H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

ni la dia blueberry cheesecake I yg pertama =D
*comot sikit sebab baru first time buat*


Alkisahnya macam ni. Petang semalam, I buat blueberry cheesecake.
pastu, yg bestnya, I tak de la beria sgt letak blueberry kat dalam kek tu. sbb, nak letak as topping je. proses nak biarkan kek tu sejuk punya la lme. so, I plan nak buat icing dia malam la. skali tu, butter lak I pegi masukkan dalam peti ais. nguks! then, I cairkan guna haba dari cerek air. lagi la bengong. cair la butter tu! ceis. terpaksa keluarkan butter baru. =.='

haaaa....ni yg part paling kelakar skali.
semalam I sukat la gula ngn butter mcm biasa.
pastu I pukul la gula ngn butter tu, nk wat icing dia.
sejam tau I pukul dia. tapi tak kembang2 jugak.
I ckp dlm hati "ni mesti sbb butter tak cukup cair lagi. xpe la. pukul lagi"
dari I belum mandi, I on9 smpai la I dah mandi, asyik dok pukul je butter ngn gula tu. sbb, I nk dia jd putih ngn gebu mcm I buat cuppies dulu. tapi tak gebu2 jugak.
last2 I fed up, I letak je la kat kek tuh. confident je la buat.
pastu pegi masuk tido. 2 jam kemudian,I bangun sbb nak anta cousin pegi KL sentral.
balik umah, alih kereta, pastu masuk bilik. konon nak tdo balik.
sambil guling2 tu,I berangan la sikit. skali tu terlintas kat kepala otak ni pasal icing mlm td.
tiba2 I dapat petunjuk, kenapa icing I tak gebu2 even dah sejam kena 'rotan'...

rupanya, gula yg I guna tu CASTOR SUGAR. BUKAN ICING SUGAR.

padan muka kau syiqa. buat lagi keje tgh2 mlm buta.
dah kau guna castor sugar, cne nak gebu mcm gune icing sugar. amek kau! tunggu la smpai pagi esok cika!

Bangang la kau cika! Tu laaa... time buat tu ko asyik berangankan si shahir tu je. kan dah jahanam icing kau! muahahahaha

P/S: nak bagitau dia ke tak haa?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang