H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

OMG! I can't believe it. I was crying in FAR150 class!
Tu maknanya I dah tension sgt la tuh.
Bayangkan, belajar disposal dalam kelas yang tak ada aircond.
Hilang akal tak kalau kau yg dalam keadaan aku?
Sakit jiwa aku tau tak.
Kan dah teresak-esak dalam kelas.
Padan muka kau Syiqa.
Malu tak nangis dalam kelas?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

lepas bersedih dan berduka lara untuk siapkan project MGT, I berseronok plak. huhuhu.

Actually, hari sabtu, 27 March 2010 I ingtkan nak bawak Nisa ngn beberapa org level mate yg lain pegi mkn pizza hut kat Tampin je. Ye la, sbb si Nisa tu dah mengidam sgt nak makan pizza. Ingtkan lepas mkn pizza je terus balik. Sekali tu, ntah ape yg merasuk I, I terus ajak diorg pegi Jusco yang baru bukak tu. hehehe.

kat situ ktorg pown bershopping sakan la. hehe. Bukan beli ape pown. saje jalan2 buang masa. mengenjoykan diri. Tapi, masa nak pegi tu I dah tension dah sbb bnyk giler ok traffic light dia! WTF! penat tunggu tau x?? dah la parking payah nak carik. adoi!!!!

Tapi bila masuk je, wahhh.. Yokatta! hahahaha. sejuk! whoaaaa. ;)) ktorg jln2 tgk baju, try baju. berjam2 lamanya ok! Nak cari b**, tapi org tu kerek, terus tak jadi beli. lalalala :-"

Overall, best jugak la pegi jusco baru tu. hehe. Haaaa.. balik dari Jusco, ktorg singgah kat kedai mamak dpn UiTM tuh. Kat ctu Mira jumpa 'kekasih' dia. hehe. Mira, ko klau nak bercinta ngn mamak tu, ckp je la. jgn malu2. nnt aku pegi pinangkan dia utk kau yer ;)

From left: Mira, syiqa, Ell..
Hebatkan satu fitting room masuk sampai 3 org??
(yg lain mne pegi ntah)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

24th and 25th March 2010.. tarikh yang keramat untuk semester ni. Sebab, pada tarikh tu, aku rasa sangat teruk and sangat down. Selama ni, kalau kecewa masa presentation pun takde la sekecewa itu. aduh. Ape nak buat, dah nama pun deal dgn orang Melayu, macam2 la masalahnya. Susah betul nak cari orang Melayu yang betul2 berkualiti skrg nih.


Masa deal dgn owner kedai kek tu, macam2 yg dia janji. tapi at last, cakap tak serupa bikin. Shut down your bakery shop, ok! Don't do it if you have no heart to continue the business.

then, masa nak siapkan presentation tu, dah la I ponteng kelas FAR utk siapkan report MGT tu. At last tak siap jugak. Banyak kot tak siap lagi masa tu! Mama dtg dlm kol 8. 30 sbb hantar cupcakes. mama amek cuti, ayah amek cuti semata-mata nak hantar kek tu. Pastu mama ngn ayah kena tunggu plak aku siapkan report tu smpai kol 11 malam. WTH? sakit hati tau malam tu bila dgr ade org cakap "Syiqa, ko suruh mak kau tunggu ke? ...." sakit hati punya pasal, aku tempik je kat org tuh "Dah tu? Kau nak salahkan aku la suruh mak ayah aku tunggu utk bawak pegi print? Selama ni , ade ko tlg aku buat report? Bila suruh buat, asyik tak reti je!" Haaa. amek kau. sakit tekak aku menjerit malam tuh. Pastu, aku suruh diorg wat slide utk presentation. 2 slide je. Promotion ngn place of distribution je. Aku suruh diorg tgk text book and compare ngn ktorg pnye business plan. Skali tu, bila esoknya, tgk tools of advertisement ngn ciri2 tmpt distribution yg keluar. adoi. utk promotion tu ktorg dah decide utk buat sales promotion ngn advertisement. pastu place of distribution plak ktorg dah decide utk chanel 1. aduh. lantak la. tapi aku puas hati sgt sbb classmate ramai yg cakap asyik aku je yg bercakap masa presentation tu. Ahaaa. sedap sikit hati aku. Biarla org nak cakap aku gila kuasa ke ape. yang penting, hati aku puas! hahahahaha. evil btol aku nih.

Opsss. yang penting, masa nak start presentation tu, hati aku berdebar2 sangat. dah la berdebar nak buat presentation.. pastu ade pulak jejaka hensem yang jadi judge utk presentation tu. nak dijadikan cerita, lecturer a.k.a jejaka hensem tu aku dah lama usha dia. hahahaha. shy2 cat aku time tuh ;;)

Ape pun, aku dah explain kat lecturer aku kenapa serabut sangat report aku tu. Kenapa siap ada tulisan tangan lagi kat report tu. Nasib baik lecturer aku tu faham. -.-'

Satu lagi, nasib baik lecturer aku komen ok je. Nasib dia tak komen teruk2. Actually mase kelas MGT tu aku tak mo pegi sbb malu sgt ngn miss. tapi aku kuatkan hati utk pegi kelas tu.

Thank you so much Miss Noorain Nordin ;)
*Belajar dari kesilapan silam*


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Last night I dream of you.

When I realized it this morning, I smiled.

I know I can't love you =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I can't understand why all of this happened to me.

I just wanna completed my MGT assignment.

Why I found a lot of obstacles to complete my assignment?

Eena lost her thumb drive because of me.

That guy didn't give the correct answer.

Our logo can't be finished.

Damn.

What else? !

Bukan nak salahkan takdir. Tapi, sangat kecewa!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

hahaha.. I rasa, I dah tau kenapa kali ni I sangat teruja untuk balik rumah. Semalam ayah dah bagi "jawapan" tu. agaga. Sangat gembira dan terharu. Tapi, sangat risau juga. Sebabnya, mama ngn ayah dah bagi "prepaid present" kat I. So, that means I ada "Accrued Good result" la ngn diorg. Huuuu. takuttttt... Tapi, yang penting, I semakin berkobar-kobar untuk dapat Dean List every sem. agaga. I hope my dreams will comes true. I don't want to dissapoint my parents. I love them so much!

Opsss. ape ye "prepaid present" tu? ahaaa. nantikan kemunculannya yer ;)


P/S: You can't help me to fulfill my dreams, but my parents can do that =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

kali ni , I sangat teruja untuk balik rumah. Apa sebabnya pun I tak tau. yang penting, kali ni sangat seronok bila dapat balik. Huuu. mesti Ahad ni I jadi drama queen. hahaha. ratu air mata. erk. tears queen kot lebih sesuai! =p

Ahaa. mungkin sebabnya sangat tension dok kat kampus tu. bosan kot. sakit hati ngn perangai org lagi. hmpfff.

Banyak betul keje nak kena buat kali ni. Isk. busy busy busy. pffftttt. ok syiqa. pegi tido kejap. pastu bangun and sambung buat keje ok?

P/S: Misi melarikan diri dari pak guard. hahaha

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Petang tadi dah tergerak hati nak mandi awal. tapi malas pulak. Rupanya ada sebab kenapa Allah gerakkan hati I utk mandi lepas makan ptg td. Rupanya, ade la makhluk Allah tu nak buat keje2 paip kat bawah tu and diorg potong bekalan air. hmpfff. dari I bangun tido, smpai la beberapa minit tadi tak de air. punya la belengas. Isk. Rasa cam nak nanges je sbb air takde. Honto ni kanashii. huuuu. rse cam nak lari pegi mana2 hotel and mandi sepuas-puasnya. erm. Tapi, nasib baik dah ada air. so, I nak chiow pegi mandi and basuh baju. lalalalala.


P/S: Baru ku sedar, bekalan air lebih penting dari cinta drpd lelaki yg bergelar kekasih.
hahahaha...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

...with the ending!

The ending had spoiled my mood.

Arghhhhhh!!!

Why he didn't go to Germany?

It will be fine if he go to Germany and come back in 3 years later as a world famous dancer.

Gosh!

He just wasted his talent because of LOVE?

Watashi honto ni kanashii

私は本当に満足していないと悲しい!!!

P/S: Between first love and lover =D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

What the hell?
Akibat gangguan emosi yang sedang melanda,
I can't focus on what I'm doing.
Pffttt.
Pre-test for my speaking test was soooo bad!
I can't imagine how come I did this...
Really2 bad.
Can't forgive myself. =((

P/S: Nak balik rumah!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Menghadapi gangguan emosi.

Sensitif tak pasal2.

Asyik reti nangis je.

Salahkan aktiviti yang macam2 sampai aku tak boleh balik!

SHIT!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Happy sweet 16 to my lil sis,


Enjoy your day. I love you always!








SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Dah habis tengok dua-dua season Hana Yuri dango. Season 1 banyak debaran. Season 2 banyak konflik. Isk. tak tau apesal season 1 lebih buatkan I terjerit2 tengok. Tapi season 2 mcm xde perasaan je. Ending season 2 pun i x bagi reaksi. Fiqa ckp dia sedih I tak jerit2 pun tgk ending season 2, sedangkan masa tengok season 1 bukan main lagi I terjerit2. huhuhu. Actually ending dia mmg agak interesting la. tapi maybe masa tu I dah letih sgt kot marathon tgk citer tu dari kol 3 ptg. habis tgk drama tu kol 11 mlm. pfftt. dah tu, smlm mama call. tanya ingt tak hari ni birthday sape. I mmg ingt. tp sedih la nk call diorg. huuu. ye la. sbb minggu ni tak leyh balik. minggu dpn pun x balik. huwaaaaaa..


Eh. Bosan la asyik test je. Hampeh tol! Esok ade test BEL. lusa ada test FAR. Nnnnooooooo!!!!!!!!!

P/S: Jangan la celebrate time aku takde! =((

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

"A new love can heal a wounded heart"

I love you, Oguri Shun! :-*

P/S: love just kinda happens when you least expect it =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Petang tadi dalam kol 6.30 and time tu I tgh syok tengok drama Jepun tajuknya Hana Yuri Dango season 1 tau. (gila ketinggalan aku nih!) Skali tu Piqa cakap "syiqa, nih." (smbil tunjuk my HP) Oh. Mama call. I pun dgn excitednya jawab la phone. Skali tu mama tanya:


Mama: buat apa tu?
Syiqa: tgh tgk Drama Jepun ni.
Mama: Oh. takde. tadi mama nampak ****. dia angkat tgn kat mama. mama buat tak nampak je.
Syiqa: OMG! Mama nampak dia? Dia angkat tangan? cam ne mama jumpa dia?
Mama: tadi mama keluar pegi beli Yong Tau Foo kat sebelah 7 Eleven. Lepas tu mama nampak ada budak lelaki terponggok hisap rosok kat tepi pintu KFC yg hadap parking tu. Tengok2 ****. Dia angkat tangan ngn angguk2 kepala dia. Tak kuasa mama nak layan org mcm tu.
Syiqa: kah kah kah. (evil laugh gler. piqa yg ckp cam tu)
Mama: ok la. Mama nak buat balancing ni. bye.
Syiqa: haaa. mama, kak long dah dapat sticker kereta tau. (kebenaran bawak kereta masuk kampus)
Mama: Ha, ok la. kereta mana kak long register? kereta wira?
Syiqa: haah.
Mama: Ok la. bye.
Syiqa: bye mama.
*mama call aku semata-mata nak cakap pasal tu je? alahai.*

P/S: Aku ingat ko dah tak kenal family aku lagi? :-?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang