H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


Love can be a many splendored thing
Can't deny the joy it brings A dozen roses,
diamond rings
Dreams for sale and fairy tales
It'll make you hear a symphony
And you just want the world to see

But like a drug that makes you blind,
It'll fool ya every time

The trouble with love is

It can tear you up inside

Make your heart believe a lie

It's stronger than your pride

The trouble with love is
It doesn't care how fast you fall

And you can't refuse the call
See, you got no say at all

Sumber: Aqmal Arista

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..




P/S: Aku perhatikan semuanya. Jangan risau.
Pembongkaran pembohongan ni akan berlaku jugak satu hari nanti.
Sebelum betul2 terjadi, hentikan pembohongan ni.
Jangan lukakan aku lagi.
Tolonglah.
Aku merayu.

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

.Aku.


Ayah: Macam mana exam?

Syiqa: Haaaaaaaaa.. Frust sangat. Sampai rasa nak quit je. Kahwin lagi bagus! Tak payah belajar.

Ayah: Ewah2. Kalau dapat suami yang ade kereta sebiji, banglo sebiji, company sebiji, tak pe jugak! Itu pun boring nnt duduk jadi suri rumah! Suami meeting sana, out station la.

Syiqa: hahahaha. Takpe la. Duit banyak2 buat apa. Pegi holiday la!

Ayah: Isk. Duit banyak, hati kosong buat ape?

Syiqa: Haaa. Kalau macam tu, beranak la banyak2. xD

Ayah: Haha. Ada hati. Mama kak long tu, anak dua pun pening kepala dia dah. Ni nak banyak2.

*Ada sape2 report kat ayah ke yang anak manja ayah ni ada gangguan emosi sikit? Sebab, kak long tau, tadi ayah try nak korek rahsia, kannnnnn? xD *

P/S: Hari ni baru aku tau yang Sir Azmi tu Professor Madya.
Patut la sempoi je dia mengajar. Hehehe ^.^'

.Mama. Ayah.

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Ok. Sem ni aku nak jadi macam masa SPM dulu. Ceritakan ape yang aku dah buat atau jawab dengan soalan final exam aku.

Hari ni paper LAW346-Introduction to Partnership and Company Law. Tak ada apa yang istimewanya dengan paper ni. Malah, paper ni dah mengguris luka dalam hati aku dan dah membunuh semangat aku sedikit demi sedikit. LAW346 tak sama dengan LAW240. LAW240 aku tak rasa terjerat macam ni. Aku tak rasa tercekik mcm ni. Sebab, aku faham konsep. Aku hafal cases. Aku tau macam mana nak goreng jawapan tu. Tapi, sekarang...

Waktu aku jalan kaki untuk pergi exam hall pagi tadi aku kategorikan sebagai misi 'membunuh diri'. Aku tak gembira dengan jawapan yang aku bagi. Aku tak puas hati dengan penguasaan terhadap subject ni. Entahlah. Apa2 pun, aku berserah je pada Allah. DIA yang maha mengetahui apa yang terbaik untuk aku. Cuma, aku ralat sebab hampir satu jam aku termenung cari jawapan. ='(

Kenapa la paper Law ni jadi pembuka tirai final exam sem ni? Kenapaaaa?? Oh. Semoga paper Costing System & Planning (MAF280) tak membunuh semangat utk menjawab Taxation1 (TAX320) dan paper Macroeconomic (ECO211) tak merentap kebahagiaan menjawab paper Marketing (MKT420).

P/S: Oh. Ada event ape ni? Kate Middleton and Prince William buat reception diorang kat Melaka ke? Banyak betul siren polis escort nih. =.='

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Oh. Nice question. Right timing. 'Thank You' Mr Formspring! ;'(
I'm glad to answer this even though I could feel the pain! *Oh. Silly me*

What is best friend? My very own definition: Someone you love damn much, someone that you can tell any secrets, someone that you don't mind to show your weaknesses, someone that you don't want to loss.. But, they have no blood relation with you. They are not you siblings. Not your cousins. They are strangers at first.

Okay. Now let me tell you, who are my best friends. I love them so much.

Girls: Hasmira, Zulaikha, Natasha, Atiqah, Aina, Ainaa K, Hanina (At school & tuition center, of course!)

Boy: Muhammad Hazim B Sazalli. (In MAT126 Class; UiTM Lendu)

Ask me anything

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


Apsal deactivate facebook?
Sebab, korang akan dapat jawapan: "Biasa lah. Final exam kan?"
Tapi, itu TIPU!
Kalau tak nak kena tipu, jangan tanya kenapa!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

"Ayah tak kisah kalau kak long gagal dalam bercinta. Tapi ayah peduli kalau kak long gagal dalam capai cita-cita"
Ayah, I need your motivation, your support.
I miss you. I love you.

So Much.
='(
Dari: Anak manja ayah.


P/S: Tak sabar nak fly dengan Mama, Adik Eena & Mak Ngah's family ke Jakarta Mei ni.
Awwww. Ayah, wait for us, okay? ;)


.Ayah.

.Ayah.Mama.

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..




Malam ni, entah ape kena dengan aku? Tak fokus study. Sebab, bila tengah study asyik teringatkan dia je. Semester lepas tak fokus sebab asyik skodeng dia je. Habis lebur result aku. Semester ni pulak asyik teringat kat dia time study untuk final. Mungkin sebab aku rindukan dia kot. Hurmm. Entahlah. Aku tak suka perasaan macam ni sebenarnya. Sebab, aku akan rasa terseksa sangat bila kena buat '2 kerja' dalam satu masa; which is study and trying to get rid of him from my mind. Sesak tau tak? Sesak! Kalau aku rindu atau teringatkan keluarga aku atau kawan2 aku, aku boleh call or mesej diorang bila2 masa je. Tapi bila aku rindukan yang sorang ni, aku tak boleh mesej or call dia. Jadi, makin sesak la dada aku nih. ;'(

Aku tak tau lah kenapa aku tak sekuat masa aku part 1 diploma dulu. Waktu tu, kekecewaan yang aku alami berjaya utk boostkan tahap fokus aku ke tahap yang paling maksima. Tapi kali ni, kerinduan yang aku rasa ni macam membunuh fokus aku. Aku tak nak result aku teruk macam semester lepas. Aku tak nak dengar suara kecewa mama lagi. Aku tak nak tengok muka kecewa ayah lagi. Aku tak nak adik aku pandang rendah kat aku. Aku tak nak rasa rendah diri bila berkawan dengan Shikin and Sara. Aku tak nak semua tu berlaku. Tapi aku tak boleh nak singkirkan perasaan rindu ni. Bukan aku tak cuba, aku dah cuba. Tapi, aku tak boleh! Aku perlukan seseorang untuk dengar luahan aku. Aku perlukan seseorang untuk memotivasikan aku semula. Tapi siapa yang sanggup? Semua sibuk dengan urusan masing2. Semua sibuk dengan preparation untuk final exam.

Entahlah. Tapi, kalau abang baca ni, Syiqa nak abang tau, Syiqa tak main2 sayangkan Abang. Syiqa tak peduli apa orang cakap. Apa yang syiqa tau, Syiqa rindukan Abang. Sangat rindukan abang. ='(


P/S: Bagaimana ingin aku membencimu jikalau setiap hari merindu...



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Haiyaaa. post kali ni pun merupakan post yang berbaur ketidak puasan hati. Tapi kali ni bukan dengan pak cik Caltex lagi. Ni dengan makcik UiTM pulak. :P

Ceritanya macam nih. Tadi aku pergi pasar malam kat Masjid Tanah dgn satu tujuan, nak beli seluar tidur RM5 (of course la aku bawak 'anak2' aku tu. Nak harapkan abahnya? hurmmm. tak payah la. abahnya sibuk dgn motor baru, sambil jalan2 keliling kampung kat Muar tu..)

Lepas pegi pasar malam, kitorg pergi makan kat Kelemak; Depan Balai Bomba tu. Lepas makan, aku hantar la Ida, Mira ngn Yana kat kedai mamak depan UiTM Alor Gajah tu. Aku ngn sorg lagi kawan aku pegi masuk UiTM sekejap sebab nak amek kertas2 MAF.

Then, bila sampai Pos Utama tu, aku takde la ready kan Kad Pelajar aku memandangkan selama ni aku tunjuk pun pengawal yang bertugas bukannya tengok sangat pun. Tetibe kali ni Puan pengawal tu (bahasa kasar student lain; Mak Guard) mintak pulak. Aku pun terkial-kial la cari kad pelajar aku kat dalam hand bag tu. Lepas tu, dia suruh aku masuk. Kau faham tak sekarang ni.. Aku-dah-jumpa-tapi-tak-sempat-tunjuk-kad-pelajar-aku, baru dia suruh masuk? Apesal tak suruh masuk awal2 aje tadi? Buat penat tangan aku je meraba dalam hand bag aku tau tak?

Puan, saya tak mintak pun puan tabik hormat ke ape, (pergh. demand tak sedar diri betul aku ni! Dah student tu, buat cara student, syiqa!) Tapi, cuba hargai sikit bila saya ni dah susah payah korek2 hand bag saya tu.. Lagi satu, cuba jadi macam pengawal yg namanya A**** tuh. Siap tolong lilitkan tali lanyard kad pelajar saya lagi tau. ;)


Haaa. Ni la dia lokasi aku bengkek seketika tadi...

Pintu Pagar Utama@Pos Utama


Ni pulak lokasi aku menuntut ilmu sekarang:


*Time2 macam ni la aku rindu sangat kat Abang Mad. Senyuman dia, Suara dia.. Awwww..<3*



P/S: Budak2 ni dah ade application utk remove virus short cut, tapi tak bg kat aku. Pergh! Geramnyaaaa...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..


"The most valuable thing in life is friendship." Do you agree? Discuss. You should write at least 350 words.

Itu soalan utk MID-2011 MUET yang aku jawab pukul 10-11.30 pagi tadi. Soalannya korang dah tau. Sekarang ni aku nak cerita apa perasaan aku masa baca & jawab soalan tu.

Masa aku baca soalan tu, terus aku terfikirkan dia, seorang kawan yang sangat aku hargai. Seseorang yang aku anggap seperti abang aku sendiri. Seseorang yang setakat ni masih sabar layan kerenah aku.

Aku start jawab soalan tu dengan quote ni: "Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend."

Seterusnya, sepanjang aku jawab soalan tu, aku ingatkan kau. Aku ulang. Sepanjang masa aku buat esei tu, aku ingatkan kau. Aku tau, confession aku ni ridiculous. Tapi, itulah hakikatnya.

Dear friend,
I bet you don't have any idea...
How much I appreciate our friendship...

How much I respect our friendship...

How much I love our friendship...

I promise, I'll love our friendship forever..

I promise, it could never be severed by the sharp knife of our short life...
I promise. =')



P/S: Syiqa nampak abang pagi ni. Walaupun takde sepatah pun abang cakap dgn syiqa, syiqa dah cukup puas hati. Sekurang-kurangnya Syiqa nampak abang. Syiqa tahu yang abang sihat. Cuma, abang nampak selekeh sikit hari ni, sebab abang tak shave misai, kan? xD



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Post ni aku copy and paste sebab bagi aku, post ni sangat bermakna. Sgt valuable. Tak terucap nilainya. Tak terbeli harganya.. =')

From Her:

Walaupun sekuat mana pun kte ni, walau seego mana pun kte,
tapi the truth is, kte semua perlukan support.

Ada org dpt support yg sgt kuat drpd family, mak ayah.
Semua benda dorg cerita. Mungkin dah biasa dari kecik.

Ada org dpt support drpd bestfriends.
Bestfriends sentiasa ada, no matter what happens.

Byk la channel yg org bleh dpt support.

Ainaa rasa kagum dgn org yg sentiasa dpt support,
and senang mencari support.
Sbb utk Ainaa, Ainaa rasa sgt susah nak reach utk support.
Nak cerita kat Umi Ayah, Ainaa tak nak buat dorg risau.
Nak cerita kat bestfriends, dorg pun busy dgn hidup masing-masing.

So most of the time, Ainaa diam. Takpelah takyah cerita.
Walaupun Ainaa tau I need that support.

Dulu, I had that. That support.
I had that person yg at least tau cerita Ainaa.
Yg Ainaa bleh text benda paling bodoh skali mcm,

'Td bus lmbt, dah la penuh, stressnya!'

Org yg Ainaa text at least once a day.
Yg buat Ainaa rasa Ainaa ada jugak someone to lean on.
Org yg Ainaa tak malu nak ckp markah Maths Ainaa brapa.
Org yg Ainaa text bila terjaga dgr guruh masa tidur.
Org yg Ainaa call masa sahur.
Org yg Ainaa ckp gd morning and gd night everyday.

Yes, I once had that support.
But you know, skali Ainaa dah hilang support tu,
Ainaa rasa takut.

Ainaa rasa takut nak cari support yg lain.
Ainaa takut what if, the next person pun akan tinggalkan Ainaa jugak?
Ainaa takut nak depend on anyone lps tu.

So Ainaa decide nak bergantung kpd diri sendiri.
And I find comfort in Allah.
Yes, support org tu hilang, tapi support Allah ada lagi.
It's okay dia tak ada, Allah ada.

Mungkin ambik masa nak biasakan diri without support tu,
tapi insya Allah, things will get better.
But yes, sometimes kte perlukan support manusia.
Kdg-kdg Ainaa rasa sedih sendiri.
Bila Ainaa tgk gmbr, bila Ainaa tgk updates.
Nope, Ainaa tak sedih sbb dia gembira,
Ainaa just rasa sedih, maybe because I miss having that person's support.
But I'm glad dia gembira, dia sihat, dia senyum, dia bahagia.

Terima kasih sbb pernah bg Ainaa support.
I once felt like I owned the world.
Anyone who gets your support sgt beruntung.
Because believe it or not,
I went through my upper secondary school with your advices.
With your support, with your words.
Because of you, Ainaa makin dekat dgn Tuhan.
Allah dah pernah sekali bg dia as support Ainaa,
so now Ainaa kena belajar support diri sendiri.
You were here, and He's always here.


This world keeps spinning faster,
Into a new disaster so I run to you,
I run to you,
And when it all starts coming undone,
You’re the only one I run to,
I run to you.


From Him:

Dear you,

i may not reaching you today, tomorrow or even yesterday
i may not call, sms-es or even bbm you
i may not stand, sit or be beside you
i may be invisible and remain silence
but
all my pray always goes without fail
for God to always casting His care upon you
even it maze along the road and straight across the sea
by wind or by the whistle of birds
trying to reach you in your dreams
whisper in your ears to wake up your day
giving you some hope upon sunshine in the morning

because,
there is no time for giving up
in this dearly life it always ain’t be easy
that what you should bear
in your mind and heart
every where and every time
do take care of yourself
as i’m not there to always advice
hoping you can survive
for years and the rest of your life.

the unspoken of my heart
for you that are always tough in every single work
who I believe in every step that you take
may it brings you joy and brigthen your day.

Copied and Pasted from:
Middle-child Syndrome

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Post memaki hamun ni ditujukan khas kepada TAUKE CALTEX KG. KELEMAK...

Buat tauke CALTEX yang bangsat,

Do u know that u r son of fucking bitch? You r damn bastard.. Kau jgn bangga sangat yg kau baru balik dari sembahyang jumaat kalau perangai kau mcm org takde tamadun. Kau mmg bullshit. Kau tak payah nak tunjuk kuasa sangat. Sebab, aku, Fatin Nur'asyiqah Bt Rahmat, manusia yang kau malukan ni tadi.. Bersumpah dengan nama Allah yg kau dan 7 keturunan kau takkan hidup senang... Kau ingt bila kau jerit2 malukan aku tadi tu kau nampak hebat? kau ingt bila kau pakai kopiah kat kepala kau tu, org akan respect kau? PEGI MATI LA KAU! Kalau aku tau macam mana nak pam tayar tu, takde la aku panggil pekerja kau, BODOH! Bapak aku pun tak pernah nak jerit2 marah kat aku macam kau buat tu... Sia2 je kau pegi sembahyang Jumaat td tonggang tonggek klau kau balik je kau memaki hamun staff kau and jatuhkan maruah aku. Takpe. Doa org teraniaya sentiasa dapat perhatian dari Allah S.W.T. Aku takkan lupakan yang hari ni, 8 April 2011 kau dah jatuhkan maruah aku. Takpe. Biar Allah pulak yang akan jatuhkan maruah kau satu hari nnt. What goes around, comes around. Akhir kata, PEGI MATI LA KAU SON OF DAMN FUCKING BITCH!!! PEGI MAMPOSSS! BULSHIT!!

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang