H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"

Haiyaaa. post kali ni pun merupakan post yang berbaur ketidak puasan hati. Tapi kali ni bukan dengan pak cik Caltex lagi. Ni dengan makcik UiTM pulak. :P

Ceritanya macam nih. Tadi aku pergi pasar malam kat Masjid Tanah dgn satu tujuan, nak beli seluar tidur RM5 (of course la aku bawak 'anak2' aku tu. Nak harapkan abahnya? hurmmm. tak payah la. abahnya sibuk dgn motor baru, sambil jalan2 keliling kampung kat Muar tu..)

Lepas pegi pasar malam, kitorg pergi makan kat Kelemak; Depan Balai Bomba tu. Lepas makan, aku hantar la Ida, Mira ngn Yana kat kedai mamak depan UiTM Alor Gajah tu. Aku ngn sorg lagi kawan aku pegi masuk UiTM sekejap sebab nak amek kertas2 MAF.

Then, bila sampai Pos Utama tu, aku takde la ready kan Kad Pelajar aku memandangkan selama ni aku tunjuk pun pengawal yang bertugas bukannya tengok sangat pun. Tetibe kali ni Puan pengawal tu (bahasa kasar student lain; Mak Guard) mintak pulak. Aku pun terkial-kial la cari kad pelajar aku kat dalam hand bag tu. Lepas tu, dia suruh aku masuk. Kau faham tak sekarang ni.. Aku-dah-jumpa-tapi-tak-sempat-tunjuk-kad-pelajar-aku, baru dia suruh masuk? Apesal tak suruh masuk awal2 aje tadi? Buat penat tangan aku je meraba dalam hand bag aku tau tak?

Puan, saya tak mintak pun puan tabik hormat ke ape, (pergh. demand tak sedar diri betul aku ni! Dah student tu, buat cara student, syiqa!) Tapi, cuba hargai sikit bila saya ni dah susah payah korek2 hand bag saya tu.. Lagi satu, cuba jadi macam pengawal yg namanya A**** tuh. Siap tolong lilitkan tali lanyard kad pelajar saya lagi tau. ;)


Haaa. Ni la dia lokasi aku bengkek seketika tadi...

Pintu Pagar Utama@Pos Utama


Ni pulak lokasi aku menuntut ilmu sekarang:


*Time2 macam ni la aku rindu sangat kat Abang Mad. Senyuman dia, Suara dia.. Awwww..<3*



P/S: Budak2 ni dah ade application utk remove virus short cut, tapi tak bg kat aku. Pergh! Geramnyaaaa...

SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

0 Love notes:

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang