H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Pernah tak..

Bila korang bangun tido,

Korang rasa sangat sunyi?

Sangat kehilangan?

Sangat merindui??

P/S: Takde apa lagi yang boleh aku harapkan...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku dah berjanji pada diri sendiri yang aku takkan menangis lagi..

Tapi, aku gagal!

Kenapa air mata ni murah sgt?

Kenapa aku masih menanti walau dah berkali-kali air mata ni tumpah tanpa sebab dan pembelaan?

P/S: Penantian dalam tangisan!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Dulu aku seorang yang ego...

Kau yang hilangkan ego itu...

Tapi sekarang, kau yang ajar aku untuk kembali menjadi ego...

Aku teringin dengar suara kau...

Aku teringin dengar kau ketawa...

Tapi kerana ego yang mula menapak dalam hati aku...

Aku izinkan diri aku menangis seorang diri...

Aku sanggup biarkan diri aku hanyut dalam angan-angan aku..

Aku rela benarkan kau bermain dengan perasaan aku...

Aku sanggup melihat kau melukakan hati aku sesuka hati kau...

Ketakutan aku mula menjadi nyata...

Kau telah menjadi sembilu yang rakus menikam hati aku yang benar2 sayangkan kau!

Terima Kasih atas segala kenangan yang kau lukiskan dalam diari hidup aku...

Terima Kasih kerana kau telah mengelirukan aku dengan harapan palsu yang kau hamparkan...

Terima Kasih kerana pergi dari hidup aku...

P/S: Tak mudah untuk aku lupakan kau!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Baju...

Ari ni aku pakai baju yg ade manik2 yg silau2 tu.. ala.. yg org panggil baju angkasawan tu.. Pastu, mana aku pergi, mesti aku akan tinggalkan manik2 tu kat kerusi.. Muahahaha.. Macam kat library tadi... Habis kerusi yg kusyennya berwarna merah tu penuh dengan manik2 tu.. wakakaka.. berkilat2 kerusi tu.. huhu.. AKu buat tak nampak jer.. shhhh.. jgn bgtau pakcik library tu yer.. :-h

Pastu, masa dalam Computer Lab pun macam tu jugak! bersepah2 manik tu atas kerusi biru tu.. huhu.. Shhhh.. Ingat! Jangan bgtau pakcik yg jaga makmal tu! :-P



P/S: Macam tu la agaknya hati aku bersepah2 lepas kena "blend" ngn Zali!

Kening..

Ayul: Syiqa, kau ni eyh... (tunjuk kening dia...)

Syiqa: hahaha.. macam mne ko perasan? Ramai org yg aku tanya, diorg kata tak perasan. terror la kau! perasan aku cukur kening!

Ayul: Haha. aku perasan la!

P/S: Ada jugak org yg prihatin kat aku yer! :-*


Kepalaku... =(

Balik dari kelas tadi, I bukak baju kurung manik2 tu.. ye la.. gatal siut! pastu, terlelap atas tikar getah tu.. Lupa plak nak pakai baju balik! =P

Pastu, bangun dalam kol 5 mcm tu.. ingatkan nak basuh baju. last2 tidur balik. tak larat nak bangun pun. Sempat pakai baju je.. kain pun tak tukar. dah tu, sedap plak landing atas katil Fiqa.. Nasib kau la klau manik2 aku tu berlabuh atas lady bird kau, Fiqa! Then, kol 6 I paksa diri bangun sbb tak semayang lagi.. Rasa macam nak pitam jerk time tuh.. Lepas semayang, sambung tido balik. Time berbuka pun still berat lagi kepala ni.. adus.. ni ape nak jadi ni? nak kata tension ngn final exam, exam lambat lagi.. huhu..

P/S: Mungkin aku terlampau fikirkan pasal jawapan kau! Tapi, aku dah agak apa jawapan kau!

Makan + Minum = Loya...

Lepas makan berbuka tadi, rasa macam nak muntah la plak.. Isk! Dari semalam lagi rasa loya2 lepas makan! Apa sudah jadi? Dah la asyik sakit perut jer.. Pastu asyik loya-loya... Tambah satu lagi penyakit baru hari ni.. Sakit kepala.. =(

P/S: Latihan Pra-Pregnancy kot! wakakakaka!!!




SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



Time: Lebih kurang 1:50 pagi
Date: pagi 28.9.2009
Lokasi: Bilik TMH 1207; Blok 1 Kolej Tun Merah

Syiqa: (sengaja missed called hp zali utk check sama ada Zali off hp lagi ke x. Bila dengar caller ringtone je, aku terus letak phone.. hehe) Dia dah tak off HP!

Fiqa: Spe? Zali?

Syiqa: Alamak! Dia call balik! Fiqa, tolong jawab ni! Cakap Fatin dah mati! (zali panggil aku Fatin)

Fiqa: Kenapa cakap mati?

Syiqa: jawab je la!

Fiqa: Hello. Assalamualaikum..

Zali: Hello, fatin!

Fiqa: nak cakap dgn Fatin eh? Dia dah mati..

Zali: Ouh, dah ade kat alam lain? (terus letak phone)

Fiqa: (letak phone jugak) Kenapa cakap mati? Karang mati betul2 baru tau!

Syiqa: ye la. Biar la. Dia bukan kisah pun klau aku mati! Tapi, dia marah, ke? Aku tak pernah dengar suara dia gtu! (aku bukak loudspeaker. tu yg boleh dgr suara zali)

Fiqa: Agaknya la.. Ye la.. kau cakap mati.. cakap la benda lain!

Syiqa: (terus pergi toilet. Balik toilet je nampak sms zali)

Syiqa: dia hantar msg eyh? "x ksah... lau xnk....smbg pn.." alamak! ape ni? ouh. tak kisah klau xnk sembang!

Fiqa: aku dah hntr sms kat dia dah, aku cakap "x fhm!"

Syiqa: haha.. dia reply! yey! "bkn xnk smbg. nak sgt. tp takot plak ko msok tnjung rmbutan. aku xmo la ko jd gila sbb ari2 aku kaco ko."
Zali: "Ak x gle pn. npew x tdo ag?"
Syiqa: "xtdo lg sbb 2ngu ko call la. Btw, ko blh terime x kalo aku kaco ko?
Zali: xpn.. td spe yg jwb kol...esk x ad klas ke? (kitorg bersms untuk tempoh setgh jam.. then, terputus mcm tu je.. disbbkan satu sms ni..)

*Atas nasihat Fiqa, aku hantar satu sms yg agak "serious" kat dia.. sms malam tadi terhenti selepas aku hantar sms tu kat dia... takpe la.. aku dah pasrah...*


P/S: Aku masih menanti jawapan kau!


Tapi, aku berjanji, aku takkan menangis lagi walau apa pun jawapan kau..


Izinkan aku terus merindui kau!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Suhana: Zali ada bagitau ko ape2 tak pasal aku?

Syiqa: ada! pasal kau takut kucing!

Suhana: bukan tu la! yang lain?

Syiqa: ada! pasal kau couple ngn Iwan!

Suhana: mana ada! kitorg xde ape2 la! Dia tipu kau tu!

Syiqa: haa? dia ape? tak dengar!

Suhana: dia tipu kau!

Syiqa: haa? ulang lagi! (bebtul tak dengar tau!)

Suhana: dia tipu kau la bengong!

Syiqa: ouh! biasa la.. Zali tu mmg ske tipu aku! Erm.. nanti kau tlg aku, tngk msg babygirl dia.. Tngk la ade tak minah tu ngadu pape kat dia..

Suhana: Ha? Kau bukan dengan dia ke?

Syiqa: aku dengan dia? mana ade! Dia dah 3 kali reject aku tau!

Suhana: Aku ingtkan kau dengan dia!

*Su, klau aku dgn dia, aku la yg paling bahagia sekali tau! tp, ape la daya aku kan? He never meant to be mine!*

P/S: Jealousy is normal for a girl! Don't blame girl, especially me!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Semalam ramai orang tanya kenapa I sampai awal sangat kat Kolej tu.. hehehe.. I letih dan frust jugak.. So, I pun jawab "biasa la.. orang buang tebiat mcm ni la.. Nak mati dah agaknya,."
wakakaka.. hurm.. raya ni banyak plak kuih raya yang diorg bawak.. macam2 makanan ade.. Liyana ngn Fatin sampai2 je terus hantar "bunga emas" kat bilik kitorg.. wakakaka.. Tapi, yang paling bestnya, banyak sangat kuih tart nenas yg diorg bawak balik! Ida bawak tart nenas, Fiqa bawak tart nenas, Liyana pun bawak tart nenas jugak! hahaha.. wahhh! Seronoknya! My favourite! makan biskut tart nenas sambil berangan mengenangkan sesuatu yg tak mungkin jadi milik I!

P/S: Fiqa suruh I cakap kat Zali "Zali, aku makan lapan tart" wakakaka.. shiaaallll jer!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Syiqa: wey nani! Apesal ko potong rambut pendek?

Nani: Saje je potong.. Aku patah hati. tu yang potong pendek!

Syiqa: Wah! klau camtu , aku nk potong rambut pendek mcm kau jugak la!

P/S: Hati aku akan patah setiap kali ia mula nak tumbuh semula!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Abu: weyh. Kau ni.. Zali boleh gila tau tak? Hari2 kau kaco dia. Masuk tanjung rambutan dia nanti...

Syiqa: Ala.. npe plak?

Abu: ye la.. kau asyik kaco dia je.. Hari tu kata tak mo telefon la.. ape la... tapi telefon jugak..

Syiqa: Weyh! HELLO!!! Aku mmg tak telefon dia ari tu.. dia yang telefon aku dulu masa first raya... grrr...

P/S: Bil telefon aku melambung wey! Hotlink Youth Club, help me please! hahaha...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Could you guys give me some space?
I really need my own space for a while..
Please...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Post kali ni I nak rojakkan beberapa titile.. malas nk buat bnyk2 post.. Since hari ni last dapat internet yang laju, I nak jugak update blog ni even mama, ayah ngn Eena tengah bersiap2 untuk bertolak ke Johor.. hehehe..

Selera...

Ermmm... I nak bagitau yang rupanya I ngn Zali sukakan biskut raya yang sama; Tart Nenas.. hehehe.. Sedap la weyh! So, disebabkan dia pun suka tart nenas tu, semalam lepas Mak Lang sekeluarga ngn Busu sekeluarga balik, I ngn Eena pegi la belikan Zali tart Nenas tu.. Kitorg ckp kat mama yg kitorg nak pegi beli prepaid HP tapi amek masa sejam! muahaha.. Opsss.. Kitorg tak tipu mama yer! Kitorg mmg pegi beli topup.. Cuma kitorg amek kesempatan pegi jumpa zali je la.. hehehe.. =D Masa jumpa zali tu, I jumpa la kawan2 dia yg lain tu.. I rindu la plak suasana keje kat KFC tu.. RINDU!! Tapi, I lagi rindu nak jumpa Zali pas ni =( mmg la dia anggap kitorg kawan je.. tapi I rindu dia jugak! heeee =D

FAKTA: Rupanya dia yg kusayang graduate dari Sekolah Agama.. hehehe.. tak tau plak.. ape dah jadi ngn kau, haaa? kenapa la jadi begini sekrang? hehehe.. :-*

Prepaid??

Balik je dari KFC tu, ayah tanya "korg beli topup ke buat topup? KOrg pegi mana lama sangat?" walhal, masa kitorg panggil ayah masa kitorg baru sampai tu ayah ok je.. Ayah cool je.. rasanya ayah pun tau kot kitorg balik lambat.. tapi, bila mama cakap kat ayah & mak ngah "diorg baru balik ni ha.. tak tau la beli topup ke buat topup" baru ayah tanya kitorg mcm tu.. isk.. dah 2 kali kena marah ngn ayah ni tau.. Kelmarin sekali.. semalam sekali.. walhal ayah tak pernah pun marah2 kat kitorg selama ni =((

Pasti...
Mama cakap :

Jangan mengharap sesuatu benda yang tak pasti!

I tak ingt npe mama cakap macam tu. apa yg pasti, I tak tau apsal mama tetiba cakap mcm ni... Tu rasanya macam nak perli I jerk! =(

Gerak Geri...
Sejak kebelakangan ni, I rasa gerak geri I diperhatikan la.. tak tau la kot2 tu cuma perasaan dan ilusi semata-mata.. Ntah la.. Buat pertama kalinya, aku tak sabar2 nak balik Lendu.. Kalau selama ni aku paling benci balik Melaka, tapi kali ni aku jadi tak sabar. Mungkin boleh la aku nak tarik nafas sikit.. walaupun bila balik ni nanti macam2 test & Kuiz, tapi I reda je la.. Lebih baik rasanya "tercekik" memikirkan pasal Exam tu semua daripada "tercekik" memikirkan yg diri ku ini diperhatikan.. hurmmm... Btw, lepas ni aku TAK AKAN bagitau Eena ape2 cerita lagi.. Sebab, ko ckp ko dah takmo cover line utk aku, kan? So, lepas ni ko tak yah dah nak cover line utk aku.. ko boleh cakap yg kau tak tau apa2 lagi.. OK?

Make Sense...
Logik ke bila dia tanya I "u tak letak gmbr Zali ke?" sedangkan gamabr kitorg berdua ade kat default myspace ngn facebook I. And, dia dah approve pun myspace ngn facebook I. pastu, Logik ke bila dia kata dia tak sempat tngk blog I sedangkan URL blog I bersepah2 kat photo album I kat myspace ngn facebook tu... Logik ke semua alasan tu bila dia tau yg I mmg sygkan Zali tu??? LOGIK KE??

Kenangan...
I terkesima bila baca post "Kenangan" kat blog Ainaa

P/S: I MISS YOU BADLY... =(



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Kata Mama :

Kalau kita bagi orang benda yang paling kita sayang, itu kira dugaan ALLAH. Kalau kita memang betul-betul ikhlas, ALLAH akan bagi balasan yang lebih baik kepada kita!

Kata Ayah :

Biarlah dia.. Asalkan dia bahagia!

Ayah, Thank You! :-*
Mama, Orait! ;)


P/S: I love you!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..





P/S: Syiqa, lain kali bawak kereta slow2 ye.. Jangan langgar 'ntah ape2 batu tepi jalan' lagi!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I'm suppose to be happy today..

But then, bila sampai rumah je, terus jadi sedih...

Why I can't be happy?

Why is it so hard for her to understand me?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

He called me juz now..

But then, line putus. Insufficient credit..

hahaha...

Tak cukup la RM5-10 tu klau call aku..

Aku letak software supaya lajukan bill orang kalau orang call aku!

P/S: I'm happy enough. Thanks :-*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Both of them are liar!!!

I know that..

They think I'm stupid enough..

So that, they tend to fool me..

But, both of you are wrong, my dear!

You are the one who are really2 stupid!

*korang berdua mmg sesuai sangat la,kan? Dua-dua kaki kelentong! Semoga berbahagia, Z & I*

P/S: Handphone aku pun tau macam mana terlukanya tuan dia, tau tak? Pandai pulak handphone aku hang time aku nak jawab phone masa Zali call petang tadi!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ayahanda & Bonda tercinta =)

Keluarga tercinta..
My aunty's family...

Cousins... :-*

Wah.. tetiba lak sedondon tahun ni.. tak plan pun ok! *cousin*

Perasan model! Mulut ternganga! wakakaka. =P

Ouh.. Abg E-jump dah register untuk masuk group GEDIKZ!

Selamat Menjamu Selera...

Dari kiri: Lan, Abu, Saufi.. Selamat Hari Raya!
(rasanya macam kurang sorg la! sape ek?)

Halooo.. It's hari raya! hahaha. Erm. Pagi2 lagi dah kena marah ngn mama tadi.. sebabnya I ngn adik I lambat bangun. Oh. 9.05 AM dah lambat ke? hahaha.. sorry la mama. semalam terlupa mau kunci jam la. heee =D

After makan2 and bermaaf-maafan (collect duit raya kat ayah&mama skali), kitorg bertolak la utk pegi beraya.. erm.. Kitorg convoy ngn mak ngah skali. huhu..

memula kitorg pegi melawat abg Bob kat PERSADA, Sg Besi. Abg Bob nmpk lain dan nampak kurus sekrg! Mudah2an lepas ni abg Bob dah boleh berubah...

Next, kitorg pegi rumah nenek datin. muahaha.. ade la insiden yg kelakar ckit tadi.. Ade ke patut Mak Mah kata Eena tu akak I?? kuang kuang kuang.. tu la.. kau tu make up kasi matured sangt.. cuba potong rmbut pendek mcm aku.. kan nmpk muda dan cute?? wek wek wek.. =P ala.. chill la.. at least mak mah kata kau nmpk kecik drpd aku.. kuang kuang kuang.. =D

Petangnya plak Abu, Lan ngn Saufi dtg beraya.. hahaha.. Kelakar je tngk muka saufi yg still ade bijik2 chichen poxx tu.. sorry ya.. aku terbagitau org laks. Bila diorg nak balik tu, Saufi cakap:
Saufi: nanti aku dtg bawak Jali pulak
Syiqa: ah. tak yah!
Abu: ala. kata tak suka la, apa la.. tapi nanti call jugak! (gelak2)
Syiqa: kali ni aku dah berazam!
Abu: ah! kuat mana azam kau tu?

pergghh.. sentap aku! phewww... suka ati korg la..

P/S: Maaf. Hati aku sudah tawar..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Syiqa: Kenapa? cakap je la..

Zali: tak nak. nanti kau sedih...

Syiqa: Tak pe. aku tak kisah. cakap je.

Zali: kau manja sangat la.. terlalu manja.. lepas tu kau tu kuat sangat cemburu...

Syiqa: Ouh, yang buruk je la kau nampak?

Zali: Bukan. Kau peramah dengan orang. Aku tau kau suka tolong org. tolong kawan2 kau..

Syiqa: oh. kau tak rasa ke aku ni tak mudah putus asa?

Zali: Ha.. betul jugak.

Syiqa: Tengok. kau bagi kelebihan lagi banyak dari keburukan.

Zali: Tapi kita memang tak sesuai!

P/S: I don't know why we were talking seriously that night.. Kalau tak cakap benda2 berat mcm tu, takde la keluar conversation mcm ni, kan? Takpe. aku dah boleh terima. Cuma, Aku merayu, jangan tipu aku lagi. =)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Isnin, 15 Sept...

Pagi - Kuiz FAR.. macam palat. Aku tak reti haram jadah pun nak buat depreciation tu.. even aku tak tau bila Mr jismi ajar benda alah tu. seingt aku, aku tak pernah ponteng kelas FAR lagi tau! Ni mesti kes aku berangan dalam kelas ni.. -.-'

Tengah hari - Speaking Test.. aku ni mmg sgt konfiden la time test tu.. tahap konfiden aku tu smpai aku tersasul bahasa melayu lak.. adoi! mampos aku! deduct mark lagi! dah la point aku macam shhhiel... wakakakaka.. xpe la.. aku dah bnyk mencarut ni.. mari kita beralih ke cerita seterusnya...

Petang - lab test AIS... Pergh! Soalan dia dah sebijik mcm dalam latihan yg Madam Zaharah bagi. tapi tak sempat buat.. sibuk siapkan assignment.. practice tak buat.. walhal Elyana dah bgtau soklan sama je ngn latihan tu.. tapi degil! wakakaka.. padan muka.. btw, seperti biasa la.. klau ade lab test, kelas kitorg buat mcm xde test je.. siap jalan2 tnye member lagi.. kuang kuang kuang... yg aku bengangnya, ada la sorg classmate aku ni.. dia sibuk nak eksyen yg dia dah buat exercise tu.. pergh. hanya Allah je tau betapa berbulunya aku masa tu.. aku ingt nak cover line je. ingt nak buat tak dngr. tapi aku mendidih gak. Aku sound je la "tak payah nak eksyen kau tau buat!" terus terdiam dia.. amek kau! wakakaka.. shhh.. sorry la eyh cik akak! tak sengaja la.. dah time tu aku tgh tension.. kau lak buat hal depan aku..

P/S: Masa nak tunggu turn utk speaking test, ada la sorg jejaka lalu.. (beliau yg menjadi perhatian freshie2 masa mms dulu tu.. ala.. aku ade pe tulis psl mamat tu before this...) klau madu aku ada msa tu, maunya tersenyum lebar dia.. kuang kuang kuang..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

10 Sept 2009...

Kelas MAT126 di awalkan. Miss Fara buat kelas kol 9.00 pagi. Habis kelas kol 10.00.. Disebabkan kelas habis awal, Shikin plan nak keluar kejap sementara tunggu kelas BEL pulak.. Kelas BEL petang, kol 4.30 ptg.. Then, aku ikut Shikin, Nabila ngn Ayul pegi Dataran Pahlawan. (ada air mata yang tumpah!) tengok wayang! citer "Final Destination".. hehe.. best! Cerita tu tak seram. tapi, NGERI! Huwaaaaaaaaaaaaa.. =(( pastu, aku beli kek cheese kat secret recipe.. malangnya, bila time berbuka, kek tu dah tak sedap lagi.. dah lembik.. sob sob sob... ye la.. spe suruh beli time tengah hari, kan?

*takmo buat review citer FD tu.. nanti dah tak surprise!*

Hari Ahad pulak..

Kitorg (semua roomate aku ngn fatin, yana, chichi, shiro ngn nani) pegi jalan2 kat MP.. aku malas cerita ape berlaku.. nanti sakit hati.. kuang kuang kuang.. so, kesimpulannya, hari ahad tu aku habis RM180 beli baju, etc... ade gmbrnya. tapi malas nak upload.. hehehe... yg penting, aku sgt penat selain aku tak blaja pun utk kuiz FAR, speaking test ngn lab test utk AIS esoknya.. kuang kuang kuan.. hajat di hati nak meniru Nisa, tapi malangnya dia pun tak betul! hahahahahha... tu la.. niat buruk, tak dapat berkat!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku tujukan lagu ni khas utk dia.. tapi aku tahu sesuatu...


Apa maknanya impian
Datang dan pergi
Membawa hati meyusuri kembali
Jalan-jalan sepi
Kaukah di situ
Yang menantiku
Atau jelmaan
Titik kenangan
Yang bernama pengalaman
Siapakah
Di antara kita
Dengan rela menjadi pendusta
Siapakah dulu
Membina harapan dan siapa
Yang memusnahkan impian
Tanpa sebab dan alasan
Kau mainkan perasaan
Bagai taufan tiba-tiba datang
Dan menghilang....
Kau...bayang-bayang
Masa yang silam
Ada ketika terbawa-bawa
Oleh rasa mimpi yang tak sudah

Aku tahu yang dia tak pernah peduli!

Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku tak tau dah nak cakap pe lagi...

Aku makin pening dengan sikap kau..

Kejap kau mesra...

Kejap kau dingin...

Kebelakangan ni..

Kejap kau jawab telefon bila aku telefon..

Tapi esok lusanya pulak, kau bagi kawan kau yg jawab telefon kau...

Aku tau aku tak layak bertanya macam2 soalan kat kau..

"Kenapa dia yang jawab telefon kau?"

" Dia pegang handphone aku la.. dengar lagu.."

Aku tak faham kenapa aku terima je alasan kau tu...

Aku tau kau tak sudi..


P/S: Aku akan tetap biarkan bayangan kau berlabuh dalam mimpi aku!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Date: 6 Sept
Time: x ingt la.. =P

Syiqa: Ida.. Abu VS Zali, sape lagi handsome??

Ida: Zali la! Badan dia sedap!

Syiqa: Haaa.. tau xpe! tapi tadi dia mmg handsome, kan? ;;) Tapi, sorry la yer.. kau dah ada Abu tu! hahahahaha!!!

P/S: TOLONG JANGAN PERASAN YE,
ENCIK M. SAZALI!



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Lately ni aku rasa macam tekanan perasaan la..

Hari tu test berturut-turut..

Bila musim2 test, rasa tension la pulak bila dah duk ramai2 dalam bilik tu..

I ni jenis yg tak boleh study ramai2.. I suka blaja sorg2... So, bila dok kampus ni, terpaksa la biasakan diri belajar 6-4 org dlm satu bilik. Masya-Allah! Allah je yg tau crowdednya bilik tu.. makin tension la aku ni.. udah le bising.. pastu, sesak lak tu.. mana nak concentrate.. so, terpaksa la lari bilik depan (bilik Ida).. privasi ckit bilik diorg.. hehehe.. thanks ye kawan2 sbb selamatkan konsentrasi aku! :-*

Erm.. Test hari tu result ok la jugak. takde la seteruk yg disangka.. cuma, tak secemerlang yg sepatutnya la.. kecewa tu, mmg la ada.. tapi, bersyukur jugak sbb ade yg nasibnya tak sebaik aku..

P/S: Perangai lama sudah kembali.. dalam kelas suka berangan! OH NO! Help me!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Terus terang aku cakap..

Sekarang (waktu aku taip post ni) hati aku rasa tawar..
Aku dah tak mengharap pada kau lagi..
Aku tak tau kenapa..
Mungkin kerana sikap kau dulu...
Kemesraan yg kau tunjukkan sekarang mungkin pura-pura..
Mungkin benar apa yg mama cakap...
Aku tak perlu menanti lelaki yang pernah melukakan hati aku!
Aku tak perlu mengharap kasih daripada lelaki yang tak menghargai aku!
Aku tak perlu merayu pada lelaki yang tak pernah pedulikan aku!
Aku tak perlu menangis demi lelaki yang mentertawakan aku!

P/S:
Some Day You'll Cry For Me Like I Cried For You,
Some Day You'll Miss Me Like I Missed You,
Some Day You'll Need Me Like I Needed You,
Some Day You'll Love Me But I Won't Love You..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I would like to inform that our gathering will be held during Hari raya.. The information are:

Date: 22nd September 2009
Day: Saturday
Time: 7.30 PM onwards
Venue: Taman Cempaka, Hulu Kelang
Food: Barbecue
Fees: RM15.00 - RM20 (not confirm yet; but around this range of price)

Any inquiries, do contact me @ my own handphone number.

IMPORTANT: Please give me your feedback before 17th September 2009

TQ

Regards,
Syiqa PuteriSepi

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Kenapa kau tak beri peluang tika aku mengharapkannya?


Kenapa kau tak menghargai kasih sayang aku tika ia masih milikmu?


Kenapa setelah aku menyerah kalah, kau kembali dalam hidupku?


Kejamkah aku andai aku serahkan hati yang tak pernah kau hargai ini kepada insan lain?


Entah..


Aku sendiri keliru..


Mungkin aku akan merasai kekecewaan itu sekali lagi


P/S: Terima kasih kerana beri aku peluang untuk meluangkan masa dengan kau walaupun hanya seketika =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Semalam, masa berbuka, kami makan dengan berselera sekali.. (I sorg je sebenarnya)... skali tu, nenek I cakap;

Nenek: Kat sana (lendu) kau makan macam ni ke?
Syiqa: haa?? (confuse.. mkn mcm mne? bersila smbil letak pinggan ats betis or makan dengan berselera)
Ida: Macam tu la..
Syiqa: Macam mana?
Nenek: Ijah (panggilan untuk diri dia sendiri) kalau masak ikan berlada(sambal ikan), sotong berlada, Udang berlada, teringt kat kau..
Mama: mama tak boleh tengok kuih kole kacang. Mesti teringt kau. Kalau ternampak, mama cepat2 berpaling
Syiqa: (terkedu dan terharu)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Date: 5 September 2009
Day: Saturday
Time: 8.50 P.M

Syiqa: (tengah sikat rambut sebab baru lepas mandi coz nak pegi Carefour Wangsa Maju)
Mama: Dah la tu syiqa.. Tak sudah2 bersiap! Karang tutup pulak Carefour tu! Dah la rambut macam CLEOPATRA!
Syareena: (gelak berdekah--dekah)



P/S: Mood membaca novel sangat meluap-luap!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Alkisahnya.. ada hati yg sedang berbunga-bunga.. wakakaka...
nak tahu sape?
hehehehe.. jeng jeng jeng.. ;;)

"You can take my heart.."

"Ye mak.. Abu dah jumpa bakal menantu utk mak.. "

P/S: Dalam bergembira, ada hati yang terguris.. =((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Mama: Kau ngn "Z" tu ada apa2 ke kawan biasa je?
Syiqa: haa? kawan biasa la!
Mama: kau jangan syiqa. kau lupa ke apa yg dia buat kat kau dulu? Tak malu ke? Kalau mama, mama tak pandang dah dia tu.

*Mama tak restu. Ida cakap 'jgn main2 syiqa. restu mak penting'... aku tau tu.. selama ni tu la yg aku sematkan dalam hati aku.. mesti dapat restu daripada mama. tapi, kali ni mama tak restu. macam mana?*

P/S: Kelmarin jumpa "Daddy" kat bazaar. Fatin la paling semgt skali.. sanggup dia jerit nama I.. walhal "Daddy" ada depan dia je! Yg I lak ada kat seberang jalan...muahahaha..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku kantoi Ngan "H"... wakakaka...

Kunun nak bermanja-manja ngn dia dengan menggunakan nick "DARLA"..

tapi, kantoi gak..

Ni gara2 tak silent HP la.. padan muka aku! wakakaka

P/S: Jangan mudah jatuh cinta

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Aku nampak dia duduk kat kerusi tu...
Aku teringin nak pandang dia...
Tapi aku malu...
Aku berpura-pura tak pedulikan dia...
Sedangkan hati aku meronta-ronta untuk tersenyum padanya...

P/S: Test MAT126 sangat menakutkan! Doakan aku tak repeat paper!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Post kali ni ada banyak tajuk.. Sbb banyak cerita yg digabungkan dalam post ni...

Bitch
ade la sorg minah ni.. nama dia N*****... Aku tak tau ape masalah dia.. Npe la dia suka sgt kutuk2 adik aku tu? ape la dosa adik aku kat dia?? tak paham aku.. aku sangat geram sama itu gurl.. Tak pasal2 aku bagi title bitch kat dia.. Aku sakit hati sgt ngn minah tu sbb dia over sgt kutuk2 adik aku.. ntah ape yg dia tak puas hati aku tak tau.. nak kata adik aku rembat bf dia.. hermm.. adik aku pun tak hingin kat bf dia kut.. kuang kuang kuang...

Serasi
Announcement: Nabila ngn Sadiq (dua-dua ni classmate I) nampak serasi la.. Seriously! Nampak sweet je klau diorg *mengusik* each other.. Bila bergurau, nampak kemesraan wujud... muahahaha.. Semoga kalian berbahagia! =)

Special
I nak ucapkan penghargaan kat My classmate, A****... Sebab sudi tolong bawak I pegi Masjid Tanah untuk dapatkan replacement ATM card I yg hilang tu.. hehehe.. Thank you! Jasamu akanku kenang =)

Treatment
Ayul: Syiqa, kau tak buat treatment ke rambut kau?
Syiqa: erk. Nape? Nampak kering ke?
Ayul: tak la. kadang2 nampak kembang.. buat la treatment.
Syiqa: erm.. malas la.. nanti jadi balik macam tu.. yg kembang tu sebab aku baru lepas mandi...

P/S: Ayul ni mmg suka perhatikan org ke apa? Baju Nisa ngn Nani sama pun dia perasan.. Aku yg satu level ngn nani and satu bilik ngn Nisa pun tak perasan yg diorg berdua tu ada baju yg sama tau!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang