H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Manusia mmg ade pelbagai ragam; antaranya hanya pandang org2 yg ade kuasa dan pangkat aje... Nak tau kenapa I ckp mcm ni?

Alkisahnya..

tadi my dad suruh I pegi tukar duit Rm50. then, I pegi la kat salah sebuah kedai alat tulis kat Taman Permata tu. Kakak tu ckp dia ade duit RM10 tu, tp nnt x cukup pulak untuk diorg guna. xpe la. I faham. Then, I pegi la restoran sebelah kedai alat tulis tu. Memula tauke tu cakap takde. then, bila dia nampak I pegi kat my dad and ckp "tak de duit tukar la ayah!", tauke restoran tu terus ckp "eyh. ade ade ade. nanti saya tengok. saya tak kenal tadi" *pak cik tu maksudkan yang dia tak tau yg I ni anak ayah I*

Frankly speaking, my dad xde la berpangkat tinggi sangat pun. my dad bukanlah wakil rakyat, Menteri Tertinggi lagi la bukan!... Tapi, my dad ade la sedikit kuasa nak luluskan beberapa perkara terpencil berkaitan ngn Imigresen. And now, my dad berada di "kerusi" yang tinggi sedikit dari Ketua Pejabat Imigresen yg mana pernah di sandangnya selama 5 tahun.

So, you all boleh la fikir sendiri betapa org yang tak ade apa2 kepentingan dilayan, kan? My dad pernah cakap:

"kalau ayah dah pencen nanti, agaknya org akan panggil ayah 'Pak Mat' je la... sekarang ni boleh la org panggil ayah 'Encik, Tuan, Bos'..."


P/S: Diskriminasi!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang