H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Mr. Al-Junid: Saya tak suka bila nak tukar silibus bahasa Melayu

Syiqa: Apsal plak?

Mr. Al-Junid: ye la.. kena buat nota balik.

Syiqa: translate je la.. Google pun dah ade "google translate" tau... ;)

Mr. Al-Junid: Saya malas nak buat.

Syiqa: hahaha... Ajar yang mana best? English ke Malay? (aku tanya ajar dari segi bahasa, yg mana best? maksudnya, penggunaan bahasa)

Mr. Al-Junid: (terdiam) English la bodoh!

Syiqa: (ketawa) ceh.free2 je dapat bodoh..

P/S: Jangan telefon Mr Al-Junid kalau dia tengah buat nota... ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

OH OH OH... I nak buat satu confession ni.. sejak kebelakangan ni I banyak buat orang tersinggung or terasa... Antara orang2 tersebut adalah 2 orang yg bergelar pendidik kepadaku dan mungkin beberapa org rakan2 ku.. almaklumla.. keliru identiti lagi nih.. iskk

So, I would like to apologize Mr Al-Junid, Mr Jismi and all my friends...

I rasa bersalah sebab masa I call dia hari tu I ada tercakap fakta yg salah... mungkin beliau segan.. muahaha.. almaklumla.. syiqa ni kan main lepas jerk.. kurang asam punya orang mmg macam ni.. =P

Mr Jismi laks sebab tak siapkan assignment dia hari tu.. kata-kata dan nada dia membuatkan I rasa sangat ralat sebab tak siapkan kerja tu... Dia tak tengking, tak menyindir... tapi nasihat dia dan air muka dia yg terkilan tu buatkan I rasa bersalah sgt..

Kawan2 laks.. sorry la lately ni mood asyik tak stabil je.. asyik rasa moody je.. Escpecially sebelum cuti hari tu.. maybe sebab hari tu nak period kot...

Haaa... Sorry to Ainaa sebab masa keluar hari tu I ter moody laks.. Ainaa, awak marah kita ye? Kenapa kita call and text awak, awak tak jwb phone or tak reply sms tu? =( awak busy ke??

Zali.. Aku mintak maaf sebab rindukan kau!

KEPADA SEMUA ORANG2 KESAYANGANKU YANG TELAH DIRIKU LUKAI HATINYA, AMPUN DIRI INI YER.. I LOVE YOU!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hari tu kan... masa tengah semayang, tetiba kain batik dan kain sembahyangku terlucut.. kemudian, terbantai gelak time sembahyang... hampeh sungguh..
moral of the story: sila la ikat kain batik dan kain sembahyang anda dengan betul sebelum anda terbogel secara tidak sengaja =D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku lupa la ape nak update untuk post ke-3 ni.. isk... nanti bila aku ingt, aku update la yer...

updated: aku dah ingt! Muahaha.. aku nak bagitau korg satu dunia yg aku punya number dah di transform ke postpaid.. muahahaha.. mau pengsan mak aku tngk bil anak dia ni nanti! muahaha...

actually, hari sabtu hari tu kitorg bertolak dari umah kol 11 pagi, tapi merayap ke giant, carefour, ngn KLCC... mama ngn ayah laks merayap ke mana ntah; untuk betulkan air cond.. muahaha.. nenekanda call dalam pukul 2.30.. dia ingtkan kitorg dah sampai kampung.. rupanya baru nak bertolak dari KLCC.. agaga...

kami pegi giant sebab nak amek baju kurung yg mama tempah ngn beli stok makanan I.. =) then, i plak nak carik Ink cartridge.. tapi, harganya melampau2 laks... RM60 utk black.. hampeh tol!!! Tu pasal la I ajak mama ngn ayah pegi Carefour. Kat Carefour murah ckit.. RM48 utk black.. ermm.. pastu, I ronda2 dalam carefour tu.. I jumpa ring file.. murah jer.. 6 file harganya RM10.. hehehe.. I pun dengan senyum bahagianya terus la capai fail tu.. murah beb! mamat cashier tu macam handsome je! huhu...

masa kitorg kat Carefour tu, mama ngn ayah pegi la service air cond kereta.. lepas mama ngn ayah amek I ngn Eena kat Carefour, kitorg gerak g KLCC sebab ingtkan nak tukar sim card jer.. nak wat replacement.. tapi, ntah camner, mama dgn murah hatinya nak tukarkan line I ke postpaid.. muahaha.. i pun dengan senyum coverline nya, terus la registerkan my number tu utk postpaid.. akhirnya! hahaha.. I amek yg commitment RM30 sebulan jer.. pastu, I amek plan yg sms tu.. RM 8 untuk 500 sms maxis ke maxis =D bahagianya hidup!! Alhamdulillah =)

Doakan semoga I gembira di Lendu ni yer... =)

P/S: Lecturer Financial Accounting aku tu sporting la plak. sweet je dia.. :-*
kenapa lately ni asyik teringat kat Cikgu Jufree je haaa???

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Kelmarin, masa I nak hantar barang2 kat Kolej, my friend (Nisa) cakap pintu bilik terkunci. Hampeh. I ingtkan kunci ada kat Residen Staff. Skali tu, Residen Staff kata kunci bilik kitorg takde kat dia. I call la Fika. Fika cakap ade kat notice board dalam bilik kitorg! hampeh! sape amek kunci tu kat Residen Staff (RS) tapi tak bagitau? tak pasal2 kena umpil pintu tu.. alkisahnya pulak, ade la mamat handsome dari Kasturi nak tolong bukakkan pintu tu.. (nasib baik masa tu tak ramai lagi yg balik Kolej and mama ada. kalau tak, jangan harap mamat tu nak naik Kolej pompuan!) Disebabkan "kehandalan" mamat tu, dia pun bukakkan pintu bilik kitorg, pintu tu stuck!!! hampeh tol! tak pe la. orang dah nak tolong, terima kasih je la.. pasal pintu tu, lain hari cerita.. tapi, kak raihan suruh buat report. I pun pegi la buat report tadi.. muahahaha...
P/S: Nyesal tak amek number phone mamat tu. I sempat tanya course dia ngn Kolej dia je.. Mamat tu dak course Insurance ngn dok kat Kasturi... -.-'

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..




SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Rambut lama ku...

Rambut baruku... ( bahagian belakang )

Rambut baruku... ( bahagian depan )

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Eena: Eii.. sumpah aku cakap.. cikgu Jufree tu dah la handsome.. handsome gila!

Syiqa: (gelak guling2)

Eena: Ei!! betul la! kawan aku pun cakap dia handsome.. tapi sayang.. dia dah kahwin

Syiqa: (gelak lagi guling2 sakan) Weyh! dia tak kahwin lagi la!

Eena: Haaa?? Ye ke?? (muka senyum bitch gila!)

Syiqa: Ye la. pegi la ngorat dia.. cikgu tu baik. tak tinggal sembahyang. low profiile.

Eena: aku tau. aku selalu nampak dia pegi naik atas and sembahyang. kadang2 pintu terbukak pun aku nampak dia. eii.. dah la handsome! berapa umur dia?

Syiqa: (Gelak guling2 lagi) erm... 30 lebih dah. lewat 30-an kut!

Eena: Alamak! ye ke?

Syiqa: betul!!! Kalau kau suka sangat kat dia, amek la kelas science next year. tak pun amek kelas akaun. pastu, amek subject add math ngn math kat TC. nanti dia ajar ko la. seminggu dua kali ko jumpa dia nanti. kalah cikgu Anwar. Cikgu Anwar pun ko jumpa seminggu sekali jer nanti!

P/S: I miss him... Nak jumpa dia, tapi ego menguasai diri..

http://ivy-y.deviantart.com/art/I-miss-him-77711355

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

oh.. tadi lepas hantar eena pegi tuisyen, I pegi singgah WATSON taman permata sebab I nak beli lip ice yg sheer colour tu.. lepas pegi watson, I singgah kat Sekolah Memandu Cekap.. saje nak melawat Mak Cik Ina tu.. tapi, ada la sorg minah ni.. I cukup berbulu ngn dia.. sebab, dia tu asyik nak menyampuk je orang cakap! BENCI TAU! WEY! KO TU TAK RETI DOK DIAM KE? AKU ADA CAKAP NGN KO KE? PANDANG MUKA KAU PUN SEKALI JE.. ITUPUN TIME AKU SAMPAI TAU! GRRRRRRRRRRRRRRRR.. dah tu, kalau dia punya nyampukan tu tak sakitkan hati xpe jugak. ni dia yg over dari Mak Cik Ina tu.. aisey.. hampeh betul! geram je..

P/:S Jangan menyampuk orang lain punya conversation kalau orang tak jemput. OK???

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I would like to dedicate this post to someone special...

Kita takkan tau bagaimana manisnya cinta jika kita tak alami pahitnya kekecewaan...

Hati saya cuma ada satu dan saya nak beri pada awak. Saya dah tak ada hati lain lagi. Saya harap sangat awak akan jaga hati saya sebab hati saya tu rapuh. selama ni saya simpan hati saya dalam balang kaca yang cantik dan kukuh. Tapi, sejak awak lalu depan balang kaca tu, saya dah keluarkan hati saya untuk diberikan pada awak. saya tau, awak tak terfikir pun untuk tinjau balang kaca tu; apatah lagi nak jaga hati tu. cuma saya je yg terhegeh-hegeh hulurkan hati tu kat awak. saya pernah mintak awak ambil dan simpan hati tu elok-elok. tapi awak tak pernah nak ambil. Saya tau, hati saya tak layak untuk berada dalam diri awak.

P/S: I love you...
I miss you badly...
But I don't have the strength to tell you...
It hurt me so much!

credit: http://creativeness.deviantart.com/art/Heart-in-a-box-31077687

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Fifteen ape? Fifteen years? Fifteen Ringgit Malaysia! muahahahaa.. nak tau ape yg Fifteen RM yg buatkan I excited sgt nih? hehehe...

ni la bendanya.. jeng jeng jeng....



tak surprise langsung, kan? tapi I excited jugak! muahaha.. sebabnya, murah je perfume ni.. I tau la ni cap ayam je.. tapi, best oooo dapat kumpul perfume.. muahahaha... btw, I nak beli be delicious yg apple tu.. tapi, org tu dah bukak. dia offer I RM12. tapi, I malas la nak beli sebab nnt mama bising pulak. kalau mama takde semlm, maunya I rembat je perfume tu.. muahahahaha =P

P/S: Akhirnya laptop I kembali seperti biasa... selepas melayang RM70... sob sob sob...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

OMG! I don't know what had happened to me yesterday... Asyik nak marah2 orang jer... siap cekik org lagi! nasib adik aku tu tak mati kena cekik semalam! Maybe sebab bulan datang melawat kut... tu yg mood asyik x betul je..

Alkisahnya begini... Semalam I plan nak pegi tengok wayang ngn beli barang ckit kat KLCC tu.. Then, hari tu Farhan call I. I ajak la dia sekali. pastu, semalam I confirm balik ngn dia.. Dia kata dia nak ikut; sebab free.. I nak belanja dia.. aiyooo... then, around 12.40 i amek dia kat SMK Lembah Keramat tu... (dia pegi skola tu sebab ada karnival.. ye la. skola lama dia,kan??) then, I hantar dia balik umah dia since dia nak qada' hajat and tukar baju.. tunggu punya tunggu, smpai 1.40 i tunggu dia.. lama, kan?? korg boleh la bayangkan betapa tingginya temperature kepala angin I masa tu.. pastu, dia bleh lak call I and cakap "sorry syiqa.. I lupa. petang ni ada match MU... sorry sgt2" OMG! cuba teka, berapa temperature I masa tu?? ok. dah settle dah crite si farhan tu..

Lepas berangin ngn Farhan tu, I pegi la isi minyak kat Petronas Lembah Keramat tu.. sekali tu, masa I nak pegi bayar, ada la sorg mamat ni tegur I.. dia cakap "hai!" I pun reply la balik. nnt kata I sombong plak... cerita mamat tu settle dah.. but, lepas I tuang minyak dalam tangki tu, ada la sorg mamat ni plak tegur I.."hye.. nak pegi mana? hye.. hye.. hye.. nakpegi mana? nak ikut boleh???" WTF! sgt menakutkan, OK!

then, I call and text Ainaa, dia dah abes kelas ke blom.. tapi x abes lagi.. nvm. ari tu I lambat jugak appoinment ngn dia.. so, kali ni dah terbalas la, eyh? Darling, 0-0 tau.. lepas ni kita 2 xde hutang.. lepas ni 2-2 kena punctual, ok! wakakakakak =))

but, masa sampai panggung wayang, I tengok line dah panjang gaban... sampai ke escalator, ok! then, Ainaa pegi survey, tngk ade ke tak line lain utk Harry Potter. skali tu, dia dengar announcement yg untuk tiket Harry Potter ngn Transformer pegi kaunter 7. So, I ngn Ainaa cepat2 la pegi beratur and beli tiket...

lepas tngk Harry Potter, I pegi la cari kedai yg jual brg2 yg I nak beli tu. I sgt sakit hati bila tak jumpa kedai tu! sgt benci!!!!! start situ la I naik angin. Panas baran I tu pun keluar la time tu.. yg Ainaa ngn Eena pplak mengekor je. I rasa bersalah la ngn diorg sebab Ainaa time tu lapar, terpaksa la mengekor I. So, at the climax of our story, I paksa Ainaa ngn Eena pegi makan, I plak pegi maxis centre. lepas pegi maxis centre, I terjumpa kedai yg I cari tu! muahahahah.. I pun shopping sakan la kat kedai tu.. RM17.30 melayang.. huwaaaa... =((

last2, mama call.. around 7.40 mcm tu... punya la kitorg takut sebab mama dah tengking2 sebab lambat balik since kitorg sebenarnya nak pegi kenduri rumah my aunty kat Kajang.. adoi!

btw, I nak pegi IKEA la.. sapa nak bawak I pegi IKEA?? muahahaha... =P

P/S: Sorry my darling... I know I'm bad.. Very bad girl!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ayul kata aku cantik!

wakakakakakaka...

P/S: Lecturer Financial Accounting (FAR 100) aku; Mr. Jismi Bin Md. Salleh tu handsome wey! hehehe...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

wakakaka.. title macam gempak je kan?
actually saje je nak announce kat satu dunia yg I ni tengah selsema, batuk...
semalam (13 Julai 2009) I sakit gusi and loya2... tak selera nak makan. aiyoooo....
Takpe. redha je la.. Allah turunkan penyakit tu supaya I insaf and untuk hapuskan dosa2 kecil,kan??
btw, sekarang ni dah pukul 4.20... belum lunch lagi.. sebelum pegi kelas FAR100 tadi I dah makan roti marjerin satu... muahahaha.. so, sekarang ni dah KEBULUR! sape mau sponsor makan??

P/S: Betul apa yg Mr Al-Junid cakap... Once dan masuk U, dah tak sama macam sekolah dah... semua lecturer akan bagi assignment seolah2 aku ni tak payah @ takde assignment utk subject lain la pulak, kan?? muahahaha.. I love you la Mr Al-Junid! :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

syiqa curi2 on9 blog time waktu belajar! wakakaka... shhhh~ jgn bgtau lecturer syiqa tau!!! time ni kelas AIS (kelas computer).. dah UiTM ni pemurah sgt kasik internet kat computer lab, aku bantai je la on9 kat dalam lab ni.. nasib lecturer suruh buat exercise jer... exercise menaip.. wakakaka...

P/S: Hidup ni perlu pandai amek kesempatan.. sebab, kalau kita tak amek kesempatan, orang lain yg akan amek kesempatan kat kita... am i right? ;;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Frankly speaking, kali ni aku tak redha langsung masuk Kampus. Aku rasa sedih, sebal, semuanya ada.
Sebab apa? kawan2 aku ada yg jenis suka mengajuk2 aku... aku tak suka!!! yg paling aku terkesan sekali masa Afiqah ulang tayang balik insiden aku menangis sbb x sempat nak beli buku hari tu... pastu, tadi fatin cakap "jom la pegi CC luar wey. nanti syiqa nangis lagi pulak"... can you guys imagine how do i feel???
Sudah la aku tengah homesick.. diorg persendakan aku macam tu pulak.. then, aku rasa diog nerd! aku macam tak berapa serasi dengan diorg.. I don't know why.. I hope Mr Al-Junid were here with me because before this he is the one who support I selain my family.. My family pun dah tak boleh nak kata apa dah since I asyik berendam air mata je kat sini.. I hate this feeling!

P/S: Rindu kat semua orang kat KL... especially Mr. Al-Junid ngn Nurdina Batrisha.. rindu kat family jangan cakap la... only GOD knows how do I feel because HE is the one who created this feeling for me...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang