H.E.A.R.T

"H.E.A.R.T : Hari Esok Ada Rahsia Tersendiri"


"The most valuable thing in life is friendship." Do you agree? Discuss. You should write at least 350 words.

Itu soalan utk MID-2011 MUET yang aku jawab pukul 10-11.30 pagi tadi. Soalannya korang dah tau. Sekarang ni aku nak cerita apa perasaan aku masa baca & jawab soalan tu.

Masa aku baca soalan tu, terus aku terfikirkan dia, seorang kawan yang sangat aku hargai. Seseorang yang aku anggap seperti abang aku sendiri. Seseorang yang setakat ni masih sabar layan kerenah aku.

Aku start jawab soalan tu dengan quote ni: "Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend."

Seterusnya, sepanjang aku jawab soalan tu, aku ingatkan kau. Aku ulang. Sepanjang masa aku buat esei tu, aku ingatkan kau. Aku tau, confession aku ni ridiculous. Tapi, itulah hakikatnya.

Dear friend,
I bet you don't have any idea...
How much I appreciate our friendship...

How much I respect our friendship...

How much I love our friendship...

I promise, I'll love our friendship forever..

I promise, it could never be severed by the sharp knife of our short life...
I promise. =')



P/S: Syiqa nampak abang pagi ni. Walaupun takde sepatah pun abang cakap dgn syiqa, syiqa dah cukup puas hati. Sekurang-kurangnya Syiqa nampak abang. Syiqa tahu yang abang sihat. Cuma, abang nampak selekeh sikit hari ni, sebab abang tak shave misai, kan? xD



SilaLIKE.IniPAKSAAN..hehe..

6 Love notes:

hahaha sape tu syiqaaa? haha nway make sure band 4 k!

wah sama! kite ambik muet jgk. hehe. menangis2 kite jawab soalan friendship sbb teringat kat kawan2. hehe gedik tak? =p

kah kah kah...;p
ruginye aku x jumpe cik abe ko tu syiqa. ish3.. asal la aku x alert rini..

aziim: ade la. rahsia. tp clue dia: seseorg yg aku cari lepas jawab wrting tadi, tp aku segan nak tegur dia lebih2. Just hi-hi je. hahaha.

ainina: biar betul? itu metaphor ke betul2?

ferra: kau mmg! abg mad tak jumpa, kawan aku tu pun kau tka jumpa. haha. takde rezeki. =)

kite suke ni!

awak ni lambat laaa. :P

Love Notes...

Followers

Blogmates

Search This Blog

My lover

Visitors since Nov '08

free hit counter

Foot Print.. ;)

Percaya Padaku =)


Wrong-gang