H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Ni post yg tertangguh dulu, Isk. banyak lagi nak post sbnrnya. tapi nak balik Melaka dah. Baca dulu yg ni. Nanti dah sampai melaka, bila free2, I update ok. -.-'


Chiao!

1) Discussion masa kuiz?
Ok. Ni reality yer. Masa kuiz ECO162, (Selasa, 26 Januari) kitorg masa tu tgh terkesima. Sebabnya, lecturer ktorg bgtau last minute; sehari sblm kuiz. semua org dah menggelabah gler masa Pn May tetap dengan pendirian beliau utk buat kuiz time tu jugak. mak aih. Tawakal je la. Tak lama lepas tu, Pn May cakap "ok la. for this class, u may do this quiz in pair" We was like... "Whoaa.. ye ke madam? boleh ke?" hehehe. so, ktorg pun ape lagi. muahahaha. tapi, bila dapat result, markah tak sama pun. hampeh. I dapat 1 markah kurang dari Sara. ceis. sbbnya, I yg bnyk copy dia. muahahaha...

2) Who is you pair in BEL260 class?
Ni bukan cerita dongeng. Cuma I curious, knp perkara mcm ni boleh berlaku dalam kelas kitorg. haiyaaa. Situasi ni berlaku dalam kelas BEL260 tau. mse tu Miss Raihan suruh buat ape ntah in pair. macam biasa, semua org akan berebut nak cari pair kegemaran masing2. I tak terkecuali. Skali tu, ade la sorg classmate ni xde pair. walhal dalam kelas masa tu cukup2 je org. tgk2 ada satu group lelaki ni ade 3 members, and sorg kawan perempuan ni sensorg; xde pasangan. bila miss suruh group lelaki tu berpecah, and join ngn kawan yg girl ni, sorg pun taknak. bila miss dah naik angin baru sorg bangun. I toleh belakang tgk sape yg bangun tu. Ayul! wah. tahniah. u r so gentle ;)

3) Harapan
Aku menaruh harapan pada seseorang. tapi, harapan tu dah hilang. aku tak tau mana pegi harapan tu, tapi yang pasti, semakin hari semakin sirna. sedangkan, dia tak bersalah apa pun. aku tak bagitau dia, dia pun tak cakap apa2. aku tak nak lukakan hati sendiri, dan mungkin dia pun tak nak sakitkan hati aku. haish. COMPLICATED!

4) Tulis
peristiwa yg agak kelakar ni berlaku dalam kelas BEL260. Ahaa. BEL260 lagi? aiyoo. havoc btol klas ni. bnyk insiden berlaku. hua hua hua... ALkisahnya macam ni. Masa tu, Miss Raihan suruh buat Introduction ngn Conclusion utk tajuk essay yg ada dalam workbook ktorg. I dah siapkan Introduction and dah submit kat Miss. Skali tu, masa I pusingkan kertas conteng I and I tulis nama I, I dengar...

Miss Raihan: Isk. bising la nabila ni. Tengok syiqa. dia dah start tulis dah
Syiqa: Haa? Tulis nama! (sambil tersengih mcm kerang busuk)
Classmate: kah kah kah kah
Miss Raihan: At least dia tulis something.

aiyoooo. apa pun, thanks la miss sbb think positive pasal saya masa tu. hehehe.

5) Sorry
Kepada pihak yg berkenaan, aku mintak maaf sebab atas insiden yg berlaku pada pagi Jumaat. Aku tau aku tak patut sergah kau sbb lambat pagi tu. spe la aku ni nak sound2 ko gtu. -.-

6) Picnic
29 - 31 Januari hari tu ktorg pegi holiday kat PD. muahaha. Apartmen dia ape eyh nme? lupa dah. muahahaha. Haaa. Astana beach. best la jgak even Dina asyik meragam je. aiyo. Malam pertama tu I, kak yah ngn eena pegi fun fair. kelakar je fun fair tu. mcm olok2 pown ade. kitorg main bumper car. hahaha. kelakar ok mse main bumper car tu. puncanya eena terlupa amek barang yg dia letak kat kaunter perkhidmatan kat supermarket billion yg dkt2 ngn fun fair tu. tu yg ktorg pegi supermarket tu balik. lps amek brg, ktorg melencong la kat fun fair tu. lalalala. esoknya plak ktorg mandi swimming pool pagi2 buta. yg bestnya, Dina excited nak ajk atok dia mandi. pagi2 lagi dah masuk bilik ktorg and jerit "atuk, atuk, atuk" muahaha. so sweet ok. yg x sweet nya, atuk dina (my dad) tak layan dina. aiyooo. sian dia. -.-' pastu, mlm nya pulak ktorg mkn BBQ. haaa. time ni la Din abuat pasal. isk. dia merengek2. jenuh "mummy" dia nk layan. ktorg BBQ kat tepi pantai. wehee. best ok! ade la beberapa insiden yg berlaku mse tu. antaranya, meja kat tmpt bakar ktorg tu kne amek. pastu my cousin kne sewa meja lain. dah la satu set meja RM50. ergh. ntah mcm mne abg ayen buat ntah, last2 ktorg dapat harga RM10 je. hehehe. esoknya pagi2 mandi swimming pool lagi. huwaaa. nak balik dah! sob sob sob. yg i terkilan tu, eena dpt mandi kejap je sbb i ikut Dina stop mandi. Sorry eena. lain kali klau pegi swimming pool lagi, aku teman ko mandi lama lama lama lagi eyh? ;) InsyaAllah

7) Takziah
Ada kawan kepada kawan I meninggal dunia pada 30 Januari 2010 yg lalu. takziah kepada keluarga Muhammad Affizan bin Talib. Allahyarham merupakan kawan kepada Hazim. Tak lupa juga, kepada keluarga Puan Shima (lecturer QMT) atas kembalinya suami beliau ke rahmatullah. I di fahamkan suami Puan Shima tu lecturer TESL. Takziah saya ucapkan. Semoga roh kedua-dua hamba Allah yg telah kembali kepada penciptanya ini tenang dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman. Al-Fatihah.

8) Cancel?
Hari Isnin, 2 minggu sebelum cuti mid sem, ada 2 kelas cancel. Satu kelas QMT (sebab suami puan shima kembali ke rahmatullah) dan satu lagi kelas FAR. sebabnya kereta Puan Noryati ada masalah. Yahooooo. muahaha. tp, lepas ni siapla nak kena ganti kelas -.-'

9) Gado.
Eyh. Aku bosan la dengan perangai sorg minah yg dok kat level Kenanga tu. Dah la pegang jawatan Timbalan AJK kebersihan. Pastu, satu jadah haram keje pun dia tak buat. mana aku tak naik angin? A few weeks ago kitorg tukar tikar getah level yg baru. So, I ngn beberapa penghuni level kenanga pun bergotong-royong la kemas tikar getah lama, pastu I mintak org yg duty level sapu ngn mop lantai. I kumpulkan tikar getah lama. pastu, bila dah siap pasang tikar getah tu, I suruh assistant I yg sgt "TAK" mengada tu mop tikar tu. mop je. batang mop, baldi yg siap ngn pemerah, cecair lap lantai sume dah disediakan. Dia buat la. then, malam tu, masa meeting level Kak Raihan ngn beberapa org senior marah I sbb suruh minah mengada tu buat keje sorg2. what the hell? Lepas bertekak time meeting level, si sarah menggelabah tu hempas2 pintu, (sarah, kau pikir kau tu besar sgt ke? takat tua setahun dari aku, aku heran sgt ke? boleh blah la! ntah2 beza 3-4 bulan je dari aku. hak tui! ) baru la Kak Raihan ngn Kak Mira panggil I, Fiqa ngn minah mengada tu utk settlekan hal ni. First, mungkin sbb diorg takmo hal ni pjg2. second, kalau aku dah benci org tu, korg pun tau mcm mne rupa aku kan? Masa meeting tertutup tu la minah mengada tu sibuk nk bgtau yg dia xmo ada jawatan la, busy la, ape la. FUCK U! Kau pikir aku tak busy ke? Kau tak pikir lak kuiz aku bertindih. Assignment bersepah mcm aku ni robot. buat minah mengada a.k.a Liya** Adi***, kau tak payah nak tunjuk muka tak bersalah. jgn ingat ktorg tak tau perangai ko camne. Kalau ada "Anugerah kaki mengikis, pelakon handalan tak bertauliah & musuh dalam selimut", kau la orgnya. paham?

10) Jumpa
Ada satu hari tu, I terserempak ngn Mr Saiyidi. I tergelak2 masa tu. Pastu dia senyum and dia ckp sumthing. Tapi I dgr sket la dia ckp "..... laughing" muahahaa. cian aku. sket tu je aku dgr =D tp, I bg salam la kat dia. ;)

11) Redeem?
Lokasi: B202
Masa: dalam kelas BEL 206 (lagi?!)
hari: Khamis; sebelum pegi pantai Klebang
Qistina: Syiqa, tuntut apa dalam Bahasa Inggeris apa?
Syiqa: ha? ermm. jap. Redeem! <---- confident je
Miss Raihan: (sengih-sengih)
Syiqa: (gelak terbahak-bahak)
Miss Raihan: Suka hati jer. tipu eyh!

P/S: Padan muka kau syiqa! hahahahaha. kan dah malu. confident lagi!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang