H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Aku nak sedekah baju t-shirt brand tized colour hitam, size L, untuk Lelaki...

sape nak?


P/S: Ada orang tolak tuah..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

He is damn Irritating, ok!

P/S: I will know who is your girlfriend.. She is sooooo unlucky... =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Kenapa kau selalu buat perkara yang sama?


Kenapa kau tak pernah menghargai perasaan aku?


Kenapa kau selalu memberi harapan, sedangkan kau tahu kau takkan pernah tunaikan harapan tu?


Kenapa kau selalu membuatkan aku kelihatan lemah?


Kenapa begitu mudah kau minta aku mengalah?


P/S: Why is it so hard for me to hate you?
Aku bukan mengalah atau aku takkan berusaha lagi.. aku akan biarkan Allah yang tentukan takdir aku...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Once again..

He did the same thing as before!

I hate it!

I don't want to lose him..

I won't give up...

I'll wait for him...

I LOVE YOU, but I can't let you know...

Because I know you will say "NO"

P/S: Aku membencimu kerana berpura-pura tak tahu...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Sesungguhnya aku merinduimu...

Setiap saat ternanti-nanti kehadiranmu..

Insya-Allah jika jodoh kita, mungkin esok hari pasti kita akan bertemu...

Wahai Ramadhan Al-Mubarak! =)



P/S: selamat berpuasa kepada semua yg mengenali diriku yg banyak kekhilafan ini.. Aku mohon maaf atas keterlanjuran kata atau perbuatan yg menyakitkan hati.. Semoga kita semua dilindungi oleh Allah S.W.T




SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hehehehehe.. ada gosip ni... baca la leklok...

Semalam......

I browse kat Google about UiTM Lendu...

Nak tau I jumpa apa???

Blog fans TUNKU NASHRUL... wakakakaka

I bukan gelakkan that girl....

Tapi, I kesian kat Sara ngn Mira....

Cian diorg kena bermadu lagi!! kihkihkih

Sara dan Mira, tabah dan redhalah menerima takdir Allah ni yer!

P/S: Tunku Nasrul tu mmg quite cute and handsome.. but, he is NOT my taste.. =D Bcoz he is tooooo handsome... hehehe.. Sorry yah!

tunku nashrul yg pkai tie colour purple yer rakan2!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

wahhh.. rindunya! dah lama tak dapat online dengan selesa macam skrg ni! hehehehe

Klau on9 kat Melaka tu, line internet sangat slow.. kat library slow, kat dalam lab slow, kat kolej pun slow.. even kat CC pun slow!!! so sad..

but now.. i'm sooooo happy! internet laju! muahahaha.. hari ni I dah conquer laptop ngn internet.. esok ngn lusa nak bagi eena laks.. I love you la Eena! :-*

P/S: Degupan jantungku berdegup kencang.. sekencang isyarat internet rumahku! :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ada la satu blog ni.. Blog artis la.. Bahasa beliau mmg mencerminkan yg beliau tu tak educated.. hurmm.. ntah la.. kasar sgt.. mungkin tu kot perasaan org lain yg baca blog I dulu.. ala.. yg kes Norma tu la.. hehehe.. I pernah guna bahasa kasar macam tu.. bahasa carutan macam tu.. tapi tu dulu la.. =D skrg dah tak guna dah..

I rasa macam nak bgtau je blog yg mana satu. tapi, bila fikir2 balik, buatnya si pemilik blog tu saman I berjuta-juta nanti macam mana?? Isk. takmo aku.. mintak simpang..

Tapi, td masa I bukak blog beliau tu, beliau tulis yg beliau akan ke umrah pada 7 sept - 25 sept klau tak silap.. mudah2an beliau dilimpahi ngn rahmat dan hidayah Allah.. Mudah2an beliau tak menghina org sesuka hati beliau... Mudah2an Allah Menerangi hati beliau dengan nur dari syurga dan mengurniakan akal yg lebih bersih dan boleh berfikir dengan lebih matang..

P/S: Aku ni macam la baik sgt!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Halooooo... welcome back! muahahaaa.. setelah sekian lama tak membebel macam burung kakak tua yg tak lepas nak yak-yak, syiqa telah kembali utk meluahkan rasa yang terbuku di hati yang mana kalau disimpan lama2, boleh jadi keras macam taik cicak... muahahaha...

Ok.. let'e begin!

First story ni pasal my classmate yg dah kasi satu kelas tahu pasal my blog. but, nasib baik diorg tak jumpa lagi my blog.. tapi, lepas ni akan terdedah la segala isi2 blog yg kadang2 18SX dan kadang2 18PL ni... tapi, tak la seteruk "MHG".. wakakakaka...

Hari Isnin hari tu Ayi panggil I "puterisepi" OMG! mana pulak dia tau ni?? skali tu Ayi cakap "aku rasa aku tau sapa A tu!" ceis! habis terbongkar rahsia aku.. grrrrr

yg sara plak cakap "ari tu bila org tnye npe sedih, kau yg suruh org bukak blog kau, ni org dah bukak la..."

Oh ye ke?? hehehe.. ok ok ok.. sorry yer Ayi.. But then, ada la sorg girl yg menjd skandal@gf ayi dalam kelas tu bgtau I yg Ayi tu stalker and dia akan bukak je blog org.. muahaha.. ape2 je la Ayi.. bak kata Madam Ain yg cun tu, (aku mmg jealous tngk madam Ain, cantik sgt kulit dia!) buat apa nak berahsia dgn apa yg kita tulis kat blog, sebab mmg kita tulis utk org baca!

P/S: Aku pun stalker jugak! Baca blog org lain and bagi url blog tu kat Mr Anwar Al-Junid.. wakakaka... =P


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

FINALLY!!!! Muahahaha...

I dah balik rumah! yey! seronoknya dapat balik rumah.. sejak H1N1 punya kes ari tu, I tak balik KL pun.. Kalau kluar kampus pun juz balik Kelemak. Other than that, dok kampus jer...

Oh Bosan!!! Sebabnya, dunia I cuma kelas, kolej... kelas, kolej.. kalau nak makan, pegi syahbandar.. dah la I malas sungguh nak pegi syahbandar tu..

sebabnya, tangga ke tun merah tu tinggi nak mampos, pastu tangga jambatan kat tasik lagi, tangga kat masjid lagi.. punya la banyak tangga kalau nak pegi syahbandar tu.. kalau takmo naik tangga, kena lalu jalan yg berbukit.. pffff...

Actually I nak bagitau u all yg I dah selamat sampai umah.. hehehe.. termelalut laks.. I dah ada beberapa agenda utk esok.. hehehehe... nak makan apa pun I dah listkan dalam kepala otak nih.. balik minggu ni mmg macam2 nak request... =D

P/S: Merajuk ngn Zali.. baru plan nak pegi jumpa dia and bagi hadiah birthday.. tapi x jadi la kut since I touching ngn dia.. huh!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I miss you terribly...
Can you hear my words?
Maybe not..
Because you don't even see me...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



Happy 19th Birthday Kak Raihan!
I love you!
You're like my own sister =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

pagi semalam baru aku sedar yang aku dah hilang nikmat tidur yang aku ada masa kat rumah dulu.. Kalau dulu, aku sgt enjoy bila nak tidur, tidur dalam keadaan yang gelap dan sunyi, boleh peluk bantal dengan rasa seronok... tapi sekarang? Semua tu dah hilang! Sekarang ni dah takde semua tu... bila nak tidur je rasa sangat terganggu... lampu terpasang, bising dengan hilai tawa, tak boleh peluk bantal lebih2 macam masa kat rumah.. sebabnya nanti orang kata aku gila...
kalau kat rumah, bila aku nak tidur je, Eena akan on9 or buat keje dia kat luar bilik supaya aku bleh tido dalam keadaan gelap dan sunyi...

P/S: Aku teringin sangat nak tidur macam dulu... Terima kasih kat Adik aku yang memahami aku... I love you... :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hehehehe.. Semalam birthday Zali... Malam semalam I sms dia, wish Happy birthday! then, tgh hari semalam, masa I tengah makan lunch, dia call I.. Dia tnye I mana I ingt birthday dia... Mesti la aku ingt Zali oiii... =P
Pastu, Miss Ana laks kaco.. Isk... serabut tol... =P then, sebelum Ko-ku dia call lagi.. tapi, kena kaco gaks.. Miss Ana turun plak.. dia siap diri kat kaunter lagi...Masa tu Zali kat backup.. saje monteng yer.. ;;) (terror gaks dia nih.. bleh buat cheezy wedges sambil gayut phone!) muahahaha... :-*
masa Ko-ku dia call lagi.. tapi, masa tu tgh kawat.. so, x sedar la.. alahai.. sedih btol!
Malam, around 12.30 dia call.. tapi around 1.15 macam tu line putus.. sebabnya free call utk birthday tu dah habis.. agaga... tak pasal2 credit dia melayang Rm8 =P

Apa pun, happy birthday my friend! You are one of the greatest gift in my life =)
P/S: Dia ingt course apa yang aku study and kat mana aku study! hehehe... =D
tapi, adik angn makwe sendiri pun x ingt.. hampeh btol!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Banyaknya skandal dalam kelas ni!

I plak yg jadi takut nak gurau2 ngn boys dalam kelas ni since girl skandal mereka dari kelas ni jugak.. isk...

P/S: Aku touching bila kau dah cakap sumthing, tapi kau xmo teruskan... fine. full stop! kalau xmo aku tau, jgn cerita depan aku...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ah sudah! Ayul ni gatal sungguh! Ade ke patut dia suruh bukak lagu raya?? Syahdu tau!!! Dah tu, lagu dendang perantau laks tu.. Aku ni dikira perantau ke haaaa?? apsal aku laks yg rasa sebak sorang2 nih? -.-' Manja sungguh Syiqa ni!
P/S: Seminggu lagi nak puasa! Rindu nak pegi bazaar ramadhan kat Melawati tu.. kalau dulu, hari2 pegi bazaar ramadhan tu even takde benda pun yg penting untuk dibeli! =(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

tadi, around 1:50, I view my feedjit... I tergelak besar bila I nampak benda alah ni...


Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan arrived from google.com.my on "H.E.A.R.T: April 2009" by searching for syiqa gadis sepi blogspot. 16:18:12 -- 22 hours 7 mins ago

muahahahaha.. sekarang ni dah pukul 2:25.. =)

korg fikir la sendiri sape yg search tu and ape dia nak... ;)

P/S: Mr Al-Junid masih menjuarai carta "Google Search" !!! =P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Sabtu, 8 ogos, dalam pukul 4:40 ptg, telefon I berbunyi... lagu yg I set utk Zali.. I terkejut masa phone tu bunyi.. ye la.. mana pernah mamat tu call I.. I leyh laks tenung hp tu..

Bila I jawab, takde suara org pun.. orang yg call tu macam ketuk2 sumthing and dia letak.. Bila I call balik, dia tak bersuara dan letak phone tu.. nape eyh??

P/S: I know your birthday is just around the corner..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Coral Speaking...

Kelas kitorg menang first prize! hehehe... I ada video and gambar2 sempena coral speaking tu.. tapi x edit la.. nanti bila dah edit, I akan upload ok.. Insyaallah =) memula tu rasa macam malas je.. tapi, bila lama-lama rasa seronok plak sebab I mula rapat ngn classmataes I.. I dah mula kenal diorg.. Enjoy tau choral speaking tu...

Closing Night...

Closing night utk English Week macam palat ckit la.. sebabnya, ada la beberapa insiden yg berlaku.. nanti bila I rajin, I story.. sebabnya sekarang takde mood... Semuanya sebab misscommunication... =((

Performance kitorg utk malam closing night tu pun hampeh ckit.. tak meriah dan tak segempak masa bertanding hari tu... =((

P/S: Kami tengah busy untuk bukak blog kelas DIA1A sesi 1 2009.. tengah sibuk2 buat blog tu, ada orang tergolek la plak.. sorang tergolek, sorang lagi sibuk nak terbang mcm superman! =P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

5 ogos 2009...

Ada aktiviti kat Masjid Al-Hikmah.. Malam mesra Jawatankuasa Penggerak masjid (JPM).. ada la beberapa aktiviti yg best... tapi, seperti biasa, group kitorg akan sampai lewat.. wakaka... nasyid yg abang2 senior tu nyanyi best.. ;;) *lovelovelove* Masa balik tu, ramai gila orang yg dok berebut2 untuk cop kad aktiviti.. muahaha.. nampak sgt pegi majlis tu utk dpt cop =D oppsssss....

Btw, I nak cerita yg I nampak Nash.. wakakaka.. Sara sure jealous! =P sorry sara... Kau asyik jumpa "D" aku tu je... aku plak asyik jumpa kau punya Nash jer... muahahaha... adil la, kan? Allah tu maha adil yer sahabat!~

P/S: Banyak betul skandal dalam kelas!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Rabu, 5 ogos 2009...

Setelah sekian lama menanti dan mengharap, akhirnya peluang itu muncul juga...

hari tu, I balik dari kelas sorang2 sebab I ada urusan sikit. then, lepas pegi beli makanan, I lalu depan Kasturi; since I malas nak naik tangga batu cave tu. (lagipun, bukit tu lagi dekat ngn dewan makan; compare to tangga tu..)

Masa I baru nak daki bukit tu, I nampak ade 3 orang lelaki turun dari bukit kat Kolej Kasturi tu... memula I tak perasan sape diorg.. tapi, I melintas la sebab takmo jalan sebelah diorg.. nanti diorg kataI miang laks.. So, bila dah dekat ngn diorg tu, baru I perasan yg "D" salah sorg daripada 3 org tu! muahahahaha... then, nak tau ape yg berlaku??

D : wah...dah dapat kad matriks baru dah...
Syiqa: (senyum kegembiraan)

Balik bilik je, terus kecoh2 crite kat roomate ngn levelmate... Nisa cakap I makan berselra sungguh lepas jumpa D... muahahahahaha... ye la.. sejak minggu mesra siswa hari tu, I tak pernah jumpa "D" tau!

P/S: Aku tak peduli ape pun Sexual Orientation dia... Orang kata dia GAY, tapi, mungkin itu cuma khabar angin je kut!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Dear Mama and Ayah...
HAPPY 25th ANNIVERSARY!!!!!
MAY ALLAH BLESS OUR FAMILY..
MAY OUR FAMILY LIVE HAPPILY EVER AFTER =)
I LOVE YOU SO MUCH; MAMA & AYAH!!! :-*
P/S: Patut la kak long rasa macam ada sesuatu yang penting untuk awal bulan Ogos ni.. Rupanya Anniversary mama ngn ayah.. anniversary mama ngn ayah 2 Ogos hari tu.. mama ngn ayah lambat celebrate, kak long lambat wish... sorry lambat wish..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Semalam masa training Coral Speaking, I terlanggar tempat main chess tu... yang kat pondok depan kelas YG03 tu..
Kaki berdarah...
Kesian tak??
=((
Terlanggar batu tu masa layan Sarah yang excited nampak Nash la nih.. wakakaka.. x)

P/S: Antara Nash ngn Danny, sape lagi handsome?? =P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

AKU MAKIN GEDIK SEKARANG!
AKU PUN TAK TAHU KENAPA...
AKU TAKUT AKU AKAN LUKAKAN HATI ORANG...
P/S: Manusia perlu berubah...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Arif: Weyh. Syiqa mana?

Syiqa: Ape?

Arif: wey Syiqa. Kunci bilik aku mana??

classmate 1: apsal kunci bilik kau ada kat syiqa?

classmate 2: Kenapa pulak syiqa pegang kunci kau?

classmates: haaaaaaa....~

Syiqa: (diam je... amek kunci dalam purse)

Arif: Bagi la kunci aku... Aku dah sampai bilik dah.. patah balik datang sini..

Syiqa: takyah tipu... Jangan mengada!

Arif: aku tak tipu. tanya Adlin! Adlin, aku dah sampai Jebat kan tadi?

Adlin: Adlin tak dengar apa-apa pun..

Syiqa: Aku nak dua ringgit!

Arif: Wey Hariz. Dia ugut aku. dia nak dua ringgit

Hariz: bagi je la!

P/S: Eena, comel gila barang2 yang kau beli tu!! x)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

tadi dah dapat kad pelajar.. muahaha.. dah tak yah pakai kad sementara yg tak canggih tu lagi.. agaga... =P
I sangat happy sebab nama yg diorg tulis kat kad tu ialah NUR'ASYIQAH dan gambar i kat kad tu agak cantik la.. siap pakai baju kurung favourite I lagi.. hehehe... Lepas ni nak tukar tali la.. xmo pakai tali yg beli ari tu.. (tali hari tu ada tulisan UiTM.. kalau pakai tali tu, org dpt detect; ni mesti part 1 punya student) sebab, bleh perasan jadi senior! muahahaha =D

P/S: What ever it is, I am PROUD to be UiTM student !!! Don't you ever try to insult UiTM!!!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

ANNOUNCEMENT: AKU DAH JUMPA SESEORANG YANG PERANGAINYA HAMPIR SAMA DENGAN MR AL-JUNID DAN MENJADI ORANG YANG SENTIASA INGATKAN AKU KAT MR AL-JUNID! X)
nak tau sape? aku bagi klu eyh..
Beliau seorang pensyarah perempuan.. mengajar subjek MAT 126 untuk kelas DIA 1A.
muahaha..
sebab apa, beliau agak kerap melakukan sesuatu yg Mr Al-Junid suka takutkan kitorg.. muahahaha... sesiapa yang kenal ngn mr Al-Junid tu, sure bleh agak apekah persamaan mereka berdua.. =)

P/S: Kelas MAT 126 agak mencabar.. tapi, menjadi sangat seronok sebab ada sorg student lelaki yg repeat subjek MAT126... "Seseorang" tu sangat cute! Bergegar jantungku! wakakaka... :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Pagi tadi bangun lambat! Around 7.45!! Muahahahaha... dah la tak makan lagi, tak masukkan barang2 dalam beg lagi.. padahal kelas start kol 8.30 pagi! OMG!! tergesa-gesa masak air, capai tuala dan bakul mandi... pukul 8 siap mandi. bancuh air, sapu marjerin kat roti, pakai baju, kemas barang.. 8.23 keluar bilik.. nasib baik sempat sampai sebelum Mr jismi yang handsome tu sampai! wakakaka.. dalam 8.45 Mr Jismi masuk kelas.. agaknya Mr Jismi pun terlambat bangun kot =P

P/S: Kepala sakit, hati sakit... Berdosakah aku??

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ok. I admit. last night, (2 Ogos) dalam pukul 11.00 mlm I sangat sakit hati bila... I balik dari training Coral Speaking, I tengok my friends sume sibuk tengok movie la, gelak2.. pastu, around 12.30, I nak tido dah. (I tido atas lantai..) diorg sibuk la nak campak buku atas lantai, sibuk nak amek kertas assignment orang, sibuk nak keluarkan fail.. time tu la baru terhegeh2 nak belajar! walhal, sepanjang hari sume sibuk membuta, tengok movie, etc... Kalau stakat my roomate aje yg buat gitu xpe la.. dah mmg tu hak diorg.. tapi, ni 10 orang dalam satubilik yg SEMPIT! SEMPIT, OK!!! Crowded gila! yg sorg minah ni, sibuk la tidur bilik I time orang lain tengah terhegeh2 belajar utk Kuiz, buat assignment.. alsannya, TAKUT! Rubbish! -.-'
Memang la diorg nak belajar, tapi agak2 la.. time kol 8-10 sibuk tengok movie, ngilai2.. bla bla bla.. kalau blaja kat bilik masing2 takpe gak. tau plak takut senior terganggu kalau diorg tido lambat sbb study.. last2, aku jugak yg sakit kepala bila bangun pagi sbb lambat tido!
tapi, bak kata Eena, kita kena HIPOKRIT, kan??? terpaksa la aku jawab "xpe.. aku tak mau tido lagi.." abes tu, kalau aku cakap "dah dah dah.. aku nak tido! pegi masuk bilik masing2" nanti diorg ngumpat aku laks.. -.-'
ape2 je la..
btw, no Offense ok! I tulis ni saje nak luahkan perasaan supaya tak berdendam. Full STop.. crite pasal semalam tu setakat ni je...
P/S: Taktik yg hebat adalah---> Bentang tilam awal2 dan tido cepat2... muahahaha =P
tak boleh tulis lebih2 sebab rasanya ada lecturer yang dah terjumpa my blog address x)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

1 Ogos hari tu, I balik Kg Kelemak. then, malam tu, sebelum mama bertolak balik KL, mama ngn ayah ngn Eena hantar I balik Kolej Kediaman. pastu, masa on the way tu, jalan ber'asap' gila.. tak nampak jalan.. samar2 je... klau ade director yg nak buat shooting drama seram, takyah guna prop asap tebal2 tu tau... wakakaka...
then, malam tu kitorg makan2 dalam bilik.. mama masakkan kitorg nasi goreng, sambal sotong.. makan2 ramai2... kenduri sakan malam tu.. siap ade air coke ngn 100 plus lagi.. hehehe... bila tinjau luar tingkap je, berkabus sungguh... jarak penglihatan lebih kurang 300-500 meter sahaja!!!
esoknya ahad. bangun around 8.00 pagi, dengar fatin bising2 nak pegi settlekan PTPTN dia... so, I bangun and basuh baju.. seperti baisa, I kalau basuh baju mmg sejam.. muahaha.. ye la.. basuh tangan.. baju laks lebih kurang 3 hari punya baju.. =P masa bangun pagi tu, rasa macam hidup dalam asap je.. tebal sgt kabus tu... takut jugak! but, around 9 pagi macam tu, baru kabus tu clear.. baru nampak tanah gondol sebelah kolej tu, baru nampak bangun library.. sikit demi sikit la.. lega rasanya.. =)

P/S: Aku takut bila berada dalam kabus tebal hari tu. tapi, ketakutan tu hilang bila aku mula nampak jalan raya di bawah kolej Tun Merah tu.. Kesimpulannya, macam mana aku takut pada kabus tebal tu, macam tu jugak la aku takut bila kau kata "TIDAK".. sebab apa? Sebab aku akan teraba-teraba mencari jalan pulang.. tapi aku percaya, ketakutan tu akan hilang sebaik sahaja aku nampak jalan yang membawa aku ke puncak!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Lately ni asyik terkentut je.. *sigh*
apesal haaa???

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang