H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


Dah lama kan tak update blog? dah agak berhabuk jugak la blog ni. So, skrg ni nak kemas la blog nih. post ni post pertama utk hari ni; akan menceritakan my first impression kat semua subject and lecturers yg ajar kumpulan DIA 2A ni. Sejak masuk sem 2 ni, x berkesempatan lagi nak update blog pjg2. Last update 4 Januari hari tu. Masa balik cuti weekend, tak sempat update jugak sbb activity full. Ni yg malas mau balik KL.. =.=' OK. I TIPU! I suka balik KL. Sebabnya, I still tak dapat adapt sepenuhnya kehidupan kat sini masa hari minggu. huhu.. ye ke? bukan sbb balik KL dapat skodeng si dia yg dah "jauh berlari" ke? Ok ok.. dah selesai mukadimah. mari mula cerita.

Cerita kehidupan di kampus untuk dapatkan diploma ni ade 6 chapter. sekarang dah masuk chapter ke2. Pheww.. cepatnya! Rasanya macam baru lagi I nangis2 sebab rindukan family, rindukan bilik kesayangan, rindukan line internet yg sgt laju kat rumah, rindukan kereta.. Oh. tak lupa. Rindukan M.Sazali. hehe. Skrg ni dah masuk second chapter. So, masa mula bukak "introduction page" utk 2nd chapter ni, I ada terfikir beberapa perkara..

Subject FAR mmg sama ke setiap semester? Kelas pertama lagi dah start belajar. Phewww.. Tak sempat lagi nak cuci otak yang dah bersawang ni. Tup2 Pn. Noryati dah switch on suis kat otak nih. Mmg "terbatuk-batuk" la enjin otak ni kan? ada sedikit jammed masa input tu nak masuk kotak memori. wakaka. Last sem xde la jammed sgt even masa first day class En. Jismi yg handsome + menawan hatiku tu mula ajar ( serious. En. Jismi Md Salleh tu kacak. terpaksa spend masa dalam 10 minit utk daydreaming masa amek kuiz + test FAR 100 last sem tau. ) hehehe. Almaklumlah. sem lepas otak pakai enjin brand new utk process input account tu kan?

Oh. selesai cerita account. Sekarang cerita MGT153 plak. MGT ni code utk Introduction to Business. Miss Noorain ni muka + perangai dia ada iras2 anak kawan ayah. Huhu. Lupa la nama dia. Nama abg dia je ingt. Abang Joe. lecturer MGT ni ok la. xde la bosan sgt. tp, Miss Noorain ni baik sgt la. Dia tak jumpa lagi ngn perangai2 "hantu" dak2 kelas I. Muahahaha.

Next, QMT181. Waduh. Lecturer staticstics ni macam Cikgu Azizah Kasio la muka dia. Tapi lecturer ni active cket. Macam Cikgu Hasidah. Heee =D

Ok. ECO 162 plak. Lecturer ni macam mana nak describe eyh? erm. Pn May ajar ok la. tp I ni je yg degil. takmo blaja ECO betul2. Oh. baru tadi I faham ape yg Pn. May ajar kelmarin *dingdong*

CTU151? Oh. kelas ni yg paling menarik sekali. minggu lepas, masa I sampai kelas, Izzah cakap "Kelas Cancel. Baca depan tu". So, tak sempat nk berkenalan ngn ustazah lagi. Cuma sempat berkenalan ngn tulisan je.. hehehe ;;)

Ahaaa. My favourite subject. BEL260. Kalau sem lepas Miss Raihan berganding ngn Madam Ain utk ajar kitorg yg agak pemalu nih =P Tapi sem ni Miss Raihan yg conquer DIA 2A. Miss, FYI, I am very happy when I knew that u'll teach us again for this semester. And, I hope next semester DIA3A will get Madam Ain as our BEL311 lecturer. Gilir2 la kan?? ;) And, for this semester, Miss Raihan cakap ada 2 test utk speaking test. Satu berkumpulan, satu lagi individu. I hope I can manage to do it well since last semester I was so nervous and I am failed to do my very best. Oh. Btw, thanks for giving me a chance to get an A for BEL; even it was not an A+. I know both of u are strict enough to give an extra marks to student =)

P/S: Terasa sungguh ketiadaan anda di sini =(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

2 Love notes:

jarang ya kt ada istilah lecturer sama utk tiap sem. hehe. x aci la dpt lecturer sama. ; p

ahhh

aci tak aci

aku tak pedulik

nak jugak madam ain utk next sem

hahaha

jgn dengki ngn aku boleh x ajim? =P

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang