H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

I rasa excited bila habis baca Pak Cik Kaki Panjang versi manga. Sebab cerita dia agak best. Tapi ada la yg tak logiknya dalam cerita versi Korea nih. Isk. tak pe la.


lepas habis baca manga, I cari yang movie pulak. erm. Movie dia ramai org comment sedih. tp I tak rse sedih sgt compare masa I tgk 'Myu no anyo papa ni angeru' tuh. Meleleh air mata beb ;)

So, kalau u all teringin nak tengok Daddy Long legs versi Korea tu, tgk la kat you tube yer ;)

Haaa. one more thing, movie punya jalan cerita tak jauh bezanya dari manga. Hurm. -.-'

P/S: Jangan biadap walaupun di depan nama anda ada title DR. FAHAM?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

O genki desuka, minna-san!


Ok. Semalam ngn hari ni adalah hari yang sangat genting.
Sebab?
ahaaa. Final Exam!
Semalam paper CTU151.
Soalan esei dia takde dalam buku teks; tapi soalan aplikasi!
No wonder ustazah tak tekankan sangat untuk baca buku teks tu.
Students should be able to relate the topics in text book with real life.
Tak yah susah2 nak jadi scanner utk jawab soalan tu. Juz faham and relate je apa yg ada dalam buku tu.

Tadi paper ECO162. OMG! Sakit jiwa rasanya baca buku manual ECO tu. bukan ape, rasa mcm dah tepu dah otak ni nak baca. klau baca pown tak masuk sgt. adoi! Tapi, nasib baik lecturer rajin bagi test and quiz. so, xde la tersedak sgt baca manual tu. just recall je. Soalan Part A ngn Part B tu boleh la jawab. Agak confident dgn jawapan yg i bg tu. tapi Part C tu.. erk. Madam, buat2 nampak je point saya boleh tak? =D

Apa2 pun, balik exam tadi pegi pasar malam. Elok je sampai kat pasar malam tu, hujan turun. Hujan tu secara tiba2 and lebat lak tuh :-S

tapi nasib lepas exam baru hujan. Buatnya macam semester lepas, hujan sebelum paper start. dah tu paper last lak tu. Paper MAT126. Sejukkkkk je bila masuk dewan. mmg kocut la dok dlm dewan tuh.

P/S: U may think that I don't care about you, But u are totally wrong. I'm 'watching' you! ;)

Jya mata-ne!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

O genki desu ka, minna-san!

Ahaa. ni bukan nak cerita pasal Pati Ayam Brand's tu yer. ni nak ckp pasal PENDATANG ASING TANPA IZIN yg bersepah kat Malaysia ni. Disebabkan u olls yg semakin ramai tu, ayah aku yang kena balik lambat,kan? Isk. rosak plan la korg nih! Opsss. tapi mungkin masa aku sumpah seranah korg tu aku terlupa yang ayah aku ade 'anak buah' kat Office dia. Report untuk panjangkan tempoh tahanan reman PATI tu ayah dah bagi kat staff dia. Tapi, korg bayangkan, disebabkan korg, waktu berharga staff yang kena wat report tu terpaksa dikorbankan. Diorg pun ade facebook yg nak kena jenguk. Diorg pown ade Tagged yang banyak mesej nak kena reply. Tau tak? Lain kali masuk tu elok2 la. tau la Malaysia ni lubuk emas utk korg. tapi beragak la. tak yah nak nyusahkan org lain yer. Haaa. satu lagi. yang masuk secara elok tu demanding plak. Nak apply PR plak. Isk. makin sesak la Malaysia ni. Dulu mmg Malaysia kurang penduduk. Tapi tak relevan la klau korg nak guna pakai statistic yg dah zaman tok kadok tu. Skrg ni Malaysia dah overload tau tak? Dah tak cukup tanah nak buat rumah dah. Developer smpai cari alternatif membunuh org plak; buat rumah atas bukit. Sudah2 la tu.

Actually I nak membebel pasal ayah kena balik lambat tadi. tapi dah meleret2 plak. Aduh! Ampun yer ;)

Jya mata-ne!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

O genki desu ka, minna-san?



I've just finished Myu no Anyo Papa ni Ageru..
It is such a wonderful drama.
Once you are get into the drama, you will laugh and cry like hell.
Trust me =)

Do find some free time to watch Myu no Anyo papa ni Ageru

P/S: I hope i will find my Hayato and I will become his Aya someday :)

Hayato (Matsujun) with Aya (Karina) in the movie.

'Hayato' in future and 'his Aya' in future...

Hayato's Aya in future ;))

*Aku ni kejap nak Matsumoto Jun, kejap Oguri Shun. Mana satu ni? Atau Ninomiya Kazunari? Muahahahahaha*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tu keyword ke ape? lantak kau la labu!

P/S: Oguri Shun, will u marry me? ;)
*Demam final exam semakin teruk. Galak mencari drama Jepun yg ada Oguri Shun*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

O genki desu ka, minna-san!

Aku dah la tengah mood tak stabil.
Hormon punya pasal.
Tup2 dia herdik aku plak.
Maunya tak terkejut aku?
Tup2 time tu jugak air mata syahdu mengalir.
Bila dia tanya aku nangis sbb dia tengking aku ke?
aku cakap tak.
wah. hipokrit.
takpe. eena kata sekali sekala hipokrit takpe.
demi menjaga hubungan yg terjalin.
Kawan, kalau kau baca ni, aku nak kau tau.
Aku menangis hari tu aku sedih sangat kena herdik ngn kau.
aku tak marah. cuma sedih and terkilan.
that's it.

Jya mata-ne!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Haha. bila time nak pujuk2 Miss yg ajar BEL260 tu, I, Adlin ngn Nabila yg akn jd mangsa. Mangsa pertama diorg ialah I. Pastu, bila tak dpt I, Adlin yg kena. hehehe. tp, I salute la ngn Adlin. berjaya bukak jalan untuk kte sume pujuk Miss. At the end, Miss ganti gak kelas BEL yg hari Jumaat, 16/4/2010 kpd Selasa, 13/4/2010. Thanks Miss! jasamu akan kami kenang. I love you la miss ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Petanda pertama: semakin banyak ponteng kelas sbb banyak test


Petanda kedua: semakin banyak game yg diperkenalkan @ aktiviti bertukar pelbagai jenis game menjadi rancak

Petanda ketiga: Semakin banyak drama Jepun or Korea yang bermain di skrin laptop masing-masing

Petanda empat: Business sewa broadband semakin rancak

Petanda kelima: Perancangan untuk balik ke rumah semakin rancak

Amacam? Hebat tak? Ni semua cara untuk elakkan histeria yang kerap berlaku time final exam... ok gitu??? ;))

P/S: Kain pelekat lalalala... kain pelekat lalalala.... <---- tlg la nyanyi cam Anuar Zain. please?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang