H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Wah! Dah 2 hari x update blog! Lamanya! agaga. Actually, semalam I nak update my blog dah. But, internet pulak buat hal. Isk. Frust betul. Sepanjang hari tak boleh online. -.-' But, hari ni dah ok! Yey! Btw, hari ni I nak story pasal kes gaji bulan Februari I yang tak dapat2 lagi tu.

Nak dijadikan cerita, petang semalam I tertido tau. Around 4.45 mcm tu. then, bila I bangun dalam kol 7, I check my phone. Wah! Ada satu missed call! Rupa-rupanya Miss Ana, KFC Melawati punya Restaurant Manager call I. I call la dia balik.

Syiqa: Hello Miss.

Miss Ana :
Hello. siapa ni?

Syiqa:
Fatin ni.

Miss Ana :
Ha Fatin! Miss nak tanya ni. Kau tau je la miss ni macam mana,kan? Betul ke kau tak dapat lagi cek kau tu? Miss bukan apa. Miss dah check kat HQ. Diorg ckp, diorg dah currier 13 haribulan hari tu. Miss dah tanya berapa cek kau tu. Kalau tak silap miss, RM744.18. (If i'm not mistaken la.. but, belas2 hari bulan la...)

Syiqa :
Betul Miss. Saya tak dapat lagi.

Miss Ana :
Kenapa kau tak call miss terus? Ini pun nasib baik mak kau tanya miss ari tu. Kalau tak, miss mmg tak tau yg kau tak dapat lagi gaji kau.

Syiqa :
Saya dah tanya Miss Azura ngn Sir Bob ari tu. Diorg kata x smpai lagi. Saya ingatkan diorg dah tanya miss.

Miss Ana :
Ye la. napa kau tak call miss terus? Kau tau la Miss Azura tu asyik lupa je. Miss dah tanya dia. dia kata dia terlupa.

Syiqa :
Saya call office sebab saya tak mo la call hp miss. Nanti tak rasmi pulak

Miss Ana :
Office? Store la. Kalau kau bagitau miss awal2, boleh miss check kan. Ye la. Miss pun risau la. Ni gaji orang. Tak pe la. Nanti miss check kan lagi. Kau cakap kat mak kau, sabar sekejap la eyh.

Syiqa:
Err. sebenarnya, saya yang suruh mama tanya kat miss. Sebab, saya nk guna duit tu bayar lesen

Miss Ana :
Kau buat apa sekarang ni?


Syiqa: Takde buat ape la. Online je la.

Miss Ana :
Tu la.. berhenti... Kalau keje, kena marah2 pun dapat jugak gaji.. Kau tak nak keje balik ke?


Syiqa:
Err.. Tengok dulu la miss


Miss Ana :
Zali ada kat situ. Tak nak keje?


Syiqa :
apa kena mengena ngan zali pulak?


Miss Ana :
Kalau kau nak keje, datang jumpa miss. Miss tak de staff dah ni. Si Iera tu dah berhenti dah. Dia blah macam tu je..


Syiqa : oh. Iera dah berhenti? Maybe sebab kes Ezzaree tu kot. lagipun, dia sendiri cakap kat saya yang dia maybe keje tak lama.

Miss Ana : Ada tak kawan2 kau yg nk keje?

Syiqa :
tak tau la plak. Nanti saya tanyakan..
(walhal naquiyah tu mmg nak cari keje pun!)

Miss Ana :
Mak kau dah balik ke ni?

Syiqa :
Belum.

Miss Ana :
Minus point la kau ni..


wakakakaka.. gaji aku tu tak lepas pown nk bayar lesen sebenarnya.. Lesen tu RM 770. But, Since ade la beberapa potongan yg I dapat, so, kira cukup la tu :p

Btw, macam bosan la pulak duduk rumah. Tapi, bila fikir2 balik, takkan nak keje balik kot. Dah macam jilat ludah sendiri pun ada.. (Btw, ari tu I berhenti cara elok yer... I bagi notis tau!) Tapi, rindu la plak kat Zali tu.. Macam mana ni? Nak keje balik ke tak payah???

I MISS YOU...

Bila I tanya Ainaa...

Syiqa : Ainaa. awak rse kita nk keje balik ke?
Ainaa : Kita rasa tak yah la. Sebab apa, Zali dah baca blog awak. Lepas tu, awak tak tau ape yg Norma dah tau. Nanti diorg buli awak macam mana?

Haah la.. Ni yang I sayang Ainaa ni.. betul cakap awak, Ainaa.. Apa kata kalau kita berdua pegi tanya cikgu Anwar, dia ade keje ringan2 utk kita berdua tak? (tukang taip nota pun ringan jugak, ape!) wakakakakka... Giler meroyan!


P/S: Nisa nak amik "tuition" ngn cikgu memandu dari skola memandu Cekap tu. Wish U all the best, Nisa!
*jangan ngorat
Cikgu F kita tu yer!*


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

2 Love notes:

KTE PUN NAK GAJI JUGAK! :((

wakakaka

kita dh tnye awk punya gaji dah kat miss semlm

dia kata, awk punya gaji bulan 2 ari tu dpt skali ngn bulan 3 sbb awk pnye application form x complete

kan awk masuk dgn segera ari tu :P

btw, awk rse, kita nk keje balik ke x? =(

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang