H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Ouh ok. Title mmg agak bitch. Cerita dongeng tp benar ni berlaku pada minggu lepas, Rabu, 22 september 2008. Ceritanya begini...

Pada hari tersebut, aku dah agak lambat nak pegi kelas LAW240. (kau tgk code subject pown tau tu subject ape kan???) dah nmenya LAW, tak berapa sweet la kalau masuk kelas lambat. ok. nak dijadikan cerita, parking lot mse tu dah pack tau. (ye la. dah kol 10.30. kau jgn berangan boleh pilih2 parking!) so, memandangkan masa yg sgt suntuk, aku pown parking la style L parking tuh.

Mase tu aku tertinggal kertas LAW dlm keta. So, aku patah la balik. Masa tu, aku nmpk ade keta merah nak kluar. (aku tak perasan keta ape) aku plan nk masuk la parking tuh. tp, ade plak keta wira hitam yg dah masuk gear reverse, nak amek parking tuh. aku malas berebut, aku biarkan je la. Aku terus la naik kelas. Then, mase smpai kat tangga, aku dengar mcm ade berdentum. Aku buat bangang je la. Dah lambat, kan?

but then, lepas kelas je ade org tegur aku.

A: awak, awak bawak keta viva,kan?
aku: Haah. knp?
B: WTS kan?
aku: haah. knp?!
A: keta awak kena langgar!
aku: haa? sape langgar? *nak nanges dah*
C: sini la ktorg cerita.

lepas tu, aku terus pegi unit keselamatan. tapi, malangnya unit keselamatan tutup. aiyaaa. kena datang balik kol 2. (mse tu dlm kol 1). *aku pegi tnye pengawal kat pagar je nih* tapi.. ade conversation yg menarik yg berlaku.. jeng jeng jeng

En. Z: Assalamualaikum adik.

Aku: Walaikumsalam

En. Z: selamat hari raya

Aku: selamat hari raya

En. Z: siapa nama ni? Nur... A..syi..qah..(smbil tgk matrix card aku) Panggil ape?

aku: Syiqa.

Pn. H & En. Z: ouh. Syiqa.

En. Z: Ok adik. ade ape masalah?

Aku: Ermm. saya nak buat laporan kereta saya kena langgar.

En. Z: Kena langgar kat mana?

Aku: kat parking blok B. Blok akademik.

En. Z: Tau tak siapa orgnya?

Aku: tak tau. tp saya tau nombor plat dia.

En. Z: Ok. kalau macam tu, adik buat laporan, nnt kita akan clamp kereta dia. tapi skrg ni waktu mkn tengah hari. adik dtg dlm pukul 2.

Aku: ouh. ok.

En. Z: Ok adik. masalah dah selesai. Ni sekarang pakcik nak mintak duit raya boleh?

Aku: haaa. duit raya? kenapa? (sambil pandang atas bawah diri sendiri ngn pandang kereta sbb En. Z ngn Pn. H dok usha keta aku dari awal aku sampai)

En. Z: itu ha. dari tadi pak cik tgk yg kaler biru2 tuh. pak cik nak mintak satu boleh? nak letak atas tv.

Aku: Ouh. boleh. nak yg mne? Brazil ke England? sbb yg tu je sy ade lebih.

En. Z: erm. nak yg mne ye? (smbil pndg pn. H) mana2 la dik.

Aku: ok. saya amek 2-2. encik pilih la nak yg mne. (pegi kat keta, amek bluebear and bagi kat EN.Z)

Aku: encik pilih la yg mne encik nak. pastu yg satu lagi tu bagi kat En. Muhammad =)

En. Z: Encik Muhammad yg mne satu?

Aku: Alaa. susah la nak describe pasal dia.

En. Z: muda ke tua?

Aku: muda lagi.

Pn. H: ouh. Muhammad Sirat.

Aku: Entah la. dia selalu ade kat sini. Petang semalam dia ade.

Pn.H: haa. betul la. Muhammad Sirat.

En. Z: Syiqa, masalah dah selesai. Gelak, gelak jugak. Nanti jangan lambat. Sebab kalau kereta tu dah keluar, susah nak cari. Terima kasih ye syiqa. Yang satu lagi ni nnt pak cik bagi En. Muhammad.

Pn. H: Ouhhh. Suka dia eh?

Aku: eh. Takde la. (tipu!)
lepas tu, dalam kol 2 aku dtg balik.
lepas wat report, amek gmbr keta, call suspek, aku pown masuk kelas. petang tu jugak settle. terima kasih en. Yusof dan semua pihak yg membantu. Terima kasih kepada suspek yg nak bayar even dia tak jumpa aku terus even dia tau yg kelas dia akn guna adalah kelas yg aku guna mse kelas LAW sebelum tuh. *dia kata dia cam tu keta aku, tp x jmpe aku lepas kelas LAW aku tuh =___='*

ahaaa. satu lagi. lepas aku wat laporan rasmi kat unit keselamatan, ade akak ni panggil aku.

Akak: ade lagi bear tu kat dalam. tak bagi lagi. (what? satu unit keselamatan ke dah tau?)

Aku: ouh. hehehe.

Akak: Bagi la sendiri. tak romantik la kau nih!

Aku: alaa. nak kena romantik kenapa pulak?

En. Zainal: yang tu kan yg kau suka tu? Kau suka dia, kau bagi tau la dia. Meh pak cik panggil kan dia. Mat!!

Aku: eh pakcik. tak payah la. (kebetulan, abg mat mmg nak pegi pos utama)

Akak: Mat, ni la adik yg bagi bear tuh. cakap la terima kasih mat. Kau ni lambat la mat!

Aku: (sengih2 sambil pegi keta sambil jeling2 kat Abg Mat. ) *whoaaa. dia panang! tp dia nih pemalu sgt la! =__='

Moral of the story: jangan langgar lari ye. UiTM Melaka ni bukan besar mana pown ;)

Ok. kereta aku dpat ciuman dan aku kehilangan 3 bear. (2 brazil dan 1 england) harap maklum.

selepas kena cium. *sadis kan?*

selepas kena ketuk
*walaupun nmpk ok, tp bila tgk betul2, ade kesan kena cium. biasa la. dah kena 'rogol', mne boleh jadi 'dara' balik! *

Kesan calar.
*tak mampu nak cat satu body*

tq kpd pak cik azri sbb tlg cover 'luka' nih. ahaks.

P/S: It hurts to love someone and not be loved in return, but what is the most painful is to love someone and never find the courage to let the person know how you feel... :')

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang