H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

OK. Tadi I jumpa Mr Anwar Al-Junid! Yey! hahaha.. hari ni dia handsome la plak.. (Mmg selama dia handsome pown :P ) Btw, actually hari ni dia kemas la.. Jambang2 tu semua dia dah cukur.. hehehehe..

Sebelum pegi jumpa dia, I pegi Secret Recipe dulu. Nak belikan dia kek sikit since esok Birthday dia.. I confuse nak beli kek ape. but, bila I fikir2 balik, baik I belikan dia Tiramisu.. Hehehehe... :)

Lepas beli kek, I tegur Aisyah. Then, kak Rosni suruh masuk dalam. Kak Rosni bagitau I yg CMS kali ke-2 utk mac ari tu nama I naik. I dapat 49 jer.. wakakaka. PADAN MUKA! (Yey! dapat gak balas dendam! hahahahahaha!!!!) Pastu, I nampak Zali;dia jadi back up Ouh.
I miss him so much! :(

Then, I terus g Titian cahaya. Masa I sampai kat pintu je, I nampak Mr Anwar Al-Junid ngn cikgu Zulkifli tengah khusyuk dengar cikgu Noor bercerita.. Hehehe. Bila I masuk je Cikgu Noor greet I "Ni dia org tak dapat gaji lagi.." Ngeh ngeh ngeh... Apa nak buat? dah nasib... :((

Lepas salam Cikgu Noor, I bagi kek tu kat Mr Anwar and sembang2 ngn Cikgu Noor n Mr Anwar pasal IPTA and IPTS... Bila dengar cerita dua org cikgu tu, I terus jadi takut. OMG! Macam mana nak masuk U ni? =(( *tak yah masuk U la. Terus masuk Pusat Kursus Kahwin je la.. ok?*

"Cikgu Noor : Semua tu terpulang pada diri kita sendiri. Apa yg kita nak. Mampu ke kita buat 2-2 sekali? Sebab, ada sesetengah orang, boleh cemerlang akademik, tp dalam masa yg sama, dia boleh bersosial, berhibur."


Selepas dengar cerita yg menakutkan tu, Cikgu Anwar ajak g minum kat kedai mamak. Kat kedai mamak tu la cikgu Anwar bg beberapa nasihat yg I akan jadikan pegangan lepas ni... (as usual, he is my inspiration and he guide me in many things...) Btw, kitorg memiliki satu favourite yg sama.. ngeeee :D excited, ok! agaga.. shhhh~

Cikgu Anwar (CA) : Awak rasa awak pandai tak?
Syiqa: Tak! Saya tak sepandai Ainaa...
CA : ha.. tu la kelemahan awak. Awak tak boleh fikir yang awak tak pandai. Awak takde confidence. Tu masalah besar awak! kalau saya, saya fikir yang saya ni pandai! then, bila saya dapat markah yg rendah, saya tak puas hati sbb sy tahu, saya pandai... Sama ada awak dapat atau tak dapat, tu perkara kedua. Yang penting, awak kena ada confidence yg awak boleh buat. Awak faham x?
Syiqa : faham.. (senyum2..)
CA : Awak tak boleh main2. Awak kena belajar betul2. Awak bukan tak boleh buat. Kalau tak, kenapa awak boleh dapat 2A utk Physics hari tu?Kalau awak nak dari awal hari tu, awak boleh score dlm Chemistry n Add Math. Awak tak boleh pilih subject!
Syiqa : Ala. Chemistry ngn Add Math tu susah sgt la!
CA : (geleng kepala) Physics pun xde la senang sgt!
Syiqa : Physics tu ade org yg mudahkan.. Kalau xde yg tlg permudahkan, mana sy boleh buat.
CA : Tak susah mana pun sebenarnya.

Actually, banyak lagi yg kitorg sembang.. tapi tu sembang2 naughty la.. (Cikgu Anwar banyak gelak jer-.-' ) I mean, pasal Keburukan masuk IPTA, Kebaikan masuk IPTS, akaun ASB, loan study, loan bank, his plan, his passion, etc... Tak best crite kat cni.. wakakaka. x de la rahsianya nnt :D

P/S: I will miss every single thing about Mr Anwar Al-Junid.
* Sir, bear that in mind.. :) *

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

1 Love notes:

hish..jgn la jual nama kte..
ckp kte pndai pulak..
gggrrr..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang