H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Tadi pegi hospital besar KL. Melawat Pakmok. Bawak Dina skali. Hari ni Dina cute sgt. Dia gelak2. I sakat2 dia. Kak Yah sakat2 dia.

Lepas g hospital, kitorg g kampung baru lak. Pegi rumah mak cik yam. (aku sebut nme diorg, bukannya korg kenal pown! haha) Husband dia sakit. Tapi dah keluaar hospoital dah. I ngn Kak Yah makan dengan laju@berseleranya.. Dah lapar. nak wat cne? Cucur udang Mak Cik Yam tu aku sental dulu. hahaha. sedap wey. satu cucur, satu ekor udang. besar lak tu udang dia. perghh.

Balik dari Umah mak cik yam, kitorg g karaoke kat Ampang Park. Karaoke lagi? Ya! haha. kak yah plak nk lepas gian. bawak dina. Dina pnye la excited! haha. kelakar je tgk dia joget2 time kak yah nyanyi. lagu Dokter Cinta plak tu. isk. Oh ya. Ada sorg staff kat situ kawan sekolah I. heee :D I tak ingt nama dia. tapi I ingt rupa dia. Kitorg xde la rapat sangat since I penegak "keadilan" and dia pulak penumbang "keadilan"... Masa sekolah dulu I mmg blacklist la manusia2 yg ske broke the rules nih... hahaha... bila dah habis sekolah ni rasa macam nak berbaik lak ngn mamat tu... lalalalala. Tak sempat pun nak sembang2. Pastu, Time diorg nyanyi, I bwak Dina pegi beli air. (spt biasa, I tak nyanyi) Masa kat kedai tu la Dina buat cerita. Ayoyo.

Syiqa: Dina, jalan la. Penat la dukung Dina.
Dina : *&/?&^% ( aku x faham ape dina ckp sbnrnya. dia membebel sensorg)
Syiqa: Haa. Jalan.. jalan.. tak mo masuk situ. sini la.. (tarik tgn Dina)
Dina: Nak!!! ( dengan muka yang tersenyum kegembiraan, dia tekapkan tgn kat peti air tu.)
Syiqa: No no no... Air Dina kat sini... (dukung dina and bukak peti yang ade air soya ngn asam jawa)
Dina: Nak! (aku pun bg la dina pegang satu botol air)
Syiqa: Dah. bayar kat abang. (Dina amek duit kat tangan aku and hulurkan kat cashier tu) Ok. Cakap terima kasih.
Dina: (senyum2)
Syiqa: dah dah dah. jalan la. penat!
Dina: *&/?&^%
Syiqa: eyh. mana kasut Dina? (sambil tgk kaki Dina and tinjau balik dalam kedai) bertuah punya budak! tercicir kat dalam la! (gelak gila2; abes terbantut niat aku nak control cun! ceis!)

Ahaaaaa.. Btw, last song tadi I nyanyi! haha. akhirnya! Setelah sekian lama menemani family g karaoke, baru tadi I berani nak menyanyi! lalalalala :-" Rasa macam nak nyanyi lagi la! =D

balik daripada karaoke, kitorg (mama, eena ngn I) lepak kat Restoran Haji Tapah plak. Memula kitorg sembang2 cam biasa. then tetiba tu ade la 2 susuk tubuh milik perempuan melayu dan kemungkinan besar beragama Islam. x cukup kain ngn beberapa org jejaka dtg. duduk blakang meja kitorg je. Minah 2 org tu pkai baju, masyaALLAH! sorg pkai baju putih(bukan baju, selayaknya panggil daun pisang yg dijahit jd "pakaian") dengan skirt pendek yg sangat jarang. mama kata dia pakai G-string. nauzubillah! baik bogel je! pastu sekor lagi pakai macam kain lilit patung kat kedai2 kain tu ngn skirt pendek jugak. kalau pendek mcm Scha selalu pakai tu boleh diterima lagi. ni pendek sungguh. selak sikit dah bleh nmpk lebat ke x bulu dia. Dah la pakai gtu, hisap rokok plak. Nauzubillah. Moga2 kitorg adik beradik dijauhkan dari jadi macam tu. Moga2 doa mama di makbulkan Allah; yg mana kami 2 beradik x terjebak. Mungkin itulah hikmahnya kenapa Allah kurniakan kami 2 beradik ngn badan yg besar dan sihat ni.

Bila mak ngah ngn kak yah sampai, kitorg bertambah rancak la berbual@bergosip. yg jadi bahan gosip adalah nenek I. hahaha . Ampun ye mak! gosip pnye gosip, my auntie bukak cerita. dia kata tadi masa kat tmpt karaoke tu dia nmpk ade org melayu (dlm 3-4 org) order arak 2 jag! masyaALLAH. Mmg la perkara macam tu dah menular dalam Malaysia ni. tapi, tak sangka plak berlaku depan mata. I ni bukan baik sgt. tapi agak rimas dan takut jugak! Mudah2han org2 kesygan I tak terjebak ngn benda2 macam tu. For me, kalau nak berhibur dengan berkaraoke tu tak salah, as long as tak dicemari ngn benda2 yg merosakkan akal, tubuh badan@kesihatan dan susur galur keturunan. *Sejak bila aku jadi ustazah?*

P/S: Dah jumpa tempat nak karaoke kat Wangsa Walk. huhu..

gambar ni masa pegi zoo hari tu. tadi tak amek gambar Dina pun :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Percaya tak?

Lepas balik dari umah Pak Teh, kitorg singgah kat Ampang park sekejap. Ingatkan nak makan malam. Skali tu Cozy Corner tutup plak. Adus. So, kitorg beralih ke Pusat Karaoke. Kat lif terserempak ngn Roslan Shah ngn Razali.

Razali, anda handsome walaupun agak tak berapa smart. :D

Eena, Ayah ngn Mama enjoy je nyanyi. I plak enjoy dengar diorg nyanyi. I tak pandai nyanyi. So, tengok dan dengar je la.

Nak tau ape yang menariknya?

TADAAAAAAAAAAAAAA....


Pakai baju kurung beb! hahaha. tak sesuai you! tapi, pe salahnya kalau sekali sekala pegi karaoke pakai baju kurung. boleh ubah perspektif masyarakat sikit. hahaha.
In your dreams, syiqa!


video

Selamat berhibur!
(I dedicated this song to you, MS!)

P/S: Cepatlah sembuh wahai hati!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Shahrul N: Thanks 4 d add. Nice to know u. btw u ni cute eks

Syiqa: hahaha.. thanks =D

Shahrul N: thanks. jom date

Syiqa: haa?? Surprised esok raya la =D

Shahrul N: kita DATING SBTU NK X

Syiqa: hahahahahaha.. u ni jgn memain la -.-'

*Gila ape?*

P/S: Bila MS nak ajak date nih? Isk. Lain yg ditunggu, lain yg datang!

You don't appreciate me, but others do!

Perhatikan bibir "mungil" itu yer! Innocent

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



VS



mne lagi best? ;)

I've watched the movie
(26 November 2009; 10:45 a.m)
and...
I've finished the novel.
My conclusion is: both are awesome!
But, Twilight is better =)


P/S: What about JALANG?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Sayangku Nur Dina Batrisha,
Terselak dah gown tu..
Tutup balik.
Tau la khusyuk tgk VCD lagu kanak2 tu.
Apapun, I love you, ok! :-*

P/S: Penipuan berlaku lagi!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I love you, darling! :-*

Haha. title sangat cute!

Lebih kurang pukul 11.30 I ngn Ainaa amek Abu ngn Iwan kat hostel. Then, Saufi ade kirim kad undangan kahwin dia. Berderau darah I mase bukak kad tu. Sebabnya, sebelum bukak kad tu, I ingatkan tu kad kahwin "dia". tngk2 Saufi punya. lega!

balik je dari hang out tadi, I felt sooo happy.. Rasa macam butterfly terbang dalam perut ni tau.

Abu, Thanks belanja tngk movie td. nanti belanja aku burger ngn dinner plate plak eyh? ;) haha. ko masyukkkk kan? Ape salahnya kitorg nk jd pisau cukur kejap! =P

ahaaa.. sebelum terlupa, Abu, jgn lupa carikkan Ainaa kerja yer ;) Ainaa tak sabar nak kerja tuh. ;)

P/S: I saw him... I want to see his smile again. But that is only a nightmare!

yer AZ.. dah cute dah tu. hahaha.

*candid*
Iwan, please don't mad at me, ok?

Iwan and I @ Jusco Au2..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

MA: AZ gaji dia Rm2600!

PS: haha. boleh la mintak dia belanja nih.. Kitorg pun mmg nak keluar dengan dia nih.. ( Ainaa ngn I )

MA: Zali Rm1900.

PS: Erk.

MA: kau pakai numb lama lagi kan?

PS: haah. "org tu" je yg tukar numb..

MA: Sape? Sazali? kau tak contact2 dia ke?

PS: Errr... Tak pe la Miss. Saya pergi dulu la yer.

P/S: Aku Cinta Dia VS True Blood. mne perlu diutamakan?


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..



Tadi I keluar ngn my auntie, ngn my sis, Eena. Lepas pegi klinik, kitorg pegi carefour plak. Last skali pegi makan kat kedai Biru, Au4.

Lepas hantar my auntie, I nak balik rumah.. Masa lalu depan rumah Hasmira, I nampak ade kereta yg bertentangan. Lampu kereta tu, mak aiii.. tinggi betul! I geram la tengok lampu tinggi2 gitu. Nak bagi aku buta ke? Dah la lampu emergency kelip2. So, disebabkan perasaan geram yang meluap, I bagi la lampu kat kereta tu.

I tunggu la kereta tu selisih ngn I since satu kereta je yang muat kat jalan tu, bahana kereta yg org parking kiri kanan jalan. (tapi tak la sesempit jalan kat flat2 area taman melati tu...) Sekali tu, I nampak bahagian tepi kereta tu ade line colour kuning, atas kereta tu ade lampu siren.. ceis! Kereta peronda polis rupanya!

muahahahaha.. Eena cakap polis 2 orang tu ushar jer I.. agaga.. Sorry la abang... tak tau lak abg tu abang polis.. ;;)

P/S: Semalam pergi Gombak. Lalu kawasan perumahan "dia".. Rindu berdetik lagi!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

PS: Kau kat ne tu? tgh closing ke?

AZ: Aku kat umah aku la.

PS: Ouh.

AZ: Ko kat ne lak?

PS: kat umah la.

AZ: dah cuti ke?

PS: Aku dah 2 minggu cuti weyh.

AZ: Kau keje (KFC) Carefour eyh?

PS: Mane ade! Bila masa aku keje KFC Carefour?

AZ: Tak ya tipu la.

PS: Sumpah! Siapa yg bgtau kau?

AZ: Ade la mulut manusia.

PS: usop eyh?

AZ: Sape Usop? Aku dengar gitu2 jer.

PS: Yang relief tu.

AZ: Oh. Bukan dia. nape tak keje sini? Sini kan ade keje?

PS: Erm. Sbnrnya cousin aku pun ade offer aku keje kat N*** L**** Antara***** kat Au2. tapi aku tak mo sbb penat sgt ulang alik amek order customer. hahaha

AZ: Ko masak2 la.

PS: Aku masak? nanti tak sempat smpai kat customer dah abes dah mknan. hahaha...

AZ: Kau buat lawak eyh?

PS: hahaha

P/S: New Moon is coming!



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Kembali mengenang kisah yang lalu..

Semalam aku jumpa dia

bukan jumpa, tapi terserempak!

haha.

dia nampak lebih smart and handsome..

dari dalam kereta, aku lambai kat dia..

dia angkat tangan..

aku nampak dia senyum!

Erk. Mungkinkah dia teringat kisah masa aku mula2 belajar memandu dengan dia dulu?

apekan daya..

dia dah kahwin!

aku tengok dari jauh je la eyh?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tadi I view my profile kat myspace since I tukar gambar utk link blog I ni. Lepas tu I hide comments. But then, I terbaca satu sentence ni.



“It hurts to love someone and not be loved in return, but what is the most painful is to love someone and never find the courage to let the person know how you feel.”


I think I put it there since a longggggg time ago. Masa tu I dah mula sayangkan dia. Tapi masa tu I tak bagi tau sesiapa pun. I diam je. I mungkin ada bagi tau Eena and Ainaa. Ouh. Maybe I ada bagitau "KSD" =)

I love him, but I don't have the courage to let him know.

One day, he told me that our manager smell something about our relationship. Since that moment, I have the courage to tell him how do I felt... Plus, he did told me that "Aku dalam dilema"...

I grab the chance to win his love.. But then, IT'S TOO LATE!

It really hurt me.

I hate that girl for destroying my hope, my love!

P/S: KSD, I'm sorry. I broke my promise again!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I just want to read a novel,

So, I pull it from my rack.



Suddenly, I found this inside the novel:

P/S: It's hard to hold tears...
But, I make it happen =)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Beberapa hari lalu...

Mama: Kak Long, Yati (Kak Yati; owner AVON Taman Permata) tanya mama, kau nak keje Avon tak?

Syiqa: Haa? Nape pulak? Bukan dah cukup ke staff AVON tu?

Mama: Dia berhentikan sorang staff dia.

Syiqa: ouh.

Tengah hari tadi...

Mama: Kak Long, tadi Miss Ana jumpa mama kat bank. Dia tanya mama bila kau nak pegi jumpa dia?

Syiqa: Haaa? Cane dia tanya mama?

Mama: dia cakap "Fatin mana? Dia tak nak jumpa saya ke?"

Syiqa:Nape pulak nak jumpa dia?

Mama: Maksudnya, kau tak nak keje KFC ke?

Syiqa: Habis tu mama cakap ape?

Mama: Mama cakap "nanti dulu la"


Erk. Macam mana? Kalau Avon tu nanti jenuh aku nak menghafal ape free giftnya, campaign dia lagi nak kena hafal..

Kalau KFC pulak, takut hati yang dah luka ni bertambah-tambah terluka pulak... Tapi 2-2 offer lumayan! hahahaha...

P/S: Friends, I need your advice!
Ainaa, I'm waiting for your words...


OR

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Mama, may I use your credit card to buy this book using MPH Online?
I will get 30% discount if I purchase this book using MPH Online.
Please? =(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

In Executive Room; Immigration Wangsa Maju branch

I hope this book will help to motivate and heal myself =)

Semalam, 11 November 2009

Awal2 lagi dah kena kejut.

lepas mandi2, siap2...

I pegi amek my aunty ngn my cousin pnye wife and Dina..

bawak diorg pegi Imigresen Wangsa Maju.

Buat passport! hahaha.. utk ape ye passport tu? RAHSIA! =D

sistem down la plak! DAMN!

but, nasib baik sekejap jer. Immigration Officer yang attend ktorg tu menarik perhatian I. Encik Fairuz, anda smart; Encik Firdaus, anda handsome!

nasib ayah ada. So, tak payah la tunggu sehari suntuk untuk buat passport tu. Buat org2 yg kenal, you all tau je la sbb ape tak yah tunggu lama. ermmm..

Lepas siap buat passport, kitorg pergi makan lunch plak. Kat kampung baru.

then, pegi KLCC! Yeahaaaaa... shopping time!

Nak tau ape yg kitorg shopping? opsss.. bkn kitorg. Mama actually! hahahaha.. I beli buku jerk. pastu bayar bil phone I jer.. huhu.. tgk la photo kat bawah nun...

Lepas shopping2 kat KLCC, kitorg pegi laks Wangsa Walk Mall kat Wangsa Maju..

belikan Nurdina Batrisha kasut baru. Bukan main lasak lagi dia. Jenuh nak kejar! Kurus aku! hahahaha. Tak sabar nak tunggu GSC ngn bowling centre bukak. hahaha..

P/S: KFC ke AVON? hurmmm....

Mama with Tengku Anita. Area Manager for Estee Lauder..

Pusing roda... =)

Make up set from Estee Lauder.
You guess the price! haha..


Perfume from Estee Lauder

Perfume for Men..



I love you darling! :-*

Senyum la, "Twinkle"!

Bila Dina dah kepenatan, dia reda je ape orang buat kat dia..
Tengok la muka pasrah dia tu..

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Erm.

Boy, kau minta maaf?

Aku pun.

Sape pun anonymous tu, terima kasih daun keladi aku ucapkan =)

P/S: Dengan kau, aku memang masih berdendam.


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Malam tadi I chat ngn sorg mahasiswi dari UNITEN... takmo dedahkan nama. nanti dia pulak kena saman.. hehehe.. yg penting, cikgu Anwar yg "memberi kehidupan" kat I tu kenal dia... =)

I bgtau dia pasal perkembangan terkini cinta 3 segi tuh.

I terkedu baca advice dia..

but hey girl, aper yg u buat nie lagi la buat u ingt dia..
btw, u x terpkir ker yang zali ntah2 tngh gelak2 bca korg bergaduh sbb dia..
klw dia ank raja ker kaya ker..berbaloi la..
nie setakat sorry to say, kerja kfc with education yang x seberapa..
it's not worth it!
please syiqa stop it..
u still muda
darah muda
tue yang nk cr gaduh nie
think twice in wuteva decision u wanna make
please syiqa..u have ur friends who really love u..
like aaina..
ingt balik post2 dia..
advice dia..
dont u down because of this stupid things..
again he is not worth it to have ur love!

erm... betul jugak tu. Btw Sis, I tak kisah la ape akan jadi.. yang penting, I tau that girl rasa sakit hati. I nak dia pun rasa macam mana I rasa. Walaupun dia pun sakit hati jugak, dia punya kesakitan tu tak sama macam I rasa. Tak sama!

My levelmate yg terkenal ngn bibir seksi macam angelina jolie tu plak cakap:

Perempuan tu tak nak lepaskan Zali tu sebab dia tau tak ade orang lain yang nakkan dia selain Zali... Dia tau, kalau dia lepaskan Zali, dia dah tak ada Boyfriend lagi dah... lagi satu, dia berani letak gambar nash kat profile myspace dia sebab dia tau yang Zali takkan bukak myspace dia. Ye la. Zali mne tau bukak semua ni, kan?
amboi.. bibir seksi kau tu pedas jugak yer! aku ingat aku sorg je yg memegang takhta "si mulut cabul"... nak rampas takhta aku ke?

P/S: Rasa kelakar pulak bila dua orang pelajar universiti bergaduh sebab seorang staff KFC... (-,-)'

I love both of you, girls!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Banyak plak kelkatu malam ni...

dah 2 hari hujan waktu malam kat sini...

sejuk... tapi tak dapat nak sejukkan hati aku yg menggelegak nih...

ingtkan nk on9 utk tenangkan hati and bergembira seketika...

tapi hati jadi makin panas pulak bila nampak si luncai tu on9

adus...

si luncai PENGECUT, labunya pulak DAYUS...

P/S: Biarlah si luncai terjun bersama labunya...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

We're quarrelled...

I think this is so stupid...

Maybe he'll know..

Maybe not..

But I think he'll know...

or, he already knew it...

hahahahaha...

I want to see how would he manage this thing...

lalalalalalalala... :-"

P/S: I don't know who is my mystery follower... but, I guess its her! Am I right?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I am healed.

I've got my heart back...

You'll never get it back!

P/S: I pity her!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang