku masih tak taw selok belok kfc ni. Aku harap kau cuba belajar faham aku, sbb, aku tengah strugle nak faham cara kerja korg. Kalau kita berterusan macam ni, akan ada dendam antara kita. percaya cakap aku! Jasa baik kau aku akn kenang dan akan aku hargai. 10-q! :) Dear Sazali, aku hargai semua tunjuk ajar kau. Kau mmg banyak bantu aku, ajar aku mcm2 la. Cuma, aku harap kau jujur ngn aku. Aku jujur berkawan&terima tunjuk ajar kau; so, aku harap kau jujur balik ngn aku, ok? 10-q! ;)

*** Disclaimer: Curi ayam bukan aku cilok ayam kfc tu. curi ayam yang dimaksudkan adalah curi tulang!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Diriku umpama sekuntum bunga yang sedang mekar berkembang. Doaku agar haruman & keindahan ini akan kekal hingga tiba detiknya :)


Alhamdulilah. Syiqa jumpa jugak tahun ke18 syiqa hidup di muka bumi Allah ni. Tak sangka ye. Cepat betul masa berlalu. Sekarang ni I dah 18 tahun. 18 tahun bukan kebanggaan, tapi tanggungjawab.

By the way: -

yey! dah lepas zone under age! but, my dad still x mo admit lagi yg I dah lepas zone under age...

syiqa: yey! dah lepas zone under age! (smbil kunyah cheezy wedges yg lazat!)
ayah: eyh! xde! 21 la!
syiqa: eleh. jelez la tu! :P

btw, thanks kepada mereka2 yg sentiasa ingt birthday ku! sayang korg!!! Aku nak peluk korg.. tp, korg jauh dimata :( LOVE YOU GUYS!!! (tgh touching. tahan nanges. sob sob sob)
*klau Sazali taw ni, mesti dia gelakkan aku lagi!

Eena - happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to cika! happy birthday to u! (12:30 am, 4th january, dlm kereta!)
Tasha - Hapy 18th bday,cyg.. =)) love u always! Muahhhh!! (12:03 am, 4th january,sms)
Shikin - Hppy bfday to u.. Hppy bfday to u.. hppy bfday to ciqa mika.. hppy bfday to u..! yay! May u hv a gud year n gud luck in sme2 la.. Aja2 fighting! (12:03 am, 4th january, sms)
Atiqah - sayang! Happy birthday!! ( 12:15 am, 4th january, voice call)
Ainaa Kamal - happy birthday to you, happy birthday to you,happy birthday to syiqa, happy birthday to you! happy 18th birthday girlfriend! may you get all happiness in the world. :) (12:21 am, 4th january,sms)
Mira ramdan - Cika huny. Epy bday syg. Mwahmwah. Wishng u all hpnss in d wrld oke. Lv u freva (12:33 am, 4th january,sms)
Imran Yusof - Syiqa happy bufday! sory late bru tau hehe (2:13 am, 4th january,sms)
Syafarizul Amir - dush dush dush.. happy birthday! (2;23 am, 4th january,ym)
Diana Yusof - happy birthday kak ciqa !hope tak lambat,hehe.(: may all your wishes come trueee![; (10:22 am, 4th january,blog comment)
Najla - Hppy 18th brthday cika mika! May god bless uuu. :) hv fun on ur bday k. & yeah, u r no longer under-agiee! ;DD (12:03 pm,4th january,sms)
Aina farhana - b, bday u ek?kan u wat reminder kt fon i. hepi bufday taw syg. syg u ketat2! dh 18 thn. gle la. (1:14 pm, 4th january,sms)
Dr. Hanina Ramdan - Happy belated bday! (3;22 pm, 4th january, sms)
Afif Amiruddin - Syiqa, eppy birthday! may godbless u, happy long life (4:09 pm,4th january, sms)
Teacher Yazlina - Happy Birthday! (5:20 pm, 4th january,sms)
Raudhah - Syiqa!i tatau birthday u 4 jan...sory2..hepi birthday yg ke 18! u da x under age ag..wauuu...Happy Birthday! (7:23 pm, 4th january,blog comment)
Sarah Adibah - Syiqa, happy birthday to u! umur dah 18, anda sudah adult! hehe. Hv a nice birthday. p/s: sory lmt wish. =) (7:35 pm, 4th january,sms)
Amir Zulzafri - Cika.. hapy bday for semlm. sowi lambat. msti la igt. smlm da igt da. lupe nk anta.huhu. (1:37 pm, 5th january,sms)


Eena ade tnye I, apa yg I nak untuk my 18th birthday ni. Isk. Dah bnyk kali aku bgtaw kau eena oi! aiyoo... bleh ke request hadiah? klau bleh request, bleh x I nak Mr Al-Junid tu untuk sehari suntuk? ;)) Ala.. sehari je. x luak pown :P

I am waiting for you today! I hope you will come and stay with me :-*

**********
UPDATED! (4th january, 3:45 pm)

18th Birthday celebration...

Tadi I bangun lamabt. around 12 tgh hari :D weee... letih la semalam! :D then, I baca paper. pastu, mama balik laks. adus. kantoi! then, mama suruh siap2 sebab nak g mkn kat ampang park. makan kat restoran Cozy Corner. yey! ;) I plan nak mkn black paper steak. tapi, x jadi. sbb, I rasa sakit jantung tngk harga dia kat ctu. dulu black paper steak RM27.00 je. skrang ni dah RM37.00! wow! then, I nampak chicken chop.. Nampak gmbr dia mcm sedap. tu yg I order. lepas order makanan, mama ngn ayah g keluar. I tak syak ape2 la. mama ckp dia nk g toilet, ayah lak nak beli rokok. skali tu, masa I tgh ckp phone ngn aina farhana, mama ngn ayah smpai. I nampak ade plastik bag. mama mcm nk sorok2. hehehe... Kak Long nmpk ok, saje buat2 xnmpk! :P lepas mkn, mama bukak kek tu. I segan gak. then, ade staff restoran tu bawakkan kitorg pinggan kecil utk mkn kek. hehe. thanks ye! then, ade la sorg waitress ni. dia dtg. tnye nk order ape2 lg x. I ckp la I dah order banana split, tp x smpai lagi. adoi. I rasa dia nk bg signal kowt. tp, buat bangang je la, since I xnmpk pun ade sign "no outside food allowed". hehehe... Ni dia kek untuk birthday I yg ke 18 ni..

Kek yang sedap! yey! thanks! :-*

lepas mkn kek, eena bg hadiah kat I. I pelik la. apsal la kedekut sgt adik aku ni. balut hadiah guna kertas minyak kaler coklat tu je ke? isk. x pe la. bukak je la. dah org bg hadiah, amek je. rezeki jgn ditolak. bukak punya bukak, ni ha "hadiah" dia!

bertuah punya adik! kenakan aku yer! dush dush dush!

then, baru la Eena hulurkan hadiah yg sebenar! hahahaha. thank you sayangku! muah muah muah! hadiah ni mama, ayah, eena kongsi bertiga. yey! thank u mama, ayah! thanks ye belanja makan lunch td! hahaha..

Ni mesti eena tengok kat my blog in. adus. kantoi! hahaha.. thanks for this novels! Love it so much! :-*

Kek dah dpt. hadiah dah dpt. Wishes pown dah dapat. Apa lagi yg xde ye? mcm x complete je. isk. Apa ye yg xde lagi???

Announcement! Esok birthday Syafarizul Amir laks! Kiranya kitorg ni January baby la :D Jadi, I nak listkan beberapa org yg digelar January baby.

  1. Syiqa - 4 January
  2. Syafarizul Amir - 5 January
  3. Hamizah - 9 January
  4. Hannah - 9 January
  5. Cikgu Rosle Mohamad - 11 January
  6. Afif Amiruddin - 13 January
  7. kak dina - 14 January
  8. Noor Arshikin - 18 january

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Hurm. I pun tak taw mne dtg idea utk title for this post :D tp, I suka! I like it! hahahaha.. NI kira post pertama untuk tahun 2009 ni la yer!

I nak story psl apa yg berlaku sepanjang I kerja hari ni. Masa tengah kerja tu, I terfikir beberapa perkara. Hurm. Lupakan dulu hal yg I fikirkan tu. Sekarang ni I nak bgtaw korg sume. Ni Kira announcement la...

PERHATIAN KEPADA SEMUA INDIVIDU YANG SYIQA HARGAI SEKALIAN!

SAYA, FATIN NUR'ASYIQAH BT RAHMAT INGIN MENYATAKAN BAHAWA SAYA MEMPUNYAI SATU MASALAH YANG SANGAT BESAR, IAITU SUKAR UNTUK INGAT WAJAH&NAMA ORANG YANG CUMA SEKALI/BEBERAPA KALI BERJUMPA. APATAH LAGI KALAU KITA CUMA BERTENTANG MATA SEKALI SAHAJA. SAYA INGIN MEMOHON MAAF JIKA SAYA TIDAK MENEGUR ATAU MENGENALI ANDA JIKA KITA TERSEREMPAK DIMANA-MANA SAHAJA... JIKA ANDA KENAL SAYA, SILA LA TEGUR DAN PERKENALKAN DIRI ANDA! SAYA HARAP ANDA TIDAK BERKECIL HATI JIKA SAYA TIDAK MENEGUR ANDA. BUKAN NIAT SAYA UNTUK TIDAK MENEGUR ANDA SEMUA, TP, SAYA SUSAH NAK INGAT MUKA ORANG & NAMA ORANG. NAMUN, JIKA WAJAH & NAMA ANDA TELAH BERADA DI HATI & MEMORI SAYA, IDENTITI ANDA AKAN TERUS KEKAL DISITU! HARAP MAKLUM. SEKIAN, TERIMA KASIH!
nak taw apsal I buat announcement ni? sebab, sepanjang I kerja ni, ada la beberapa org yg tegur I. diorg mcm kenal sgt ngn I. Siap tersenyum lebar lagi. tapi, I yg blur. tak ingt spe diorg! hehehehe.. sorry la korg! Especially kwn2 adik I. isk! mne la akak nak perasan korg! sorry eyh! bukan niat akak xmo tegur korg! selain tu, tadi ada 2 org yg tegur I. Sorang tu I rase classmates I masa kat tuisyen Titian cahaya. I teka mcm tu sbb dlm group tu ade la sorg yg I rse I kenal.. (yg tegur I tu tak familiar la muka dia) then, org kedua yg tegur I is kawan Ainaa. Dia ckp, dia kenal I mse I, Ainaa, Sarah, Puteri,Ili, Fatin,Afiqah,Nisa, adik Nisa, & sorg lagi kwn Ainaa yg I x kenal nama; keluar g tengok wayang. dia ckp, kitorg jumpa kat KLCC. pastu dia ckp "awk kwn Ainaa tu kan?" hahahaha.. nasib la korg! mne I nak ingt weyh! I ni udah le short term memory... adoi!


ZALI OH ZALI!

pastu, story pasal Sazali laks. Sazali ni kawan sekerja I. Nama dia Mohd Sazali. I tak ingt nama penuh dia! panjang sangt! adus! masa I korek rahsia dia; pukul brape dia bngun klau balik keje tgh mlm, dia ckp "pukul 12!" pastu, dia tnye I lak. I cakap "tadi aku bngun kol 10.30. actually 10.15, dkt2 10.30. pastu, aku guling2 ats katil, so, aku bangun kol 11.30. (I bangun masa masa ayah, mama,eena dtg kaco I tido. diorg nak say gud bye & kitorg kiss2 sbb diorg nak balik kg! psstt... mse kitorg kiss2 tu, I x gosok gigi lagi! hahaha.. uweekkk. padan muka korg! kaco aku tido lagi! hahahaha) Korg nak taw ape yg si sazali bertuah tu ckp?? dia ckp "x leyh buat kahwin la mcm ni!" ceis! bertuah kau zali! aku campak drumster tu kat kau kang baru taw! hiyaaaaa.... Ok la. Frankly speaking, I suka kerja ngn sazali ni. Dia x kedekut ilmu. dia klau nak ajar org, dia ajr betul2. pastu, dia ni jenis yg x ske amek kesempatan.. then, dia ni jenis yg bertimbang rasa. I rasa la kan, dia ni jenis yg lembut,(bkn lembut pondan,ok!) I mean, jenis lembut yg x naik tgn,ckp tak tinggi suara, tak mudah naik angin! isk. bnyk laks aku puji kau, zali oi! nasib la... jgn kau ingt aku syok kat ko udah la yer! btw, mse I bg zali pinjam hp I, dia nmpk gmbr Mr Physics Man tu.. hehehe.. sorry yer. terkantoi la plak! adus! nak taw ape yg zali ckp psl gmbr tu? dia kate " la.. ni rupanya boyfriend dia! macam mawi!" kah kah kah! bertuah kau! bila mse laks mr junid tu bf aku! dush dush dush! Isk. haaaaaa... lupa laks! mse zali mula2 masuk keje td, I bengang gak ngn dia ni! sebab, dia usik I psl hari tu.. ala.. kes I nangis ari tu! adoi! kelam kabut btol! ayoooo!~ I mmg xmo berckp ngn dia sepjg hari ni. Nak protes la kononnyer! tapi, apekan daya. Otot pipi si zali ni dah loose, tu yg dia x reti berhenti senyum. asyik senyum,sengih,senyum,sengih! I pun x jadi la nak protes kat dia! hehehe. bertuah btol spe jd makwe mamat ni! pandai dia sejukkan hati org! agaga. btw, I ade usik zali td. Masa tu dia ngah lap sudu&garfu. I cakap, " bertuah spe kawen ngn kau ni. kau pandai basuh pinggan, lap pinggan mangkuk,mop lantai, cuci toilet,sapu sampah,lap meja,kemas meja.... nanti bini kau basuh baju je. passtu, jaga ASKAR2 kat umah!" pastu, nak taw ape dia jwb? "tu la. spe nak kawen ngn aku?" adus! bukan ke kau ade 2 gurlfriend? sorg minah baju orange yg siti tunjuk kat aku, pastu, siti tu sendiri girlfriend kau? heheheheheh.... lagi satu yg I senang ngn karekter si zali ni. Kalau I keje ngn dia, dia yg offer nak buat itu, buat ini.. but, kalau ngn Sagaf tu, sume akuuuuu yg nak buat. Sometime, I rasa si Sagaf tu mcm nak amek kesempatan je. maybe dia nak ajar, tp, I tak senang ngn style dia. I lebih suka ngn style Zali. Lembut dan efisien. Dia tak gelakkan aku kalau aku wat salah. Tapi, Sagaf suka gelakkan aku bila aku buat salah. adoi! then, lps I cuci tray,Zali keluar bwk pinggan and 3/4 tray. I cakap"weyh. ade lagi rupanya tray ni! ptotla mcm x cukup jerk! dah tu, siap basuh lagi!" pastu, zali jwb, "kalau aku yg kat dlm, mmg siap la semua!" uwekk.. perasan!(my first plan was I nak lap pinggan. sbb lagi simple. tp, zali lama sgt kat dapur tu, so, I cuci aje la tray tu. cpt ckit dpt rehat!) tu pasal la aku suka buat closing ngn Zali. Sebab, dia akan ckp:
  • "kau xyah mop la. kau sapu je.. Jap g aku mop"
  • "tak yah la bawak turun. biar aku bawak"
  • "kau nak lap pinggan ke basuh tray? Aku OK je!"
  • "xpe. biar je situ. x salah pun letak situ"
I tak ingt dah ape lagi yg dia ckp. tp, dia ni jenis yg gentleman la! hehehehe... kira sama status ngn Mr Al-Junid tu la. dua2 gentleman! hahahaha.. opsss... ckp psl Mr Al-Junid tu, dia ada azam baru utk tahun 2009 ni! Sama2 la kita doakan agar azam dia akn terlaksana! Cikgu, cikgu tu muda lagi. masih belum terlambat taw! ;) I'll always be by ur side, okeyh? :-* Weyh Zali, kalau aku berhenti nanti, orang yg paling aku akan ingat adalah kau! Ingat tu!

Ok. cukup la dulu! mata I dah kelabu ni! ngantok sgt! nak tido la! klau ade ape2 yg I lupa nak story, I akn edit esok2 bila free, eyh? ;) nyte!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang