H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Syiqa: Cakap kat Zali jangan nak mengada-ngada.. suruh dia bangun! Jangan sampai aku terpacak kat depan hostel tu nanti!

Abu: Jali, dia cakap jangan sampai dia terpacak depan hostel!

Zali: ala.. dia mana tau..

Abu: weyh fatin. Kau tau ke hostel kat mana?

Syiqa: Ingat aku tak tau ke?? aku tau la

Abu: Dia tau la! (ketawa)

Zali: Tu bukan hostel tu! salah rumah la tu!

Syiqa: jangan mengada! suruh dia bangun!

*lepas letak phone tu, I gerak pegi Hostel diorg.. wakakakaka.. elok2 nak sampai hostel je I nampak diorg keluar simpang.. hehehehe.. terus tak jadi masuk simpang pegi hostel.. just follow belakang motor diorg je.. ngeee =D*

pagi semalam kitorg (syiqa, smira, abu, zali) lepak kat NZ... wakakaka.. Zali cakap dia baru je tido kol 7 pagi tu.. wakakaka.. cian kau yer.. =P

Smira kata dia benci ngn Zali tu... Kenapa kawan2 aku ramai yg tak suka zali tu?? dia cari pasal ngn korg eyh?

P/S: Kenapa kau terus mandi pagi semalam, zali??? Takut aku jenguk hostel ke??? ;;)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Keluar ngn Ainaa K, Eena... paginya teman tiqa ngn syafiq pegi bayar yuran UiTM... ermm..

keluar ngn Ainaa & syareena tu kitorg pegi Jusco (2-2 jusco kitorg pegi!) I beli track suit kat jusco wangsa maju n beli beg TL kat jusco Au2..

makan2 kat A&W pastu pegi KFC Taman Melawati pulangkan unifrom.. I dapat tau yg Zali kena halau ngn Miss Ana sebab lambat masuk keje

wakakaka...

serves you right, Sazali!

Oh! terlupa pulak.. Siti dah berhenti keje! wakakka..

Apa khabar Kak Rosni yer?? dah bersalin ke belum dia yer???

P/S: Mengimbau memori silam masa keje kat KFC tu dulu.. sob sob sob...







SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Nama sazali tu bukan MOHAMAD SAZALI SESI BURHAN

TETAPI...

MUNAWIR SAZALI SESI BURHAN!

ceis! aku tertipu! wakaakakakaka...

ye la.. selama ni aku tngk nama dia kat punch card tu : M. Sazali Sesi Burhan jer...

so, nick terbaru utk Mat Jali tu = Awe / Awi

wakakakakakakaka

P/S: Nick untuk diri aku sendiri lepas masuk UiTM nanti = Atie

=))

kawan2, sila gelak kuat2 yer!!!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I dapat award ni daripada Cik Ainaa K
Thanks darling.. :-*

Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda.

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :

1. Girlfriend Ahmad Akid
2. Ada scandal ngn Abu Zar masa keje kat KFC
3. sangat pandai ambil hati orang lain
4. ada deria yg mana dapat detect attitude org masa first time jumpa
5. boleh simpan rahsia

Setiap blogger mesti menyatakan 5 fakta/5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

LIMA FAKTA :
1. Amek course accounting semata-mata sebab cikgu Anwar yang suruh; sedangkan I tak minat ngn course tu!
2. Pernah berjaya diet
3. Sanggup buat apa sahaja demi org yg disayangi
4. Sangat sayang pada bantal kesayangan
5. Amek kelas tambahan untuk belajar memandu semata-mata nak jumpa Abang F


LIMA HOBI :

1. Blogging
2. Call Zali sampai 2 jam walaupun dia tak jawab phone
3. Baca Novel
4. Kumpul Novel
5. Kumpul barangan make-up

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.

1. Syareena - adik yg suka carik pasal ngn I

2. Kartika SD - kawan blogging

3. Nadirah - Kawan I yg suka tulis ayat yg pelik2 dalam blog dia

4. Liling - scandal si KYM

5. Kak Dina - kakak angkatku


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

persamaan antara Sazali dan Abang F:

DIORG SUKA PANGGIL I DENGAN 2 NAMA YANG BERBEZA!

Faham tak cerita aku ni??

Abang F dan Sazali kejap2 panggil nama aku Fatin, kejap2 panggil nama aku Syiqa...
Isk...
Cute je diorg nih! =P

P/S: I LOVE YOU STILL =((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hari sabtu, 20 Jun 2009...

I ikut my aunty ngn my cousin pegi Damansara.. diorg nak beli makanan kucing.. we all bawak Dina skali.. masa nak balik dari Damansara tu, My cousin tanya I ngn my aunty, kat mana kitorg nak makan breakfast+lunch...

Kak Yah: Nak makan mana ni? KFC ke Shakey's?

Mak Ngah: Ntah la. suka hati..

Kak Yah: Kak Long, nak mkn ape?

Syiqa: Ntah. tak kisah. mana2 boleh. kak long ikut je..

Kak Yah: Ala.. nak makan ape ni? rasa macam nak makan Shakey's.. KFC pun nak jugak...

Syiqa: susah2, beli KFC take away, makan kat Shakey's...

Kak Yah: Dina, nak makan mana? Nak makan KFC ke Shakey's? Ke nak makan kat foodcourt je?

Dina: (main kertas flyers) Tah....

I ngn my cousin pandang each other and serentak kitorg ckap: Ntah!

comel je Dina tu.. I nak bagitau Abg F yg Dina dah pandai berjalan.. tapi, tak sempat2 nak bagitau abg F tu.. I'm gonna miss them! =((

P/S: Abg F, Dina dah pandai berjalan, saya pulak dah pandai langgar lampu merah! =D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

ni muka I sebelum dapat lesen.. wakakkaa.. gila innocent kan? lepas je dapat lesen, lampu merah pun aku redah je.. shhhH~ jgn bgtau abg polis tau!

hari pertama drive lepas dapat lesen: I kena HON kat traffic light selepas I breakfast kat NZ... bengong punya orang! buta ke? x nampak enjin kereta aku mati? lagi satu, baik korg pegi check mata korang.. takkan korg x nampak aku tampal Sticker P tu?? nak kata kecik sgt "P" tu, aku beli kat IMKEDA CHERAS BATU 10 ari tu.. ikut piawaian JPJ ape.. kecoh la korg! sebok nak hon2 org! grrrr... dah la kena HON, petangnya pulak enjin mati lagi kat traffic light! suey! fobia aku! grrrr... kali ni tak kena hon sbb aku mmg dok line blakang ckit.. walaupun kali ni tak kena hon, tapi aku kena gelak ngn encik2 bujang yg dok dlam kereta kancil putih tu! aiseh! tak pe la. redha je la.. sedar diri sikit.. aku ni baru je first time bawak kereta time Abang F kesayangan takde kat sebelah! wakakaka... (RINDUNYA KAT ABG F!) walaupun aku kena gelak dan kena hon, at least aku sampai jugak kat Gombak, rumah pakcik aku.. wakakkaa.. jumpa la Dina cute tu!

Hari ke-2 drive lepas dapat lesen: aku bawak Dina, Kak Sila, Syareena ngn Mak Ngah aku pegi Jusco AU2 sebab nak belikan Dina kasut baru.. hehehehe... yg bestnya, ade la beberapa kali aku mati enjin and aku dah bawak diorg "NAIK KUDA".. wakakkaa.. sebabnya aku speed 60-70km/jam kat tempat yg limitnya 35 km/jam! wakakaka.. dah tu, bila sampai kat bumper, dah x sempat nak break, so, "NAIK KUDA" la diorg! =P (cikgu Noor, kan saya kata saya benci speed limit??)

P/S: tolong la jgn ngadu kat mak aku! maunya mati aku nanti! hahaha... =D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

My last day: 17 Jun 2009

akhirnya, sampai jugak detik2 akhir@Perpisahan... sob sob sob.. Gambar2 ni I amek masa sehari sebelum last day klau x silap.. ermm.. ade gambar2 tempat yg menjadi memori I... tapi, biarlah rahsia.. dulu masa kje KFC, I publish gmbr2 tu sebab I rajin, kali ni I malas. so, i publish gmbr2 gila glamour je la yer...

kak Sri...

kak zuri


kak Ida...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ini cerita 16 Jun 2009...

Kak Sri
: dia cakap kat saya 'kalau awak dapat jadi model nanti, awak jadi popular. pastu, saya dah tak dapat Sri saya yang lama, Sri yg tak malu bila saya jalan kat sebelah.'

Syiqa: haha. abes tu, nak pegi ke tak casting esok?

Kak Sri: ntah la. rasa macam nak pegi. tapi nanti dia marah.

Syiqa: dia bagi alasan ape lagi?

Kak Sri: Dia cakap, kalau saya jadi model, saya akan peraga baju. pastu, orang lain tengok saya bernafsu je.. dia cakap 'eii.. tak boleh la org tengok girlfriend saya macam tu!'
Syiqa: abes tu, esok xmo pegi la ni?

P/S: Seorang perempuan sanggup lupakan impian yg bertukar menjadi peluang keemasan demi orang yg di cintainya!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Alkisahnya cerita ni time kenduri doa selamat & kesyukuran & sambut birthday Dina...

Nek Ngah: Kesian Dina, kan?

Syiqa: Haah. kesian Dina...

Dina: atak atak atak atak (jerit kuat2)

Syiqa: Eyh, kesian sebab ape???

Nek Su: Kesian budak ni!

Syiqa: Eyh. sebab ape pulak??

Nek Ngah: Ye la. orang lain sambut birthday, ade mak ayah...

Nek Su: Tak pe la. Dina ade mak cik2 yg sambutkan birthday Dina...

Dina: Atak atak atak atak atak... (jerit2 sambil ketawa sambil main pendant Aunty Farah dia...)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ni cerita hari sabtu, 13 Jun 2009...

Hari sabtu tu, my mom buat kenduri kesyukuran dan doa selamat. Mama jemput saudara mara dan kawan2 terdekat. Pastu, korg ingt x I ade story pasal bini cousin I yg masam muka masa diorg punya wedding tu??? Haaaa.... Ni minah bajet cun tu punya cerita la ni... Aku mmg berbulu je tngk minah tu.. Nak je aku bg nick macam nick yg aku bg kat Norma J tu... Tapi, sat g isu kontroversi la plak... So, baik aku panggil dia "minah" je... wakakaka...

Alkisahnya begini... Masa kitorg tengah sibuk2 hidang makanan, (I tgh sibuk2 make up sbnrnya) uncle I punya family sampai. Uncle I tu masak nasi minyak untuk majlis kenduri tu. almaklum la... kami ni kan muhibah sikit? my uncle masak ckit, my aunty masak sikit, my mom masak sikit. so, jadi banyak la kan?? heeee =D

pastu, masa org sibuk2 hidang makanan, I ternampak la satu insiden yg I rasa macam nak je campak lid bekas catering yg alumuniun tu kat muka minah tu.. sakit hati aku...

nak tau ape dia buat???

my cousin, kak Linda bagi signal kat minah tu supaya pegi dapur and tolong ape yg patut. but then, minah tu boleh plak buat muka and bagi signal kat laki dia yg mana aku mmg dah lama berbulu ngn Amy tu... pastu, diorg blah macam tu je.. lepas diorg blah tu, aku dah x nmpk dah batang idong diorg! bloddy hell! GO DIE!

Minah tu kje kat Jabatan Kastam. aku dengar minah tu bukan Pegawai Kastam pun. Ayah aku ckp ntah2 minah tu P.A.R jerk... wakakaka... shhhh~~~

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

12 Jun 2009 punya cerita....

I pegi test JPJ... Alhamdulillah.. AKhirnya I lulus jugak test JPJ tu! Setelah sekian lama menanti, akhirnya gambar I ada jugak lekat kat LESEN P... wakakaka

Terima kasih yang tidak terhingga kepada:

1) Encik tester yang dok kat pondok untuk test calon naik bukit sebab bagi chance I buat test bukit untuk kali ke-2... (I x tau nama beliau...)

2) Cik/Puan Nazuraini Bt Mat Yusof (tester parking & 3-point-turn)

3) Encik Khairulniza Bin Mustaffa (tester jalan raya)

Kepada semua anggota JPJ, walaupun sehari sebelum saya pegi test JPJ ari tu, saya join abg F mencarut kepada anggota JPJ, anda tetap membenarkan saya memperoleh Lesen P. Maafkan saya yer! opsss.. Maafkan kami! Terima Kasih daun keladi!

By the way, lupe nak cerita pasal apa kami mencarut kat anggota JPJ.. Sebenarnya, masa 11 Jun (sehari sebelum I pegi test JPJ) , sebelah paginya, abg F dah kena saman ngn JPJ sebab ade dokumen untuk kereta kancil merah yg dia bawak tu tak lengkap. pastu, beliau pun gelar la JPJ tu dengan satu nama gelaran. Disebabkan I xmo jadi ratu kontroversi lagi dah, I tak mo la tulis ape yg abg F cakap tu...

P/S: Pastikan kereta yang anda dapat untuk test JPJ tidak melompat seperti kereta yg saya dapat untuk test bahagian 2...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


11 Jun hari tu, Abg F bawak I ngn Rafiq pegi training kat Cheras Batu 10. Masa on the way nak pegi Cheras tu, abg F suruh I amek kelas 2 jam je..

Abg F: Syiqa, Kak Ina mmg suruh awk amek kelas 3 jam ke?

Syiqa:
tak la. saya yg nak.

Abg F:
awk amek 2 jam je la. awk bukan tak boleh bawak.

Syiqa: haaa? 2 jam je? saya tak boleh bawak la

Abg F:
Betul2 tak boleh bawak nanti baru tau! (suara dia macam keras skit)
Syiqa: hey! xnak la! ok la ok la.. saya boleh bawak

Abg F:
haa. tau pun. nnt bebetul tak boleh bawak betul2 nanti...


Syiqa:
ala.. xde la. sebenarnya saya ingatkan saya sorg je.. tu yg saya nak 3 jam.. baru best sikit =P


wakakaka.. gila menggedik, kan? pastu, masa kat Cheras tu, u all nak tau ape yg I buat? I capture phote dia diam2! wakakakakakak =)) ye la.. kan korg sume tertanya-tanya sape la Abg F ni, kan? so, dengan bangganya saya, cik Syiqa Rahmat ingin menayangkan kat u all sapakah Abg F tu! wakakaka.. muka je I tunjuk.. nama sebenar terpaksa disembunyikan! =D

P/S: Aku rasa Abg F sedar la yg aku capture photo dia! wakakaka...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Syiqa: tengok syiqa ni, boleh pulak terjatuh hati kat Zali, org minang... kan kak Sri?

Atiqah: org minang ni suka makan pedas2,kan? mulut pun pedas jugak...

Syiqa: (pandang kak Sri sambil kitorg 2 org ketawa terbahak2... atiqah plak terus sambung cerita dia. I tak tau ape lagi yg dia cakap sbb khusyuk ketawa)

Kak Zuri: Dia la org minang! (sambil tunjuk kat kak sri)

Syiqa: hahahahaha.. syiqa pun dah terkena hari tu! =P

Sazali dan Kak Sri tu sama2 org minang... Sazali tu lahir kat Medan, Indonesia. Kak Sri plak I tak sempat lagi tanya lahir kat mana =P

P/S: Moral of the story, sila la pandang kanan dan pandang kiri sebelum nak bukak mulut bercerita... OK? ;P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tak habis lagi cerita 10 Jun ni.. mari sambung cerita...

Masa kelas driving ngn Abg F, I bgtau dia yg mama menjeling bila I bodek nak drive kereta... pastu, dia ketawa je... I cakap:

Syiqa: cikgu, hari tu masa pwgi rumah uncle saya, saya bodek la mama nak bawak kereta. pastu, mama menjeling je. pastu saya cakap ' ala mama ni. cikgu faiz tu confident je kak long drive..' then mama cakap 'ye la. cikgu kau tu ada break kat kaki dia untuk dia!'..

abg F: (ketawa) mak awk ada handbreak..


then, I training je la macam biasa.. (yey! I dah berani nak bersembang ngn dia.. hehehe...)

bila dah sampai depan rumah, abg F cakap "cakap kat mak, cikgu tak payah tekan break utk awk lagi dah..." I pun ketawa je la.. hehehe.. I will, my dear.. =P

malamnya pulak, I bagitau la kat mama apa yg Abg F cakap kat I tu. then mama jeling lagi. adus! mama aku ni ratu menjeling tau! shhhh~

disebabkan I mengadu kat mama ape yg abg F cakap tu, tak pasal2 I kena masukkan parking kereta ayah tu! kuang kuang kuang! padan muka kau syiqa!

P/S: Perhatian kepada semua pemandu yg baru belajar memandu dan perhatian kepada semua instructor memandu... Semasa proses pembelajaran dan pengajaran, SILA JANGAN LEKA TENGOK POKOK BERDURI yer.. sebab, nanti jadi macam saya dan abg F.. leka tengok pokok punya pasal, nyaris2 kancil I tu nak bercium ngn bontot Land Rover yang baik hati bagi laluan kat lori sampah... gila tak sedar diri punya kancil, kan? kan? kan?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

tajuk sgt bosan. tapi, cerita lagi la bosan. wakakaka... alkisahnya begini...

pada 10 Jun yg lalu... I ada kelas driving ngn Abg F. Masa abang F memula sampai umah I, muka dia garang@xde mood je.. I pun takut la nak sembang2 ngn dia. Dia cakap pun macam xde mood and garang semacam je. Lagi la I takut.. pastu, kitorg pegi isi minyak. lepas isi minyak, kitorg gerak la masuk highway. sebelum masuk highway kitorg berhenti kat traffic light. masa kat traffic light tu la I beranikan diri untuk sembang2 ngn dia.

Syiqa: cikgu, saya nak tanya sikit boleh tak?

Abg F: (kecikkan radio) hmphh.. ape dia?

Syiqa: Kat Imkeda tu, ade tak instructor nama Razali?

Abg F: Ramai. yg mana satu?

Syiqa: yg Imkeda punya instructor. Ada ke?

Abg F: Ada.

Syiqa: dia ade ke pagi2 mcam ni?

Abg F: Mesti la ada. sampai petang selalunya.

Syiqa: nanti tunjukkan saya yg mana satu dia boleh?

Abg F: (angguk) boleh. kenapa?

Syiqa: (sengih) xde la. ada kawan sy cakap dia handsome. nak jugak tengok macam mana orgnya.

Abg F: hurm. ye la.. (angguk) memang pun. dia ada taik lalat. tapi dah 2-3 hari dia takde ni. balik kampung kot.

Syiqa: ala. ye ke? tapi nanti kalau dia ada, tunjuk kat saya tau! tapi, dia dah kahwin ke?

Abg F: dah. org rumah dia kat Cheras tu.

Syiqa: Keje kat Cheras?

Abg F: haah. kerani kat Imkeda Cheras.

Syiqa: oOoOoO...


Bila dah sampai Imkeda tu, I tanya lagi kat Abg F.

Syiqa: dia ada tak??

Abg F: (tengok sekeliling) hurm. takde la hari ni. kereta dia pun xde.

aiyooo.. manyak frust OoOoOoOo... but, I training je la macam biasa. pastu, bila dah nak balik tu, abg F bagitau I:

Abg F: Tadi Razali tu ada makan. dia pakai baju Imkeda.

Syiqa: Haaa? kenapa tak tunjuk kat saya? (sedihnya!)

Abg F: dia ada sekejap. pastu, dia takde dah.

Syiqa: Alaaa...

Abg F: takkan awak tak perasan dia? mesti awak kenal dia punya.

Syiqa: Saya mana perasan. saya tak tengok orang pun.

Abg F: ala. takkan sorg pun awak tak kenal. takkan awak langsung tak tengok orang?

Syiqa: kalau setakat sorg dua tu saya kenal la.

Abg F: Razali ni mesti awak pernah tengok la.

Syiqa: hahaha.. entahla. saya tak tengok orang. Tapi, kawan saya, Aina, dia perasan cikgu. Saya terkejut gila bila dia kata dia kenal cikgu. saya pelik. saya cakap kat dia, korg ni belajar driving ke tengok orang?

Abg F: (ketawa)


P/S: Razali tu macam nama Sazali kan?? kui kui kui...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

10 Jun 2009


muahahaha.. ni cerita yg dah lama berlalu. baru hari ni nak update.. muahahaha..


10 Jun 2009, 12:28 pm: - fatin lan nie. nk bgtau. jali sakit. lutut dia masuk jarum. maybe kena bedah kot. klau nak call, call no nie tau coz phone jali kat abu.


masa I dapat sms tu, I rasa macam nak ketawa je. ni ape kes ha? nak simpati ke ape? pelik btol. kenapa Lan bagitau I? ape faedahnya? pegi la bagitau girlfriend kesayangan sazali tu. bagitau aku ade faedah ke? xde, kan?


tapi, I ni berhati perut la jugak,kan? I call Lan, tanya apa masalahnya si zali tu? then, lan pun cerita la kat I. katanya, si zali tu letak jarum atas tilam dia. pastu, dia lupa nak simpan balik jarum tu, esoknya bila dia bangun tido, dia tengok jarum tu dah msuk kat kaki dia. bila diorg tarik keluar jarum tu, makin jarum tu masuk ke dalam. uiks. menurut ilmu physics yg aku ada, (xde la tinggi mana pun ilmu aku ni...) jarum tu mmg la akn masuk balik bila ditarik keluar secara membabi buta. isk. suka hati la.


yg penting, ptg tu I pegi la KFC. Nak jumpa la si zali tu. tapi, ape yg aku dapat? penat dan perut lapa. dia buat bangang je kat aku! grrr...


suka hati. yg aku tau, dia dapat MC ari tu. pastu, yg bestnya, masa aku sampai tu, si zali tu tgh kecoh lap air yg banjir depan kaunter KFC tu. yg bestnya, adik dia pun ada sama. beli ayam KFC tu. ceit! kecoh!

P/S: Kenapa hanya aku yg rindukan dia? Sazali si Bayangan gurauan!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hari ni I plan nak buat beberapa perkara sebelum keluar rumah. antaranya nak gosok baju, update blog dan kemas bilik... tapi, sekarang dah pukul 12.30 tgh hari. kejap lagi nak keluar beli makanan untuk lunch and lepas tu dalam pukul 2.30 nak pegi KFC Taman Melawati sbb nak pegi main Catur Bestari. setelah diriku mengira berapa banyak post yg perlu aku taip hari ni, aku dapati ada 14 post! OMG! banyaknya!!! termasuk dengan post yg ni, ade 15 post! muahahaha... kayo den!! =P


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

nak update blog, tapi lupa la ape nak tulis..
banyak cerita, tapi tak ingt ape dia..

P/S: Butakah cinta?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku bodoh ke bila mengharap sesuatu yg aku pasti takkan jadi milik aku?

Aku bodoh ke bila menanti panggilan dan sms dari orang yang mmg langsung tak sudi nak dengar suara aku atau baca sms2 aku?

Aku bodoh ke bila aku kata yang aku sayangkan dia?

Aku rasa sakit bila menanti panggilan dia & sms2 dia..

Kau tau tak, aku cukup gembira bila dapat sms dari kau walaupun isinya cuma caci maki dari kau?

kau tau tak, aku akan jadi seorang yang menyakitkan hati bila aku rindukan kau?

kau tau tak, aku tak hiraukan kawan2 aku bila aku terfikirkan kau?

kau tau tak, aku rasa macam nak pergi je jumpa kau walaupun aku tau kau tak mau tengok muka aku lagi

Kau tau tak aku percaya semua kata-kata kau walaupun aku tau kau tipu aku?

kau tau tak betapa sakitnya hati aku bila aku tau yg kau terus menipu aku walaupun aku tau kau mmg tak pernah berniat utk bercakap benar dengan aku...

Kau tak faham ape yg aku rasa sbb kau tak rasa apa yang aku rasa dan kau tak hadapi apa yg aku hadapi.

dunia ni ada hukum karma. hari ni kau gembira 'sakitkan' aku. esok lusa, org lain pulak akan bergembira melihat 'kesakitan' kau!

Kau akan tahu betapa sakitnya aku rasa sekarang ni bila kau sendiri diperlakukan macam mana kau lakukan pada aku sekarang!

aku sedar, siapala aku ni? Aku cuma insan gemuk yg hina yang mengharap pada yg tak sudi!

P/S: Aku sanggup lakukan perkara yang bodoh dan memperbodohkan diri aku semata-mata kerana kau! Aku tak fikir tentang maruah dan air muka aku sejak aku ucapkan "I LOVE YOU" pada kau!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

aku sgt menyesal hantar sms tu kat dia semalam! kalau aku tak anta msg macam tu, mungkin ke dia akan jawab panggilan lagi dari aku? mungkin ke? aku cuma nak dia tau yg aku sgt sygkan dia dan sgt menghargai bila dia jawab phone call tu. aku sangat terharu bila dia masih sudi jawab phone call tu walaupun time tu MUNGKIN dia tengah sibuk buat cheezy wedges atau tengah leka buat meltz..

alangkah bagusnya kalau aku tak gatal tangan send sms tu kat dia! Mungkin sekarang ni dia masih lagi sudi jawab panggilan aku.

P/S: Maafkan aku! Aku sayangkan kau!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



P/S: Lagu ni mmg aku tujukan khas utk Mohamad Sazali Sesi Burhan! =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

4 Jun ari tu, Ntah kenapa, I tetiba je rasa rindu kat Zali. tetiba je. Langsung xde signal apesal. dah tu, feeling tu datang time I tgh sapu sampah kat AVON tuh.. huhuhu..

bila balik, I try la call dia. Dia jawab! yey! sembang2 ngn dia, pastu line putus plak sbb credit abes.. kuang kuang kuang =D

pastu, mata pun dah terkebil2 ,I pun tido la dengan nyenyaknya sebab lepas sudah kerinduan di hati ini =)

then, pagi besoknya, I tngk ade missed call.. nak tau pukul brape dan dari siapa? pukul 2:36 am dan dari "zali sayang" kuang kuang kuang.. ntah kenapa la mamat ni? dia salah tekan kut. ye la. dia mana penah call I. buang tebiat la klau dia call I. pfffhh =(

P/S: Tak sabar tunggu Jumaat ni.. Test JPJ! kuang kuang kuang!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

6 Jun, Hari Persandingan...

I tak tau apesal hari sabtu ari tu angin I jadi macam org tak betul. Asyik nak marah je. Maybe sbb cuaca panas dan bosan kot! plus, I mmg tak excited pun wedding kali ni.. Sebabnya, masa cousin I sebelah my dad yg kahwin dulu, I excited betul. Seronok sgt bila diorg kahwin. but, this time (my cousin yg sebelah mama) yg kahwin, I jadi sgt hot temper. Sikit2 nak naik angin.

Puncanya meja kitorg kena kebas ngn org. I suruh ayah jaga table kitorg tu sbb I nak pegi amek gambar pengantin, but then my dad bagi meja tu kat org. mana I tak bengang. start dari situ, I asyik mengamuk je. asyik buat muka je. isk. Pastu, cepat touching laks tu. adoi!

I ade beberapa keping photo masa wedding tu . tapi kat my cousin la plaks. nanti bila i dah dpt gmbr2 tu, I upload la yer.. ;;)

P/S: Baru I sedar kenapa Mr Al-Junid tu kata dia tak suka pegi wedding orang! Lemas, Rimas dan Belengas!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

wakakaka. tajuk je mcm ape dah kan? kui kui kui... ceritanya macam ni... masa 5 Jun ari tu, kitorg satu family pegi umah my uncle yg nak kahwinkan anak dia tu. Then, kitorg main2 la ngn cucu uncle I tu. Kiranya si kenit tu sepupu I punya anak la kan? Nama si kenit yg comel dan manja tu ialah NurDina Batrisya. Comel sgt and dia ni manja sikit, tapi manja yg cute la.. hehehe.. kitorg bagi dia nickname "atak-atak" sebabnya, minah kecik tu baru reti sebut tu je. tu je word dia yg clear. yg laim tu, x clear. ntah ape yg dia slalu nyanyikan time nak tido pun kitorg xtau. xpe la. nnt bila dia besar ckit, I tanya la dia yer ;;) wakakakaka.. *just joke*

Then, Si kenit yg cute ni kena rasuah dia dulu baru boleh main2 ngn dia. So, I rasuah la dia. I bagi dia duit seringgit sekeping.. hehehehe.. then, dia pun excited la main2 ngn duit tu.. I pun amek la dia and dukung dia.. eiii.. comel sgt keletah dia tu.. =D

yg bestnya, I bleh terlepas ckp "eii. Dina ni suka betul dgn duit. sama je ngn Al-Junid tu.." hehehe.. adik I plak cakap "haah la weyh. muka dia pun dah macam Al-Junid tu jugak!" kah kah kah

kelakar betul! tu tandanya, Mr Al-Junid kena kenalkan anak dia kat kitorg.. dah sampai masanya utk Mr Al-Junid tu kasik cucu baru utk ayahanda dan bonda dia.. kuang kuang kuang..

P/S: Uncle, jangan marah saya tau! Saya cakap ape yg saya rasa je.. spt biasa, saya ni mana reti cakap berlapik!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


aku tgh merajuk ngn ade la sorg ni.. dia suka betul nak compare2kan aku ngn org lain. ari tuh dia comparekan aku ngn adik aku. pastu, last week aku jumpa junior aku. junior aku ckp, "org tu" comparekan aku ngn budak2 form 5 thn ni yg tuisyen kat tempat dia mengajar. fine la. aku ni mmg bodoh belaka. terima kasih! =)

P/S: Rindu yang datang tiba-tiba buatkan aku jadi sasau =(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

1 Jun 2009 punya cerita...

1 Jun ari tu I keje petang. Skali tuh, I lalu la kat Restoran Haji Anuar.. then, jeng jeng jeng..

ade satu kereta kancil merah ni... driver dia bawak laju.. I terkejut bila tngk kat kereta tu ade tulis "IMKEDA" OMG! mati aku klau kena langgar ngn driver dia.. sbb, I ingtkan driver kereta tu time tu student yg baru pegang lesen L.. ye la.. klau pemegang lesen L bawak kereta kancil yg diwartakan utk belajar memandu, klau si pemandu langgar org, org yg dilanggar tu yg bersalah, bukan si pemandu tu! so, I yg tgh terkejut tu mengelak la ketepi. sekali tu, I nampak cikgu F yg bawak kereta tu! ceis! buat takut org jer... then, i texted Abang F tu.. dia bleh gelak je? sabar syiqa, sabar... nanti I nak dia tunjukkan kat I sape "ABANG ZALI" tu.. kuang kuang kuang =P

P/S: Abang F, jangan salahkan syiqa klau syiqa bawak laju macam hari tu yer... sebab, sape yg jadi sifu? ;)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Lately ni xde mood nak blogging.. tak tau apesal... letih sgt kut.. xpe la... I ade bnyk cerita nak story ni.. nantikan kemunculan cerita2 sensasi dari cik Syiqa yer.. buat masa sekarang ni, jaga diri you all yer! take care!

P/S: Merajuk ngn Mr Al-Junid!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


hehehehe.. title ni mcm merepek je. tapi, I suka! hahaha.. actually, nak story sikit pasal semalam punya cerita...

I keluar rumah utk pegi jog lambat ckit semalam. I pegi jog ngn tiqah. then, masa tu dah pukul 8.30 mcm tu la.. Atiqah kata dia nak jugak tengok Abang F tu.. So, dia cadangkan supaya kitorg minum2 dulu kat Restoran Syed tu and secara kebetulan, ade pulak table kosong kat depan kereta kancil merah tu.. ngeh ngeh ngeh...

tak lama lepas air milo ais ngn teh o ais kitorg sampai, Abang F tu pun sampai.. ngeee =D dia pakai baju putih hari ni.. mood dia mcam semalam jugak. macam xde mood nak berckp.. so, i buat2 x nampak dia. bila dia dah bebetul sampai kat kereta kancil tu baru la i buat2 baru perasan kewujudan dia.. kuang kuang kuang...

I tegur dia, I cakap "hye!" pastu dia kata "apa?" I pun blur. I balas balik "haa?" then, dia geleng.. wakaka.. merepek je pepagi buta tu..

then, I sambung la sembang2 ngn tiqa pasal anuar zain dia tu.. pastu, roti bakar I sampai. I makan sebelah2 dulu roti bakar tu. Abang F tengah pakai kasut dia. then, bila dia pandang kami, I tunjukkan roti bakar kat dia. pastu, dia senyum and keluarkan jari telunjuk dia... I senyum and hulurkan pinggan kat dia.. pastu dia senyum je.. hehehe.. sweet la dia senyum! =D

bila dia dah nak pegi, (after reverse kereta) dia angkat tangan! hehee.. no wonder la ramai yg suka kat dia.. (bukan suka fall in love, tapi suka ngn cara dia yg hormatkan org lain)

P/S: Bila aku nak dapat lesen kereta ni? =((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang