H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Kau maki macam mana pun, kau buat ape2 group yg kutuk dia ke, kau fitnah dia macam2 pun, dia tetap dah menang. Dah rezeki dia, macam mana kau nk halang, kan? Korg kena berpegang kat prinsip ni:


"Kalau sesuatu itu milik/rezeki kita, kita tetap akan memilikinya walau apa pun yg berlaku. dan, kalau sesuatu itu mmg bukan milik/rezeki kita, kita tetap tidak akan memilikinya walau ape pun yg kita buat.."


Bila aku berpegang pada prinsip ni la aku boleh bertenang dan redha dgn takdir atau rezeki aku. So, korg tak payah la nak kutuk2 dia, nak maki2 dia, nak fitnah dia macam2. dah itu rezeki dia, terima je la. Lagi satu, perkara tu dah berlalu. takkan korg nak suruh Astro buat balik Konsert AF and umumkan Adira jadi pemenang baru korg nak puas hati?

Korg tau tak ape yg terlintas kat kepala brain aku ni bila baca komen korg kat blog org, kat youtube and kat group anti shahir kat facebook tu?

"kelakar la diorg nih. diorg ni cakap mmg tak pakai otak. jelas dan nyata yg majoriti masyarakat Melayu kat Malaysia ni masih berfikiran kelas ke-3 dan macam rupa org langsung takde pelajaran."

Kalah nenek aku cara korg berfikir tau tak? Kalau nenek aku yg ckp mcm ape yg korg ckp tu, aku faham la sbbnya dah terang2 yang nenek aku tak penah pegi sekolah. terang2 mentaliti time kena jajah dgn jepun dulu.

satu lagi, korg tak payah la nak kecoh2 dia ade diploma ke, buat asasi ke. Mesti ade something wrong yang menyebabkan berlakunya kekeliruan tu. Ok. Kalau dia kena tendang dari UIA pun, ade korg kisah klau dia bukan dinobatkan sebagai Juara AF. Bill gates tu, korg ingt dia ade PhD ke? tapi dia kaya jugak,kan? Ade korg pertikaikan kenapa dia jadi kaya sedangkan dia pun tak habis belajar.

habis sume citer yg dah jadi sejarah korg ungkit. Kalau iye pun dia tak pegi kelas, dia punya pasal la. satu lagi, korg ade bukti ke nk ckp yg dia suruh org lain sign attendance dia? Pensyarah dia tak buat ape2 statement pun. UIA tak nafikan pun yg dia pernah jadi student UIA. yg korg pandai2 nak jadi CSI tu knp? baik korg cari org yg signkan attendance dia tu supaya jadi saksi. baru syok sikit cerita korg tu. =.='

tu pun nasib baik Shahir tu xde gf kat Perak sana. Kalau tak... (~.~)
*tak tau la klau dia mmg ada gf sebelum masuk AF, tapi gf dia tak kecoh2 nak pegi stadium tgk Konsert Akhir.*

Isunya sekarang, korg dengki bila tgk org melayu sendiri popular sekelip mata mcam tu sbb korg pown nak popular tp org tak heran kat korg kan? kan? kan?

Apepun, aku harap satu hari nanti shahir akn sambung balik study dia supaya tutup sikit mulut org melayu yg dengki kan dia tu ;) dan, aku harap jugak yg shahir tak jadi macam penyanyi favourite dia tu, Mawi. jangan ulang kesilapan yg sama macam Mawi. Semua org buat silap, tp jgn ulang sejarah tu. Ambil iktibar. All the best, Ahmad Shahir Zawawi!

Aku sebenarnya tak mo tulis lebih2 psl shahir tu kat blog nih sbb aku risau gak jadi macam kes mse aku minat cikgu anwar dulu. peminat dia lak lebih2 maki aku. hampeh btol! =.=' tapi, aku tulis gak psl shahir ni sbb hati aku membara bila baca komen2 manusia yg tak ber brain tu.

P/S: Apa motif miss ana bgtau aku yg dia nak bawak Zali dtg kalau zali tak OD? Semua tu dah jadi sejarah, miss =)

P/S 2: Muka maulana ada iras2 muka Zali la.. Kan??? =D





Shahir & Maulana =)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

5 Love notes:

org melayu mmg cm tu..x leh tgk org sng sk8 nk maki.aku pun x phm la kepale otak manusia zaman skunk..

hahahaha...

tu nmenya manusia yg busuk ati.

ntah ape yg dia jelez ngn bengang sgt ngn shahir pun ak tak tau

choi!

peh! dtg bln ye kak? = P

bunguks la ko ajim!
bkn dtg bulan, baru sudah dtg bulan.
wakakakaka
sengal dowh!

a ah org melayu mmg camtuh...
nasib baik JA org lelaki.

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang