H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

"Bosan btol bila setiap kali ade majls je, mesti ade mcm2 isu. bosan.. grrrr.."

Apepun, lupakan je la isu tu. moh kita tngk gmbr2 sekitar majlis kenduri yg berlangsung pd 29 Mei 2010 (sabtu)

Syukur alhamdulillah. semuanya telah selesai. terima kasih kepada yg sudi hadir. Kehadiran anda telah memeriahkan majlis. walaupun ramai yang tidak hadir, tapi masih ramai yg sudi hadir. suasana majlis sangat meriah dan tetamu tidak putus2 menjengah. sampai tak terlayan dibuatnya. nasib baik ada saudara-mara yg sudi membantu. Terima kasih kami sekeluarga ucapkan kepada semua yg hadir dan kepada semua yang sudi meluangkan masa. Semoga Allah memberkati, mengurniakan rezeki yg halal dan merahmati hidup anda. =)

Yang diraikan; Nor Dania Allysha

Adik yg diraikan, kakak dia yg terlebih glamour~!

Marhaban...

Ustaz memulakan cukur jambul...

Peralatan cukur jambul...

Barang2 yang dimuatkan dalam 'goodie bag' yg diberikan kpd tetamu lelaki yg menyertai marhaban

Hambek ko.. time ni baru lepas kemas rumah...
Abg Ejam, abg Ayen ngn kak yah baru lepas bangun tidur.
Masa untuk menghabiskan 'glass pudding' ngn chocolate cake =P

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

*Sekali lagi kemalasan melanda. I just upload je la photo2 cousin I; abg Ejat pnye wedding*
oh. btw, wedding kali ni takde pape kontroversi or takde pape yg nak di komen or complaint. everything was fine and superb. Congrats!



7 Mei,
majlis akad nikah @ Rumah kak Juwita,
Taman saga.


make up, jgn tak make up!

"Aku terima nikahnya......"

Ehem..

Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat =)



Amek berkat =p

8 Mei 2010,
Majlis Resepsi sebelah pengantin perempuan,
Dewan Risda.


sama cantik, sama padan =)

Makan beradab =)

*Gambar raya*

Rasanya baru kali ni aku merasa dok meja VIP; siap berlabel mcm nih =P

15 Mei 2010,
Majlis Resepsi di rumah pengantin lelaki,

Kuala Pilah, Negeri Sembilan


I like...
*thumbs up*

Satu family dok atas pelamin tu. >.<


tumpang glamour pengantin seketika

amek berkat =P

*blushing*
tetibe laks (-.-)'

-lepas sorg, sorg sepupu aku kawen. aku ni bila lagi?-

P/S: Spe kata aku on the list utk next wedding. gler ape? Calon pown xde!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

-Muffin chocolate chip-


- cheese cake-


-cupcakes-


marble cake

malas nak attach recipe dia satu2. so, upload gmbr je eh? =D


P/S: Ade cousin ckp dia nk tolong jualkan cheesecake and tuan punya resepi tu dah restu klau nk buat business =D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

walaupun harga kos utk buat cheese cake agak mahal, tp sgt puas sbb kena ngn taste ktorg and tak payah bakar. as simple as ABC =)


Resepi Oreo Cheese cake

Oreo crust
320 g oreo cookies crumbs - without cream ( I tumbuk biskut tu dalam lesung bagi hancur and halus)
3-4 tablespoon melted butter

cara2 buat crust;
1) campurkan cookies crumbs dan butter. Kacau sehingga sebati
2) Curahkan dalam loyang, tekan sampai mampat. masukkan dalam peti ais sementara nak bancuh filling.

Filling
250 g whipping cream ( I malas beli yang kotak besar tu, so I beli je yg kotak kecik tu. tp dalam kotak tu ade 200g je)
750 g philadelphia cream cheese
190 g castor sugar
24 pcs oreo cookies (hancur kan. ramas2 je pun boleh)
12 mini oreo cookies (deco purposes)

cara2 buat filling:
1) pukul whipping cream sampai 'stiff peaks'. Masukkan dalam peti ais.
2) pukul cream cheese sampai kembang@smooth, masuk castor sugar dan pukul sehingga sebati
3) ramas oreo cookies dan masuk dalam campuran cream cheese
4) masukkan whipping cream dalam campuran cream cheese
5) tuang campuran cream cheese dalam loyang yang dah ada oreo crust tadi dan ratakan.
6) hias dengan mini oreo cookies kalau suka.
7) tutup adunan tadi dan masukkan dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 4 jam atau semalam.
( I cadangkan biarkan semalaman dalam peti sejuk atau sampai keras@filling tak melekat kat pisau pemotong kek)

selamat mencuba bagi yang berminat untuk mencuba. Jangan lupa kongsikan pengalaman u olls buat kek ni yer =)

P/S: tarikh: 21 mei 2010 (jumaat)

Ada org tu ada exam tau. tapi boleh pulak time dia jawab paper Sejarah tu dia terbayangkan Oreo Cheese cake yang I buat. hehehe. Besar ye penangan Oreo cheese cake tuh =.='

rupa dia buruk sikit sbb masa ni baru first time try resepi ni =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


P/S: Shahir, disebabkan awak la mama saya asyik menghadap laptop tengok video awak lepas mama balik kerja, tau tak? Ayah saya balik pun mama tak sedar hari tu sebab leka tengok awak ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

100 HARI SEBELUM KEMATIAAN...

Sama2 kita ambik iktibar... Sudah Bersediakah Anda Ketika Dipanggil
Pulang Oleh Allah SWT?!!! Bersihkanlah dirimu sebelum kamu dimandikan!
Berwudhu'lah kamu sebelum kamu diwudhu'kan! Bersolatlah kamu sebelum kamu
disolatkan! Tutuplah rambutmu sebelum rambutmu ditutupkan! Dengan kain
kafan yang serba putih! Pada waktu itu tidak guna lagi bersedih...

Walaupun orang yang hadir itu
merintih... Selepas itu kamu akan diletak di atas lantai.... Lalu
dilaksanakanlah solat Jenazah Dengan empat kali takbir dan satu salam
Berserta Fatihah, Selawat dan doa.... Sebagai memenuhi tuntutan Fardhu
Kifayah Tapi apakah empat kali takbir itu dapat menebus.... Segala dosa
meninggalkan solat sepanjang hidup? Apakah solat Jenazah yang tanpa rukuk
dan sujud.... Dapat
membayar hutang rukuk dan sujudmu yang telah luput? Sungguh tertipulah
dirimu jika beranggapan demikian.... Justeru ku menyeru sekelian
Muslimin dan Muslimat.... Usunglah dirimu ke tikar Solat.... Sebelum kamu
diusung ke liang lahad.... Menjadi makanan cacing dan mamahan ulat!
Iringilah dirimu ke masjid.... Sebelum kamu diiringi ke Pusara! Tangisilah
dosa-dosamu di dunia.... Kerana tangisan tidak berguna lagi di alam
baqa'! Sucikanlah dirimu sebelum kamu disucikan! Sedarlah kamu sebelum kamu
disedarkan.. ... Dengan panggilan 'Izrail yang menakutkan! Berimanlah
kamu sebelum kamu ditalkinkan! Kerana ianya berguna untuk yang
tinggal... Bukan yang pergi! Beristighfarlah kamu sebelum kamu diistighfarkan!
Namun ketika itu istighfar tidak menyelamatkan! Ingatlah di mana saja
kamu berada.... Kamu tetap memijak bumi Tuhan! Dan dibumbungi dengan
langit Tuhan! Serta menikmati rezeki Tuhan! Justeru bila Dia menyeru,....
Sambutlah seruan-Nya Sebelum Dia....
memanggilmu buat kali yang terakhirnya! Ingatlah kamu dahulu hanya....
setitis air yang tidak bererti! Lalu menjadi segumpal darah! Lalu
menjadi seketul daging! Lalu daging itu membaluti tulang! Lalu jadilah kamu
insan yang mempunyai erti.... Ingatlah asal usulmu yang tidak bernilai
itu.... Yang kalau jatuh ke tanah Ayam tak patuk itik tak sudu! Tapi
Allah mengangkatmu ke suatu mercu... Yang lebih agung dari malaikat!
Lahirmu bukan untuk dunia.... Tapi gunakanlah ia buat melayar bahtera
akhirat! Sambutlah seruan 'Hayya 'alas Solaah'... Dengan penuh rela dan
bersedia! Sambutlah seruan 'Hayya 'alal Falaah'... Jalan kemenangan
akhirat dan dunia! Ingatlah yang kekal ialah amal.... Menjadi bekal sepanjang
jalan! Menjadi teman di perjalanan.. .... Guna kembali ke pangkuan
Tuhan! Pada hari itu tiada berguna.... Harta, tahta dan putera.... Isteri,
kad kredit dan kereta.... Kondominium, saham dan niaga.... Kalau dahi
tak mencecah sejadah di dunia!!! " Saling
berpesan-pesan untuk kearah kebaikkan"

TANDA 100 HARI SEBELUM HARI MATI!!!!! Assalam Mu'alaikum Wbrth!!!
BACALAH DENGAN TELITI!!! Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada
hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya.
Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka
sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu
Asar . Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki
akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti
daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan
teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini
rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa
mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang
setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak
diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan
soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu
sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda
ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada
untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau
ditinggalkan sesudah mati.

TANDA 40 HARI Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian
pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis
nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.
Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat
persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita
sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya
sekilas lalu dan jika ini terjadi,
mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.
Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk
mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

TANDA 7 HARI Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang
diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan
secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

TANDA 3 HARI Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah
dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat
dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak
mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan
memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi
dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini
dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan
layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.
Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar
ditegakkan.

TANDA 1 HARI Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan
merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana
ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar
keesokan harinya.

TANDA AKHIR Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu
keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan
seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus
mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan
malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah
menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula. Sesungguhnya mengingati
mati itu adalah bijak forward this buletin...may ALLAH SWT bless you.
Saling berpesan2lah sesama kita........

credit to : Adjanga66

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Hahahaha. title nak gempak je. Kan ajim kan?

Erm. Actually I nih dah naik gila cari resepi yang best2. Hari tu sibuk cari resepi cupcakes. Dah try dah. Not bad hasilnya. So misi seterusnya utk cupcakes adalah mempelbagaikan perasa dan decoration.

Seterusnya nak buat Muffin pulak. Ni tengah meroyan cari resepi muffin. rambang mata aku ni ha. Rasa nak print je sume resepi tu, bagi kat mak ngah and suruh mak ngah yang pilih untuk buat yang mana. Ahad ni nak test buat and kalau jadi, nak bagi kat cikgu2 kat Seri Keramat tu. Utk teachers day! lalalalala :-*

*Oi muffin. kau potong line taufu fa ngn oreo cheese cake tau tak?*

P/S: Whats meaning you, tijah?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

1- I have already enjoyed my life in childhood
2- I love tension
3- I don't want to spend time with my friends
4- I love night outs
5- I love to work on Sundays and Holidays
6- I want to take revenge on myself
7- I don't want to marry before 30
8- I don't want good Salary
9- I want to learn until my death

P/S: Habis tu, mama nak Kak Long keje ape?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Nak keje ke kat KFC tu?

Aku bukan apa, dah la:


certificate Typhoid injection aku hilang,

baju uniform takde stock,

kasut nak kena beli,

seluar nak kena beli,

pastu tadi aku kena kompaun ngn MPAJ..

Hati rasa berat je nak keje balik.

Ape pendpt korg?

Haaaaa....
satu lagi, aku dengar cite kan...
ade sorg staff yg agak senior tu transfer ke store KFC lain sbb bergaduh ngn Shift Manager.
Siap pecah kaunter cashier lagi. adoi!
Bertambah berat hati aku!
Pendapat korg??

P/S: Tengah gigih untuk belajar buat cupcakes ngn memasak lauk-pauk yang best-best...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

I saw you, but I pretend I didn't...

P/S: Semalam mama cakap Jue bg 'signal' yg zali dah pindah. Tapi tadi aku tengok dia sihat je keje lagi kat KFC Giant tuh... ( Ye zali. Kaulah Sang Mantan ku.. ;P )

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Lama tak jumpa Pucuk Muda aku kat dining tuh. hehehe. Ingatkan tadi pegi dining jumpa dia. Tengok2 orang lain plak. Isk. Ni mesti sebab Shiro dah goda dia habis2an sampai dia dah lupa kat aku! Grrr. Sampai hati kau, Shiro!

Memang dasar peram! Btol tak, Nani?? Dah la dia rampas AA ko, skrg dia amek PM aku plak. Kejam kan dia???

P/S: Hazim, ko makin comel sekarang nih! Nak lawan Zali ke? Dia pun makin handsome sekarang! Hahahahaha :D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ni kesinambungan dari post Jawapan hari tu. Hari ni baru I berkesempatan utk reveal ape hadiah yg mama ngn ayah bagi.. hehehehe.. Thank you mama and ayah! Muah muah muah. Love you berry muches la :P


Erm. Actually hadiah ni ayah yang janji masa SPM dulu. Kalau ikutkan perjanjian ngn mama, mama cakap at least 5A boleh dpt hadiah ni. tapi ayah tak bagi. Ayah kata, dpt good result for SPM and dapatkan tempat kat IPTA dengan course yang tak merepek baru ayah bagi. masuk IPTA tu pulak dengan hasil result sendiri. Bukan ayah yang kena call sana, call sini utk masukkan I kat IPTA tu.

Alhamdulillah. Semua syarat tu dah dipenuhi and sekarang turn ayah plak tunaikan janji. And, alhamdulillah. Last sem pun dpt result yang agak ok. Hehehe. So, inilah hasilnya... :)

Opsss. lupa plak. hadiah ni keluar or didaftarkan pada 30 mac 2010. Tapi I dpt usik dia 2 April. Huhu. sadis, kan? mama, mak, eena ngn mak ngah yang rasmikan dia dulu. =D

P/S: Aku pernah berangan nak pegi jalan2 and tengok wayang dgn kau kat Wangsa Walk Mall. Tp nampaknya tak ada rezeki sbb kita bawa haluan masing2 sebelum Panggung Wayang tu siap sepenuhnya. tapi takpe. Aku tak kisah, sebab aku dah ada buah hati baru. :)

Ops. Ape maksud disebalik nombor 4191 tu eyh? ;D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


MAY ALL UR WISHES COMES TRUE AND MAY ALLAH BLESS YOU! MUAH MUAH MUAH!
I LOVE YOU, GIRLS!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Alkisahnya, tadi pegi wangsa walk mall sbb nak beli kacang soya. (gagah x??) Memula masa kat traffic light, aku bengang ngn sorg driver viva kaler biru nih sebabnya dia eksyen! (aku je yg perasan dia eksyen). lepas potong dia, aku usha dia mse dia nak masuk simpang ke wwm tu. Skali tu, alahai.. dia tunggu KFU baru nak kluar :P dok dendiam ye! nnt jalan tu lengang baru jalan tau? Pastu, bila jammed kat blakang, ko buat bodoh je la yer ;) alaaa. kalau diorg hon, ko buat2 xtau smbil ckp la "eyh. knp diorg hon?"

Ok. lupakan kereta viva biru tu. skrg ni nak cerita pasal amoi yg bawak kancil kaler emas. (bukan kuning, bukan oren) Memula masa tunggu turn nak amek tiket parking, aku sabar je la tunggu dia amek tiket tuh. Punya la lama. Skali tu nampak dia bukak pintu. Laaa. tak sampai rupanya. Ok fine. Sabar lagi. Lepas dia tutup pintu, aku ingt dia nak terus jalan. Skali tu tengok dia tutup tingkap dulu. Mak aih! Tak pe syiqa. dia panas tu.

Ok. nak tanya ni, kalau pegi masuk parking, korg akan terus tekan minyak and cari parking kan? Amoi cina ni buat apa tau?? Dia ingt palang besi tu palang nak memulakan perjalanan jauh agaknya. Dia boleh lagi TARIK SEATBELT! Kepala hotak dia. kalau pantas takpe. Ni terhegeh2! Buat kelakar la kau ni! Amoi, lu baru lepas lesen ke? Ke ko nak race dalam tempat parking tu? dah la cuaca panas.

Bukan niat nak racism. tapi, ada satu incident baru2 ni yg buat aku hangin sket. Isk. Saba syiqa :)

P/S: Makin handsome "Jejaka Kain Pelekat" tuh ;;)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang