H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


I hate it! I hate it! I hate it!!!!!

huwaaaa... menci! menci! menci!!!!

Kenapa aku laks kena masuk cashier? nyampah betul. tegang urat pipi ni kena senyum taw! dush dush dush! Senyum tu takpe lagi! ni nak kena packing cepat2, tekan2 mesin cashier tu yg macam2 kaler (which is make me feel bloody stupid and lembab! damn!) pastu, kena marah ngn kak norma, kena jeling ngn customer sbb lambat, & dapat renungan tajam manager :(

I rasa, my Restaurant manager tu dah lama plan nak pudat I kat cashier tu. sbb, dia dah buat ID i sesiap. ceis! bertuah betul! seram je. Ada yang best dan yang tak bestnye jadi cashier ni.

Best:
1) tak terasa masa berlalu
2) tak payah check toilet. kui kui kui!

Tak Best:
1) Kena marah ngn partner, manager & customer
2) Kena ejek @ marah @ perli @ tengking ngn dak2 back up. (amir la paling majal sekali! ptui!) Kalau Saufi main perli2 & sindir2 xpe lg. NI si Amir tu main suka2 je marah aku. sakit hati betul! Kau pikir kau pandai sangat la? Nak je aku tarik rambut blonde rempit dia tu!
3) Kena berdiri je :( kebas kaki aku wey!
4) Kena greet customer ikut procedure. Mati aku klau salah cakap@salah bagi if my customer tu Mystery Customer! :((
5) Kena hafal kedudukan button kat skrin tu. Menci! dah la i ni jenis yg susah nak hafal2 ni
6) Kena hafal menu! Cilakak! Mana aku nak ingat semua tu! Kepala aku ni "mmg" bleh main scan2 jerk!
7) kena kira stock! ( I hate it so much! )

I dah listkan ape yang best and apa yang tak best jadi cashier ni. So, u all bleh nilaikan sama ada I ni ikhlas ke tak berdiri kat cashier tu. I lebih ske jadi csc :P

By the way, lepas I sampai umah tadi, I text Adira and bgtaw dia yg I duk cashier. dia leyh said "tahniah". Kepala otak ang la! berbulu hati aku dok cashier tu. I mintak tips kat dia;tips supaya tak kena marah selalu. and, dia pown bg la beberapa tips & nasihat yang sgt relevan!

1)jgn serabot-jgn gelabah n jgn pkir bukan2 kalu org kat kaunter & back up cakap bukan2. mulut diorg laser. jgn cpt terasa ngn diorg.
2)wt badak ble kena marah
3)jaga duet kaunter leklok especially time break & tutup kaunter

Mak aih! I ni dah la jenis yang cuai and cepat lupa. beranak lagi senang! dush dush dush! btw, i tak leyh lupa muka customer I tadi tu. Banyak kali i ulang order dia. hahahahaha. I lupa la. tu la. spe suruh banyak songeh lagi! padan muka! ngidap la kau! jgn kau kompelin aku nnt sudah!

Btw, once again, Zali buat muka masam dia lagi! shit! ape hal lagi ni? Takkan tiap2 malam aku nak kena ngadap kau, tanya ape masalah kau? Kau ni kalah pompuan! Jangan simpan diam2 bleh tak? klau tak puas hati ngn aku, cakap la! ngeng! Sebal aku bila kau cakap macam tu tadi. Aku tak mo tulis kat cni ape yg kau cakap tadi. Nanti aku yang sakit hati. Hari tu kau cakap, kepala kau sakit bila nampak aku, kan? sekarang aku nak cakap yang hati aku sakit bila tengok muka yang kau buat tu! Kau ni datang bulan ke? kejap ok, kejap tak ok. yang ok ckit je. yang tak ok je yg lebih2. Agaknya, kau dah ter over dose cium bau toilet lelaki tu kowt? ;-)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

3 Love notes:

heheheh....gitulah bila dah keje....... masa jadi studen..memang lagi best

of course jd student lagi best!

time belajar leyh berangankan cikgu handsome tu :P

gyahahahaha

shhhhh~

time jd student dulu, klau salah ckit, xde la kena marah berjela2

klau fail baru kene leter

ni 24 jam asyik tngk muka org yg asyik nak marah je

menci btol!

awk keje kat mane?

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang