H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

280910; 1420:-

Dia: (pandang aku)
aku: (senyum)
Dia: okay tak?
aku: okay! =)

*Abang, I am not okay. I miss you!*

P/S: Menghitung hari...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Malam Isnin hari tuh, (27 September 2010) aku, mira ngn anis kluar g makan. balik kampus je, aku lalu tapak karnival keusahawanan tuh. Niat asal nak ronda2 satu kampus sbb nak stalk abg mat. ahaks.

sekali tuh, nmpk mcm kelibat dia kat karnival tu. dengan perempuan lak tuh. Aiyooo. Nak puaskan hati, aku ajak mira ngn anis singgah karnival. nak check la kan.. ;))

tapi, takde la pulak. aiyoo. mne abg lari nih? dgn hari yg remuk redam. *whoaaaa* aku pown ajak la mira ngn anis blah. tapi masa otw nak g keta tu, aku nmpk satu motor menghala kat ktorg. bila dia ke depan sikit, nmpk uniform biru. bila dekat lagi... Abang Mat! lalalalala~~~ yg penting, dia SENYUM! hahahahahahaha~ *kau gile ke ape syiqa? dia mmg baik, kan? dia senyum kat semua org la. jgn perasan!*

lepas anta mira ngn anis, aku pown berambus la nak balik umah. dalam hati aku, "mesti dia ade kat pos. pegi atm la. hehe"

tapi, tak de la pulak. aiyo. dah alang2 bagi signal nak pegi atm tuh, pegi je la. nnt encik shahrir pikir ape plak kan? lepas puas menggodek mesin atm tuh, aku pown pegi la kat viva aku tuh. sambil tu, jari jemari ni sibuk ngn hp. dah tu, dengan konfiden nya, aku tekan butang ijau kat kunci keta aku. then, tgn gebu aku ni selamba je tarik pintu keta. skali tuh... "eh. bila mse keta aku tukar kaler hitam? alaaaa. salah keta la!" dengan muka yg agak malu suam2 kuku tu, aku pown gerak la pegi keta aku yg sebenar. tapi kan... tetibe... "adik! sini kejap" ahaks. Abang panggil!!!! *eh. bila masa dia ade kat situ? dia nampak ke aku salah keta tadi?*

aku pun dengan muka yg sardin tengah bahagia pown pegi la kat dia. *isk. bila lagi nak berbual ngn dia kan?*

En. Shahrir: (suluh keta aku) haa. tu byk lagi tuh.
Abg Mat: Adik eh yg bagi abg englbear tu?
Aku: haah. =D
Abg Mat: terima kasih eh.
Aku: sama2.
Abg Mat: yang kek diorg bagi abg tadi pun adik yg bagi jugak?
Aku: haah
Abg mat: kek tu abg dah mkn dah. sedap!
Aku: sedap tak?
abg mat: sedap
Aku: eh. biasa la. tgk la siapa yg buat.
abg mat: ouh. buat sendiri?
Aku: haah.
Abg mat: kenapa bagi?
aku: saje je. hari raya kan?
abg mat: ouh. bagi kat semua la?
aku: haah. =D (sbnrnya nak bg abg sorg je. tp nnt nmpk pelik dan poyo plak. tu yg bagi semua tuh. baru adil kan?) lagi pun, nak ckp terima kasih sbb tlg kwn saya semalam. ;) <---alasan bodoh! abg mat: kawan adik? yg mne satu? aku: yg keta dia takde air tu. abg mat: ouh. kawan adik tu? aku: haah. kawan. dia tu mmg sengal sikit. main lanyak je keta tuh. bukan nak check ape patut. abg mat: macam mana keta dia? ok dah? aku: ok kot. sbb dia dah hantar balik kat ayah dia

hehehe. Abang, you know what? I'm getting crazy whenever I can't see you!

P/S: Kenapa pakcik2 ngn makcik2 kat pos pengawal tu pulak yg lebih2 nih? adoiiiii~!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ouh ok. Title mmg agak bitch. Cerita dongeng tp benar ni berlaku pada minggu lepas, Rabu, 22 september 2008. Ceritanya begini...

Pada hari tersebut, aku dah agak lambat nak pegi kelas LAW240. (kau tgk code subject pown tau tu subject ape kan???) dah nmenya LAW, tak berapa sweet la kalau masuk kelas lambat. ok. nak dijadikan cerita, parking lot mse tu dah pack tau. (ye la. dah kol 10.30. kau jgn berangan boleh pilih2 parking!) so, memandangkan masa yg sgt suntuk, aku pown parking la style L parking tuh.

Mase tu aku tertinggal kertas LAW dlm keta. So, aku patah la balik. Masa tu, aku nmpk ade keta merah nak kluar. (aku tak perasan keta ape) aku plan nk masuk la parking tuh. tp, ade plak keta wira hitam yg dah masuk gear reverse, nak amek parking tuh. aku malas berebut, aku biarkan je la. Aku terus la naik kelas. Then, mase smpai kat tangga, aku dengar mcm ade berdentum. Aku buat bangang je la. Dah lambat, kan?

but then, lepas kelas je ade org tegur aku.

A: awak, awak bawak keta viva,kan?
aku: Haah. knp?
B: WTS kan?
aku: haah. knp?!
A: keta awak kena langgar!
aku: haa? sape langgar? *nak nanges dah*
C: sini la ktorg cerita.

lepas tu, aku terus pegi unit keselamatan. tapi, malangnya unit keselamatan tutup. aiyaaa. kena datang balik kol 2. (mse tu dlm kol 1). *aku pegi tnye pengawal kat pagar je nih* tapi.. ade conversation yg menarik yg berlaku.. jeng jeng jeng

En. Z: Assalamualaikum adik.

Aku: Walaikumsalam

En. Z: selamat hari raya

Aku: selamat hari raya

En. Z: siapa nama ni? Nur... A..syi..qah..(smbil tgk matrix card aku) Panggil ape?

aku: Syiqa.

Pn. H & En. Z: ouh. Syiqa.

En. Z: Ok adik. ade ape masalah?

Aku: Ermm. saya nak buat laporan kereta saya kena langgar.

En. Z: Kena langgar kat mana?

Aku: kat parking blok B. Blok akademik.

En. Z: Tau tak siapa orgnya?

Aku: tak tau. tp saya tau nombor plat dia.

En. Z: Ok. kalau macam tu, adik buat laporan, nnt kita akan clamp kereta dia. tapi skrg ni waktu mkn tengah hari. adik dtg dlm pukul 2.

Aku: ouh. ok.

En. Z: Ok adik. masalah dah selesai. Ni sekarang pakcik nak mintak duit raya boleh?

Aku: haaa. duit raya? kenapa? (sambil pandang atas bawah diri sendiri ngn pandang kereta sbb En. Z ngn Pn. H dok usha keta aku dari awal aku sampai)

En. Z: itu ha. dari tadi pak cik tgk yg kaler biru2 tuh. pak cik nak mintak satu boleh? nak letak atas tv.

Aku: Ouh. boleh. nak yg mne? Brazil ke England? sbb yg tu je sy ade lebih.

En. Z: erm. nak yg mne ye? (smbil pndg pn. H) mana2 la dik.

Aku: ok. saya amek 2-2. encik pilih la nak yg mne. (pegi kat keta, amek bluebear and bagi kat EN.Z)

Aku: encik pilih la yg mne encik nak. pastu yg satu lagi tu bagi kat En. Muhammad =)

En. Z: Encik Muhammad yg mne satu?

Aku: Alaa. susah la nak describe pasal dia.

En. Z: muda ke tua?

Aku: muda lagi.

Pn. H: ouh. Muhammad Sirat.

Aku: Entah la. dia selalu ade kat sini. Petang semalam dia ade.

Pn.H: haa. betul la. Muhammad Sirat.

En. Z: Syiqa, masalah dah selesai. Gelak, gelak jugak. Nanti jangan lambat. Sebab kalau kereta tu dah keluar, susah nak cari. Terima kasih ye syiqa. Yang satu lagi ni nnt pak cik bagi En. Muhammad.

Pn. H: Ouhhh. Suka dia eh?

Aku: eh. Takde la. (tipu!)
lepas tu, dalam kol 2 aku dtg balik.
lepas wat report, amek gmbr keta, call suspek, aku pown masuk kelas. petang tu jugak settle. terima kasih en. Yusof dan semua pihak yg membantu. Terima kasih kepada suspek yg nak bayar even dia tak jumpa aku terus even dia tau yg kelas dia akn guna adalah kelas yg aku guna mse kelas LAW sebelum tuh. *dia kata dia cam tu keta aku, tp x jmpe aku lepas kelas LAW aku tuh =___='*

ahaaa. satu lagi. lepas aku wat laporan rasmi kat unit keselamatan, ade akak ni panggil aku.

Akak: ade lagi bear tu kat dalam. tak bagi lagi. (what? satu unit keselamatan ke dah tau?)

Aku: ouh. hehehe.

Akak: Bagi la sendiri. tak romantik la kau nih!

Aku: alaa. nak kena romantik kenapa pulak?

En. Zainal: yang tu kan yg kau suka tu? Kau suka dia, kau bagi tau la dia. Meh pak cik panggil kan dia. Mat!!

Aku: eh pakcik. tak payah la. (kebetulan, abg mat mmg nak pegi pos utama)

Akak: Mat, ni la adik yg bagi bear tuh. cakap la terima kasih mat. Kau ni lambat la mat!

Aku: (sengih2 sambil pegi keta sambil jeling2 kat Abg Mat. ) *whoaaa. dia panang! tp dia nih pemalu sgt la! =__='

Moral of the story: jangan langgar lari ye. UiTM Melaka ni bukan besar mana pown ;)

Ok. kereta aku dpat ciuman dan aku kehilangan 3 bear. (2 brazil dan 1 england) harap maklum.

selepas kena cium. *sadis kan?*

selepas kena ketuk
*walaupun nmpk ok, tp bila tgk betul2, ade kesan kena cium. biasa la. dah kena 'rogol', mne boleh jadi 'dara' balik! *

Kesan calar.
*tak mampu nak cat satu body*

tq kpd pak cik azri sbb tlg cover 'luka' nih. ahaks.

P/S: It hurts to love someone and not be loved in return, but what is the most painful is to love someone and never find the courage to let the person know how you feel... :')

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..










SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


A: banyak ke dpt duit raya?

S: xde la bnyk sgt. Dah besar.

A: tapi orang cina, selagi tak kahwin, dapat angpau.

S: walaupun dah kerja?

A: Ye la.

S: wah. Best la mcm tuh. Banyak la kena bagi?

A: xde la. Tengok la dia kerja apa.

S: ouh.

A: u colour rambut ke?

S: eh. Tak la. Mmg mcm tuh. Dia luntur kot.

A: Itu la. Tak pekat warna rambut u.

S: hehe. Tak colour la. Mne boleh colour. Sbb, nnt kena saman

A: ade aje budak2 yg tak dgr ckp tu warna jugak rambut dia.

S: haha. Agaknya diorg pakai tudung la kot cover rambut colour. *no offense ye anakku, M.*

A: entah la. Ala. Sekarang pown org pakai tudung luar, tapi tangan jantan dalam kain tudung dia.

S: hahaha. Itu la. Tak ikhlas pakai tudung, itu la jadinya.

*ni adalah conversation antara aku ngn tukang gunting rambut aku ari tuh. Malu tak orang cina cakap mcm tuh kat perempuan2 yg bertudung? Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Jadi, pada yang berkenaan tu, renung2kan lah. Janganlah menzalimi org yg bertudung ikhlas kerana Allah S.W.T*


P/S: dah berapa kali aku nak pakai tudung pegi kelas FAR asyik tak jadi je. Mungkin Allah belum kurniakan hidayahNya pada aku ;’(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Tahniah kepada my cousin, Kak Norli dan suami;Abang Amirul kerana telah menimang cahaya mata pada penghujung ramadhan (6 september 2010) yg lalu. Semoga dengan kehadiran Nurlaila Adani akan lebih mengeratkan kasih sayang kalian berdua.


P/S: Teringin jugak nak anak ;-(

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

kereta kena cium, 1 bear kena culik, 1 bear lagi bagi kat 'abah' dia utk
dibela... Sadis kan? tapi, ada hikmah semua tu berlaku. Sokongan padu
itu lebih penting! hehehe...

BANYAKKKKK sgt nak update. tunggu esok la. wireless free.. muahahaha. ahaaa.

security officer kat UiTM Melaka ni notty2 yer! pandai mengusik org! ;))

apepun, I :heart: u, I miss you!

P/S: Take-home test utk LAW240! Madam mmg berjaya memberi tekanan yang
melampau kat students, especially aku. padan muka kau syiqa. best tak,
tak tido, tak pegi kelas, last2 take-home test?

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

a lot of things to write here.
but, nothing comes out!
black out!
OMG!
*sighhhhhh*

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..






Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua umat Islam, tak kira di mana juga anda berada...
Maaf Zahir dan Batin...
Syukur ke hadrat Illahi kerana masih memberi peluang untuk kami sekeluarga melalui ramadhan kali ini dan menyambut lebaran bersama...

P/S: Yang lebih tua tak semestinya tak perlu mohon maaf pada yang lebih muda, kan? ;)

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Kalau dulu, nak amek gambar dengan beliau punya la susah.
Masa seminar pun Pn. N payah nak capture gambar dia dgn students.
Kalau dulu, bukan main susah nak mintak dia bergambar sama-sama...
tapi sekarang?
Meriah bergambar sakan.
Tapi bila aku perhatikan, gambar2 tu gambar beliau dgn students yg non-Malay.
Isk. diskriminasi ke ape?
dah la. takmo la emo lebih2 hari nih.
Esok nak raya. tapi hari ni sempat lagi nak post benda2 yg kecik yang boleh mencetuskan 'kekecik-atian' mana2 pihak
(takmo mencetuskan emo dalam diri sendiri sebenarnya...)
ok syiqa. kalau kau jealous, ckp je la ko jealous! tak payah nak belit2...
memang jealous pown. ye la. aku ni spe la pulak kan? student melayu yg manja, malas, tak berapa nak pandai and mengada-ngada.
tak macam student dia yg non-Malay tuh. rajin, cerdik, glamour... skola diorg pun hebat2... Convent, st.john, etc...
ok bye!


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Kenapa sayang?
Kenapa u sakiti I?
Kenapa u buat hal kat bazaar tadi?
U tau tak yang u dah malukan i?
walaupun u tu aset I, tapi tak boleh la u buat I macam nih!
Lain kali jangan sakit lagi yer, PERUT!

P/S: Masa tengah genting and berpeluh-peluh menahan sakit perut td (sambil drive kereta), tetibe plak terberangankan abang mat. kih kih kih =D


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Ida,
Happy Birthday anakku!
Nak mummy ngn daddy bagi hadiah ape?
jgn benda yg kami tak mampu beli sudah la yer ;))

Semoga hidup kau diberkati Allah. Amin.

Aku harap kau akan selalu maintain ceria, rajin and caring..
love you la sayang! muahhhh..~


P/S: Ramai sungguh insan tersayang aku yg lahir bulan September. Hmmm. Senang jgak kan? Boleh buat birthday party serentak. save budget. teheee =D

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Anda juga sangat dirindui! Ampun Maaf di pinta terlewat baca sms awk tuh. HP tertinggal dalam keta; tergolek bawah seat lak tuh. Kalau bukan Hazim yg ckp dia ade anta sms, mmg tak de la kita nak carik HP tuh. teheee =D


Selamat hari raya yer Ainaa ku sayang. :-*
Miss you. Love you. Kiss you.

"Everyone has a talent. Mine is eating." -Ainaa Kamal
Sumber: dari facebook beliau sendiri

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Wahai sahabatku yang semakin meningkat dewasa...


walaupun kita kenal tak de la lama mana (14 bulan je pun..)
tapi aku rasa kita macam dah lama je kenal...
kau ckp yg org kata kau sombong..
tapi aku rasa tu cuma pandangan orang yang tak berapa kenal kau atau orang yang tak pernah cuba untuk kenal kau...

sebabnya, aku pun pernah fikir macam tuh dulu =D
tapi, tu sebelum aku kenal dengan kau.
sebenarnya, aku happy sangat bila Sara bagi tau aku yang kau senyum masa aku gurau2 dengan Sadiq ngn Ayi..
(alaaa. yang pasal Sadiq usap kepala Ayi masa Ayi tidur. pastu aku ckp "alaa. aku pon nak jugak!")
masa tu hati aku terdetik "pandai jugak dia nih senyum!"
fyi, sejak tu la aku mula berani nak kawan dgn kau
sejak tu la aku mula berani suruh sara carik nombor kau; utk ktorg kacau2 kau =P

aku tau kau marah mse tuh. dari gaya bahasa kau reply sms ktorg tu, aku tau ko bengang! tapi, dah mmg sifat aku yg suka sakat org, aku sakat kau jugak.
actually, aku tak terfikir pun yang kau akan tau sape aku.
tapi, cerdik la kau nih. kau pegi misscall aku time kelas Miss Fara tu kenapa?? saje dengki ngn aku eh?
Aku bukan takmo bagi tau spe aku. aku cuma takut ko takmo kawan ngn aku je masa tuh. almaklumla.. kau comel, aku tak comel. ='S tapi aku silap. terus terang, aku sebenarnya malu giler kantoi masa tuh. hehehe.

tapi kan, aku nak bgtau kau something nih. Aku rasa, kau ngn cikgu anwar macam ade persamaan. korg nampak macam sombong, tapi sebenarnya sgt comel ngn pandai amek ati orang lain. pastu, korang kelakar sangat! dahlah korang ni sama2 kecik. isk. masa aku tgk kau mse kita mula2 kenal dulu, aku seolah-olah nampak bayangan cikgu Anwar. =D opsss.

lepas setahun, aku tak sangka yang kita still keep in touch. sebabnya, aku ingat lepas kita sama2 lulus MAT126, ko dah tak peduli nak kawan ngn aku lagi. (cop. aku rse mcm tgh bagi surat cinta kat bf aku plak. isk. sorry la abg mat.)

Sahabat,
aku cuma nak kau tau satu perkara je. Aku mmg sayangkan kau dan aku mmg maksudkan panggilan 'syg' tu. TAPI, aku sayangkan kau macam aku sayangkan kawan2 aku yang lain. Kau jangan perasan lebih pulak yang aku syok lebih2 kat kau. Abg Mat tu tamak weyh. Dia dah amek sume hati aku. isk.

Oh. Sebelum aku mengundur diri, aku nak ucapkan Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yang ke-20 (pada 3 September 2010) buat sahabat aku yang sgt comel, Muhammad Hazim B. Sazalli. Semoga kehidupan kau di dunia dan di akhirat nnt diberkati Allah S.W.T. On this very special day, I would like to say to you, I hope U'll always find happiness in what ever you may do..

sumber: dari Facebook beliau sendiri.

P/S: Weyh! Kenapa la kau tak caye haaa yg aku takmo wat program penerapan ke degree tu sbb aku syg nak tinggalkan ko ngn abg mat kat lendu tuh? tak aci la klau aku buat degree dulu. Tak baik langkah bendul. Bagi ko wat degree dulu baru la aku bleh wat degree kan? So, xde la aku jadi senior ko nnt. ko bleh la maintain jadi senior aku! =)


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

*kau kenapa, syiqa?*

Ok. Tak de niat nak menduakan kasih sayang utk Abang Mat. (berkkkk...)
Cuma ada satu niat yang tulus mulus, suci dan ikhlas...
iaitu nak wish SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN YANG KE-22 buat...
"kekasih gelapku",


Semoga hidup sayang diberkati Allah, dimurahkan rezeki dan dikurniakan hati dan kehidupan yang tenang oleh Allah S.W.T...


SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang